Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
mrtcmhr_13' Alıntı:
Fatih Sultan Mehmet de ne papadan ne bizansdan neden başka bir devletten korkardı hocam İstanbul'u kuşatmaya hazırlanırken.
Asıl korkusu kendi devletinin adamları idi.Bizde görünüşde müslüman olup da,kendi menfaaleri için insan satacak adam çoktur.
Bak iki mesaj yazdım kendi özlük haklarınızı düzeltmek için serbest kıyafetle gelir miydiniz diye,cevap veren olmadı.
O kadar öğretmen dövüldü,öldürüldü bir eylem bile yapamadık,Baş hekim kendi doktoruna artistlik yapılınca koca hastahaneyi kapatma cesaretini gösteriyor ama bizler işte böyle boş işlerle uğraşıyoruz...

Yazdıklarınıza dayanamadım daha fazla.Kendinizi haklılıktan cevap yazılmamış zannetmiyesiniz diye yazıyorum. Yoksa ciddiye alınmayacak kadar önyargılısınız. Bencillik ve kendini beğenmişlik örneğinin en harikasını sergiliyorsunuz.

Cevap veren olmadı demişsiniz. Yazdıklarınız o kadar önyargılı ki insanlar zaman ayırıp size cevap verme zahmetinde bulunmamıştır. yoksa cevap veremediklerinden değil. Zaten kıyaslama yapmaya çalıştığınız(!) konular da seviyenizi ortaya çıkarmaktadır.

En başından beri önyargılı yazmışsınız.
Öncelikle bu eylem 18 Mart ile sınırlı değil. 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında. Bunu bile anlamadan şehitlere saygısızlıktan bahsediyorsunuz.
Yapılan eylemi küçümsemeniz de ayrı bir sinir bozucu durum. Öğretmenlerin dövülmesi ya da maaş durumları tabiki sendikal eylemle karşılık bulmalıdır. Ama unutmayın ki inandığını yaşayamamak da bu noktalar kadar önemlidir.

Dayanamadım yazdım dedim ya...Sonuna geldim vazgeçecektim değmez diye. Ayırdığım dakikanın hatırı için gönderiyorum...

abaki' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
Fatih Sultan Mehmet de ne papadan ne bizansdan neden başka bir devletten korkardı hocam İstanbul'u kuşatmaya hazırlanırken.
Asıl korkusu kendi devletinin adamları idi.Bizde görünüşde müslüman olup da,kendi menfaaleri için insan satacak adam çoktur.
Bak iki mesaj yazdım kendi özlük haklarınızı düzeltmek için serbest kıyafetle gelir miydiniz diye,cevap veren olmadı.
O kadar öğretmen dövüldü,öldürüldü bir eylem bile yapamadık,Baş hekim kendi doktoruna artistlik yapılınca koca hastahaneyi kapatma cesaretini gösteriyor ama bizler işte böyle boş işlerle uğraşıyoruz...

Yazdıklarınıza dayanamadım daha fazla.Kendinizi haklılıktan cevap yazılmamış zannetmiyesiniz diye yazıyorum. Yoksa ciddiye alınmayacak kadar önyargılısınız. Bencillik ve kendini beğenmişlik örneğinin en harikasını sergiliyorsunuz.

Cevap veren olmadı demişsiniz. Yazdıklarınız o kadar önyargılı ki insanlar zaman ayırıp size cevap verme zahmetinde bulunmamıştır. yoksa cevap veremediklerinden değil. Zaten kıyaslama yapmaya çalıştığınız(!) konular da seviyenizi ortaya çıkarmaktadır.

En başından beri önyargılı yazmışsınız.
Öncelikle bu eylem 18 Mart ile sınırlı değil. 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında. Bunu bile anlamadan şehitlere saygısızlıktan bahsediyorsunuz.
Yapılan eylemi küçümsemeniz de ayrı bir sinir bozucu durum. Öğretmenlerin dövülmesi ya da maaş durumları tabiki sendikal eylemle karşılık bulmalıdır. Ama unutmayın ki inandığını yaşayamamak da bu noktalar kadar önemlidir.

Dayanamadım yazdım dedim ya...Sonuna geldim vazgeçecektim değmez diye. Ayırdığım dakikanın hatırı için gönderiyorum...
Yazdıklarınızı büyük sabırla,dikkatle okudum,tıpkı yazmaya yeni başlayan öğrencisinin cevap kağıdını okuyan bir sınıf öğretmeni gibi.
Ancak gördüm kü ne yazdıklarınız,benim yazdıklarımla alakalı ne de konuya dikkat etmeyişiniz.
-Konuya dönüp bakın,tartışma yeteneği olmayan bir arkadaşın mesajları silinmiş durumda,bu da sizin,benim yazdıklarıma insanların dikkate almadıkları tezinizi çürütmekte.
-Eylem tarihini,amacını sizden iyi biliyorum,hatta dönüp bakma zahmetine girerseniz göreceksiniz,sizin gibi bilmeden konuşan bir arkadaşa cevap vermiştim.(belki de bilerek konuşandır haksızlık olmasın,saygılar...)
-Bir de benden alıntı yaptığınız mesajda ben kime şehitlerimize saygısızlık yapırsunuz demişim,öyle bir cümle var mı?En başta dediğim gibi dikkat lütfen!
-Kararlı duruş önemlidir,madem bu sizin için önemli bir konu,diğer konularda da sendikanın bu eyleme verdiği önem kadar önem vermesi gerektiği eleştirisini yapabilmeniz gerektiğini düşünüyorum,ki ben en başından bunu söylemiştim.
-Sırf benden alıntı yaptığınız için cevap veriyorum,sizin gibi okumadan yazanların bir çoğu şu an ortalıkta yok,
Ben seviyeme yakışacak şekilde,bana haksız yere hakaret eden size,saygılar ve iyi dersler diliyorum...bir daha da zamanımı almayacağınız ümidiyle....

kravatı takmayınca sivilim diye gezenler tuhafıma gidiyor benimde kot pantolonlu ve sakallı sivil oluyorsa bu kravatsızlar sivilcik olur heralde :puhaha: :D

gerçek su ki adamlar eylemde ki amaçları dikkat çekmekti ve görüyorum ki 17 sayfa yorum var bu da emelleri gerçekleşti demektir. biz de durum buysa artık dışarıda aynıdır.
bu arada bizim sorunlarla alakalı konularda nedense bu kadar çok yorum olmuyor bu da başka bir çelişki

Yav ne meraklıymışınız takım elbise ile yerlerde kablo döşemeye, projeksiyon monte etmeye arkadaş.

oyungezer' Alıntı:
Yav ne meraklıymışınız takım elbise ile yerlerde kablo döşemeye, projeksiyon monte etmeye arkadaş.
Ne kadar meraklıymışsınız hocam tamircilik oynamaya durumu kabulenmiş ve kendinize iş kıyafeti arar olmuşsunuz yakında işçi tulumu giydirecekler bize öğretmenliğimiz derslerimiz elimizden gitmiş hala neyin derdindesiniz.
Sınavlarda sıfır eken öğrencilerin bittiği, bütün öğretmenlerin atandığı refah içinde yaşadığı saygı duyulduğu, tübitaka öğrenci yetiştirmelere doyamadığımız, pisada her yıl ilk 5te olduğmuz bir sistemde tek eksiğimiz kılık kıyafetti. Kusura bakmayın ama öğrencilerin başarısız olduğu, daha gencecik beyinlerin doğunun en ücra köşelerinde bu meslek uğruna gençliğini harcadığı, bir sürü arkadaşımın atanamayıp işsiz gezdiği bir sistemde işi gücü bırakıp kılık kıyafet derdine düşecek kadar bencil ya da sizin deyiminzle özgürlükçü değilim.
Bu arada şunu da belirtmek isterim bu eylemi şu sendika yapmış bu sendika yapmış o yüzden karşıyım ya da o yüzden desteklyorum gibi bir derdim yok.

Ben de okula sivil kıyafetle gelenlerdenim. Yani başörtülü gelenlerdenim. Yorumları okudukça içim sızladı. Bugüne kadar kaç kişi kılık kıyafet yönetmeliğine uyuyordu. Sadece başörtülü olan personeller için kılık kıyafet yönetmeliği çıkmış gibi, yönetmelikte sadece başörtüsü takılamaz demiş gibi birtek biz uyguluyorduk yönetmeliği. kim ne biliyor benim barörtümü açınca neler çektiğimi, sırf buyüzden görevi bırakmayı defalarca düşündüğümü.

Ben için için kendimi yiyerek başörtümü açarken oradan diğer bayan arkadaşlarımın çoğu ya mini etek giymiş, ya koton çorapla okula gelmiş, streç kotla yada taytla okula gelmiş, göğüs dekolteli, sırtı dekolteli okula gelmiş vb. kimsenin aklına yönetmelik gelmiyor. ben uymayınca ama hakkımda tutanak tutuluyor. Bu ne vicdansızlıktır, anlayan kaç kişi var acaba...

Evet, öğretmenlerin birçok derdi sıkıntısı var, hepsinin çözümlenmesi gerekiyor. Ama o sorunlardan (diğerlerine göre önemsiz bir sorun olan başörtüsü meselesi) en azından biri çözümlenecek diye sevinemiyor.

mtem' Alıntı:
Ben de okula sivil kıyafetle gelenlerdenim. Yani başörtülü gelenlerdenim. Yorumları okudukça içim sızladı. Bugüne kadar kaç kişi kılık kıyafet yönetmeliğine uyuyordu. Sadece başörtülü olan personeller için kılık kıyafet yönetmeliği çıkmış gibi, yönetmelikte sadece başörtüsü takılamaz demiş gibi birtek biz uyguluyorduk yönetmeliği. kim ne biliyor benim barörtümü açınca neler çektiğimi, sırf buyüzden görevi bırakmayı defalarca düşündüğümü.

Ben için için kendimi yiyerek başörtümü açarken oradan diğer bayan arkadaşlarımın çoğu ya mini etek giymiş, ya koton çorapla okula gelmiş, streç kotla yada taytla okula gelmiş, göğüs dekolteli, sırtı dekolteli okula gelmiş vb. kimsenin aklına yönetmelik gelmiyor. ben uymayınca ama hakkımda tutanak tutuluyor. Bu ne vicdansızlıktır, anlayan kaç kişi var acaba...

Evet, öğretmenlerin birçok derdi sıkıntısı var, hepsinin çözümlenmesi gerekiyor. Ama o sorunlardan (diğerlerine göre önemsiz bir sorun olan başörtüsü meselesi) en azından biri çözümlenecek diye sevinemiyor.

Üzülme hocam. Artık sona gelindi. Eşim ve sizler için bu sorun pazartesi itibariyle ortadan kalkmıştır, Allah'ın izniyle.

mtem' Alıntı:

Örümcek ağı bağlamış zihniyetler seni anlayamaz hocam.. Konuşan bir avuç insan, merak etmeyin destekliyoruz sizleri içiniz ferah olsun eşimde bu eylem başlamadan önce herşeyi göze alarak başörtülü girdi derslerine Allahın izni ile hiç birşey olmadı olamazda..

mtem' Alıntı:

Hocam sanmayın sizi destekleyen birileri yok veya yalnızsınız. Allah nasip ederse bu sıkıntılı günlerde geçecek. Kış olmadan Bahar olmuyor.

miracle1985' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
Ne kadar meraklıymışsınız hocam tamircilik oynamaya durumu kabulenmiş ve kendinize iş kıyafeti arar olmuşsunuz yakında işçi tulumu giydirecekler bize öğretmenliğimiz derslerimiz elimizden gitmiş hala neyin derdindesiniz.
Sınavlarda sıfır eken öğrencilerin bittiği, bütün öğretmenlerin atandığı refah içinde yaşadığı saygı duyulduğu, tübitaka öğrenci yetiştirmelere doyamadığımız, pisada her yıl ilk 5te olduğmuz bir sistemde tek eksiğimiz kılık kıyafetti. Kusura bakmayın ama öğrencilerin başarısız olduğu, daha gencecik beyinlerin doğunun en ücra köşelerinde bu meslek uğruna gençliğini harcadığı, bir sürü arkadaşımın atanamayıp işsiz gezdiği bir sistemde işi gücü bırakıp kılık kıyafet derdine düşecek kadar bencil ya da sizin deyiminzle özgürlükçü değilim.
Bu arada şunu da belirtmek isterim bu eylemi şu sendika yapmış bu sendika yapmış o yüzden karşıyım ya da o yüzden desteklyorum gibi bir derdim yok.
Hocam kavramları birbirinden iyi ayırt etmek gerekir. Kıyafet serbestliği ile okulların başarı düzeyi artacak, diğer dertlerimizden daha önemli falan demiyor zaten kimse. Bunlar birbirinden farklı problemler. Benim düşünceme göre kılık kıyafetin başarıyı etkileme gibi bir durumu pek yok. Olsa da önemsenmeyecek kadar küçüktür. Ama başka sorunlarımız var, şimdi bunlarla uğraşmayalım gibi bir mantık da bana kalırsa yanlış ve çoğunlukla da art niyetli(genelleme yapmak belki doğru değil ama..). Bu "namaz kılamıyorum o zaman oruç da tutmayayım. Hele bir namaz kılayım ondan sonra tutarım" gibi bir mantık. Tamam sorunlar birbiriyle uzaktan ya da yakinen alakalı olabilir ama çözümlerinin de topyekün olmasına gerek yok. Birbirinden bağımsız çözümler üretilebilir.

Kravatsız değil tam sivil ( kot + spor ayakkabı) gidenlerdenim.. Bu bir başkaldırı ise böyle olmalı bence.. Sadece kravat çıkaranlara da saygı göstermek lazım.. Hiç bir şey yapmamaktan iyidir...

+1

aşıkların atışmalarını okuyacaktım, baktım gözüm kesmedi...
Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın :+1:

mtem' Alıntı:

Biz seviniyoruz hocam, aynı durumda bizim de sevdiklerimiz var, inşallah kısa zamanda bu iş çözüme kavuşur.

Başka konu mu kalmadı diyenler de ellerini taşın altına koysunlar, burada laf yetiştireceklerine neyin olmasını istiyorlarsa gidip onun mücadelesini versinler. Sen doğru yolda yürü arkandan giden mutlaka bulunur.

3 gündür sivilim, sadece kravat değil baştan aşağıya.

Sivillik olayında samimiyetsizlik var konusuna katılırım ama her şeye rağmen kim düzenlerse düzenlesin asıl amacın herkese sivil kıyafet özgürlüğü olmadığını da bilerek (keşke gerçekten samimi olunarak herkes için serbest olsa) yıllardır ortada olan başörtüsü sorununun çözüme kavuşması için kullanılıyor bile olsam bir birey olarak destek olurum, kendim için değişen bir şey olmayacak bile olsa inş. bu arkadaşlarımız için sorun çözülmüş olur.

(Hükümet siyaset konusuna hiç girmek istemiyorum zira düzgün bir uslupla duyguları ifade etmek mümkün değil baştakilere)

tutanak tutlmasına rağmen yıllardır ilk defa bu kadar huzurlu bir şekilde derse girdim.
sabahın köründe tuvalette başörtümü çıkarmak zorunda kalmadım.
kendi iç sesimle savaş vermeden girdim dersime.
eşarbım beynimi örtmedi, işime de engel olmadı emin olun, yine dersimi anlattım, yine bilgisayar sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım.

oyungezer' Alıntı:
miracle1985' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
Hocam kavramları birbirinden iyi ayırt etmek gerekir. Kıyafet serbestliği ile okulların başarı düzeyi artacak, diğer dertlerimizden daha önemli falan demiyor zaten kimse. Bunlar birbirinden farklı problemler. Benim düşünceme göre kılık kıyafetin başarıyı etkileme gibi bir durumu pek yok. Olsa da önemsenmeyecek kadar küçüktür. Ama başka sorunlarımız var, şimdi bunlarla uğraşmayalım gibi bir mantık da bana kalırsa yanlış ve çoğunlukla da art niyetli(genelleme yapmak belki doğru değil ama..). Bu "namaz kılamıyorum o zaman oruç da tutmayayım. Hele bir namaz kılayım ondan sonra tutarım" gibi bir mantık. Tamam sorunlar birbiriyle uzaktan ya da yakinen alakalı olabilir ama çözümlerinin de topyekün olmasına gerek yok. Birbirinden bağımsız çözümler üretilebilir.
Hocam ben kavramları gayet iyi ayırt edebiliyorum sadece sizin kablo döşeme projeksiyon monte etme sözünüze takıldım. Tamirciliği kabul edip öğretmenlik mesleğinizden vazgeçebiliyorsunuz ama kılık kıyafet özgürlüğünüzün peşine düşüyorsunuz ne diyebilirim hocam hakkınızda hayırlısı...

cubur' Alıntı:
tutanak tutlmasına rağmen yıllardır ilk defa bu kadar huzurlu bir şekilde derse girdim.
eşarbım beynimi örtmedi, işime de engel olmadı emin olun, yine dersimi anlattım, yine bilgisayar sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım.
YOLUNUZ AÇIK OLSUN HOCAM...TAM DESTEK....

cubur' Alıntı:

Çok güzel ifade ettiniz hocam :+1: Yönetmelik düzenlenir ve bu güzel durum daim olur inşallah...

mtem' Alıntı:

Gözlerim doldu okurken. İnşallah bu sıkıntılar son bulur artık. Amacımız herkesin adil hizmet alması ve vermesi. Kimsenin hor görülmemesi. Ezilmemesi. Ama bir arkadaşın dediği gibi: "Anlayana".

abaki' Alıntı:
mtem' Alıntı:

Gözlerim doldu okurken. İnşallah bu sıkıntılar son bulur artık. Amacımız herkesin adil hizmet alması ve vermesi. Kimsenin hor görülmemesi. Ezilmemesi. Ama bir arkadaşın dediği gibi: "Anlayana".

ne anlamaması cin gibi biliyorlar burda tiyatro çevirdiklerine bakma zerre kadar istemiyorlar başörtüsünü...
isteyen adam karşı çıkar mı? yok sırası değilmiş, yok akparti şimdiye kadar niye değiştirmemiş, yok memursenin başka derdi yok muymuş... bunlar geline oyna demişler yerim dar demiş.. hoş oyna diyen de yok onlara. onlar gelin yerine diyorlar burda oynanmaz yer dar..

4. gün başörtümle girdim derse şimdilik herşey güzel. okuldaki digger arkadaşlar da serbest ama hiç abartan yok. mesela erkek öğretmneler kumaş pantolon ve gömlekleriyle (ceket ve kravatsız). bizim okulda güzel gidiyo.hatta erkek arkadaşlardan biri biz sizing için böyleyiz hocam dedi. çok hoşuma gitti.

Geri