eşimin ailesi koyar soğan hatta sarımsakları kabuğu ile çokta güzel oluyorihsaniye' Alıntı:Sevgili turşu yapan arkadaşlarım,
daha önce karışık turşunun içine soğan koyduğunuz oldu mu ??
turşumun içinde domates fasulye brokoli lahana kornişon karnıbahar gibi sebzelerle keyifle turşu yaparken arpa soğanlardan da koydum ama sonra soğan turşusunun çabuk bozulduğunu duydum deneyen var mı ?
ihsaniye' Alıntı:ben bugun bir kurabiye yaptım arkadaşlarım bayıldı 8) üstelik çok kolaydı
Kolay un kurabiyesi için malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Yapılışı
Hepsini karıştırıp 180 derecede pişmeye bırakmak gerekiyor. İsteğe göre içine dövülmüş fındık yada damla çikolata kullanılabilir.
Dikkat edilesi:
Malzemelerden elde edilen hamura şekil vermek biraz zor oluyor çatalla bastırıp iyi bir görüntü verebilirsiniz
Çabuk pişiyor piştiğinde çok yumuşak sonradan normale dönüyor
zuhall' Alıntı:arkadaşlar kahvaltılık domates sosunu nasıl yapıyorsunuz. bende yapmak istiyorum . bi arkadaş yapmış ama benim midemi çok ağrıttı. sizinkiler nasıl merak ettim.
seyma' Alıntı:vayy turşu filanda mı yapıyosunuz ihsaniye hocam ))
ihsaniye' Alıntı:seyma' Alıntı:vayy turşu filanda mı yapıyosunuz ihsaniye hocam ))
8) evtt
kurbanda getirebilirsem sana getireyim inş.
ya benim buzluk öyle bir dolu ki ayrıca dondurucuda var annemde onunda yarıdan fazlasını ben doldurdum ama yine de zor sığıyorum. domatesleri bütün koymam imkansızlolyone' Alıntı:ben domatesleri yıkayıp saklama poşetlerinde atıyorum buzluğa. kışın da mis gibi çıkarıp yemeklerime kullanıyorum. kabukları çok kolay soyuluyor. ama bursa domatesi olması lazım.