ogretmen_pc' Alıntı:pratik lahmacun tarifi bilen var mıı ?
bu pizzayı dün akşam arkadaşlarıma yaptım bundan sonra pizzacıya gitmek yok sendeyiz hep dediler ellerinize sağlık hocam çok güzel hmmmmmmm :lol:şeffaf' Alıntı:herkese günaydın arkadaşlar
iki farklı pizza hamuru denedim. 1 tanesi hazır pizza hamurunu aratmadı.yapmaya başlarken bu hamur bişeye benzemeyecek dedim ama sonuç süper oldu...
KLASİK PİZZA
1 su bardağı sıcak su (50 derce)
1 yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un[/list]
YAPILIŞI
un dışındaki bütün malzemeyi bir arada eritip unu yavaş yavaş katıyoruz (biraz sert gibi gelse bile dinlenmeye bırakıldıktan sonra tam kıvamına geliyor). hamuru üzeri örtülü 1 saat bekletiyoruz. sonra ister oklavayla ister elle açarak pişirim yapacağımız yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.(ben büyük fırın tepsisine, önce oklavayla biraz büyüttükten sonra elimle aça aça tüm tepsiye yaydım. kalınlığını oldukça az olmasına dikkat ettim 0,3 cm kadar daha ufak tepsi için ölçüyü azaltabiliriz.)
tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine ketçap sürüp azcık kekik serpiştiriyoruz. sonra istediğiniz malzemeleri (sucuk, sosis, yeşil biber, domates, mısır, mantar, siyah zeytin) koyduktan sonra 170 derece fırında 25 dk pişirin. piştikten sonra üzerine arzuladığınız kadar kaşar rendesi yerleştirip eriyene kadar tekrar fırınlayın (3-5 dk). sıcakken dilimleyinve servis yapın üzerine isteğe göre ketçap mayonez.. yeme de yanında yat. Artık dışarda pizza yemek yok :++:
gelişimci' Alıntı:bu pizzayı dün akşam arkadaşlarıma yaptım bundan sonra pizzacıya gitmek yok sendeyiz hep dediler ellerinize sağlık hocam çok güzel hmmmmmmm :lol:şeffaf' Alıntı:herkese günaydın arkadaşlar
iki farklı pizza hamuru denedim. 1 tanesi hazır pizza hamurunu aratmadı.yapmaya başlarken bu hamur bişeye benzemeyecek dedim ama sonuç süper oldu...
KLASİK PİZZA
1 su bardağı sıcak su (50 derce)
1 yemek kaşığı kuru maya(instant)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un[/list]
YAPILIŞI
un dışındaki bütün malzemeyi bir arada eritip unu yavaş yavaş katıyoruz (biraz sert gibi gelse bile dinlenmeye bırakıldıktan sonra tam kıvamına geliyor). hamuru üzeri örtülü 1 saat bekletiyoruz. sonra ister oklavayla ister elle açarak pişirim yapacağımız yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.(ben büyük fırın tepsisine, önce oklavayla biraz büyüttükten sonra elimle aça aça tüm tepsiye yaydım. kalınlığını oldukça az olmasına dikkat ettim 0,3 cm kadar daha ufak tepsi için ölçüyü azaltabiliriz.)
tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine ketçap sürüp azcık kekik serpiştiriyoruz. sonra istediğiniz malzemeleri (sucuk, sosis, yeşil biber, domates, mısır, mantar, siyah zeytin) koyduktan sonra 170 derece fırında 25 dk pişirin. piştikten sonra üzerine arzuladığınız kadar kaşar rendesi yerleştirip eriyene kadar tekrar fırınlayın (3-5 dk). sıcakken dilimleyinve servis yapın üzerine isteğe göre ketçap mayonez.. yeme de yanında yat. Artık dışarda pizza yemek yok :++:
kusura bakmayın görmedim mesajı, 1 su bardağı pudra şekeri içi için, yukarıda yazdığım malzemelerin hepsi içine, çıktıktan sonra ayrı bir purda şekeri kullanırsınız isterseniz kullanmazsınızgelişimci' Alıntı::?:gelişimci' Alıntı:şeffaf' Alıntı:bu kurabiye süper oluyor, tadı biraz yoğun 1 tane yetiyor bana genelde...ozkancanan' Alıntı:Benden de TAHİNLİ KURABİYE çok lezzetli
Malzemeler
1 bardak sıvı tahin
1 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak sıvı yağ
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 bardak un
tüm malzemeleri karıştırıp en son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıkınca sıcak olarak pudra şekerine buluyoruz.
** Malzemelerde ister su bardağı ister çay bardağı kullanın ama hepsi aynı ölçüde olacak. Afiyet olsun..
hem içine hem dışına pudra şekeri dimi? yoksa sadece bu 1 su bardağı pudra şekeri dışı için mi?
yoğurduna sarımsak koymanızı da tavsiye ederim... :+1:zik_zak' Alıntı:glimmer hocam gitti bu başlık öksüz kaldı, haydi kızlar canlı tutalım bugün arkadaştan bir tarif aldım hemen paylaşayım
havucu biraz kavuruyoruz, soğuuyunca üzerine yoğurt mayonez, közlenmiş kırımız biber, haşlanmış mısır, ceviz, dere otu, bir güzel karıştırın müthiş bir meze oluyor tavsiye ederim, bugün bizzat kendim test ettim
sevinç hocam turşuda neler yaptınız anlatabilir misiniz yapılışıyla birlikte?sevincaltunel' Alıntı:kışlıklar yaptınız mı bayanlar neler yaptınız
ben turşumu yaptım bi bir kaç reçel
hocam bulgur pilavında harika oluyor köy biberisevdiceğim' Alıntı:@seldabal hocam geçen yıl eşim köyden biber getirmişti çok ta güzeldi dondurucuya koyayım dedim doğrayıp koydum sanki değişik oldular tuhaf oldular bende sonradan çöpe döktüm denemedim pilava felan koyduğun zaman taze yeşil biber doğramış gibi oluyor mu? eğer güzel oluyorsa tekrar koyucam da
evet hocam dolmalık yeşil biber ve kırmızı biberi de ayıklayıp koydum yazmayı unutmuşum, çok güzel oluyor.sevdiceğim' Alıntı:@seldabal hocam bi soru daha sorayım dolmalık biber koyunca tadı güzel oluyor mu?
glimmer' Alıntı:selda hocam ellerine sağlık
kızlar ben kornişon tursu
karısık tursu(acur,yeşil domates, biber)
acı sos(omates, bibeRli özellikle bulgur pilavlarına cok yakısıyor)
yaptım tursu ceşitleri olarak.....
deefreze de
tüm domates,
fasülye
barbunya
ayıklanmıs reyhan ve maydanoz
mısır(oğlum cok sevior)
kaasrnıyarıklık patlıcan hazırlııp attım..
yok hocam sıkılmam ben bu sorularlasevdiceğim' Alıntı:seldabal hocam patlıcanı çiğden küp küp doğrayım nofrosta mı atıyorsun?