Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
mrtcmhr_13' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
hocam amma kafa ütülemişsin ya, başlığı okusana sivil gelmeyenler demiyor, sivil gelenler yazıyor. Amacın ne anlamadım. Birde duygu sömürüsü yapmıyormusun, pes.
hocam sorun da orda işte insanlar sivilin ne anlama geldiğini bilmiyor :)
ayrıca rahatsız oldu isen bu başlığa bakmazsın olur biter :D

yürü git işine
senmi biliyorsun herşeyi..

TÜRK DİL KURUMUNUN SÖZLÜĞÜ
http://tdkterim.gov.tr/bts/

sivil Fr. civil
sf. 1. Askerî olmayan: Sivil savunma. 2. Asker sınıfından olmayan (kimse). 3. Özel bir biçimde olmayan, üniforma olmayan (giysi): “Arkasında siyah şayaktan bir sivil elbise vardı.” -R. N. Güntekin. 4. Üniforma veya özel giysi giymemiş olan (kimse): “Çoğunlukla sivil insanları yadırgardım.” -F. R. Atay. 5. a. Resmî olmayan giysi: “Hatta mektebi bitirebilmesinde biricik amil, bir avukatın yazıhanesinde saklı sivillerini giydi ve fırladılar.” -N. F. Kısakürek. 6. a. Sivil polis. 7. argo Çıplak, çırılçıplak.
Güncel Türkçe Sözlük

mrtcmhr_13' Alıntı:
suatozt' Alıntı:
Öğretmenmisin provakatörmüsün belli değil. Bugün savaş var deseler kaçacak delik ararsın :)
sen gibilerden boş delik bulursak belki cahillerden kaçarken işe yarayabilir :)

tamam arkadaş belliki senin çevrende bol cahil var..

EN YAKIN LOGARA GİRİVER. Bİ ZAHMET KIRAVATINLA GİR. MÜMKÜNSE ORADA KAL VE FORUMUN BU KONUSUNA YAZI YAZMA. ÇÜNKÜ BU BAŞLIK BUGÜN OKULA SİVİL GİDENLERE AÇILMIŞ, GİTMEYENLERE YADA ZORUNA GİDENLERE DEĞİL..

zafer_can' Alıntı:
falloosely' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:
Şunu cevaplayabilir misiniz?

EBS gerçekten samimi mi? Gerçekten öğretmenini düşünerek mi hareket ediyor?

Başka sorum yok..

tabiki değil öyle olsaydı memur maaş zamlarında görürdük samimiyetlerini...
Anlamadığım hükümette bu kılık kıyafet işini ne diye bu kadar uzattı bilmiyorum, hemen yapılabilecek düzenlemeyi neden bu kadar bekletiyorlar.

Ben size cevabını söyleyeyim. Ek ödeme zamanında EBS hükümete desteğini verdi. Hükümet de kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmek için EBS'nin eylem yapmasını bekliyor. Yani hükümet er geç bunu değiştirecek ve sanki EBS sayesinde yapılmış gibi olacak.

Yani iki taraflı birbirlerine ödül vermiş olacaklar. Burada anlayışı zayıf olan bir kısım memurum da İŞTE EBS BUNU YAPTI BUNU KAZANDI diye çığlık atarak sevinecekler...

Ey güzel halkım siz devam edin eyleme...

haklısın belkide. ama ben sonuca bakıyorum. bu yolun sonunda sivil kıyafet gelecekmi? cevap evetse ben bu gidiş yolunu destekliyorum arkadaş.

Eslivya' Alıntı:
Eslivya' Alıntı:
Bişey sorabilir miyim? EBS üyesi olmadan eyleme katılmak suç olur mu? Sendika üyeliğim yok ve olaydan şimdi haberim oldu. 12 bin 300 imza işe yarar inşallah...

12 milyon 300 bin diye düzeltiyorum, ama net cevap alamadım. Bulunduğum EBS ilçe temsilcisinden aldığım cevaba göre bişey olmaz, olursa da sendikamızın avukatları devreye girer diyor. Suç olur mu olmaz mı?

sendikaya üte olmazsanız suç olur. bu eyleme katılmak için eylemi yapan sendikaya katılmanız gerekir. bu bir eylemdir, bir hak değildir.

mrtcmhr_13' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
hocam amma kafa ütülemişsin ya, başlığı okusana sivil gelmeyenler demiyor, sivil gelenler yazıyor. Amacın ne anlamadım. Birde duygu sömürüsü yapmıyormusun, pes.
hocam sorun da orda işte insanlar sivilin ne anlama geldiğini bilmiyor :)
ayrıca rahatsız oldu isen bu başlığa bakmazsın olur biter :D

Hocam rahatsız olduğum sizin görüntü kirliliği yapmamız, sanırım forumda bir konuda en çok mesajı olan bbnet üyesi ünvanı almaya niyetiniz var :)
Hocam yazdıklarımın arasında Atatürk ve Şehitlerimize Saygı'dan başka birşey yok.
Eğer bunlar sizi rahatsız etti ise yapacak birşey yok çünkü görmeye devam edeceksiniz.Sadece burada değil :)
Çok cevap yazmaya gelince ise ne yapalım insanların bu duyarsızlığı çok üzücü

hocam otomobil ilanı vermiş birisi. o konuya yazın. bugün şehitlerimizi anacaktık nasıl otomobil ilanı verirsiniz tarzında saçma sapan şeyler yazabilirsiniz oraya.. otomobil ilanıyla şehitleri anmak arasında bir bağlantı yok değilmi.. evet yok.. okula kıravatsız gitmekle şehitleri anmak arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz??? kıravatımız olunca çok daha iyi anmışmı oluyoruz?

mrtcmhr_13' Alıntı:
Her okula en az bir Bt kadrosu verilecek,dersler 2 şer saat hemde zorunlu olacak, onun için kravatsız gelin deseler demeseler onun için eylem planlasalar acaba gelirlermiydi merak ettim :D

bunla ilgili bir konu aç.. anket düzenle o zaman..

bende senin gerçekten ebs li olup olmadığını merak ettim.. ebs liyim diyorsun ama inanmıyorum..

mrtcmhr_13' Alıntı:
Hatta öğretmenlere şimdiye kadar haksızlık yapıldı yeni başlayacak öğretmenin maaşı 3000 lira olacak,eş olan iki öğretmen atanırken aynı yere atanacak,tayinlerde hiçbir problem olmayacak,hatta kira yardımı bile yapılacak Allah Allah diye eylem yapsalar acaba yine itaatsizlik yaparlar mıydı ? :D

yok hocam ben yapmazdım. asgari ücret adına bir eylem vs olsa yasal yoldan katılınabilse katılırdım ama.

mehmetkemal' Alıntı:
Arkadaşlar;

Burada da gördüğümüz gibi bizi 1000 parçaya ayırmışlar istedikleri gibi oynatıyorlar.

Biz bırakın millet olarak birbirimizi desteklemeyi, şurda bir grup aynı branş öğretmeni bile birbirimize düşman gibiyiz.

Allah sonumuzu hayır etsin.

amin.

mrtcmhr_13' Alıntı:
hamuş' Alıntı:
mrtcmhr_13 ' Alıntı:
Hocam yazdıklarımın arasında Atatürk ve Şehitlerimize Saygı'dan başka birşey yok.
Eğer bunlar sizi rahatsız etti ise yapacak birşey yok çünkü görmeye devam edeceksiniz.Sadece burada değil :)
Çok cevap yazmaya gelince ise ne yapalım insanların bu duyarsızlığı çok üzücü
mrtcmhr_13 hocam yazdıklarınızda haklısınız fakat herkes anlamak istediği gibi anladığı için bence fazla yormayın kendinizi insanlara cevap verecem diye çünkü insanlar ne işine geliyorsa o şekilde anlıyor, sizin vurgu yapmak istediğiniz noktayı gayet iyi anlıyorum meb bile bir intro koymamış bu günle ilgili varın siz düşünün ülkemin nereye gittiğini neleri unutturmaya çalışıldığını diyorum başkada bişey demiyorum
hocam ne yapayım damarımda var asilik o zamanlar da bu insanlar gibi keyiflerini düşünseler şuan isimleri david falan olacaktı tutamıyorum kendimi. :)

evet anlıyorum tek derdin bu gerçekten. yoksa art niyetin yok!

kozben' Alıntı:
arkabahçe-sen üyelerini eylemlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hele üç günlük sakalıyla geleni kat kat tebrik ederim. Sendikanız yüzde 2 lere 3 lere imza atarken niye itaat ettiniz. Keşke o günde kotlarınızla gelip itaatsizlik yapsaydınız.

kardeş ben bu konuda eylem yapmak istiyorum. sende o konuda eylem yap. özgürüz ikimizde.

zafer_can' Alıntı:
agazi' Alıntı:
eğitim bir sen eylem yapar = danışıklı dövüş+başka sıkıntımız yok muydu
eğitim bir sen eylem yapmaz = eğitim bir hükümetin uşağı zaten
eee eğitim bir sen ne yapsın...

eğitim bir sen ne yapsın biliyor musun?

Sözünün arkasında dursun öğretmenlerinin arkasında dursun..

Hükumetin arkasında durmak yerine bizim arkamızda olsun..
Öğretmeni değersizleştiren o kadar çok açıklama yapanlara ağzını açıp da bir kelime bile bişey söyleyemeyen, Namusumuzdur deyip kıvıran sendika ne yaparsa yapsın benim gözümde HİÇtir...

hocam sende üye olma o zaman sendikaya. bu kadar basit.

mrtcmhr_13' Alıntı:
Fatih Sultan Mehmet de ne papadan ne bizansdan neden başka bir devletten korkardı hocam İstanbul'u kuşatmaya hazırlanırken.
Asıl korkusu kendi devletinin adamları idi.Bizde görünüşde müslüman olup da,kendi menfaaleri için insan satacak adam çoktur.
Bak iki mesaj yazdım kendi özlük haklarınızı düzeltmek için serbest kıyafetle gelir miydiniz diye,cevap veren olmadı.
O kadar öğretmen dövüldü,öldürüldü bir eylem bile yapamadık,Baş hekim kendi doktoruna artistlik yapılınca koca hastahaneyi kapatma cesaretini gösteriyor ama bizler işte böyle boş işlerle uğraşıyoruz...

28 şubatta böyle saçma sapan yasaklar getirtim bizi bugün böyle boş işlerle uğraştıranları Allaha havale ettim...

narsist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
tek derdiniz bu mu arkadaşlar ?herşeyiniz tam bir tek bu mu eksik ?
Yeni başlayan bir veterier 2900 alırken siz 1600 lira ile sivil gelseniz ne olur gelmeseniz ne olur ?

veteriner ol o zaman birader, kafa yapın o mesleğe daha yatkın görünüyor..

takım elbiseyle ineğe doğum yaptırmaya kalkışabilir.

"Ayşen"' Alıntı:
narsist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
Yeni başlayan bir veterier 2900 alırken siz 1600 lira ile sivil gelseniz ne olur gelmeseniz ne olur ?

kimin koyun kimin çoban olduğu belli zaten veterinere gerek yok

koyunların hepsi dişidir! erkek olursa koç oluyor ya ondan söyledim!

mrtcmhr_13' Alıntı:
narsist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:

seni de bir muayene ederiz,senin de biyolojik yapın veteriner muayenesine yatkın görünüyor

hakaret etme!

Teachnologist' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:
Jilet gibi traşım, kağıt gibi ütülü takımım ve en güzel kravatımla okulumdayım. Törenimizi de yaptık.
Tebrikler kardeşim ben de şuan 2. Törenimizi yönetmek üzere aşağıya iniyorum.
Biz hem eğitimi hem de şık yiyinmeyi aynı anda başarabiliyoruz,darısı eylemdeki arkadaşlarımıza :)

Özellikle seçilmiş bir gün olduğunu düşünüyorum. Başka gün mü yok bunun için. Gerekirse bizler de eylemimizi yaparız ama bugün değil. Ne zaferi Ne şehidi diyip 18 martı da yasaklarlarsa şaşmayın.

tabi tabi inanıyorum! 19 mart sonrasında diğer sendikalarda destek versinler sizde katılın inşallah.

mrtcmhr_13' Alıntı:
stoner' Alıntı:
kuzey kore sevdalısı ne kadar çok arkadaşımız varmış. hani erkeklerin saç traşının nasıl olacağı hakkında kanun çıkarmışlardı yakın zamanda.

bizim ülkemizde kot pantolonla atom parçalamak yasaktır. takacaksın kıravatını açacaksın başını ondan sonra atomu parçalayabilir, uzaya çıkmak için hayaller kurabilirsin.

arkadaşlar bırakın bu kısır tartışmaları. almanya vb. ülkelerde öğretmenler istedikleri kıyafetle derse girebiliyorlar. ve adamların sadece bir markası türkiye kadar yıllık ciro yapıyor. bırakın şu çekişmeyi. çocukları daha ileriye nasıl taşırız onu tartışalım.

ve eylem içinde 18 Mart özellikle seçilmiş bir gün değil ama özümüze dönüş açısından anlamlı bence...

birde,
EBS eylem yapsa danışıklı döğüş,
eylem yapmasa bu nasıl sendika
bu ne yaaa... herşey sizin tekelinizdemi...
ben de sakın ülkemin sevdalısıyım deme gülerim :D

senin yazdıklarını okudukça biz de çok güldük..

5355' Alıntı:
Arkadaşlar takım elbise kravat bir ayrıcalıktır öğretmenlik için. Model olan öğretmen şık giyinmeli, örnek olmalı diye düşünüyorum. Bende takım elbise giymekten pek hoşlanmıyorum ama zorunluluk hissediyorum. Doğrusununda bunun olduğuna inanıyorum. Model olmak için serbest kıyafette giyilebilir diyen arkadaşlar, bunu suistimal edebilecek çoook öğretmen olacaktır. Saç sakal birbirine karışmış bir vaziyette okula gelinip gidilecektir, sonu yoktur bence... (Baş örtüsü için ise eğer ozaman sadece ona izin verilsin... Dolandırmaya gerek yok)

görüntüyle değil davranışla örnek olmamız gerektiğine inanıyorum.

gelecek' Alıntı:
Kıyafet özgürlüğü eğer bir kravata veya türbana inmişse öyle özgürlük olmaz. Bunun adı sadece siyasettir. Her zaman kıyafet serbestliğini savunmuş biri olarak bu tür siyasi oyunlara alet olmak istemediğim için bu gösteriye (Eylem değil gösteri) dahil olmak istemiyorum.

özgürlük bazen bir bayrağa, bazen bir sembole, bazen bir davranışa takılır. derler ki şu şu renkleri yan yana getirme, derler ki şunu şunu giyme, derler ki şu bayrağı dalgalandırma, derler ki şu arapça ezanı okuma.. bunların hepsi özgürlüğümüzü kısıtlayan şeyler değil mi.

AKADEMİA' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
18 Mart oldsuğunun farkında mısınız?
Sizin Ata'nız şehit olmadı mı ?
Ölen Erler,Subaylar SİVİL MİYDİ ?
Atatürk Komuta ederken bu kadar rahat mıydı ? :x

Arkadaşlar bu eylemin 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününe denk gelmesi bence talihsizlik olmuş. Çünkü mrtcmhr arkadaşımızın hiddetlenerek söylediklerine ben de hiddetlenmeden katılıyorum. Bu gün özel bir gün, bu gün 18 Mart. Yani bu eylem 18 Mart'ı teğet geçip 19 Mart'ta başlayamaz mıydı, ya da o çok sevgili sendikalarınız ek açıklama yapıp bugünün önemime binaen 18 Mart'ta yine öğretmene yakışır bir biçimde Ata'nın huzuruna çıkmayı söyleyemez miydi?

Ben de bugün sivilim ancak bugünün anlam ve önemine binaen kıyafetimden taviz vermeden, sadece fikrimle...

Değerli sendikacı büyüklerimiz düşünememişler ama keşke sizler düşünebilseydiniz Ata'nın huzuruna kot pantolonla çıkmamayı. Ben bugün kıyafet olarak yine resmiyim, ama yarın kıyafet olarak da sivilleşmeyi düşünüyordum.

Ancak sayın sendika büyüklerinden bu konuda sanırım hiçbir açıklama gelmedi onlar 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşını unutmuşlar bile. Toplamda 253.000 şehit verdiğimiz Şanlı Çanakkale Zaferi'nin anlamını belki (şahsi olarak yetkililere söylüyorum) idrak edemiyorlardır. :-1: :-1: :-1:

bence çok iyi denk gelmiş..

YIL 1915 ÇANAKKALEDE 250 BİN ŞEHİT VERDİK

YIL 2013 HALA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ TAM ELDE EDEMEDİK.

ANAYASAMIZDA DİN VE VİCDAN ÖZDÜRLÜĞÜ VARKEN KANUNLARIMIZ ANAYASAMIZA UYMUYOR..

TARİH BENCE ÇOK UYMUŞ.

Srebrenica' Alıntı:
Eylem yapılacak 18 Mart mı kaldı, 25 Mart olsa ne olurdu?

18 mart olunca ne oluyor ki?

HADİ DİYELİMKİ;

eylem 25 martta başladı hümette nisan ayında kıyafet serbestliği düzenlemesini yaptı.

bizde gelecek yıl 2014'ün 18 martında serbest kıyafetimizle gitmeyecekmiydik okula.. gidince bir saygısızlıkmı olacaktı bu???

???

???

takım elbise giymek şehitlere saygı duymanın bir göstergesimizir..

MERMURLARIN HARİCİNDEKİ 60 MİLYON TÜRK VATANDAŞI.. 18 martlarda takım elbise giymezler o zaman saygısızlıkmı yapıyorlar.

serbest kıyafetle, 18 mart günü arasındaki bağlantıyı bana net olarak açıklarmısınız???

gerçekten anlayamıyorum..

nasıl bir alaka var aralarında..

bu ÇANAKKALE SAVAŞI takım elbise giyebilmek adına yapılmış bir savaştıda biz takım elbise giymeyince bu savaşın ruhuna aykırımı davranmış oluyoruz??

mrtcmhr_13' Alıntı:
gelecek' Alıntı:
29 Ekim'i 19 Mayıs'ı kutlatmayan bir zihniyetin neresinde özgürlük???
sabahtan beri beni yordular hocam,bir nusibet bin nasihatten iyidir diyorum bunlara.
üstelik ben de memursenliyim,asıl özgürlük kendi sendikamı eleştirmek de ve onların fikirlerine sorgusuz katılmamakda değil midir ?
ya da sırf darbe döneminin rövanşını almak için gerçek ihtiyaclarımı,mesleki özlük haklarımının gaspını göz ardı etmem mi gerekiyor?
sabahdan beri bunu anlatmaya çalıştım ama asıl önemli olan bugün 18 Mart,dik durmak lazım,mağrur olmak lazım ki genç nesil anlasın öğrensin.
çocuklara bugün kendimizden örnekler verdim,eğer bugün o zaman o zaferi kazanmamış olsa idik bu kadar lüksümüz olmayacaktı dedim anlattım...
Ben bugün asli görevimin yanında 18 Mart'a odaklandım,Eyleme değil...
ama sabahdan beri ne darbeciliğim kaldı ne kore sevdam ne totaliter miymiş neymiş ondan işte ne o kaldı.ha birisi de veteriner ol dedi :)

o sendika size göre değil, ayrılın bence..

BaRBaRYaN' Alıntı:
sendika deseydi, maaşları protesto ediyoruz 15 gün maaşlarınızı almayın görürdük o zaman itaatsizleri...
Yada bunu protesto etmek için sivil gelmek yerine HİÇ GELMEMEK gibi bir eylem yapmayı göZü yermiydi acaba o sendikanın
..
düşünce sivil olmadıktan sonra kıyafet sivil olmuş ne yazar. sormak lazım senin sendikan emir komutanın neresinde, sormak lazım acaba senin sendikan sivil mi diye...
..
Birde merak ediyorum X sendikası okula ÇİZGİLİ PİJAMAYLA geleceksiniz diye karar alsa ve üyeleri de uysa tepkiniz ne olurdu???

çizgili pijamayla gelen arkadaşlarımızla öğrenciler bol dalga geçerdi. bizim bişey yapmamıza gerek kalmazdı.

xtasy' Alıntı:
Yazacaklarım eğitim-bir senin eylemiyle ilgili değildir. Eyleme özel almayın lütfen.

Dünyanın hiç bir yerinde memurların takım elbiseyle iş yerlerine gitmesiyle ilgili bir düzenleme yok. Sadece belirli işlere özgü üniformalar var. Bu kıyafetleri avrupadan aldık ama hiç bir devlet dairesinde ve okulda bu şekilde memur bulamazsınız. Giyenler var ama kişisel tercihleri.

Bir devlet kendi yetiştirdiği öğretmene giyeceği kıyafet konusunda güvenemiyorsa gerçekten o sistemin çarklarında zaafiyet vardır. Ayağınıza giyeceğiniz ayakkabının nev'i, üzerinize giyeceğiniz şeyin gömlek yada kazak olmasının kanunlarla sınırlandırılmış olması, o devletin kendi yetiştirdiği avukata, öğretmene, savcıya olan güvensizliğidir. Koskoca bir nesli emanet ettiğiniz öğretmene giyeceği kıyafeti seçme hususunda güvenemiyorsanız bu bir tezat değil midir?

Bazı arkadaşlar okul striptiz kulübüne döndü başıma don giydim diyerek olayın kendilerince gidebileceği noktayı göstermek istemişler. Ama gerçeklik payı yok. Üniversitelerde hocalar serbest kıyafetle gidiyorlar. Doktorlar da serbest kıyafet ama bu söylediklerinizin olması kişinin kendi kendine hakaretidir zaten. Herkes kıyafetiyle kendini ifade eder. Olayı uç noktalara götüren de yine sadece kendini ifade etmiş olur. Bu noktada toplumu rahatsız ediyorsa sadece o zaman ceza verilebilir.

bencede.

tanes' Alıntı:
serbest kıyafete karşı değilim ama ben de bu eylemin başlagıcı için yanlış bir gün seçildiğini düşünüyorum, hiçbirimiz çocuk değiliz okulda ne giyip ne giyemeyeceğimize karar verebiliriz ama keşke 1 hafta sonra başlasaydı, kaybedilen bişey olmazdı, en azından tepki de alınmazdı...

tepkinin nedeni bu günün 18 mart olması değil zaten..

kaşının üstünde gözün var meselesi..

hangi gün olursa olsun çekemeyenlerin bir kulp bulması lazımdı zaten.

g.cetin.66' Alıntı:
Eskiden şehit nöbetleri tutulurdu , Bugün anma törenleri yapılırdı milletin birazcıkta olsa canı yanardı.
Neymiş efendim sivil kıyafet ( Zaten o kadar yaygara koparırlar sabah gittim okula hiç birşey yok bahaneleride eğitimsenle türkeğitimsen ellerinde fotograf makınaları ile beklıyorlarmış şikayet dilekçeleri hazırmış ) Onlara güldükten sonra !!! Birde karsta bunun üzerine 3 renklilerin nevruz kutlaması olmazmı tam da okulun yanında astım arabanın önüne Türk Bayrağımı giydim sabah siyah takım elbise beyaz gömlek üzerinede kan kırmızı bir kıravat.

ALIN SİZE dedim kendi kendime 2 ORTAK bugün eylemdeymiş madem dedim bende sizin karşınızda dimdik duruyorum burdayım işte dedim !!!

gerçekten fotograf makineleriyle bekliyorlar mıydılar.. türkeğitim senliler yapmaz öyle şey..

Geri