şeffaf' Alıntı:akşama ne pişirsem diyenler! ben balık yapcam.. bu aralr bol ve ucuz.. haftada iki yiyoruz ve çok seviyoruz..balık levrekse oktay ustanın fırında domatesli mantarlı bir tarifi var çok güzel olur..palamutsa -ki şu sıralar en güzel balıklardan biri- halka kızartma. her hali güzel walla..balıklar pişerken 5 dk da da yeşil salatanızı hazırlayın en geç yarım saatte sofra hazır oluyor balığın en sevdiğin taraflarından biri de bu))
ben de öyle yapıcam artık :+1: bazı balıklar evi inanalımaz kokutuyor..Normalde çok rahatsız olmam da dün biraz da fazla kaçırmışım yemeği, koku da iyice tiksinti yaptı. Bir şişe çamaşır suyu boşalttım nerdeyse ocağa tezgaha tavaya :?ogretmen_pc' Alıntı:şeffaf' Alıntı:akşama ne pişirsem diyenler! ben balık yapcam.. bu aralr bol ve ucuz.. haftada iki yiyoruz ve çok seviyoruz..balık levrekse oktay ustanın fırında domatesli mantarlı bir tarifi var çok güzel olur..palamutsa -ki şu sıralar en güzel balıklardan biri- halka kızartma. her hali güzel walla..balıklar pişerken 5 dk da da yeşil salatanızı hazırlayın en geç yarım saatte sofra hazır oluyor balığın en sevdiğin taraflarından biri de bu))
biz de balığı çok seviyoruz ama Allah'tan hemen karşı caddedeki marketin balık pişirim ünitesi var balığı alıyoruz onlar ızgarada pişiriyorlar ev kokmamış oluyor ve bana sadece salata kalıyor
evetyeymir23' Alıntı:biraz sönük mü bu sene buralar sanki.......
şeffaf' Alıntı:eski iştahlar yok gibi sanki, herkes diyette mi ne :roll:
sizin iyi beslenmeniz lazım hocamogretmen_pc' Alıntı:şeffaf' Alıntı:eski iştahlar yok gibi sanki, herkes diyette mi ne :roll:
yok herkes üşengeç pratik tariflerle günü geçirmeye çalışıyor foruma da yazmaya gerek görmüyor ben gibi
şeffaf' Alıntı:sizin iyi beslenmeniz lazım hocamogretmen_pc' Alıntı:şeffaf' Alıntı:eski iştahlar yok gibi sanki, herkes diyette mi ne :roll:
yok herkes üşengeç pratik tariflerle günü geçirmeye çalışıyor foruma da yazmaya gerek görmüyor ben gibi
dün akşam bu senenin 2. maklubesini yaptımşeffaf' Alıntı:Maklube(6 kişilik)
MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı et veya tavuk
3 adet çarliston
2 adet orta boy patates
2 tane patlıcan
1-2 adet havuç
tuz, karabiber
YAPILIŞI
etleri çok iyi pişinceye kadar pişirin(ben düdüklü kullanıyorum), bir taraftan bütün sebzeleri tek tek kızartın. Kızaran sebzelerin yağını süzdürün, tuzlayın. Etler de piştikten sonra bütün sebze leri ve etleri karıştırıp harmanlayın lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın. sonra geniş bir tencereye karıştırdığımız sebze ve etleri yerleştirin.
başka bir tencerede pirinçleri pişirmeye başlayın. çok az yağlı pişişrin çünkü sebzeler yağını verecektir. Pirince normal pişirirken koyduğunuz kadar su koyup yarım pişmiş vaziyete gelince sebzelerin bulunduğu tencereye sebzelerin üstüne aktarın çok fazla bastırmadan yüzeyini düzleştirip ateşe koyun. orta ateşte pirinlerin suyu tam çekilene kadar pişirin. Altını kapatıp 15 dk kadar demlendirdikten sonra genişçe bir sininin üzerine tencereyi kopmple ters çevirip tencerenin dibine vurup sebzelerin tamamen düşmesini sağlayın.(geniş yuvarlak çay tepsiniz varsa o da olur.) etrafını salatayla donatarak serviz yapabilirsiniz.