Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
cubur' Alıntı:
tutanak tutlmasına rağmen yıllardır ilk defa bu kadar huzurlu bir şekilde derse girdim.
sabahın köründe tuvalette başörtümü çıkarmak zorunda kalmadım.
kendi iç sesimle savaş vermeden girdim dersime.
eşarbım beynimi örtmedi, işime de engel olmadı emin olun, yine dersimi anlattım, yine bilgisayar sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım.
ben de bugün yıllardır ilk defa başörtülü çalışıyorum.Ve ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

Yönetmelik düzenlenir ve bu güzel durum daim olur inşallah... Biz de toplum olarak daha anlayışlı , hoş görülü oluruz inşh.

Baş örtüsü serbest olsun da diğerlerine gerek yoktu bence... Su istimal eden çok olacak ben hala takım elbiseliyim.... 15 Mayısa kadar da böyle olcam...

Bugün 2. günüm. Ama çok mutluyum. Dün herkes saygı duymuştu ancak bugün tedirgin olanlar oldu. Soruyorlar "hocam nekadar sürecek eyleminiz diye" ben de "yönetmelik değişene kadar" diye cevap verince çok bozuldular. İnsanlar bu durumdan neden rahatsız oluyorlar anlamıyorum

mtem' Alıntı:
Bugün 2. günüm. Ama çok mutluyum. Dün herkes saygı duymuştu ancak bugün tedirgin olanlar oldu. Soruyorlar "hocam nekadar sürecek eyleminiz diye" ben de "yönetmelik değişene kadar" diye cevap verince çok bozuldular. İnsanlar bu durumdan neden rahatsız oluyorlar anlamıyorum

Hocam bilmediklerinden korkuyorlar. Dayatma olacağını düşünüyorlar. Benim eşiminde bugün ilk günü çok şükür. Evime gidip eşimle muhabbet etmeyi dört gözle bekliyorum.

mrtcmhr_13' Alıntı:
narsist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
tek derdiniz bu mu arkadaşlar ?herşeyiniz tam bir tek bu mu eksik ?
Yeni başlayan bir veterier 2900 alırken siz 1600 lira ile sivil gelseniz ne olur gelmeseniz ne olur ?

veteriner ol o zaman birader, kafa yapın o mesleğe daha yatkın görünüyor..
seni de bir muayene ederiz,senin de biyolojik yapın veteriner muayenesine yatkın görünüyor
@mrtcmhr_13 forumdan uzaklaştırılmıştır.

aponun tv seyertemesini bile düşünecek kadar ince ruhlu bir başbakanın kamudaki başörtüsüne bu kadar duyarsız kalması düşündürücüdür. geçmişte kıyafetten dolayı ceza alanlar ne olacak veya ilerde ceza alacaklar.

bizim müdür 5 gündür durdu durdu dün bi toplantı yaptı , tutanaktan tutta , alttan alttan azarlamaya kadar götürdü işi , en başında ben sormuştum abi nediyon bu işe bırakalım insanlar özgür olsunlar dedi sonra dün gürledi , meğer o sendikal haklarını kullanan öğretmenlerin çoğu çarşamba gününki toplantıya gelmemişler :D

mtem' Alıntı:
Ben de okula sivil kıyafetle gelenlerdenim. Yani başörtülü gelenlerdenim. Yorumları okudukça içim sızladı. Bugüne kadar kaç kişi kılık kıyafet yönetmeliğine uyuyordu. Sadece başörtülü olan personeller için kılık kıyafet yönetmeliği çıkmış gibi, yönetmelikte sadece başörtüsü takılamaz demiş gibi birtek biz uyguluyorduk yönetmeliği. kim ne biliyor benim barörtümü açınca neler çektiğimi, sırf buyüzden görevi bırakmayı defalarca düşündüğümü.

Ben için için kendimi yiyerek başörtümü açarken oradan diğer bayan arkadaşlarımın çoğu ya mini etek giymiş, ya koton çorapla okula gelmiş, streç kotla yada taytla okula gelmiş, göğüs dekolteli, sırtı dekolteli okula gelmiş vb. kimsenin aklına yönetmelik gelmiyor. ben uymayınca ama hakkımda tutanak tutuluyor. Bu ne vicdansızlıktır, anlayan kaç kişi var acaba...

Evet, öğretmenlerin birçok derdi sıkıntısı var, hepsinin çözümlenmesi gerekiyor. Ama o sorunlardan (diğerlerine göre önemsiz bir sorun olan başörtüsü meselesi) en azından biri çözümlenecek diye sevinemiyor.

cubur' Alıntı:
tutanak tutlmasına rağmen yıllardır ilk defa bu kadar huzurlu bir şekilde derse girdim.
sabahın köründe tuvalette başörtümü çıkarmak zorunda kalmadım.
kendi iç sesimle savaş vermeden girdim dersime.
eşarbım beynimi örtmedi, işime de engel olmadı emin olun, yine dersimi anlattım, yine bilgisayar sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım.

şimdi sivil kıyafet uygulamasına destek veren müdürüm
gelip benden veli toplantısı yapmamı istese
ya da herhangi bir iş (görevlerim dahilinde) istese

ve ben yapmasam bana bir şey diyebilir mi?

ben de sivil itaatsizlik yapsam yani....

volkankey' Alıntı:

zekice bi düşünce :!:
bi sendika kurup karar al gerisi kolay

bize dün müfettişler geldi müdür ve hocalar dahil sivillerdi birşey demediler

arkadaşlar okul idaresi, sivil kıyafetle gelen öğretmenlere karşı sırasıyla hangi adımları uygulayacak merak ediyorum? Tutanak tutulacak ama ötesi nedir, ayrıca serbest kıyafet adı altında 657 nin değişeceği endişesini taşıyanlar bunu neye dayanarak söylüyorlar.

cogullu' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
narsist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
Yeni başlayan bir veterier 2900 alırken siz 1600 lira ile sivil gelseniz ne olur gelmeseniz ne olur ?

seni de bir muayene ederiz,senin de biyolojik yapın veteriner muayenesine yatkın görünüyor
niye uzaklaştırıldı hocam arkadaş

agd85' Alıntı:
cogullu' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
narsist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:

niye uzaklaştırıldı hocam arkadaş

cogullu bu sebep aramaz :D

valla devlet memurları kanununa göre yönetmelik ne ise o şekilde devam ediyorum...devlet memuru olduğum için birileri giy-çıkar dediğinde birilerinin dediğine değil devlet memurları kanunu ne diyorsa ona göre hareket ederim..kısaca devlet kanunu ne ise ona devam :mrgreen:
gerisi tırı & vırı

Dün itibari ile hakkımda 5 günlük tutanak tutuldu. Aynıları müfettişler tarafından da tutuldu. Tabii burada hakkımda derken şahsıma birşey yok, okulda kravatsız ve başörtülü gelen birkaç kişiyiz, hepimize tutanak tutuldu.

Bence sistem basit: kovboy çizmesi ile gelinir başörtülü gelinmez.
Body denen göğüs dekolteli elbiseler giyilir (ki bu soğukta hakikaten taktir ediyorum giyenleri), kravatsız gelinmez.
Stretch pantolonlarla veya kot tarzı bayan pantolonu ile gelinir, kumaş dışında erkek pantolonu ile gelinmez.
Bolera altı dekolte serbest, başörtü üstü peruk yasak.

Ya lütfen arkadaşlar, kimi kandırıyoruz. Alenen memlekette ayrım yapılıyor. Ben ceza alayım yeter ki sizler sağ olun ama merak etmeyin kendi vicdanımda zerre miktarı üzülmüyorum, kendi kendime kızmıyorum. Allah ömür verir ileride bir gün gelirse, geriye dönüp oturduğu yerden konuşan 3-5 kişiden birisi de bendim demeyeceğim. Elimden bu geldi bunu yaptım diyeceğim.

Gereksiz polemiklere zemin hazırlamak için bana laf atacak arkadaşlar. Cevap vermeyeceğim zira buna gerek duymuyorum.

Sizin dininiz size, benim dinim de banadır. (Kafirun Suresi - 6. Ayet) http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#109:6

arkadaşlar ben kimsenin lafıyla kıyafetimi çıkaramam..devlet memurları kanunu neyse ben devam ederim..kanun değişsin o zaman ona göre hareket ederim..valla daha 30 yıl çalışacağım için kimse kusura bakmasın benim kıyafetime karar vermeye..kanun değişsin o zaman öyle geliriz..

Ben de eyleme katılıyorum ilk günden beri. Cezayı falan kafanıza takmayın arkadaşlar. "Tutanak" , "Soruşturma" kelimelerini duyunca hemen stres basmasın kimseyi. Doğuda çalışırken öyle kıytırık sebeplerden ceza alanlar gördüm ki. Çoğu da siliniyor bir süre sonra. Ayrıca onurdur bence bu yolda alınan ceza. Emek göstermeden olmuyor bu işler.
Korktukça tutsak, ümit ettikçe özgürsün. :alkis:

enestar' Alıntı:
Dün itibari ile hakkımda 5 günlük tutanak tutuldu. Aynıları müfettişler tarafından da tutuldu. Tabii burada hakkımda derken şahsıma birşey yok, okulda kravatsız ve başörtülü gelen birkaç kişiyiz, hepimize tutanak tutuldu.

Bence sistem basit: kovboy çizmesi ile gelinir başörtülü gelinmez.
Body denen göğüs dekolteli elbiseler giyilir (ki bu soğukta hakikaten taktir ediyorum giyenleri), kravatsız gelinmez.
Stretch pantolonlarla veya kot tarzı bayan pantolonu ile gelinir, kumaş dışında erkek pantolonu ile gelinmez.
Bolera altı dekolte serbest, başörtü üstü peruk yasak.

Ya lütfen arkadaşlar, kimi kandırıyoruz. Alenen memlekette ayrım yapılıyor. Ben ceza alayım yeter ki sizler sağ olun ama merak etmeyin kendi vicdanımda zerre miktarı üzülmüyorum, kendi kendime kızmıyorum. Allah ömür verir ileride bir gün gelirse, geriye dönüp oturduğu yerden konuşan 3-5 kişiden birisi de bendim demeyeceğim. Elimden bu geldi bunu yaptım diyeceğim.

Gereksiz polemiklere zemin hazırlamak için bana laf atacak arkadaşlar. Cevap vermeyeceğim zira buna gerek duymuyorum.

Sizin dininiz size, benim dinim de banadır. (Kafirun Suresi - 6. Ayet) http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#109:6
:alkis: :alkis: :alkis:

volkankey' Alıntı:

sendikanız bu konuda karar alabilirse neden olmasın, ancak sizde takdir edersinizki sizin bu saydığınız seyler eğitim öğretimi aksatabilecek şeyler.. kılık kıyafet konusunun neresi eğitim öğretimi aksatır sizce.. hepimiz üniv mezunu insanlarız ve bu ayrımı yapabilecek kapasitede beyne sahibiz diye düşünüyorum, yanılıyormuyum acaba? :shock:

sivil itaatsizliğe alkışlıyorum.
hadi bakalım şimdi sıra türk eğitim sen de
bu eyleme destek verip vermemekle gerçek yüzünü göstersin.
ama onlardan önce diğer sendikalar bu eyleme destek verirler sanırım.

61>34' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

sendikanız bu konuda karar alabilirse neden olmasın, ancak sizde takdir edersinizki sizin bu saydığınız seyler eğitim öğretimi aksatabilecek şeyler.. kılık kıyafet konusunun neresi eğitim öğretimi aksatır sizce.. hepimiz üniv mezunu insanlarız ve bu ayrımı yapabilecek kapasitede beyne sahibiz diye düşünüyorum, yanılıyormuyum acaba? :shock:

egitim ögretimle alakasi olmayan angarya görevlerimiz de var ama
mesela nöbet tutma bunlar arasinda bence
zümre toplantilari
internet kafe denetmenligi
labin acik tutulmasi

vs. vs

bunlari da kavrayacak beyne sahibiz degil mi?

Geri