Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
Dersin zorunlu olmasında umarım teknoloji tasarım öğretmenlerini BT öğretmenlerine geçirme planı yoktur.

sadece 5 lerde ders olacakmış! kademeli olarak artacak yani... yeni eğitim öğretim yılında 5. sınıflar 2 saat ders görecek. diğerleri seçerse...
sadece 5.sınıflarda 2 saat ders nasıl norm oluşturacak anlamadım! bu kadar sevindik yine kalacağız yerimizde way arkadaş yahu!

Demhar' Alıntı:
sadece 5 lerde ders olacakmış! kademeli olarak artacak yani... yeni eğitim öğretim yılında 5. sınıflar 2 saat ders görecek. diğerleri seçerse...
sadece 5.sınıflarda 2 saat ders nasıl norm oluşturacak anlamadım! bu kadar sevindik yine kalacağız yerimizde way arkadaş yahu!
5 ve 6.sınıflarda zorunlu 2 saat olarak girilecek. İdare isterse 7 ve 8.sınıflarda 1 saat olarak girilecek

Demhar' Alıntı:

Kurul kararını okursanız ..........İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin ortaokul kısmında, 2013-2014 Öğretim Yılından itibaren 5 ve 6’ıncı sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere.... yani 5.-6. sınıflar 2 saat zorunlu

dream81' Alıntı:
uyelik269' Alıntı:
mehmettuna68' Alıntı:
açık olan bt norm durumu mu yoksa toplam norm mu 1880
mehmettuna68' Alıntı:
türkiye geneli norm durumu 1880 mi? Nasıl nerden görüyorsunuz anlamadım şimdi?

aşağıya resim olarak ekledim arkadaşlar sabah saat 10:00 civarında 540 olan bilişim teknolojileri öğretmen ihtiyacı şu an 2200 inşallah daha da yükselecek!..
hocam bu paylaştığın listenin tamamını paylaşma imkanınız olamazmı?

Norm ne durumda hocam zahmet olmazsa?

keşke tüm illerde okullara norm güncellemesiyle ilgili resmi yazı gitseydi..duyan normu güncelleyecek duymayan haberi olana kadar zaman dolacak..aleyhimize olacak.

tuetje' Alıntı:
peki normlar nasıl belirleniyor ki? 6 saat ders 1 norm getir mi?

6 saate 1 norm olayı genelde kasaba ve köylerde veriliyor. İlçe ve il merkezlerinde bölge normuna göre hareket ediliyor. 6 saate 1 norm da verilebilir belki 12-13 saate 1 norm bile alamazsın değişiyor

serkanozen1' Alıntı:
Biraz zor geri gelir hocam... BİLGİSAYARSIZ ders ';lemek zorunda kaliriz

Labımız yoksa yok, normumuz olsun da ona da sıra gelir. Norm olmadan önce de vardı bu sıkıntılar. Eş durumundan taa 85 km uzaktaki bi köye gidebildim, 30 kişilik sınıflar vardı, labta 11 bilgisayar vardı. İdare ettik. O zaman bişey desek zaten seçmeli ders, işleyiverin böylece deniyodu, şimdi zorunlu olunca ihtiyaçlarımızın karşılanabilmesi daha kolay...

hocam okul öncesi için norm durumu en son kaç oldu acaba. bi de bt en son kaç oldu

uyelik269' Alıntı:
mehmettuna68' Alıntı:
kaç oldu hocam son sayı
Bilişim Teknolojileri : 2875
Sınıf Öğretmenliği : 10553

bu norm sayısı şuandaki ihtiyacı belirtiyor sanırım...

Ancak sunuda unutmamak lazım...

Okulu ilkokula dönüştürülenler iliçinde ortaokullara tayin isteyeceği için bu normların büyük bölümünü dolduracaklar zaten...

Yani bu sayı tüm Türkiye deki ihtiyacı net olarak ifade etmez...

örneğin bulunduğum ilçede 3 kişi var bu durumda olan...

norm olan 5 okul olsa 3 okulu bu kişiler dolduracak zaten...

2 okul kalacak il dışı veya ilk atama için... O da açılırsa....

norm durumumuz en son kaçda kaldı arkadaşlar.yarın kesin 5000 olur artık.haydi hayırlısı. :+1:

uyelik269 hocam yarın kulağımız sende olacak.Acaba bu sayıları illere göre görebiliyor musunuz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Bilişimcilerin alışık olmadığı ,yazılı kağıtlarını okuma ,ortak sınav analizleri ,performans ,proje okuma
şök,vs vs işler yorabilir

İnsan inanmakta gerçekten güçlük çekiyor. Dün internete girmedim, haberi biraz önce gördüm. Ama kesin bu da bir yanlış alarmdır diye tüm yorumlara baktım nerdeyse. İyice paranoyaklaşmışız artık. Ama nihayet dersin zorunlu olması adına bir adım atıldı. Ümidi tamamen kesmişken bu çok iyi geldi. :)

(Söylemeden geçemeyeceğim. Hala yok BTR kadrosu gelseydi, yok yazılı zor olacak gibi yorumlar okumak gerçekten hayret verici. Biz yıllardır dersimiz olsun, tamircilik değil öğretmenlik yapalım diye uğraşıyoruz. Öğretmenlik yapmak istemiyorsanız, zaten yine BTR görevlendirmeleri olacaktır, gidip başvurursunuz. Ama şimdi bu başlıkta bu yorumlar çok gereksiz bence)

dün bizim mem resmi yazıyı okullara göndermiş bile.
Yeni tabloya göre 5-6 da 2 saat zorunlu, 7-8 de 2 saat seçmeli görünüyor. Hepimize hayırlı olsun arkadaşlar

aysegul_' Alıntı:
(Söylemeden geçemeyeceğim. Hala yok BTR kadrosu gelseydi, yok yazılı zor olacak gibi yorumlar okumak gerçekten hayret verici. Biz yıllardır dersimiz olsun, tamircilik değil öğretmenlik yapalım diye uğraşıyoruz. Öğretmenlik yapmak istemiyorsanız, zaten yine BTR görevlendirmeleri olacaktır, gidip başvurursunuz. Ama şimdi bu başlıkta bu yorumlar çok gereksiz bence)
:alkis: Hocam insanları anlamak gerçekten güç

Allah'a şükür ki bizler de kendimizi öğretmen olarak görüp hissedebileceğiz, sınav yapıp not vereceğiz çok sevinçliyim çok :++:

sguner_23' Alıntı:
uyelik269 hocam yarın kulağımız sende olacak.Acaba bu sayıları illere göre görebiliyor musunuz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

malesef hocam sadece kendi çalıştığım ili görebiliyorum.
8:30 itibarıyla ihtiyaç 3306.

Behken' Alıntı:
Bilişimcilerin alışık olmadığı ,yazılı kağıtlarını okuma ,ortak sınav analizleri ,performans ,proje okuma
şök,vs vs işler yorabilir

Bu işlerde bile öğretmenlere hep yardımcı oldum. Hatta sınav analizleri için arkadaşlarım bana geldiler, beraber yaptık. Varsın olsun. Bundan sonra kendim için yapıcam bu işlemleri.

Bir haftadır raporlu olduğumdan gündemden ve okul ortamından uzaktım, haberi gece yarısı öğrendim. Önce başlığa, yine olasılıklar üzerine bişeydir diye ümitsizce girdim ama okudukça inanamadım. Çünkü gerçekten dersten ümidi kesmiştim. Çıkmadık candan ümit kesilmez diye işte buna derlermiş. Allah a şükürler olsun....Burası türkiye! gerçekten heran herşey olabiliyor. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Bundan sonra mücedeleyi artırarak devam ettirme zamanı, görün bakın o zaman daha neler elde edicez. Lütfen derneğimize üye olalım benim değerli ve herşeyin en iyisine layık zümrem.

Aliosman_eser' Alıntı:
uyelik269' Alıntı:
mehmettuna68' Alıntı:
kaç oldu hocam son sayı
Bilişim Teknolojileri : 2875
Sınıf Öğretmenliği : 10553

bu norm sayısı şuandaki ihtiyacı belirtiyor sanırım...

Ancak sunuda unutmamak lazım...

Okulu ilkokula dönüştürülenler iliçinde ortaokullara tayin isteyeceği için bu normların büyük bölümünü dolduracaklar zaten...

Yani bu sayı tüm Türkiye deki ihtiyacı net olarak ifade etmez...

örneğin bulunduğum ilçede 3 kişi var bu durumda olan...

norm olan 5 okul olsa 3 okulu bu kişiler dolduracak zaten...

2 okul kalacak il dışı veya ilk atama için... O da açılırsa....
hocam sizin dediğiniz kesin geçenlerde olur. bizde mesela kademeli geçiş var bulunduğum okul ilkokul oldu ama 16 saat ders var yine bir arkadaşımın okulu ilkokul oldu ama 24 saat dersi var gelecek sene.oralar içinde norm lazım.

Geri