hünerli bayanlarımızın tarifleri

Kodla Büyü
hayat86' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:
hayat86' Alıntı:
su böreği benim ve eşimin favorisi hemen hemen her hafta sonu yapıyorum :wink:

su böreğini miii! maşşalllaah hocam sizee çok zor değil mi su böreği yapmak çakmasını mı yapıyorsunuz? biz hazır alabiliyoruz daha yapamadık :oops:

hocam bana annem ortaokuldan beri zorla zorla yufka açtırırdı öğreneceksin elinde olsun diye yıllarca annemin zoruyla evde yufka açtım şimdi tesekkür ediyorum kendisine ....ama evde bebek olunca yufka açmayı bırak yemeği bile acele acela yapıyorum o yuzden yufkayı hazır alıyorum su aralar ama zor değil ...

5-6 tane yufka alıyorsunuz ...2 tanesini ayırıyorsunuz... diğerlerini bir tencere suda bol tuzlu olması lazım 1.5 yemek kasıgı tuz dağılmaması için haşlıyorsunuz ve soguk suya batırıyorsunuz suyunu iyice süzün elinizle en alta ayrdıgınız yufkalardan birini haşlamadan koyuyorsunuz bu arada tepsiyi erittiğiniz tereyağı ile yağlıyorsunuz. sonra her kata tereyağı yaparak 3 yufka seriyorsunuz tepsiye .ortasına bol maydonoz bol peynir koyup aynı işlemi tekrar ediyorsunuz. haşadınız yufkaları arasına teregaı sürerek diziyorsunuz.En üstüne ayırdıgınız diğer yufkayı haşlamadan koyuyorsunuz ve en üstüne 2 yemek kasıgı yogurt ile 2 yumurta sürüyorsunuz ve ister fırında isterseniz ocakta pişiriyorsunuz. Aslında zor değil bir kere yapınca alısıyorsunuz.

hazır yufkadan yapması bile haşladığın için uğraştırıcı geliyor ... tebrik ederim sizi :)

hayat86' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:
hayat86' Alıntı:

su böreğini miii! maşşalllaah hocam sizee çok zor değil mi su böreği yapmak çakmasını mı yapıyorsunuz? biz hazır alabiliyoruz daha yapamadık :oops:

hocam bana annem ortaokuldan beri zorla zorla yufka açtırırdı öğreneceksin elinde olsun diye yıllarca annemin zoruyla evde yufka açtım :)şimdi tesekkür ediyorum kendisine ....ama evde bebek olunca yufka açmayı bırak yemeği bile acele acela yapıyorum :) o yuzden yufkayı hazır alıyorum su aralar ama zor değil ...

5-6 tane yufka alıyorsunuz ...2 tanesini ayırıyorsunuz... diğerlerini bir tencere suda bol tuzlu olması lazım 1.5 yemek kasıgı tuz dağılmaması için haşlıyorsunuz ve soguk suya batırıyorsunuz suyunu iyice süzün elinizle en alta ayrdıgınız yufkalardan birini haşlamadan koyuyorsunuz bu arada tepsiyi erittiğiniz tereyağı ile yağlıyorsunuz. sonra her kata tereyağı yaparak 3 yufka seriyorsunuz tepsiye .ortasına bol maydonoz bol peynir koyup aynı işlemi tekrar ediyorsunuz. haşadınız yufkaları arasına teregaı sürerek diziyorsunuz.En üstüne ayırdıgınız diğer yufkayı haşlamadan koyuyorsunuz ve en üstüne 2 yemek kasıgı yogurt ile 2 yumurta sürüyorsunuz ve ister fırında isterseniz ocakta pişiriyorsunuz. Aslında zor değil bir kere yapınca alısıyorsunuz.

Su böreğine bayılırım. Ama bende artık oğlumdan dolayı yapamıyorum. Hazır su böreği yufkaları kurtarıcı gerçekten. Ben ocakta çevirerek pişiriyorum. Benim annede seninki gibi olunca öğretmişti sağolsun.

filiz' Alıntı:
hayat86' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:
hayat86' Alıntı:

hocam bana annem ortaokuldan beri zorla zorla yufka açtırırdı öğreneceksin elinde olsun diye yıllarca annemin zoruyla evde yufka açtım :)şimdi tesekkür ediyorum kendisine ....ama evde bebek olunca yufka açmayı bırak yemeği bile acele acela yapıyorum :) o yuzden yufkayı hazır alıyorum su aralar ama zor değil ...

Su böreğine bayılırım. Ama bende artık oğlumdan dolayı yapamıyorum. Hazır su böreği yufkaları kurtarıcı gerçekten. Ben ocakta çevirerek pişiriyorum. Benim annede seninki gibi olunca öğretmişti sağolsun.
en guzeli ocakta pişirmek fırında üsütünde yumurta yogurt olunca altı ile dengeli pişmiyor sanki

tek yapabildiğim şey revani :) yemeyi sevmediğim gibi yapmayıda sevmiyorum ama bilişimci bayanlarımız baya marifetli :alkis:

günaydın :) Benden de bir Havuçlu Kek tarifi .
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Kreması için;
1 kg süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

YapılışıYumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenir. Yağlanmış borcama dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.
Kek ılıdıktan sonra. hazırlanan krema kekin üzerine dökülür

günaydııın.
dün günüm vardı.

menüyü yazıyorum:

- kat kat poğaça
- kıymalı gül böreği
- köz patlıcan salatası
- yoğurtlu erişte salatası
- kısır
- elmalı kurabiye
- çikolata soslu kek,
- tavuk göğsü

* istek üzerine tarifleri verebilirim :D ilerleyen saatlerde

ozgulhoca' Alıntı:
günaydııın.
dün günüm vardı.

menüyü yazıyorum:

- kat kat poğaça
- kıymalı gül böreği
- köz patlıcan salatası
- kısır
- elmalı kurabiye
- çikolata soslu kek,
- tavuk göğsü

ellerinize sağlık hocam... yoğurtlu erişte salatasını merak ettimm

ogretmen_pc' Alıntı:
ozgulhoca' Alıntı:
günaydııın.
dün günüm vardı.

menüyü yazıyorum:

- kat kat poğaça
- kıymalı gül böreği
- köz patlıcan salatası
- kısır
- elmalı kurabiye
- çikolata soslu kek,
- tavuk göğsü

ellerinize sağlık hocam... yoğurtlu erişte salatasını merak ettimm

Ben de tam yoğurtlu erişte salatası nasıl acaba diyte yazacaktım bi baktım sen yazmışsın :) Beraber yapıp yiyelim :)

ozgulhoca' Alıntı:
günaydııın.
dün günüm vardı.

menüyü yazıyorum:

- kat kat poğaça
- kıymalı gül böreği
- köz patlıcan salatası
- kısır
- elmalı kurabiye
- çikolata soslu kek,
- tavuk göğsü

elmalı kurabiye apıyorum ben ama bir turlu tam tuturamıyorum nedense hafif yayılıyor neden acaba?

erişte salatası
* erişte (dışarıda hazır satılıyor)
* tavuk göğsü
* kornişon turşu
* kırmızı biber
* dereotu
* ceviz
* yoğurt
* sirke, nar ekşisi

yapılışı
-erişte makarna gibi haşlanıp, üzerine sıvı yağ dökülür (bol olsun ki yapışmasın)
- tavuk göğsü haşlanıp didilir, erişteye katılıt.
- diğer malzemeler doğranıp üzerine eklenir.
- cevizler küçük parça halinde eklenir.
- en son yoğurdu eklenip, üzerine pul biber dökülür.

makrna salatasından çok çok daha güzel oluyor.
afiyet olsun.

şeffaf' Alıntı:
ozkancanan' Alıntı:
Benden de TAHİNLİ KURABİYE çok lezzetli

Malzemeler
1 bardak sıvı tahin
1 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak sıvı yağ
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 bardak un

tüm malzemeleri karıştırıp en son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıkınca sıcak olarak pudra şekerine buluyoruz.

** Malzemelerde ister su bardağı ister çay bardağı kullanın ama hepsi aynı ölçüde olacak. Afiyet olsun..
bu kurabiye süper oluyor, tadı biraz yoğun 1 tane yetiyor bana genelde...

hem içine hem dışına pudra şekeri dimi? yoksa sadece bu 1 su bardağı pudra şekeri dışı için mi?

kat kat katmerli poğaça
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket yaş maya
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı şeker
* Yarım bardak ılık su
* 1 yumurta
* 3,5- 4 su bardağı un
* tereyağı ve nişasta (açmak için)
* içine peynir, maydanoz

yapılışı
- ılık suyun içine yaş maya ve şeker koyup, maya eritilir.
- bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. (yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
- hamur mayalandırılmadan 8 eşit parçaya bölünüp merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. (açarken nişasta-un karışımı kullanın)
- açılan her yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste yerleştirin.
- en üsttekine yağ sürmeden bütün bir şekilde yufkayı açın.
- istediğiniz gibi üçgen kesip, kalın kenarına iç malzemesini koyup rulo yapın ve yarım saat mayalandırın.
- üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin.

harika oluyor. yalnız yapıldığı gün daha da güzel oluyor. benim fazla olduğu için artanları buzluğa koydum.
gelmek isteyen varsa kızlar, beklerim :lol:

ozgulhoca' Alıntı:
erişte salatası
* erişte (dışarıda hazır satılıyor)
* tavuk göğsü
* kornişon turşu
* kırmızı biber
* dereotu
* ceviz
* yoğurt
* sirke, nar ekşisi

yapılışı
-erişte makarna gibi haşlanıp, üzerine sıvı yağ dökülür (bol olsun ki yapışmasın)
- tavuk göğsü haşlanıp didilir, erişteye katılıt.
- diğer malzemeler doğranıp üzerine eklenir.
- cevizler küçük parça halinde eklenir.
- en son yoğurdu eklenip, üzerine pul biber dökülür.

makrna salatasından çok çok daha güzel oluyor.
afiyet olsun.
deneyeceğim hocam ellerinize sağlıkk

glimmer' Alıntı:
ekşili köfte
malzemeler

Köftesi için;
250 gr kıyma
2 kaşık ince köftelik bulgur
1 tane soğan
azıcık ekmek içi
tuz
soğanları minik minik doğrayın diğer malzemeleri de ekleyin ve köfteyi yoğurun minik minik toplar yapın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin

bir tavada azıcık yağla köftelerimizi tavayı sallayarak pişirin. tam pişmesine gerek yok biraz kızarsınlar yeter.

2 tane havuç
2 tane patates
bu malzemeleri küp küp doğrayın ve yağda soteleyin. üzerine kaynar su ve tuz ekleyin.. köfteleri de ekletyin... ardından 1 bardak yoğudu 1 kaşık unla karıştırın ve tencereye yavaş yavaş ekleyin. karıştırarak kaynamasını sağlayın. kaynadıktan sonra altını yarıma getirin ve içine 1 tane limon sıkın. malzemelr pişene kadar yarımda tenceremiz pişsin.
muhteşem bi yemek afiyet olsun

Hocam bu yemek gibi mi çorba gibi diye sorsam :oops:

gelişimci' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
ozkancanan' Alıntı:
Benden de TAHİNLİ KURABİYE çok lezzetli

Malzemeler
1 bardak sıvı tahin
1 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak sıvı yağ
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 bardak un

tüm malzemeleri karıştırıp en son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıkınca sıcak olarak pudra şekerine buluyoruz.

** Malzemelerde ister su bardağı ister çay bardağı kullanın ama hepsi aynı ölçüde olacak. Afiyet olsun..
bu kurabiye süper oluyor, tadı biraz yoğun 1 tane yetiyor bana genelde...

hem içine hem dışına pudra şekeri dimi? yoksa sadece bu 1 su bardağı pudra şekeri dışı için mi?
:?:

:) Hafta sonu birsürü yaptım buzluğa koydum.. Sonra yavaş yavaş kullanıyım diye. Şimdi denedim, dersimiz yok öğleden sonra. Güzel oldu. teşekkür ederiz :)

Kızlar, kayınvalidemler çilek, muz gönderdi. Tabi fazla fazla. Komşularla paylaştım ama yinede israf olacaklar. Çürüyecekler.
Çilekleri hemen reçel yaptım. Muzlar kaldı öyle. Rulo pasta yaptım. Piramit pasta muzlu.
Of gerisini ne yapacağım? Muzlu kekde yaparsam muzlu tatlı komasına gireceğiz. :?
Var mı bir fikri olan?

hocam hemen adresi veriyorum :D şaka bir yana ama muzun bişeyini de hiç duymadım..okula götürün öğrencilere veya öğretmenlere dağıtın birer tane, ben böyle durumlarda bunu yaparım, okulda ne koysan gidiyor :D

sizlere bi sür tarif vereceğim kızlar yakında... bu aralar ev toplamakla meşguldüm kusura bakmayın..

çilekleri dondurucuya atıp sonra reçel yada kompğosto yapabilirsiniz ama muzlar için bi fikrim yok :)

Geri