hünerli bayanlarımızın tarifleri

Kodla Büyü
Sanırım herkes aynı halde. Aklımda paylaşmak istediğim birçok tarifim var ama bu aralar yazacak zamanım bile yok... hep yazıyım diyorum birşeyler çıkıyor. Evde zaten oğlum bilgisayarı bana vermiyor artık :x
Tam bir bilgisayar düşkünü...

ogretmen_pc' Alıntı:
pratik lahmacun tarifi bilen var mıı ?

hocam en pratiği içi kasaba hazırlatıp (tanıdık olması şart) fırıncıya pişittirmek.

ama ben evde şöyle hazırlıyorum

robotun içine sarımsak, soğan, maydonoz ve yeşil biberi koyup ufalana kadar çekiyorum ardından domates ekleyip onuda çekiyorum bu karışımı bir kaba alıp, üstüne eti, baharatlarını, salçalarını ve yağı azsa yağ koyuyorum çünkü lahmacun hafif yağlı güzel olur. bu şekilde hazırlayıp yine fırına yolluyorum.

şeffaf' Alıntı:
herkese günaydın arkadaşlar:)
iki farklı pizza hamuru denedim. 1 tanesi hazır pizza hamurunu aratmadı.yapmaya başlarken bu hamur bişeye benzemeyecek dedim ama sonuç süper oldu...
KLASİK PİZZA
1 su bardağı sıcak su (50 derce)
1 yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un[/list]
YAPILIŞI
un dışındaki bütün malzemeyi bir arada eritip unu yavaş yavaş katıyoruz (biraz sert gibi gelse bile dinlenmeye bırakıldıktan sonra tam kıvamına geliyor). hamuru üzeri örtülü 1 saat bekletiyoruz. sonra ister oklavayla ister elle açarak pişirim yapacağımız yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.(ben büyük fırın tepsisine, önce oklavayla biraz büyüttükten sonra elimle aça aça tüm tepsiye yaydım. kalınlığını oldukça az olmasına dikkat ettim 0,3 cm kadar daha ufak tepsi için ölçüyü azaltabiliriz.)
tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine ketçap sürüp azcık kekik serpiştiriyoruz. sonra istediğiniz malzemeleri (sucuk, sosis, yeşil biber, domates, mısır, mantar, siyah zeytin) koyduktan sonra 170 derece fırında 25 dk pişirin. piştikten sonra üzerine arzuladığınız kadar kaşar rendesi yerleştirip eriyene kadar tekrar fırınlayın (3-5 dk). sıcakken dilimleyinve servis yapın üzerine isteğe göre ketçap mayonez.. yeme de yanında yat. Artık dışarda pizza yemek yok :++:
bu pizzayı dün akşam arkadaşlarıma yaptım bundan sonra pizzacıya gitmek yok sendeyiz hep dediler :D ellerinize sağlık hocam çok güzel hmmmmmmm :lol:

gelişimci' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
herkese günaydın arkadaşlar:)
iki farklı pizza hamuru denedim. 1 tanesi hazır pizza hamurunu aratmadı.yapmaya başlarken bu hamur bişeye benzemeyecek dedim ama sonuç süper oldu...
KLASİK PİZZA
1 su bardağı sıcak su (50 derce)
1 yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un[/list]
YAPILIŞI
un dışındaki bütün malzemeyi bir arada eritip unu yavaş yavaş katıyoruz (biraz sert gibi gelse bile dinlenmeye bırakıldıktan sonra tam kıvamına geliyor). hamuru üzeri örtülü 1 saat bekletiyoruz. sonra ister oklavayla ister elle açarak pişirim yapacağımız yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.(ben büyük fırın tepsisine, önce oklavayla biraz büyüttükten sonra elimle aça aça tüm tepsiye yaydım. kalınlığını oldukça az olmasına dikkat ettim 0,3 cm kadar daha ufak tepsi için ölçüyü azaltabiliriz.)
tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine ketçap sürüp azcık kekik serpiştiriyoruz. sonra istediğiniz malzemeleri (sucuk, sosis, yeşil biber, domates, mısır, mantar, siyah zeytin) koyduktan sonra 170 derece fırında 25 dk pişirin. piştikten sonra üzerine arzuladığınız kadar kaşar rendesi yerleştirip eriyene kadar tekrar fırınlayın (3-5 dk). sıcakken dilimleyinve servis yapın üzerine isteğe göre ketçap mayonez.. yeme de yanında yat. Artık dışarda pizza yemek yok :++:
bu pizzayı dün akşam arkadaşlarıma yaptım bundan sonra pizzacıya gitmek yok sendeyiz hep dediler :D ellerinize sağlık hocam çok güzel hmmmmmmm :lol:

afiyet olsun hocam, beğenmelerine ben de çok sevindim sizin de ellerinize sağlık...ben de yapmayı düşünüyorum hafta sonuna :idea:

gelişimci' Alıntı:
gelişimci' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
ozkancanan' Alıntı:
Benden de TAHİNLİ KURABİYE çok lezzetli

Malzemeler
1 bardak sıvı tahin
1 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak sıvı yağ
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 bardak un

tüm malzemeleri karıştırıp en son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıkınca sıcak olarak pudra şekerine buluyoruz.

** Malzemelerde ister su bardağı ister çay bardağı kullanın ama hepsi aynı ölçüde olacak. Afiyet olsun..
bu kurabiye süper oluyor, tadı biraz yoğun 1 tane yetiyor bana genelde...

hem içine hem dışına pudra şekeri dimi? yoksa sadece bu 1 su bardağı pudra şekeri dışı için mi?
:?:
kusura bakmayın görmedim mesajı, 1 su bardağı pudra şekeri içi için, yukarıda yazdığım malzemelerin hepsi içine, çıktıktan sonra ayrı bir purda şekeri kullanırsınız isterseniz kullanmazsınız :)

krep bohça (adını uydurdum valla :))
öncelikle krepleri yapıyoruz.
iç harcı olarak aklınıza ne gelirse kullanabilirsiniz, kıymalı tavuklu kuşbaşılı,sucuklu,peynirli
kreplerin içine hracı koyup bohça yapıyorsunuz, üzerine bir dilim kaşar ve fırına veriyorsunuz

glimmer hocam gitti bu başlık öksüz kaldı, haydi kızlar canlı tutalım bugün arkadaştan bir tarif aldım hemen paylaşayım

havucu biraz kavuruyoruz, soğuuyunca üzerine yoğurt mayonez, közlenmiş kırımız biber, haşlanmış mısır, ceviz, dere otu, bir güzel karıştırın müthiş bir meze oluyor tavsiye ederim, bugün bizzat kendim test ettim :)

zik_zak' Alıntı:
glimmer hocam gitti bu başlık öksüz kaldı, haydi kızlar canlı tutalım bugün arkadaştan bir tarif aldım hemen paylaşayım

havucu biraz kavuruyoruz, soğuuyunca üzerine yoğurt mayonez, közlenmiş kırımız biber, haşlanmış mısır, ceviz, dere otu, bir güzel karıştırın müthiş bir meze oluyor tavsiye ederim, bugün bizzat kendim test ettim :)
yoğurduna sarımsak koymanızı da tavsiye ederim... :+1:

Hanımlar günaydınnnn:)
rica etsem bana güzel bir kısır tarifi verebilir misiniz?Hiç yapmadım tutmaz diye korkuyorum şöyle 2-3 kişilik olacak şekilde...çoook sağolun hepiniz:)

tatlışlar fıstılar btci kahraman hanımlar....(kendimi politikacılar gibi secim meydanında sandım)
eveeet yeter bu kadar yatıs kalkın kalkın kalkınnnnn
tarifler paylaşılsın günaydınlar söylensin bekarlara tavsiyeler verilsin
evliler kocalarını çekiştirsin haydi bakalım bereket lazım hareketle gelir o bereket haydiii
heyyyy sayın yeymir hmeen elzığın müthiş tariflerinden istiyorummmm
başlat bakalım sen su seenemizi ağız tadıylaaa

valla kışlık konusunda ben yine çoştum Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin
konserve domates ve salça yaptık annemle
dondurucuya (bunları daha önce yazmıştım görememiş arkadaşlara fikir olsun diye yazıyorum :))
bezelye ayıklayıp poşetliyorum
barbunya ayıklayıp poşetliyorum
taze fasulye tuzlu suda haşlayıp soğuk suda şokluyorum.
kabak çorba için rendeleyip koyuyorum, ayrıca yemek için küp küp doğrayıp domatesle kavuruyorum, kıymalı yemeğini yapıyorum.
patlıcan közleyip koyuyorum,ayrıca küp küp doğrayıp domatesle kavuruyorum, kıymalı yemeğini yapıyorum.
kırmızı biber ayıklayıp doğrayıp çiğden koyuyorum oğluşun çorbaları için, ayrıca közleyip koyuyorum
köy biberi ayıklayıp çiğden bulgur pilavı için
sivri biber ayıklayıp bütün koyuyorum izmir köfte gibi yemeklerin üzeri için ayrıca az yağla kavurunca kızartma gibi oluyor.
sivri biberleri ayıklayıp doğrayıp domates ve sarımsakla kavuruyorum, çıkarınca az yağ ve tuz ekleyip ısıtıyorsunuz çok güzel oluyor.
domates ve biberleri menemenlik doğrayıp poşetledim çıkarınca soğanını kavurup yumurtasını kırdınız mı yaz menemeninden farksız
dolmalık yeşil ve kırmızı biberleri ayıklayıp koyuyorum
enginar çiğden ve suyuyla birlikte
birde salatalık rendeledim cacık için deneyeceğim

hamsi köftesi tarifi veriyim size
hamsiler kılçıkları çıkartılıp yıkanır
bir kaba maydanoz taze soğan dere otu doğranır hamsiler, tuz, yumurta ve biraz un eklenir bunlar hep göz kararı
tavaya çok az yağ konur kızdırılır kaşık yardımıyla yuvarlak öbekler halinde konur ve tersi düzü kızartılır, mutlaka deneyin çok güzel oluyor
birde saremik tava aldım patatesleri elma dilimi doğruyorum tuz nane ve kırmızı biberle harmanlıyorum çok az yağ gezdiriyorum kapağını kapatıp önce kısık ateşte iyice pişmesini sağlıyorum sonra ateşi açıp dışını kızartıyorum şiddetle tavsiye ederim

@seldabal hocam geçen yıl eşim köyden biber getirmişti çok ta güzeldi dondurucuya koyayım dedim doğrayıp koydum sanki değişik oldular tuhaf oldular:) bende sonradan çöpe döktüm denemedim pilava felan koyduğun zaman taze yeşil biber doğramış gibi oluyor mu? eğer güzel oluyorsa tekrar koyucam da

sevdiceğim' Alıntı:
@seldabal hocam geçen yıl eşim köyden biber getirmişti çok ta güzeldi dondurucuya koyayım dedim doğrayıp koydum sanki değişik oldular tuhaf oldular:) bende sonradan çöpe döktüm denemedim pilava felan koyduğun zaman taze yeşil biber doğramış gibi oluyor mu? eğer güzel oluyorsa tekrar koyucam da
hocam bulgur pilavında harika oluyor köy biberi
birde ben oğluşumun çorbalarına koyuyorum
kardeşimde az yağla kavurup üzerine domates sos yada yoğurt koyup denemiş oda çok beğenmiş
ama hiç bir işlem yapmadan dondurucudan çıkarınca kötü oluyor tabi tadı

hocam eş öğretmen olmayınca yaz tatili 15 günü geçmiyor e gezmeler o gelince akşam yada hafta sonu oluyor oğluş da erken kalkıyor
sıkıntıdan ne bulduysam koydum dondurucuya hatta anneme kardeşime de verdim

selda hocam ellerine sağlık
kızlar ben kornişon tursu
karısık tursu(acur,yeşil domates, biber)
acı sos(omates, bibeRli özellikle bulgur pilavlarına cok yakısıyor)
yaptım tursu ceşitleri olarak.....

deefreze de
tüm domates,
fasülye
barbunya
ayıklanmıs reyhan ve maydanoz
mısır(oğlum cok sevior)
kaasrnıyarıklık patlıcan hazırlııp attım..

sevdiceğim' Alıntı:
@seldabal hocam bi soru daha sorayım dolmalık biber koyunca tadı güzel oluyor mu?
evet hocam dolmalık yeşil biber ve kırmızı biberi de ayıklayıp koydum yazmayı unutmuşum, çok güzel oluyor.

teşekkür ederim @seldabal hocam gerçekten coşmuşsunuz allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin herkese bir de @glimmer hocam acıs sosu nasıl yaptınız tarif verebilirmisiniz
şimdi artık yaz bitti dün depfreeze açtım bomboş ve buradaki hazırlıkları okudum ayıptır sölemesi yusuf yusuf oldum oyüzden buaralar burayı çok meşgul edebilirim çok soru sorabilirim aman sıkılmayın benden :roll: :roll:

glimmer' Alıntı:
selda hocam ellerine sağlık
kızlar ben kornişon tursu
karısık tursu(acur,yeşil domates, biber)
acı sos(omates, bibeRli özellikle bulgur pilavlarına cok yakısıyor)
yaptım tursu ceşitleri olarak.....

deefreze de
tüm domates,
fasülye
barbunya
ayıklanmıs reyhan ve maydanoz
mısır(oğlum cok sevior)
kaasrnıyarıklık patlıcan hazırlııp attım..

karışık turşu favorimdir, hiç tutturamadım ama :( annem sağolsunn gönderiyor...
afiyetle yeyin hocam benim yerime de :)

sevdiceğim' Alıntı:
seldabal hocam patlıcanı çiğden küp küp doğrayım nofrosta mı atıyorsun?
yok hocam sıkılmam ben bu sorularla :)
patlıcanın yanına domates de doğruyorum ikisini biraz kavuruyorum, çıkarınca soğanını kıymasını kavurup pişiriyorum.
kabağı da aynı şekilde yapıyorum

Geri