Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
neco_e_66' Alıntı:
tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
atansın düz liseye farketmez Tef her türlü avantajlı değil mi? yukarda birisi bötelilere öncelik verilir belki demiş böle saçmalıklar olmaz demi?

Tabiki tef daha avantajlı. BÖTE mezunları aldıkları diploma sonucunda İLKÖĞRETİMLERE ve DÜZ LİSELERE atanabilme hakkı kazanırlar TEF mezunları ise Bilgisayar dersi okutulan TÜM OKULLARA. İçin rahat olsun.

Tamam teşekkürler :mrgreen: birde 5 bine yaklaşan norm sayısı kadar öğretmenmi atancak geçen sene 2 bin küsür kişi başvurmuştu az bir puanla herkes atanırmı yani farklı atama aralıklarıyla? kpssde nasıl işliyor pek bilgim yok hiç düşünmüyordum kpss çok zor diye araştırmadım hiç sence nasıl olur?

bu kadar açık var ancak bu kadar öğretmen alınacağı anlamına gelmez

neco_e_66' Alıntı:
tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
atansın düz liseye farketmez Tef her türlü avantajlı değil mi? yukarda birisi bötelilere öncelik verilir belki demiş böle saçmalıklar olmaz demi?

Tabiki tef daha avantajlı. BÖTE mezunları aldıkları diploma sonucunda İLKÖĞRETİMLERE ve DÜZ LİSELERE atanabilme hakkı kazanırlar TEF mezunları ise Bilgisayar dersi okutulan TÜM OKULLARA. İçin rahat olsun.

Tamam teşekkürler :mrgreen: birde 5 bine yaklaşan norm sayısı kadar öğretmenmi atancak geçen sene 2 bin küsür kişi başvurmuştu az bir puanla herkes atanırmı yani farklı atama aralıklarıyla? kpssde nasıl işliyor pek bilgim yok hiç düşünmüyordum kpss çok zor diye araştırmadım hiç sence nasıl olur?

Bu 5000 tane Bilişim Öğretmeni ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. Ama bunun hepsini bir senede alacak diye bir şey yok. Mesela Din Kültürü'nün 17000 tane açığı var ama tabiki hepsini birden alamazlar.

Demek istediğim Meb in keyfine kalmış. İster yine 300 alır ister hepsini alır.

Tef nasıl avantajlı oluyor onu anlamadım. Hiçbiri avantajlı değildir, kpss puanına göre sıralama olur. Böteciler ortaokul ve liselere atanır. Teflilerin farkı meslek liselerine atanabilmeleridir.

tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:

Bu 5000 tane Bilişim Öğretmeni ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. Ama bunun hepsini bir senede alacak diye bir şey yok. Mesela Din Kültürü'nün 17000 tane açığı var ama tabiki hepsini birden alamazlar.

Hepsini alması uzak bir ihtimal o zaman. Ama eninde sonunda alacak demi? Tef bu seneden sonra mezun vermeyecek yolun sonunda öğretmenlik gözüküyor ölemi :idea:

İhtiyacın olması o kadar öğretmen gerektiğini göstermez mesela benim bulunduğum ilçede toplam norm 6 olmuş biz 3 kişiyiz eğer dengeli dağıtım ypılırsa 3 ümüz tüm okullara yeteriz dolayısıyla norm olmasına rağmen tayinlerde açık gözükmeyebilir.Önemli olan ders yükünün dağıtımını sağlayabilmek

usare' Alıntı:
Tef nasıl avantajlı oluyor onu anlamadım. Hiçbiri avantajlı değildir, kpss puanına göre sıralama olur. Böteciler ortaokul ve liselere atanır. Teflilerin farkı meslek liselerine atanabilmeleridir.
Evet tek avantaj bu zaten yoksa hiçbir fark yok.

usare' Alıntı:

Kendi ağzınla söylüyosun meslek liselerine atanabiliyor diye sence bu dezavantaj mı?

neco_e_66' Alıntı:
tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:

Hepsini alması uzak bir ihtimal o zaman. Ama eninde sonunda alacak demi? Tef bu seneden sonra mezun vermeyecek yolun sonunda öğretmenlik gözüküyor ölemi :idea:

Öyle ama 2006'dan beri baya bi yığılma oldu. O yığılma eriyene kadar ölme eşeğim ölme :)

Böteliye göre bi avantajın yok (öncelik vesaire).. Sınav puanına göre atanıyorsun sonuçta.

@tar1k_demir

Şuanda ne kadar bilişim mezunu var bu verilere ulaşabileceğimiz bi adres felan yok mu? Hesaplama yapmam lazım :P :)

10-12 bin arası, bu sene mezun olacakları da say, 15 binin üzerine çıkar sanırım.

neco_e_66' Alıntı:
@tar1k_demir

Şuanda ne kadar bilişim mezunu var bu verilere ulaşabileceğimiz bi adres felan yok mu? Hesaplama yapmam lazım :P :)

Onu bilemiyorum ama bi milletvekili geçen 10000 atama bekleyen bilişimci var falan demişti.

İşin enteresan tarafı geçen sene 2000 civarı başvuru olmuştu.

usare' Alıntı:
10-12 bin arası, bu sene mezun olacakları da say, 15 binin üzerine çıkar sanırım.
O kadar varmı yahuu? Geçen sene başvuran sayısı niye o kadar az o zaman?

Tef, Böte meselesinde tercih yaparken Bötelilere meslek liseleri gözüküyor mu?

Benim stajerlerim vardı bu sene, yarısı umutsuzluktan kpssye başvurmamış..

neco_e_66' Alıntı:
usare' Alıntı:

Ben 2003 te başvururken vardı, şimdi bilmiyorum :)

tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
@tar1k_demir

Onu bilemiyorum ama bi milletvekili geçen 10000 atama bekleyen bilişimci var falan demişti.

İşin enteresan tarafı geçen sene 2000 civarı başvuru olmuştu.
Bende bunu diyorum işte bu uçurumun sebebi nedir? Diğer arkadaşta 10-12 bin arası dedi o kadar var demekki millet ümidi tamamen kesmiş o zaman hiç başvuru yapmıyolar :D

usare' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
usare' Alıntı:

Ben 2003 te başvururken vardı, şimdi bilmiyorum :)
O zaman hiç bir farkı yok öyle değil mi?

Niye 2 bin kişinin başvurduğu belli oldu :) @tar1k_demir

neco_e_66' Alıntı:
usare' Alıntı:

Orada açılır listede Tef'i seçince tüm okullar gözüküyor. Ama Böte'de Meslek Liseleri hariç hepsi gözüküyor.

Derneğimizin web sitesine göre 75 üniversitede bölüm var.
http://www.bte.org.tr/bote_bolumleri.html
teknik eğitimler hariç sanırım. Gece gündüz ortalama 50 öğrenci olsa 50*75=3750 kişi sadece bu sene mezun olacak. 5 senedir de sınırlı atama var. Ortalama 2000 kişi kalmış olsa 10000 de burası yapar. Al sana 13750 kişi, öncekilerden varmıdır bilemiyorum?

tar1k_demir' Alıntı:
neco_e_66' Alıntı:
usare' Alıntı:

Kendi ağzınla söylüyosun meslek liselerine atanabiliyor diye sence bu dezavantaj mı?

+1 :+1:

BÖTE ye il içinde 5 okul açılır TEF e 10 okul açılır. İlk atamada da bu durum böyle tayin istemede de.

Bİ de kalkmış fark yok diyorlar. Ah devlet diyecek ki siz madem kalifiye elemansınız. Ortaokulda Düz Lisede çürümeyin. Sıkışıp kalacaksınız meslek liselerinde. O zaman sorarım ben size nasılmış dez avantaj diye...

Biz atamadaki farktan bahsediyoruz canım kardeşim. Size Mesleki okullar da açılıyor ekstra olarak, bunu yazdık zaten ki arkadaş öncelikteki farkı sormuş biz de cevapladık. Tamam ya tefliler bötelileri döver!!!

bilisim-tef' Alıntı:
http://atama.meb.gov.tr/sonuclar/kpss_sira_26082011/brans_sirasi_bul.asp?Sonuc=sonucGoster

burdan da bir önceki seneye bakılabilir. o zaman sayı 5368.

yani senede 2.000 civarı öğretmen mezun oluyor.

sonuç olarak bu sene 10.000 civarı bilgisayar öğretmeni atama bekliyor olacak
Ama bunların çoğu başvurmamışdır okuduklarıma göre. geçen sene 2000 küsür başvuru vardı

Geri