hünerli bayanlarımızın tarifleri

Kodla Büyü
uzun zaman oldu şöyle ağız tadıyla misafir ağırlamayalı.. taşındık filan derken hala çevrameiz oluşmadı:(((

akşama ne pişirsem diyenler! ben balık yapcam.. bu aralr bol ve ucuz.. haftada iki yiyoruz ve çok seviyoruz..balık levrekse oktay ustanın fırında domatesli mantarlı bir tarifi var çok güzel olur..palamutsa -ki şu sıralar en güzel balıklardan biri- halka kızartma. her hali güzel walla..balıklar pişerken 5 dk da da yeşil salatanızı hazırlayın en geç yarım saatte sofra hazır oluyor balığın en sevdiğin taraflarından biri de bu:)))

şeffaf' Alıntı:
akşama ne pişirsem diyenler! ben balık yapcam.. bu aralr bol ve ucuz.. haftada iki yiyoruz ve çok seviyoruz..balık levrekse oktay ustanın fırında domatesli mantarlı bir tarifi var çok güzel olur..palamutsa -ki şu sıralar en güzel balıklardan biri- halka kızartma. her hali güzel walla..balıklar pişerken 5 dk da da yeşil salatanızı hazırlayın en geç yarım saatte sofra hazır oluyor balığın en sevdiğin taraflarından biri de bu:)))

biz de balığı çok seviyoruz ama Allah'tan hemen karşı caddedeki marketin balık pişirim ünitesi var balığı alıyoruz onlar ızgarada pişiriyorlar ev kokmamış oluyor ve bana sadece salata kalıyor :)

ogretmen_pc' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:

biz de balığı çok seviyoruz ama Allah'tan hemen karşı caddedeki marketin balık pişirim ünitesi var balığı alıyoruz onlar ızgarada pişiriyorlar ev kokmamış oluyor ve bana sadece salata kalıyor :)
ben de öyle yapıcam artık :+1: bazı balıklar evi inanalımaz kokutuyor..Normalde çok rahatsız olmam da dün biraz da fazla kaçırmışım yemeği, koku da iyice tiksinti yaptı. Bir şişe çamaşır suyu boşalttım nerdeyse ocağa tezgaha tavaya :?

ben de balık yapıcam bu akşammmm
bu arada cezveye bsu doldurun bi 4-5 damla kadar yumuşatıcı ekleyin ve kaynatın. balık kokusunu bastırıyor

dün akşam seksenleri izlerken gün sahnesinde canımız patates salatası çekti yediğimiz saat on buçuk olsa da değdi :) yapımı 3 orta boy patates haşlanırken marul,morlahana, maydonoz, domates ince ince doğranır üstüne patatesler ilave edilir. tuz, limon ve zeytinyağıyla harmanlanır :)

şeffaf' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
eski iştahlar yok gibi sanki, herkes diyette mi ne :roll:

yok herkes üşengeç pratik tariflerle günü geçirmeye çalışıyor foruma da yazmaya gerek görmüyor ben gibi :)
sizin iyi beslenmeniz lazım hocam :D

hiç sormayın hocam okuldan gelince çok zor geliyor yemek hazırlamak bi şekilde geçiştiriyorum :(

aynen bende oğluma doğum günü yapıcam ama buralar sakinlemiş :)
bir tane yeni tarif
TRUF
Malzemeler:
200 gr. kıyılmış küvertür çikolata (ben sütlü kullandım)
200 gr. çiğ krema (1 küçük paket)
1 adet kek (çikolatalı yada meyva parçalı)
Kaplamak için:
1 küçük kase kakao
kurutulmuş meyve parçaları
fındık
file antep fıstığı
file badem

Yapılışı:
Kremayı ortaboy bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolataları içine ekleyin ve eriyene kadar çıpın, eriyince ocaktan alın.
Keki elinizde derin bir kaba ufalayın, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı içine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinzde yuvarlayın (elinizde yuvarlarken ısınacak ve bulaması daha kolay olacak) ve her bir topu badem, fıstık, dövülmüş fındık parçalarına bulayın. Truff kağıtlarında servis yapın.

komagene
Malzemeler (ortalama 50-55 Adet için)

• 2 Su Bardağı (ince, kahverengi) Bulgur
• 1/2 (yarım) Su Bardağı Ceviz
• 1/2 (yarım) Su Bardağı Fındık
• 1/2 (yarım) Su Bardağı (100 ml.) Zeytinyağ
• 1 Adet (220 gr.) Konserve Mısır
• 1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
• 5-6 Diş Sarımsak
• 1/2 (yarım) Su Bardağı Nar Ekşisi
• 4 Yemek Kaşığı (tepeleme) İsot
• 2 Su Bardağı (rendelenmiş) Domates
• 2 Dilim (bayat, esmer) Ekmek
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Köfte Baharı
• 1 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı

• Bulguru derin bir kaseye koyun ve üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin. Güzelce karıştırın ve üzerine bir kapak kapatarak, bulgurun yumuşaması için 45 dk. kadar dinlendirin.
• Ceviz, fındık ve sarımsağı rondoda un gibi incecik oluncaya kadar çekin. Oldukça büyük, derin bir kaba alın.
• Kuru soğan ve bayat ekmeği de rondoda iyice çekin ve fındık, ceviz karışımının olduğu kaba ekleyin.
• Mısır ve salçaları da rondoda çekin ve yine aynı kaba ekleyin.
• Bu üç malzemenin birleşimine, şişmiş olan bulguru ve listedeki diğer malzemeleri ekleyin.
• Hepsini güzelce bir yoğurun.
• Daha sonra karışımı robotta 1 dk. kadar çekin. (Tüm malzeme robota sığmayacaktır, 2-3 parça halinde çekmenizi tavsiye ederim)
• Robottan aldığınız karışımı en az 5-6 dk. yoğurun, tuzunu kontrol edin ve gerekirse damak tadınıza göre ekleme yapın.
• Hava almayacak bir saklama kabına koyup (buzdolabınızı kokutmaması için) en az 5-6 saat ya da bir gece dinlendirin. Çiğ köfte şekli vererek servis edin.

Maşallaahh seldabal hocam, ne kadar şanslı eşinizz :)
Naçizane ben de bir tarif vereyim, basit ama çok lezzetli dün misafirlerim vardı bayıldılar.

Patatesli kek
1 su bardağı yoğurt
1 sb sıvı yağ
1 sb un
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tutam tuz
4 adet orta boy patates.

Yapılışı

Bütün malzemeyi karıştırıp çırpıyoruz, patatesleri küp küp doğrayıp hazırladıgımız karışıma ekleyip fırına veriyoruz.
Çıktıgında biraz dinlendikten sonra üzerine yoğurt ve salça sosu ile servis yapabilirsiniz, çok şık ve lezzetli oluyor.

Bu arada ilk tarifim çok heyecanlıyımm :D

Ispanaklı Börek tarifi vereyim ben de çok basit ve lezzetli... ıspanakları yıkayıp (en zor kısmı bu ben tek tek yıkayınca vaktimi almıyor değil ama içime öyle siniyor ) salata yapar gibi doğruyoruz sonrasında içine 1 yumurta, beyaz peynir ben birazcık da lor ekledim, bir kaşık salça ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz bi tane de soğanı küçük küçük doğrayıp ekleyebilirsiniz. Sonra isterseniz kat börek gibi isterseniz gül böreği gibi tepsiye döşüyorsunuz. Üstüne ben sıvıyağ- su karışımı yaptım . klasik yumurta sarısı ve çörek otunu da unutmuyoruz. 200 derece fırınımızda pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Maklube(6 kişilik)

MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı et veya tavuk
3 adet çarliston
2 adet orta boy patates
2 tane patlıcan
1-2 adet havuç
tuz, karabiber

YAPILIŞI
etleri çok iyi pişinceye kadar pişirin(ben düdüklü kullanıyorum), bir taraftan bütün sebzeleri tek tek kızartın. Kızaran sebzelerin yağını süzdürün, tuzlayın. Etler de piştikten sonra bütün sebze leri ve etleri karıştırıp harmanlayın lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın. sonra geniş bir tencereye karıştırdığımız sebze ve etleri yerleştirin.
başka bir tencerede pirinçleri pişirmeye başlayın. çok az yağlı pişişrin çünkü sebzeler yağını verecektir. Pirince normal pişirirken koyduğunuz kadar su koyup yarım pişmiş vaziyete gelince sebzelerin bulunduğu tencereye sebzelerin üstüne aktarın çok fazla bastırmadan yüzeyini düzleştirip ateşe koyun. orta ateşte pirinlerin suyu tam çekilene kadar pişirin. Altını kapatıp 15 dk kadar demlendirdikten sonra genişçe bir sininin üzerine tencereyi kopmple ters çevirip tencerenin dibine vurup sebzelerin tamamen düşmesini sağlayın.(geniş yuvarlak çay tepsiniz varsa o da olur.) etrafını salatayla donatarak serviz yapabilirsiniz.

şeffaf' Alıntı:
Maklube(6 kişilik)

MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı et veya tavuk
3 adet çarliston
2 adet orta boy patates
2 tane patlıcan
1-2 adet havuç
tuz, karabiber

YAPILIŞI
etleri çok iyi pişinceye kadar pişirin(ben düdüklü kullanıyorum), bir taraftan bütün sebzeleri tek tek kızartın. Kızaran sebzelerin yağını süzdürün, tuzlayın. Etler de piştikten sonra bütün sebze leri ve etleri karıştırıp harmanlayın lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın. sonra geniş bir tencereye karıştırdığımız sebze ve etleri yerleştirin.
başka bir tencerede pirinçleri pişirmeye başlayın. çok az yağlı pişişrin çünkü sebzeler yağını verecektir. Pirince normal pişirirken koyduğunuz kadar su koyup yarım pişmiş vaziyete gelince sebzelerin bulunduğu tencereye sebzelerin üstüne aktarın çok fazla bastırmadan yüzeyini düzleştirip ateşe koyun. orta ateşte pirinlerin suyu tam çekilene kadar pişirin. Altını kapatıp 15 dk kadar demlendirdikten sonra genişçe bir sininin üzerine tencereyi kopmple ters çevirip tencerenin dibine vurup sebzelerin tamamen düşmesini sağlayın.(geniş yuvarlak çay tepsiniz varsa o da olur.) etrafını salatayla donatarak serviz yapabilirsiniz.
dün akşam bu senenin 2. maklubesini yaptım :)
misafirler fazlaydı ben de tepsiye değil de tek tek servis tabaklarına maklubenin küçültülmüş halini yaptım güzel oldu :D

Afiyet olsun hocam geçen hafta ben de 12 kişilk yapmıştım. tek tek servis etmek daha iyi olur da yine de bi çevirmek lazım herlde.Sebze ve pilavı ayrı ayrı mı pişirdiniz siz. Tepside olunca artan direk artık oluyor aslında ki benimki öyle oldu :( yine de temiz kısımlarını almaya çalıştım bu defa da 3 gün yemiş olduk :)

hocam ben sebzeleri ayrı ayrı kızartıyorum pilavı da ayrı yapıp farklı bir tencereye en alta kavurmayı sonra biraz pilav sonra patates havuç kızartması sonra yine pilav sonra patlıcan ve biber kızartması sonra yine pilav yapıp kat kat döşeyip tepsiye ters çeviriyorum
ama hepsi kızartma ağır oluyor diye dün akşam pilavı kavurarak değil haşlayarak yaptım :wink:

evet çok yağlı olabiliyor, ben de yok denecek kadar az yağ kullandım pilava. Elinize sağlı görüntü açısından daha güzel olur sizinki.Benim ilk deneyimdi bundan sonra böyle deneyebilirim.

DÜĞÜN ÇORBASI
Tarifi okuldan bir arkadaştan aldım, çok pratik ve lezeetli, içmeye doyamadım desem yeridir:)
MALZEMELER:
2 tavuk but veya incik(bunlar tavuğun yumuşak yerleri olduğu için daha lezzetli oluyor.)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
yarım limonun suyu
karabiber tuz
1-2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
tavukları güzelce haşlanacak kadar su ile pişiriyoruz. pişen tavukları çok ufak, tel tel olacak şekülde didikliyoruz. tavukların üzerinden kalan suya, toplamda 8 su bardağı alacak kadar su ekleyip didiklediğimiz tavukları içine atıp kaynatıyoruz. öte yandan ayrı bir kasede yoğrt,yumurta,un, limon, tuz ve karabiberi karıştırıp iyice çırpıyoruz. çırptığımız karışı kaynamakta olan tavukların üzerine azar azar dökerek çırpma teliyle hızlı hızlı çırpıyoruz yoğurdun kesilmemesi lazım.hepsiniz döküp iyice karıştırdıktan sonra 5-10 dk kaynatıp ateşten alın. Eritilmiş tereyağının içine pul biberle sos yapabilirsizniz..

hocam düğün çorbasını ben de sık sık yaparım, çok güzel oluyo, tarifi okurken bile ağzım sulandı :) Yarın hemen ben de yapıyım inşallah... Biz şehriye ve nohut filan da ekleyerek yapıyoruz ama..

Bir tarif de ben vereyim bayan arkadaslara pekin usulü portakalı ördek tarifi ;

Bir Kangal sucuk dilimlenir bir tarafı kizartilir ve çevrilir üzerine 4 yumurta kırılır yumurtalar cok pismeden tavadan alınır. Portakal da üzerine yenir.

Geri