hünerli bayanlarımızın tarifleri

Kodla Büyü
melemenli patila(gözleme)

mayalı hamur hazırla ve mayalanması için güneşe koy. hamur çok cıvık olmasın.

teflonda melemen hazırla ben sarımsaklı tercih ediyorum bu tarif için soğan kullanmıyorum . sulu olmasın melemen domatesler suyunu cekmiş olsun
hamur mayalandığında oklava yardımıyla küçük bezeleri büyüt. çok ince olmasına gerek yok bu tarif için. içine menemeni kaşık yardımıyla yay. teflon tavada pişir..

arkadaslar güzel bi lezzet tavsiye ederim

aman efendim bilmukabele
benim eşim yumurtada yemediği için ben sucuklu menemen yapıyorum ona yumurtasız :) eminim oda güzel olsaktır.
tavaya yağ koyuyor musunuz hocam
teflondan uzak durmaya çalışıyorum

evet yağ koyuyorum bu arada yumutasız yapın bu tarifte yumurta eklenmiyo melemene

glimmer' Alıntı:
melemenli patila(gözleme)

mayalı hamur hazırla ve mayalanması için güneşe koy. hamur çok cıvık olmasın.

teflonda melemen hazırla ben sarımsaklı tercih ediyorum bu tarif için soğan kullanmıyorum . sulu olmasın melemen domatesler suyunu cekmiş olsun
hamur mayalandığında oklava yardımıyla küçük bezeleri büyüt. çok ince olmasına gerek yok bu tarif için. içine menemeni kaşık yardımıyla yay. teflon tavada pişir..

arkadaslar güzel bi lezzet tavsiye ederim

açtığımız hamuru yarım ay şeklinde kapatıyoruz değil mi? haftasonu kahvaltıları için çok değişik bir tarif. teşekkürler :)

haftasonu günüm var. misafirlerime ne yapsam diye düşünmeye başladım ne zamandır?
fikirleri olan :idea: beri gelsin :)

ozgulhoca' Alıntı:
haftasonu günüm var. misafirlerime ne yapsam diye düşünmeye başladım ne zamandır?
1) kısır veya fellah köftesi
2)elmalı kurabiye
3)havuç topları(havuç rendesi şekerle pişirilir pötibörle yoğrulup yuvarlanır, hidistan cevizine bulanır)
4)ıslak kek
5)havuçlu kek
6)tepsi böreği veya tavuklu avcı böreği
7)halleyli pasta(halley ve kremşatiden oluşup buzlukta dondurularak yapılır serviste üzerine çikolata sosu dökülür)
8 )piyano kek(kakaolu kek üzerine muhallebi-kremşanti karışımı konur en üste bol kakao serpilir)
9)gül tatlısı(gül şeklinde sunumu şık şerbetli bir tatlı)
10)şekerpare
11)revani
12)ıslak kurabiye(2 sayfa öncesinde tarifi var süper oluyor)

seç beğen hocam:) tariflerini ayrıntılı da yazabilirim. benim tercihlerim genelde bunların arasından 4 veya 5 çeşit oluyor.

şeffaf' Alıntı:
ozgulhoca' Alıntı:
1) kısır veya fellah köftesi
2)elmalı kurabiye
3)havuç topları(havuç rendesi şekerle pişirilir pötibörle yoğrulup yuvarlanır, hidistan cevizine bulanır)
4)ıslak kek
5)havuçlu kek
6)tepsi böreği veya tavuklu avcı böreği
7)halleyli pasta(halley ve kremşatiden oluşup buzlukta dondurularak yapılır serviste üzerine çikolata sosu dökülür)
8 )piyano kek(kakaolu kek üzerine muhallebi-kremşanti karışımı konur en üste bol kakao serpilir)
9)gül tatlısı(gül şeklinde sunumu şık şerbetli bir tatlı)
10)şekerpare
11)revani
12)ıslak kurabiye(2 sayfa öncesinde tarifi var süper oluyor)

seç beğen hocam:) tariflerini ayrıntılı da yazabilirim. benim tercihlerim genelde bunların arasından 4 veya 5 çeşit oluyor.

seçimler çok güzel bende hemen not alıyorum. Rabbim güzel ellerinize dert vermesin :)

selamlar... kayınvalidemlere yemek seçiminde yardımcı olan tüm arkadaşlara başta glimmer'e çook teşekkürler... yemeklerin hepsi güzel oldu bi aksilik çıkmadı çok şükür yalnız etimek tatlısını iki paket yapınca malzemeleri iki katına çıkarmıştım muhallebisi yoğun olmuş.. olsun o da güzeldi :)

glimmer' Alıntı:
misler gibiii bol calsiyumlu + tahıllı yoğurt corbası
arkadaslar bu da kendi tarifimmm.. özellikle bebeğim cok seviyor..

malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 fincan iri bulgur
haşlanmış nohut, kurufasülye
1 yumurta
yoğurt
nanee
tereyağı

arkadaşlar arpa şehriyeyi ve bulguru tencereye dökün üzerine tepeleme kaynar su ve tuz.. kaynasın, şehriyeler ve bulgur pişmeye yüz tutmuşken(biraz diriyken) ayrı bir kasede yoğurdu sulandırın içine 1 tane yumurta, tuz , nane ekleyin çırpın.. karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırarak dökün. içine haşlanmış nohut ve kuru fasülyeyi ekleyin... bu corbayı karıştıoa karıştıra pişiriyoruz.
çorbamız pişince cezvede tereyağını eritin, kızdırın ve corbanın üstüne dökün. gercekten cok lezzetli, sağlıklı bir çorba dediğim gb özellikle bebişler için tahıl kaynağı.
afiyet olsun
arkadaşlar hocamızın tarifini dün akşam denedim.çok lezzetli bir çorba herkese tavsiye ederim.eşim ve oğlumda bayıldı.özellikle oğlum uzun zamandır çorba yemiyordu.ama bunu çok severek yedi.teşekkürler glimmer hocam :)

ozgulhoca' Alıntı:

1. Pasta olarak rulo pasta, ağlayan kek veya porsiyonluk köstebek pasta
2. Kurabiye olarak tahinli kurabiye, ıslak kurabiye yada elmalı kurabiye
3. Tuzlu gül böreği, avcı böreği,su böreği yada poğaça
4. Salata olarak kısır, mercimek köftesi yada makarna salatası
5. Vaktime göre zeytinyağlı yaprak sarma

Ben bu aralar bu seçeneklerden birer tane seçiyorum. İyi bir menü oluyor.

melisude' Alıntı:
glimmer' Alıntı:
misler gibiii bol calsiyumlu + tahıllı yoğurt corbası
arkadaslar bu da kendi tarifimmm.. özellikle bebeğim cok seviyor..

malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 fincan iri bulgur
haşlanmış nohut, kurufasülye
1 yumurta
yoğurt
nanee
tereyağı

arkadaşlar arpa şehriyeyi ve bulguru tencereye dökün üzerine tepeleme kaynar su ve tuz.. kaynasın, şehriyeler ve bulgur pişmeye yüz tutmuşken(biraz diriyken) ayrı bir kasede yoğurdu sulandırın içine 1 tane yumurta, tuz , nane ekleyin çırpın.. karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırarak dökün. içine haşlanmış nohut ve kuru fasülyeyi ekleyin... bu corbayı karıştıoa karıştıra pişiriyoruz.
çorbamız pişince cezvede tereyağını eritin, kızdırın ve corbanın üstüne dökün. gercekten cok lezzetli, sağlıklı bir çorba dediğim gb özellikle bebişler için tahıl kaynağı.
afiyet olsun
arkadaşlar hocamızın tarifini dün akşam denedim.çok lezzetli bir çorba herkese tavsiye ederim.eşim ve oğlumda bayıldı.özellikle oğlum uzun zamandır çorba yemiyordu.ama bunu çok severek yedi.teşekkürler glimmer hocam :)
afiyet olsun hocam :)

akşam domatesli pirinç pilavı yaptım oğluşta, eşimde bayıldılar:)
önce domatesleri zeytinyağında iyice pişiriyorsunuz ıslttığınız pirinçle kavuruyorsunuz, sonra tereyağını da ekleyip 1-1,5 su koyup pişiriyorsunuz. çok lezzetli oluyor.

seldabal' Alıntı:
akşam domatesli pirinç pilavı yaptım oğluşta, eşimde bayıldılar:)
önce domatesleri zeytinyağında iyice pişiriyorsunuz ıslttığınız pirinçle kavuruyorsunuz, sonra tereyağını da ekleyip 1-1,5 su koyup pişiriyorsunuz. çok lezzetli oluyor.
ben de bayılırım domatesli prinç pilavına hımmm hımmmm

ENGİNAR

5- 6 tane enginar başı
2 tane soğan
zeytin yağı,tuz
biraz un

soğanları yağda biraz sotele. soyup doğrdağın enginar kellerini de ekle biraz da un serp tuzunu da at... harikaaaaaaa mutşemmmmm ennfesssss ve olağan üstü sağlıklı bir yemek. bu tarifi izmir-urladan öğrendim... oradaki ev sahibim sağolsunnn... boşnak kızı arzu da harika yapıyordu bu tarifiii

arkadaşlar enginarv özellik ciğerler için felaket faydalı

ay enginarın kuşbaşı tavuklu bezelyeli yemeği de çok güzel oluyor, kayınvaldem yapar ımh nefis
enginarları çanak olarak kullanıp üzerine harcını koyup pişiriyor, tavuk koymadan da yapar onuda soğuk yeriz.

hayat86' Alıntı:
su böreği benim ve eşimin favorisi hemen hemen her hafta sonu yapıyorum :wink:

su böreğini miii! maşşalllaah hocam sizee çok zor değil mi su böreği yapmak çakmasını mı yapıyorsunuz? biz hazır alabiliyoruz daha yapamadık :oops:

ogretmen_pc' Alıntı:
hayat86' Alıntı:
su böreği benim ve eşimin favorisi hemen hemen her hafta sonu yapıyorum :wink:

su böreğini miii! maşşalllaah hocam sizee çok zor değil mi su böreği yapmak çakmasını mı yapıyorsunuz? biz hazır alabiliyoruz daha yapamadık :oops:

hocam bana annem ortaokuldan beri zorla zorla yufka açtırırdı öğreneceksin elinde olsun diye yıllarca annemin zoruyla evde yufka açtım :)şimdi tesekkür ediyorum kendisine ....ama evde bebek olunca yufka açmayı bırak yemeği bile acele acela yapıyorum :) o yuzden yufkayı hazır alıyorum su aralar ama zor değil ...

5-6 tane yufka alıyorsunuz ...2 tanesini ayırıyorsunuz... diğerlerini bir tencere suda bol tuzlu olması lazım 1.5 yemek kasıgı tuz dağılmaması için haşlıyorsunuz ve soguk suya batırıyorsunuz suyunu iyice süzün elinizle en alta ayrdıgınız yufkalardan birini haşlamadan koyuyorsunuz bu arada tepsiyi erittiğiniz tereyağı ile yağlıyorsunuz. sonra her kata tereyağı yaparak 3 yufka seriyorsunuz tepsiye .ortasına bol maydonoz bol peynir koyup aynı işlemi tekrar ediyorsunuz. haşadınız yufkaları arasına teregaı sürerek diziyorsunuz.En üstüne ayırdıgınız diğer yufkayı haşlamadan koyuyorsunuz ve en üstüne 2 yemek kasıgı yogurt ile 2 yumurta sürüyorsunuz ve ister fırında isterseniz ocakta pişiriyorsunuz. Aslında zor değil bir kere yapınca alısıyorsunuz.

Geri