Meb.k12.tr altyapı değişmiş!

Kodla Büyü
eklediğim personel ve haber resimleri siyah bir hal alıyor ve görünmüyor bunun nedeni nedir arkadaşlar

hhtc' Alıntı:
eklediğim personel ve haber resimleri siyah bir hal alıyor ve görünmüyor bunun nedeni nedir arkadaşlar
hocam resmi seçtikten sonra kırpma yaparken tüm resmi görünecek şekilde büyütürsen resim siyah oluyor.ama sistemin default çerçevesini büyütmeden sadece çerçeveyi kaydırırsan sorun olmuyor

xmet' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
hocam resmi seçtikten sonra kırpma yaparken tüm resmi görünecek şekilde büyütürsen resim siyah oluyor.ama sistemin default çerçevesini büyütmeden sadece çerçeveyi kaydırırsan sorun olmuyor

hocam bana kırpma seçeneği sunmuyor. ben photoshopta 432 x 270 ayarlıyorum

valla resim galerisi olayı sıkıntılı.albüm oluşturdum, link verdim ama sayfa açmadı.galiba sistem daha oturmadı

Arkadaşlar,
Biz 2 senedir meb.k12 kullanmıyorduk.k12 kullanıyorduk.Eski kurum kodu duruyordu(eski dosyalarda duruyordu).Okulumuzda hem ilkokul hem ortaokul oldu.İlerde ne oacağı belli değil.Bugün hem ilkokul için hem ortaokul için yeni kurum kodlarıyla alan adı aldım.Eskisi için bişey yapmadım(iptal mi etmem gerekir bilmiyorum).Okul sitesi olarak da ortaokul kısmını kullanacağım.Bizim bu işlere başlamamız için okulu yazı gelecek mi?Yoksa hemen başlamalı mıyız?

ben ılkokul ve ortaokul ıcın alan adları aldım ortaokul guzel gırdı ama ılkokula gırerken hata verıyor basına gelen varmı

DeLphinuS' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ;

Ben eski siteyi uçurdum az önce. Bu yeni şablonu yayınladım ama. Atatürk İlköğretim okulu diye çıkıyor haliyle. (Yeni verilen kurum kodları ile iki tane daha ilkokul ve ortaokul diye site yapacağım.) Şöyle bir şey yapamaz mıyım ?

Örneğin kişi yazdı "belen atatürk ilköğretim" okulu diye. Tıkladı ilk sayfaya girdi siteye. Karşına bir karşılama ekranı çıksa ilkokul & ortaokul diye. İstediğine tıklasa yeni yapılan bu sitelerden birine gitse olmaz mı ? Bu şablon buna izin vermez mi acaba ?

Bu şablonda malesef böyle bir şeye imkan yok. xxx.meb.k12.tr'li siteye girdiğinizde sizi doğrudan http://okulweb.meb.gov.tr/33/08/31xxxx7/index.html sayfasına yönlendiriyor. Bu sayfada da zorunlu şablon haricinde bir kod yazılması yada gösterilmesi mümkün değil.

Zaten yılbaşında da FTP'lerin iptal olması, hiç bir değişikliğin yapılamayacağını kanıtlıyor.

YusufULUCANLAR' Alıntı:
fbby' Alıntı:
Şifremi unuttum diyorum güvenlik sorusu diye bişey var ama daha önce böyle bir cevap oluşturmadım ki
Aynı şekilde meb saçmalamaya başladı
aynen hocam bende ortaokulda sorun yok ama ılk okul ıcın sabah alan adı aldım hata verıyor gırmıyor ftpden eskı kurum kodu ve sıfre ıle gırebılıyorum ... sıfremı unuttum dıyorum guvenlık sorusu dıyor ama ben hıc gırmedım kı panele

SYSTEM' Alıntı:
İlkokul ve ortaokul olarak ayrılanlar eski kurum kodu ile değil yeni kurum kodu ile yeni kayıt şeklinde giriş yapmalılar.

hocam dedıgınız gıbı yaptık ortaokul ıcın gırerken sorun yok ama ılkokulda sorun verdı .ne yapabılırz

BaRBaRYaN' Alıntı:
mfacil' Alıntı:
ya benım kulancı adımı ve sıfremı kabul etmedı :(

ftp ye fılezılladan baglanıyorum ama mebpanelden baglanmak ıstedıgım de sıfre yada kullanıcı adı hatası dıyor

öylebır meıl yokdıyor (sıfremı unuutum dedıgımde)
..
aynı sorunu bende yaşıyorum

aynenn cozen varsa plzz

Arkadaşlar bizim okulumuz ilkokula dönüştü. Yeni alana geçmemiştim. Eski site ile aynı site adresini kullanıp yeni alana geçmek istiyorum. Yeni mebbis kulanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptım önce adresi belirlemem gerekiyor. Ne yapmam lazım?

sparrow' Alıntı:
Arkadaşlar bizim okulumuz ilkokula dönüştü. Yeni alana geçmemiştim. Eski site ile aynı site adresini kullanıp yeni alana geçmek istiyorum. Yeni mebbis kulanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptım önce adresi belirlemem gerekiyor. Ne yapmam lazım?

Bende benzer durumdayım hocam.
Bize geçen ay yazı gelmişti okul türü değişenler yeni alan ismi alsın diye bizde kendi k12 li alan adımızı kullandığımız için önemsememiştik.

Şimdi tekrar almamız gerekecek herhalde.

xxx.k12.tr sistemini ve ücretli hosting kullananlar için ne yapıyoruz arkadaşlar?

Daha önceden illaki bir meb alanı alınmış mıdır? Yoksa yeni üyelikten başlayarak herşeyi alabiliyor muyuz? FTP şifresi vb gibi..

Bugün sisteme girdim. Tanımlamayı gerçekleştirdim. Şimdi siteye eklemeler yapacağım evdeyim yönetim paneline giriyorum daha önce başka bir IP adresinle giriş yaptınız IP adresinizi değiştirmek için IP adresimi değiştir bağlantısını tıklayın diyor tıklıyorum. IP adresi değiştirme e-postası geliyor tıklıyorum "Bu bağlantı adresi daha önce kullanılmıştır...!!!" diye bir mesaj geliyor ve yönetim paneline girmiyor. Başına bu durum gelen var mı? Çözüm için fikri olan var mı?

serhatdemir' Alıntı:
Bugün sisteme girdim. Tanımlamayı gerçekleştirdim. Şimdi siteye eklemeler yapacağım evdeyim yönetim paneline giriyorum daha önce başka bir IP adresinle giriş yaptınız IP adresinizi değiştirmek için IP adresimi değiştir bağlantısını tıklayın diyor tıklıyorum. IP adresi değiştirme e-postası geliyor tıklıyorum "Bu bağlantı adresi daha önce kullanılmıştır...!!!" diye bir mesaj geliyor ve yönetim paneline girmiyor. Başına bu durum gelen var mı? Çözüm için fikri olan var mı?

Bence tekrar denemelisin...

Arkadaşlar sistem tek IP üzerinden işlem yapmak için tasarlanmış. Evden veya farklı yerden bağlanmak istiyorsanız IP adresini tanımlamalısınız. Bu işlem içinde Yönetim Paneline girdiğiniz en son IP numarasını veriyor. IP adresimi değiştir dediğinizde okul/kurumun e-postasına gelen linkten giriş yapıyorsunuz. Ancak gelen e-posta Önemsiz (Junk-Mail) bölümüne düşüyor. Buna dikkat etmek lazım.

Tabi evde çoğu kişi sabit ip kullanmadığı için modem her açılıp kapandığında farklı ip alıyor. Bunu da unutmamak lazım herhalde.

obsearchverim' Alıntı:
Tabi evde çoğu kişi sabit ip kullanmadığı için modem her açılıp kapandığında farklı ip alıyor. Bunu da unutmamak lazım herhalde.
Bunun çözümü kolay hocam. birden fazla kullanıcı tanımlıyoruz. Birini okulda birini evde kullanıyoruz. IP meselesine gelince de mail.meb.k12.tr adresine girip eposta kullanıcı ve şifreyi girip Ip değiştirme işlemi yapıyoruz.

furkanhoca' Alıntı:
http://www.sinopdikmenioo.meb.k12.tr

arkadaşlar siteyi uyarlamaya başladım. idari kadro , öğretmenlerimiz ve tarihçe kısmını yapmaya çalıştım.

Hocam öğretmenlerin resimlerini o şekilde nasıl yapabildin, diğer arkadaşlar branş branş yapmak zorunda kalmışlardı????

Hangi tarayıcıyı kullanarak yaptınız işlemleri arkadaşlar sürekli hata veriyor, ne resim ekleyebildim ne de iletişimden yer işaretleyebildim.

ne şaçma iş. üst menü gereksiz bakanı, bakanlık bölümlerini kim ne yapsın :o . Bebeler ve veliler sadec fotoğraflara ve duyurulara bakmaya giriyorlar bizde. çok kötü oldu çokkkkkkkkkk.

Geri