hayat86' Alıntı:ogretmen_pc' Alıntı:hayat86' Alıntı:su böreği benim ve eşimin favorisi hemen hemen her hafta sonu yapıyorum :wink:
su böreğini miii! maşşalllaah hocam sizee çok zor değil mi su böreği yapmak çakmasını mı yapıyorsunuz? biz hazır alabiliyoruz daha yapamadık
hocam bana annem ortaokuldan beri zorla zorla yufka açtırırdı öğreneceksin elinde olsun diye yıllarca annemin zoruyla evde yufka açtım şimdi tesekkür ediyorum kendisine ....ama evde bebek olunca yufka açmayı bırak yemeği bile acele acela yapıyorum o yuzden yufkayı hazır alıyorum su aralar ama zor değil ...
5-6 tane yufka alıyorsunuz ...2 tanesini ayırıyorsunuz... diğerlerini bir tencere suda bol tuzlu olması lazım 1.5 yemek kasıgı tuz dağılmaması için haşlıyorsunuz ve soguk suya batırıyorsunuz suyunu iyice süzün elinizle en alta ayrdıgınız yufkalardan birini haşlamadan koyuyorsunuz bu arada tepsiyi erittiğiniz tereyağı ile yağlıyorsunuz. sonra her kata tereyağı yaparak 3 yufka seriyorsunuz tepsiye .ortasına bol maydonoz bol peynir koyup aynı işlemi tekrar ediyorsunuz. haşadınız yufkaları arasına teregaı sürerek diziyorsunuz.En üstüne ayırdıgınız diğer yufkayı haşlamadan koyuyorsunuz ve en üstüne 2 yemek kasıgı yogurt ile 2 yumurta sürüyorsunuz ve ister fırında isterseniz ocakta pişiriyorsunuz. Aslında zor değil bir kere yapınca alısıyorsunuz.
hazır yufkadan yapması bile haşladığın için uğraştırıcı geliyor ... tebrik ederim sizi