kamburumcikti' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. uzun zamandır siteye üyeyim ama başka bri rumuzla. ikinci bir rumuzla yeni üyelik açtığım için sizlerden özür diliyorum. sadece kim olduğum bilinmesin diye böle bişr şey yaptım. sadece dertleşmek istedim. nkü çok kötüyüm. hayatın yükleri omuzlaıma o kadar çok bindi ki o yüzden kamburum çıktı dedim. hayat çok acımasız. ş ile ne bitiyosa hiçbiri beni mutlu etmiyo. ş ile biten hiçbirşeyden bir el uzanmıyor. işimden, eşimden, aşımdan çok dertliyim. iş konusunda öalum hepimizin ortak derdi. aş ise para kazanmak ise artık yetmiyo ve bu durumu kendime yedirmeiyorum. tek maaşla veçinmeye çalışıyoruöm. eşim çalışmıyor ve beni tek mutlu eden bir çocuğum var evim kira. gerisini siz düşünün. bunalmış durumdaıyım. ve eşimle belkide ayrılığın eşiğine geldik. ne yaptıysa yaranamadım. evimden işime, işten eve. eskiden maçlara giderim artık ona bile gitmiyorum. son iki senedir ne kafa olarak ne bedenen tatil yapmadım. canım çıkıyor mutlu edicem diye. canım çıkıyor hiçbirşeyleri eksik olmasın diye. en bnasitinden onca borcum olmasına rağmen gittim yine borca girerek 14 şubatta eşime istediği bir altın kolye vardı onu aldım. ama ne oldu. yine duymak istemediğim kelimeler 3 gün sonra yine duydum. ve bu beni tamemen yıktı. ne yaptıysa yaranamadım. doğru iş+doğru eş= mutluluk demiştin geçenlerde. bende ikiside yok. bugün bir ara labımda ne var ne yok hespini yıkayım dedim. hepsini parçalayıyım isteim. döküp saçayım. çıldırmak üzereyim. say say bitmez. içimi dökmek istedim. bu satırları okduğun içinde çok teşekkür ederm. iyiki varsınız.
Hayatta üç şeyi önemsemek lazım derim.. Eş, iş demişsiniz bunlardan önce yine ş'li bir şey, mürşid.
Mürşidi kamil bulmak lazımdır... Aramakla bulunmaz ama bulanlar arayanlardır demiş büyükler..
Şimdi diyanet işlerinde mühim bir yerde olan bir ağabeyin damadı, gece teheccüde kalkıyor. O gün ödemesi gereken bir borcu var. Ama parası da yok. Virdini yapacak, ama aklında hep o ödeme. Ağlıyor, ağlıyor, bir çözüm yolu bulamıyor. Sabak kapı çalnıyor ve tanımadığı birisi bir zarf uzatıyor, Bunu
Musa Topbaş Efendi gönderdi. Zarfı açınca görüyor ki, o gün ödemesi gerken para zarfın içinde tam olarak.
Hem zahiren, hem manen, korurlar mürşidler evlatlarını ve diğer insanları. Koruyan, gören, gözeten Allah tabi ama o dostlarını vesile kılarlar.
Nice sayısız misali vardır bunun.
Mürşid denilince de dikkatli olmak lazımdır. Şimdi yer gök ben mürşidim diyenden geçilmiyor, doğrusunu arayıp bulmak lazımdır.
Çok arkadaşa farklı gelebilir söylediklerimiz ama bu da bir ayrı değerlendirme olarak görsünler. Bir zenginlik olarak baksınlar.