Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
kais36' Alıntı:
Ben donumu başıma giyip gittim, bir tane bayan öğretmenimizde bıyık bırakmış, öğretmenler odasına striptiz direği kurduk, iş kontrolden çıktı... :?
:puhaha: ÇOK GÜLDÜM YA

kais36' Alıntı:
Ben donumu başıma giyip gittim, bir tane bayan öğretmenimizde bıyık bırakmış, öğretmenler odasına striptiz direği kurduk, iş kontrolden çıktı... :?
seviye standatlarınıza yakıştırıyorsanız ne aalaa...

mrtcmhr_13' Alıntı:
rcandir' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
İnadına lacivert takımım sarı lacivert kravatım ile okuldayım,tam zamanında şehitlerimizi anmak için törende hazırdım !Üstelik eğitim birsene üyeyim !

Dostum iyi hoşta atamızı ve şehitlerimiz anmak için lacivert takım giyilmez ki hem atamız lacivert takım hiç sevmez ve giymemiştir. üzgünüm bu günde tercih edilmeyecek seçim. sivil gelsen bundan daha iyidir diye düşünüyorum....
Dostum konu kapanmamışmıydı sen yenisin galiba,ben lacivert takımımı dün Fener kazandığı için giydim.
Yazdıklarımın tamamını okuyun da ne demek isteğimi anlayın derim.
birde sivil giyinimli olmamak için askeri üniforma falan giyinmek lazım,takım giyerek de gayet sivil olur insan :D

dostum ben seni çok iyi anladım sen senin için doğru olanı yapmışsın. bunu tartışmak için yazmadım. sadece bu kadar ateşli tartışmanın arasına yararlı bir bilgi ekleyeyim dedim. sen bu gün hit yaptın sanırım cevap yazmakta. eylem yapanlara da yapmayanlara hayırlı olsun neler olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

rcandir' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
rcandir' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
İnadına lacivert takımım sarı lacivert kravatım ile okuldayım,tam zamanında şehitlerimizi anmak için törende hazırdım !Üstelik eğitim birsene üyeyim !

Dostum iyi hoşta atamızı ve şehitlerimiz anmak için lacivert takım giyilmez ki hem atamız lacivert takım hiç sevmez ve giymemiştir. üzgünüm bu günde tercih edilmeyecek seçim. sivil gelsen bundan daha iyidir diye düşünüyorum....
Dostum konu kapanmamışmıydı sen yenisin galiba,ben lacivert takımımı dün Fener kazandığı için giydim.
Yazdıklarımın tamamını okuyun da ne demek isteğimi anlayın derim.
birde sivil giyinimli olmamak için askeri üniforma falan giyinmek lazım,takım giyerek de gayet sivil olur insan :D

dostum ben seni çok iyi anladım sen senin için doğru olanı yapmışsın. bunu tartışmak için yazmadım. sadece bu kadar ateşli tartışmanın arasına yararlı bir bilgi ekleyeyim dedim. sen bu gün hit yaptın sanırım cevap yazmakta. eylem yapanlara da yapmayanlara hayırlı olsun neler olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
yok yok iyiyiz biz tatlı-sert bir atışma idi,asıl 18 Mart hit olsun isterdim ama arkadaşların akılları giydikleri kıyafetlerde,ister istemez hit yaptık mı bilmiyorum. :)
Tabi ki ne olursa olsun hayırlısı olsun...

Eskiden şehit nöbetleri tutulurdu , Bugün anma törenleri yapılırdı milletin birazcıkta olsa canı yanardı.
Neymiş efendim sivil kıyafet ( Zaten o kadar yaygara koparırlar sabah gittim okula hiç birşey yok bahaneleride eğitimsenle türkeğitimsen ellerinde fotograf makınaları ile beklıyorlarmış şikayet dilekçeleri hazırmış ) Onlara güldükten sonra !!! Birde karsta bunun üzerine 3 renklilerin nevruz kutlaması olmazmı tam da okulun yanında astım arabanın önüne Türk Bayrağımı giydim sabah siyah takım elbise beyaz gömlek üzerinede kan kırmızı bir kıravat.

ALIN SİZE dedim kendi kendime 2 ORTAK bugün eylemdeymiş madem dedim bende sizin karşınızda dimdik duruyorum burdayım işte dedim !!!

acer50' Alıntı:
sabah Fatih Portakal harika konuştu, bu sendikalar maaş ve diğer öğretmen haklarının iyileştirilmesinde de bu kadar kararına sadık ve dik bir şekilde durabiliyor muydu diye, olay orda kopmuştur zaten. Keşke yetkili sendika maaş zamlarında da şimdiki gibi kararlı olabilseydi.
Paranın ne önemi var? İsterse cüzdanımız boş olsun,,,,Yeterki kıyafet serbest olsun. :puhaha: Gerisi möhim değil.

GRİNGO' Alıntı:
acer50' Alıntı:
sabah Fatih Portakal harika konuştu, bu sendikalar maaş ve diğer öğretmen haklarının iyileştirilmesinde de bu kadar kararına sadık ve dik bir şekilde durabiliyor muydu diye, olay orda kopmuştur zaten. Keşke yetkili sendika maaş zamlarında da şimdiki gibi kararlı olabilseydi.
Paranın ne önemi var? İsterse cüzdanımız boş olsun,,,,Yeterki kıyafet serbest olsun. :puhaha: Gerisi möhim değil.

Para lazım olmaz olur mu hacııı bilmem nerelere yardım edeciiik kurban keseciiik gazete alacııık dergi okuyacııııkkk yurt dışına paralarımızı aktaracıııık
ayıp yakıstıramadım şimdi :++:

Ya ne söylersen söyle fatih portakal isterse kendini yırtsın adamlar anlamıyoki gardaş

bu sivilliğe inanan arkadaşları bilmem ama onlara saygım sonsuz o memuru ve 657 yi kullanan zihniyet bugün pöf oldu ya o da yeter eğitim bir sen denilen sendıkadan bugun ortada kımsecıkler yoktu.Başta kendılerı ınanmıyorlar kı mıllet ne yapsın

g.cetin.66' Alıntı:
Eskiden şehit nöbetleri tutulurdu , Bugün anma törenleri yapılırdı milletin birazcıkta olsa canı yanardı.
Neymiş efendim sivil kıyafet ( Zaten o kadar yaygara koparırlar sabah gittim okula hiç birşey yok bahaneleride eğitimsenle türkeğitimsen ellerinde fotograf makınaları ile beklıyorlarmış şikayet dilekçeleri hazırmış ) Onlara güldükten sonra !!! Birde karsta bunun üzerine 3 renklilerin nevruz kutlaması olmazmı tam da okulun yanında astım arabanın önüne Türk Bayrağımı giydim sabah siyah takım elbise beyaz gömlek üzerinede kan kırmızı bir kıravat.

ALIN SİZE dedim kendi kendime 2 ORTAK bugün eylemdeymiş madem dedim bende sizin karşınızda dimdik duruyorum burdayım işte dedim !!!

hocam eğer dediğiniz doğru ise türk eğitimsen liler fotoğraf makinesi ile bekliyorlar ise yazıklar olsun onlara onlara daha diyecek başka birşey bulamıyorum. oldu olacak sendikaları birleştirme kararı alsınlarda ayrı ayrı uğraşmayalım isim telafuz etmekte.

Hocam ne fotografı ne makınası ne dılekcesı yok oyle bırsey bu iş fos çıkınca bahane atacak birşey bulamadılar yalan dolan la yaygara koparıyorlar.Cemaat ablası herkesı sivillikten çeldi olay bu.
Ben diğer ıkı sendıkadan laf bıle duymadım bunlara karsı.Bir dinkültürü öğretmenimiz vardı cemaatle sendıkayla alakası neyı olmayan o derslere kapalı gırıyor kımsede ses cıkarmadı .

OLAY BUNLAR SADECE YAYGARA KOPARARAK KENDILERINE INANANLARI TEMINAT ALTINA ALMAK

mmcs' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
Birde merak ediyorum X sendikası okula ÇİZGİLİ PİJAMAYLA geleceksiniz diye karar alsa ve üyeleri de uysa tepkiniz ne olurdu???

Zaten X sendikası okullarada yaygınlaşan dini sembollere tepki amacıyla 5 Aralıkta eşofmanla okullara gitme eylemi yaptılar. Giden de olmadı o ayrı mesele ama keşke gitseydiler. :lol:

X sendikasının üyeleri bilinçli üyelerdir.. gerektiğinde sendikalarına hesap sorarlar.. eylemin mesai arkadaşlarımıza karşı yapılmış gibi algılanacağını ve yanlış anlaşılacağını düşündük, hatalı bulduk, yönetime de bunu bildirdik ve bahse konu olan eylemi gerçekleştirmedik.. durum budur..

eylemin biçimi yanlıştır fakat sebebi doğrudur, bunu da belirteyim.. bu eylem başörtüsüne karşıymış gibi algılansa da öyle değildir.. eylemin başlığı "DİNİ İNANÇLARIN İSTİSMARI VE DİNSEL SÖMÜRÜYE KARŞI SİVİL İTAATSİZLİK"..

keşke yıllardır yetkiyi elinde bulunduran sendikalı arkadaşlar da sendikalarına hesap sorsalar da öğretmenlik mesleği bu kadar ayaklar altına alınmamış olsa, özlük haklarımız iyileştirilmiş olsa, eğitimdeki keşmekeş sona erse..

bakalım neler olacak..yaşayıp görecez..emekli olursam köye ev yaptıracam..organik ürünler yapacam..gerisi oyun

orebro' Alıntı:
mmcs' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
Birde merak ediyorum X sendikası okula ÇİZGİLİ PİJAMAYLA geleceksiniz diye karar alsa ve üyeleri de uysa tepkiniz ne olurdu???

Zaten X sendikası okullarada yaygınlaşan dini sembollere tepki amacıyla 5 Aralıkta eşofmanla okullara gitme eylemi yaptılar. Giden de olmadı o ayrı mesele ama keşke gitseydiler. :lol:

X sendikasının üyeleri bilinçli üyelerdir.. gerektiğinde sendikalarına hesap sorarlar.. eylemin mesai arkadaşlarımıza karşı yapılmış gibi algılanacağını ve yanlış anlaşılacağını düşündük, hatalı bulduk, yönetime de bunu bildirdik ve bahse konu olan eylemi gerçekleştirmedik.. durum budur..

eylemin biçimi yanlıştır fakat sebebi doğrudur, bunu da belirteyim.. bu eylem başörtüsüne karşıymış gibi algılansa da öyle değildir.. eylemin başlığı "DİNİ İNANÇLARIN İSTİSMARI VE DİNSEL SÖMÜRÜYE KARŞI SİVİL İTAATSİZLİK"..

keşke yıllardır yetkiyi elinde bulunduran sendikalı arkadaşlar da sendikalarına hesap sorsalar da öğretmenlik mesleği bu kadar ayaklar altına alınmamış olsa, özlük haklarımız iyileştirilmiş olsa, eğitimdeki keşmekeş sona erse..

Birincisi, eğitimsenin yapmış olduğu eylem mesai arkadaşlarınıza karşı yaptığınız utanç verici bir eylemden başka bir şey değildir. metin belli hala sitelerinde duruyordur. İster uygulansın veya uygulanmasın. Başörtüye tahammül edememezliğinin göstergesidir bu.
İkincisi, Bu eylemin yapılması Eğitim-Bir-Sen üyelerinin genel merkezi sürekli uyararak şiddetle yapılması gerektiği sonucu yapılmıştır. Tam da istediğimiz budur. Varsın en fazla uyarıdan sonra birde kınama alalım ne olacak sonuna kadar devam. ve neticede hukuki süreçleri de düşündüğümüz zaman verilebilecek cezalar yargıdan geri dönecektir.

Bu bizim inancımız için önemli konudur. Tiye alan arkadaşlar dalga geçenler seviyeyi yerle bir edenlerin bırakın öğretmenliğini insanlığından şüphe ederim..
Ortada bir sorun var...
Biz de samimi bir şekilde bu sorunun çözülmesi için çaba sarf ediyoruz..
Bu gün okuluna çalıştığı kuruma sivil kıyafetle giden tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun..
Farklı sendikalardan olup eyleme katılamayan ama bizleri Destekleyen arkadaşlarımızdan da Allah razı olsunn..
Bizim için Bazı şeylerin değeri parayla ölçülmez...

Ben de sivil idim ama Müfettişe yakalandık. Arkadaş notunu aldı çıktı. Hayırlısı bakalım. Artık neyse hâlim, çıksın falım :))))

Parasız eğitim parasız sağlık için eylem yapan var mı? Ufak ufak elimizden alınan haklarımızı konuşan var mı?

mmcs' Alıntı:
orebro' Alıntı:
mmcs' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..

Birincisi, eğitimsenin yapmış olduğu eylem mesai arkadaşlarınıza karşı yaptığınız utanç verici bir eylemden başka bir şey değildir. metin belli hala sitelerinde duruyordur. İster uygulansın veya uygulanmasın. Başörtüye tahammül edememezliğinin göstergesidir bu.
İkincisi, Bu eylemin yapılması Eğitim-Bir-Sen üyelerinin genel merkezi sürekli uyararak şiddetle yapılması gerektiği sonucu yapılmıştır. Tam da istediğimiz budur. Varsın en fazla uyarıdan sonra birde kınama alalım ne olacak sonuna kadar devam. ve neticede hukuki süreçleri de düşündüğümüz zaman verilebilecek cezalar yargıdan geri dönecektir.

sayın hocam bakın 5 aralık eyleminin yanlış algılanacağını düşündüğümüzü ifade etmiştim.. siz de bu yanlış algıya kapılmışsınız..
http://www.egitimsen.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=18087&sube=26#.UUeBjxd9A7o
açıklama burada.. okuyun, içerisinde baş örtüsü, türban geçiyor mu?? baş örtüsüne karşı olanlar vardır sendika içerisinde, doğrudur.. ama eğitim sen üyesi olmayıp da karşı duranlar da var öğretmen camiası içerisinde.. o yüzden bunu sendikaya mal edip genelleme yapmak yanlış olur..

sendikaya hesap sorma, baskı uygulama konusuna gelince, bunu söylerken özlük haklarımız, çalışma koşullarımız, meslek itibarımız, anayasadan "eğitim hakkı" ifadesinin çıkarılması, eğitimin ticarileştirilmesi, giderek paralı hale gelmesi, öğrencilerin sınavdan sınava yarıştırılması, ataması yapılmayan öğretmenler, norm kadro fazlası öğretmenler, müfredat problemleri gibi konularda adım atılması için söylemiştim.. bu konularda da söyleyecek sözlerinin olmasını beklerim yetkili sendikanın.. bu konularda tek kelime laf etmeyip, sadece 10 dakikada değiştirilebilecek kıyafet yönetmeliğine odaklanması insanlarda güven oluşturmuyor...

mrtcmhr_13' Alıntı:
18 Mart oldsuğunun farkında mısınız?
Sizin Ata'nız şehit olmadı mı ?
Ölen Erler,Subaylar SİVİL MİYDİ ?
Atatürk Komuta ederken bu kadar rahat mıydı ? :x

savaştamıyız hocam ne alaka!

mrtcmhr_13' Alıntı:
tek derdiniz bu mu arkadaşlar ?herşeyiniz tam bir tek bu mu eksik ?
Yeni başlayan bir veterier 2900 alırken siz 1600 lira ile sivil gelseniz ne olur gelmeseniz ne olur ?

evet hocam benim tek derdim bu. Allaha şükür başka dert vermesin.

mrtcmhr_13' Alıntı:

eğitimbirsenli olduğuna inanmıyorum.

sendikanın görüşlerine ve eylemlerine ve amaçlarına ve hedeflerine karşıysanda ayrılmanı tavsiye ederim sendikandan.

mrtcmhr_13' Alıntı:
bilisim-tef' Alıntı:
bir sorunun çözülebilmesi için ilk önce diğerlerinin mi çözülmesi gerekiyor? bu nasıl bir mantık? ayrıca şehitlerle kravatı birleştirmeyi nasıl becerdiniz?
Hocam çözemeyeceğiniz denklemle uğraşmayın,18 Mart'tı tekrar anmak yerine kot pantolon spor ayakkabınız ile keyfinize bakın...

spor ayakkabımıda giyerim şehidime fatihada okurum. sana ne..

mrtcmhr_13' Alıntı:
RobY' Alıntı:
kot pantolon, kazak ile şehitler anılmaz mı?
Samimi olan 18 Mart'ta eylem yapmaz,hadi yapdı diyelim daha önemli bir sorunu konu alırdı !
sorun kazak,kot değil saptırmayın hemen...

hocam benim bugün dersim yoktu. ben yarın başlıyacağım eylem bir sıkıntı yok değil mi. tek sıkıntı günündemi yoksa sıkıntı duyduğunuz başka şeylerde varmı. isterseniz amuda kalkıp taklada atalım. sizin düşüncelerinize insanlar uymak zorunda değil. sendikaları eylem kararı almış onlarda eylem yapıyorlar. size ne. serbest kıyafetin 18 martla alakası ne. geçen hafta yapılsaydı sanırım istiklal marşına hakaret olarak algılayacaktınız. ya da önceki hafta yapılsaydı yeşilay haftasına karşı yapıldığınımı düşünecektiniz. mantığınız nasıl işliyor sizin. bunlar arasında mantıklı bir bağlantı bile yok.

mmercan' Alıntı:
Herşeyi hallettik özlük hakları süper,herkes istediği gibi tayin isteyebiliyor,kimse zorla yerinden oynatılmıyor,666 dan sonra bir madde daha çıktı maaşlarımız uçtu.
Yani her rengi boyadık bir fıstık yeşili kaldıydı o da tamam artık

hocam benim hayatımda herşey 4x4 Allaha şükürler olsun. tek derdimde kıravat ve pantolon.

şimdi ne diyeceksiniz merak ediyorum.

kaşının üstünde gözün var derseniz alınmam.

mrtcmhr_13' Alıntı:
Phascolarctos cinereus' Alıntı:
sivil geldim. sorum var: sadece 1gün mü yoksa 18 marttan itibaren mi arkadaşlar????

takım elbise ve saygı duruşu ile mi anacaktık, saygımızı gösterecektik. cephede bilerek ölüme gidenlerde önce saygı duruşu yapıp sonra taarruza geçtiler zaten. ideolojilerinize şehitlerimizi alet etmeyin. madem o kadar meraklısın saygı göstermeye ne işin var sabah sabah internette. git bir şehitliğe illa dua et de demiyorum, neye inanıyorsan ona göre teşekkürlerini ilet. totaliter rejim artıkları.
senin gibilerede klavye delikanlısı derler bilmeden artistlik yapma,töreni mi de yaptım fatiha mı da okudum,üstelik bunlardan sana ne ?
senin ne halt işin var internette o zaman,onu da geçtim bu konuyu açan arkadaş hepimizden önce sivil gelip internete girmiş buna ne diyeceksin?söylemesen de olur zaten dikkate alınmaycaksın...

konuyu açan arkadaş geceden açmış konuyu sabah okula gelip açmamış yani..

mrtcmhr_13' Alıntı:
suatozt' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
bilisim-tef' Alıntı:
bir sorunun çözülebilmesi için ilk önce diğerlerinin mi çözülmesi gerekiyor? bu nasıl bir mantık? ayrıca şehitlerle kravatı birleştirmeyi nasıl becerdiniz?
Hocam çözemeyeceğiniz denklemle uğraşmayın,18 Mart'tı tekrar anmak yerine kot pantolon spor ayakkabınız ile keyfinize bakın...
Arkadaşım ben senin ya aklından ya da niyetinden şüphe ederim. Çanakkaledeki şehitlerimiz takım elbise kravatlamı şehit oldu. Nasıl ikisini aynı kefeye koyuyorsunuz. Bu kadarda art niyetli olunmazki.
hocam senin şehitlerle ne alakan var sen eylemine baksana ?haricilerini de giymişsindir...keyfine bak...

mesajında senin şehitlerle ne alakan var diyorsun.. neden alakamız olmayacak! çanakkale şehitleri sizemi ait.. Allah yolunda, İslam yolunda, peygamberimizin izinde ölen herkes şehittir ve ölümsüzdür.

Geri