Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bu kadar kırıcı aşağılayıcı konuşmalara ne gerek var yauv..
Sendikacılık yaparak tartışanlara da şaşıyorum.. Sendika mı al birini vur ötekine..

Takım elbiseyle çok mu itibarlıyızda, sivil elbiseyle itibarımız artacak. Bırakın arkadaşlar kim nası isterse gitsin okula, bunlar hep gündem meşgul etmece. Polislerin maaşları artacakmış duyan var mı? Toplu görüşmeden sonra bakanlıklar kendi çalışanların maaşlarını artırdı, yada çalışmaları başladı.

Sağlık Bakanlığı
Milli Savunma Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı

Hani eğitimden gelen yeni bakanımız nerde? Böyle bir çalışma var mı? Biz anca burda birbirimizi yiyelim. İyice toplumun alt tabakası olduk, üstümüzde takım elbise olsa ne yazar?

tartışmalar almış başını gidiyor. samimi olduğu sürece her türlü özgürlük eylemine destek olurum ve üniversite yıllarında da olmuştum.
eğitim bir in geçen sene yetkili sendika olarak bir türlü alamadığı haklarımızı nedense bu sene kıyafet konusunda cesur yürek tavır sergileyerek almaya çalışması tek kelimeyle özetlenir KOMİK!

eğitim birsenin geçen seneki ek ödeme konusundan sonra yaptığı hiçbir iş samimi gelmez bana alttabaka insanı olduk çıktık kılık kıyafet ikinci meselemizdir showa yönelik girişimler bunlar samimiyetlerine inanmıyorum

stoner' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
stoner' Alıntı:
kuzey kore sevdalısı ne kadar çok arkadaşımız varmış. hani erkeklerin saç traşının nasıl olacağı hakkında kanun çıkarmışlardı yakın zamanda.

bizim ülkemizde kot pantolonla atom parçalamak yasaktır. takacaksın kıravatını açacaksın başını ondan sonra atomu parçalayabilir, uzaya çıkmak için hayaller kurabilirsin.

arkadaşlar bırakın bu kısır tartışmaları. almanya vb. ülkelerde öğretmenler istedikleri kıyafetle derse girebiliyorlar. ve adamların sadece bir markası türkiye kadar yıllık ciro yapıyor. bırakın şu çekişmeyi. çocukları daha ileriye nasıl taşırız onu tartışalım.

ve eylem içinde 18 Mart özellikle seçilmiş bir gün değil ama özümüze dönüş açısından anlamlı bence...

birde,
EBS eylem yapsa danışıklı döğüş,
eylem yapmasa bu nasıl sendika
bu ne yaaa... herşey sizin tekelinizdemi...
ben de sakın ülkemin sevdalısıyım deme gülerim :D

BEN BÜYÜK TÜRKİYE'NİN SEVDALISIYIM. İMF AB nin kapısında elpençe divan durup bekleyen türkiyenin değil.

ama kimlerin kuzey kore sevdalısı olduğu çıkıyor ortaya. yazacaksın değilmi saç favorisi kaç mm olmalı. geçenin yakacaksın çırasını. sonra o ülkeye ÖZLEM duyacaksın.
:puhaha:

Kıyafet özgürlüğü eğer bir kravata veya türbana inmişse öyle özgürlük olmaz. Bunun adı sadece siyasettir. Her zaman kıyafet serbestliğini savunmuş biri olarak bu tür siyasi oyunlara alet olmak istemediğim için bu gösteriye (Eylem değil gösteri) dahil olmak istemiyorum.

mrtcmhr_13' Alıntı:
18 Mart oldsuğunun farkında mısınız?
Sizin Ata'nız şehit olmadı mı ?
Ölen Erler,Subaylar SİVİL MİYDİ ?
Atatürk Komuta ederken bu kadar rahat mıydı ? :x

Arkadaşlar bu eylemin 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününe denk gelmesi bence talihsizlik olmuş. Çünkü mrtcmhr arkadaşımızın hiddetlenerek söylediklerine ben de hiddetlenmeden katılıyorum. Bu gün özel bir gün, bu gün 18 Mart. Yani bu eylem 18 Mart'ı teğet geçip 19 Mart'ta başlayamaz mıydı, ya da o çok sevgili sendikalarınız ek açıklama yapıp bugünün önemime binaen 18 Mart'ta yine öğretmene yakışır bir biçimde Ata'nın huzuruna çıkmayı söyleyemez miydi?

Ben de bugün sivilim ancak bugünün anlam ve önemine binaen kıyafetimden taviz vermeden, sadece fikrimle...

Değerli sendikacı büyüklerimiz düşünememişler ama keşke sizler düşünebilseydiniz Ata'nın huzuruna kot pantolonla çıkmamayı. Ben bugün kıyafet olarak yine resmiyim, ama yarın kıyafet olarak da sivilleşmeyi düşünüyordum.

Ancak sayın sendika büyüklerinden bu konuda sanırım hiçbir açıklama gelmedi onlar 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşını unutmuşlar bile. Toplamda 253.000 şehit verdiğimiz Şanlı Çanakkale Zaferi'nin anlamını belki (şahsi olarak yetkililere söylüyorum) idrak edemiyorlardır. :-1: :-1: :-1:

mrtcmhr_13' Alıntı:
stoner' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
stoner' Alıntı:
kuzey kore sevdalısı ne kadar çok arkadaşımız varmış. hani erkeklerin saç traşının nasıl olacağı hakkında kanun çıkarmışlardı yakın zamanda.

bizim ülkemizde kot pantolonla atom parçalamak yasaktır. takacaksın kıravatını açacaksın başını ondan sonra atomu parçalayabilir, uzaya çıkmak için hayaller kurabilirsin.

arkadaşlar bırakın bu kısır tartışmaları. almanya vb. ülkelerde öğretmenler istedikleri kıyafetle derse girebiliyorlar. ve adamların sadece bir markası türkiye kadar yıllık ciro yapıyor. bırakın şu çekişmeyi. çocukları daha ileriye nasıl taşırız onu tartışalım.

ve eylem içinde 18 Mart özellikle seçilmiş bir gün değil ama özümüze dönüş açısından anlamlı bence...

birde,
EBS eylem yapsa danışıklı döğüş,
eylem yapmasa bu nasıl sendika
bu ne yaaa... herşey sizin tekelinizdemi...
ben de sakın ülkemin sevdalısıyım deme gülerim :D

BEN BÜYÜK TÜRKİYE'NİN SEVDALISIYIM. İMF AB nin kapısında elpençe divan durup bekleyen türkiyenin değil.

ama kimlerin kuzey kore sevdalısı olduğu çıkıyor ortaya. yazacaksın değilmi saç favorisi kaç mm olmalı. geçenin yakacaksın çırasını. sonra o ülkeye ÖZLEM duyacaksın.
:puhaha:

gerçekten çok komiksin.. :puhaha:

kimse kimseye saldırmasın boşuna öğretmensek bunu sorumlu olduğumuz sınıflarda dile getirebiliriz yoksa kimsenin kimseye hayvan muamelesi yapmaya hakkı yok(senin türün yatkın diyen arkadasa) beyler yeni dünya düzeni kuruluyor Türkiye bu düzende daha ön sıralarda yer kapmaya çalısıyor siz yok donla geldi yok türbanla bırakın da memleketimi prangalarını kırsın ....

sabah kravatı çıkarmıştım..EBS nin eylemi olduğunu öğrenince tekrar taktım..

Eylem yapılacak 18 Mart mı kaldı, 25 Mart olsa ne olurdu?

stoner' Alıntı:

Ula ülkeye IMF'den daha çok zarar veren şeyler girmişken hâlâ IMF deyip kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. IMF'ye ödediğimiz faizin fazlasını ödüyoruz farkında değilsiniz tabii. Vermişler elinize günah keçisini onunla oyalanın.
Ha AB'ye kul olmuşsun ha ABD'ye ne fark etti. ABD'li komutan konuşuyor ülke sınırları bizim kontrolümüz altında, merak etmeyin diyor. Siz hiç gocunmuyorsunuz. Tabii ülkemiz Nato toprağıydı doğru. :P

Bu tartışmaların içerisinde aklıma babamın 1965 basım tarihli, Öğretmen Okulundan kalma "Öğretmenliğin Ruhu" isimli kitabı geldi. Dili ve basım tarihi çok eski olmasına rağmen bilgiler ve mantığı halen geçerli olan bir kitap. O kitabın "Öğretmen Nasıl Giyinmeli" bölümünü okumanızı isterim...

Ekli dosyalar

• ogretmenlik004.JPG
    ogretmenlik004.JPG
    88.7 KB · Görüntüleme: 466
  • ogretmenlik003.JPG
    ogretmenlik003.JPG
    66.1 KB · Görüntüleme: 466
  • ogretmenlik002.JPG
    ogretmenlik002.JPG
    120.6 KB · Görüntüleme: 466
  • ogretmenlik001.JPG
    ogretmenlik001.JPG
    80.6 KB · Görüntüleme: 466
Srebrenica' Alıntı:
Eylem yapılacak 18 Mart mı kaldı, 25 Mart olsa ne olurdu?

stoner' Alıntı:

Ula ülkeye IMF'den daha çok zarar veren şeyler girmişken hâlâ IMF deyip kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. IMF'ye ödediğimiz faizin fazlasını ödüyoruz farkında değilsiniz tabii. Vermişler elinize günah keçisini onunla oyalanın.
Ha AB'ye kul olmuşsun ha ABD'ye ne fark etti. ABD'li komutan konuşuyor ülke sınırları bizim kontrolümüz altında, merak etmeyin diyor. Siz hiç gocunmuyorsunuz. Tabii ülkemiz Nato toprağıydı doğru. :P

kardeşim haklısın. şu anki durumu benden daha çok eleştiren yoktur. büyük türkiye derken şimdiki durumu da anlatmyrum zaten. ama bu malum konular gündemimizde olduğu sürece bahsettiğin konular hep sümen altı ediliyor edilecek. sağolsun kıyafet özgürlüğüne karşı olanlarda farkında olmadan çanak tutuyor bu duruma.

Ben donumu başıma giyip gittim, bir tane bayan öğretmenimizde bıyık bırakmış, iş kontrolden çıktı... :?

gelecek' Alıntı:
29 Ekim'i 19 Mayıs'ı kutlatmayan bir zihniyetin neresinde özgürlük???
sabahtan beri beni yordular hocam,bir nusibet bin nasihatten iyidir diyorum bunlara.
üstelik ben de memursenliyim,asıl özgürlük kendi sendikamı eleştirmek de ve onların fikirlerine sorgusuz katılmamakda değil midir ?
ya da sırf darbe döneminin rövanşını almak için gerçek ihtiyaclarımı,mesleki özlük haklarımının gaspını göz ardı etmem mi gerekiyor?
sabahdan beri bunu anlatmaya çalıştım ama asıl önemli olan bugün 18 Mart,dik durmak lazım,mağrur olmak lazım ki genç nesil anlasın öğrensin.
çocuklara bugün kendimizden örnekler verdim,eğer bugün o zaman o zaferi kazanmamış olsa idik bu kadar lüksümüz olmayacaktı dedim anlattım...
Ben bugün asli görevimin yanında 18 Mart'a odaklandım,Eyleme değil...
ama sabahdan beri ne darbeciliğim kaldı ne kore sevdam ne totaliter miymiş neymiş ondan işte ne o kaldı.ha birisi de veteriner ol dedi :)

sendika deseydi, maaşları protesto ediyoruz 15 gün maaşlarınızı almayın görürdük o zaman itaatsizleri...
Yada bunu protesto etmek için sivil gelmek yerine HİÇ GELMEMEK gibi bir eylem yapmayı göZü yermiydi acaba o sendikanın
..
düşünce sivil olmadıktan sonra kıyafet sivil olmuş ne yazar. sormak lazım senin sendikan emir komutanın neresinde, sormak lazım acaba senin sendikan sivil mi diye...
..
Birde merak ediyorum X sendikası okula ÇİZGİLİ PİJAMAYLA geleceksiniz diye karar alsa ve üyeleri de uysa tepkiniz ne olurdu???

Yazacaklarım eğitim-bir senin eylemiyle ilgili değildir. Eyleme özel almayın lütfen.

Dünyanın hiç bir yerinde memurların takım elbiseyle iş yerlerine gitmesiyle ilgili bir düzenleme yok. Sadece belirli işlere özgü üniformalar var. Bu kıyafetleri avrupadan aldık ama hiç bir devlet dairesinde ve okulda bu şekilde memur bulamazsınız. Giyenler var ama kişisel tercihleri.

Bir devlet kendi yetiştirdiği öğretmene giyeceği kıyafet konusunda güvenemiyorsa gerçekten o sistemin çarklarında zaafiyet vardır. Ayağınıza giyeceğiniz ayakkabının nev'i, üzerinize giyeceğiniz şeyin gömlek yada kazak olmasının kanunlarla sınırlandırılmış olması, o devletin kendi yetiştirdiği avukata, öğretmene, savcıya olan güvensizliğidir. Koskoca bir nesli emanet ettiğiniz öğretmene giyeceği kıyafeti seçme hususunda güvenemiyorsanız bu bir tezat değil midir?

Bazı arkadaşlar okul striptiz kulübüne döndü başıma don giydim diyerek olayın kendilerince gidebileceği noktayı göstermek istemişler. Ama gerçeklik payı yok. Üniversitelerde hocalar serbest kıyafetle gidiyorlar. Doktorlar da serbest kıyafet ama bu söylediklerinizin olması kişinin kendi kendine hakaretidir zaten. Herkes kıyafetiyle kendini ifade eder. Olayı uç noktalara götüren de yine sadece kendini ifade etmiş olur. Bu noktada toplumu rahatsız ediyorsa sadece o zaman ceza verilebilir.

Vatan sevgisi, Şehit'e saygı kılık kıyafetinle belli olmaz. Çanakkale'deki şehitlerimiz birbirleri konusunda hiç ayrımcılık yapmamış (Türk, Kürt, Laz vs.) hepsi vatan için canlarını feda edeceklerini bilerek omuz omuza savaşmış, siz burada bir birinize düşmüşsünüz hem de hiçten bir konu için, ayrımcılık yapmaya çalışıyorsunuz takımdı, kıravattı, şu görüştü bu görüştü... Gerçekten şehitlerimize saygınız varsa bunu kalpten inanarak yaşarsınız, matemini tutarsınız milletin ne giydiğini konuşarak değil. Bu başlığa siz ne yapıyorsunuz böyle bir günde bu konuşulur mu diyen arkadaşlarım açaydınız şehitlerimiz Çanakkale ile ilgili konuda hepimiz orada vefamızı saygımızı sevgimizi konaşaydık ortalığı gerip bir birine katıyorsunuz. Ha beni de koyu da sendikacı falan da sanmayım umrumda değil ben kendimi rahat hissettiğim bir kıyafetle okuluma gittim mi gittim kendimi iyi hissettim mi hissettim gerisi hikaye. Geçen sene haklarımızı savunamayan yetkili sendikayı da hala unutmadım unutamam.

BaRBaRYaN' Alıntı:
..
Birde merak ediyorum X sendikası okula ÇİZGİLİ PİJAMAYLA geleceksiniz diye karar alsa ve üyeleri de uysa tepkiniz ne olurdu???

Zaten X sendikası okullarada yaygınlaşan dini sembollere tepki amacıyla 5 Aralıkta eşofmanla okullara gitme eylemi yaptılar. Giden de olmadı o ayrı mesele ama keşke gitseydiler. :lol:

xtasy' Alıntı:
Yazacaklarım eğitim-bir senin eylemiyle ilgili değildir. Eyleme özel almayın lütfen.

Dünyanın hiç bir yerinde memurların takım elbiseyle iş yerlerine gitmesiyle ilgili bir düzenleme yok. Sadece belirli işlere özgü üniformalar var. Bu kıyafetleri avrupadan aldık ama hiç bir devlet dairesinde ve okulda bu şekilde memur bulamazsınız. Giyenler var ama kişisel tercihleri.

Bir devlet kendi yetiştirdiği öğretmene giyeceği kıyafet konusunda güvenemiyorsa gerçekten o sistemin çarklarında zaafiyet vardır. Ayağınıza giyeceğiniz ayakkabının nev'i, üzerinize giyeceğiniz şeyin gömlek yada kazak olmasının kanunlarla sınırlandırılmış olması, o devletin kendi yetiştirdiği avukata, öğretmene, savcıya olan güvensizliğidir. Koskoca bir nesli emanet ettiğiniz öğretmene giyeceği kıyafeti seçme hususunda güvenemiyorsanız bu bir tezat değil midir?

Bazı arkadaşlar okul striptiz kulübüne döndü başıma don giydim diyerek olayın kendilerince gidebileceği noktayı göstermek istemişler. Ama gerçeklik payı yok. Üniversitelerde hocalar serbest kıyafetle gidiyorlar. Doktorlar da serbest kıyafet ama bu söylediklerinizin olması kişinin kendi kendine hakaretidir zaten. Herkes kıyafetiyle kendini ifade eder. Olayı uç noktalara götüren de yine sadece kendini ifade etmiş olur. Bu noktada toplumu rahatsız ediyorsa sadece o zaman ceza verilebilir.

:alkis:

sabah Fatih Portakal harika konuştu, bu sendikalar maaş ve diğer öğretmen haklarının iyileştirilmesinde de bu kadar kararına sadık ve dik bir şekilde durabiliyor muydu diye, olay orda kopmuştur zaten. Keşke yetkili sendika maaş zamlarında da şimdiki gibi kararlı olabilseydi.

mrtcmhr_13' Alıntı:
İnadına lacivert takımım sarı lacivert kravatım ile okuldayım,tam zamanında şehitlerimizi anmak için törende hazırdım !Üstelik eğitim birsene üyeyim !

Dostum iyi hoşta atamızı ve şehitlerimiz anmak için lacivert takım giyilmez ki hem atamız lacivert takım hiç sevmez ve giymemiştir. üzgünüm bu günde tercih edilmeyecek seçim. sivil gelsen bundan daha iyidir diye düşünüyorum....

kais36' Alıntı:
Ben donumu başıma giyip gittim, bir tane bayan öğretmenimizde bıyık bırakmış, öğretmenler odasına striptiz direği kurduk, iş kontrolden çıktı... :?
Sizede o yakışır hoca.

rcandir' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
İnadına lacivert takımım sarı lacivert kravatım ile okuldayım,tam zamanında şehitlerimizi anmak için törende hazırdım !Üstelik eğitim birsene üyeyim !

Dostum iyi hoşta atamızı ve şehitlerimiz anmak için lacivert takım giyilmez ki hem atamız lacivert takım hiç sevmez ve giymemiştir. üzgünüm bu günde tercih edilmeyecek seçim. sivil gelsen bundan daha iyidir diye düşünüyorum....

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

serbest kıyafete karşı değilim ama ben de bu eylemin başlagıcı için yanlış bir gün seçildiğini düşünüyorum, hiçbirimiz çocuk değiliz okulda ne giyip ne giyemeyeceğimize karar verebiliriz ama keşke 1 hafta sonra başlasaydı, kaybedilen bişey olmazdı, en azından tepki de alınmazdı...

rcandir' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:

Dostum konu kapanmamışmıydı sen yenisin galiba,ben lacivert takımımı dün Fener kazandığı için giydim.
Yazdıklarımın tamamını okuyun da ne demek isteğimi anlayın derim.
birde sivil giyinimli olmamak için askeri üniforma falan giyinmek lazım,takım giyerek de gayet sivil olur insan :D

oyungezer' Alıntı:
Yav ne muhabbetler dönmüş arkadaş. Ne meraklıymış öğretmen camiası takım elbise-kravat giymeye. Serbest olunca da giyersin işte fena mı? İstemeyen ve rahatsız olan da giymez. İdeolojik bakış açısı bunların çoğu bana göre.
:alkis: BENDE SEVMİYORUM TAKIM ELBİSE VE KRAVAT İKİLİSİNİ

Geri