emrah1023' Alıntı:
ben sivil kıyafetle gitmiyorum. sendikam karar alsa bile öğrenciler ve tüm çalışanlar için sivil kıyafet düzenlemesi getirilmediği sürece gitmyeceğim. biz öğrencilerin saçına, sakalına, ceketine, kravatına dikkat ediyorsak bunların düzenli olması gerektiğini söylüyorsak aynıları bizim içinde olmalı. biz sivil gelip, bacağımıza kot giyersek, yarın bunu yapan öğrenciye "neden okula kotla geldin" diye soramayız. bizler okullarda öğrencilerin lideri pozisyonundayız. bunun siyasi hiçbir düşüncü ile alakası yoktur tamamen mantıklı düşünmekle alakası vardır. biz saçların uzatan bir öğrenciye "saçlarını kesir okula öyle gel diyorsak " okula sivil gidemeyiz. şu açıkça görülüyorki sendikaların "sivil" hareketi öğretmenlerin kot pantolonla gelmesinden ziyade kapalı öğretmenlerimizin okulda da bu şekilde giyinebilmeleri üzerinidedir. benim kişisel düşüncemde kapalı bayan öğretmenlerimizin okulda da kapalı olmakta özgür olmaları üzerinedir. ancak bu durumda özellikle lise çağındaki öğrencilerde okula kapalı gelen öğrencilere "kızım neden okula başörtülü geldin" diye soramayızç öğretmenini gören öğrenci, eğer öğretmeni sivilse sivil olmak ister, resmi ise resmi olmak ister, kapalı ise kapalı da olmak ister. öğrencilere rolmodel olduğumuzu unutmamamız lazım. sendika, siyasi düşünce, bunlardan arınıp olaylara sadece eğitimci gözü ile bakmamız lazım. çünkü okul kapıısından içeri giridğimiz az, üzerimizdeki siyasi benlik, sendikal düşünce gibi gömleklerimizi çıkarmamız sadece öğretmen kimliğimizle işimizi yapmamız lazım.aki takdirde ne verilen eğitimin bir amacı olur, nede alınan eğitimin bir faydası olur. okula sadece "gelip-giden" boş nesiller yetişir.
aşağıda yazılan yazıyı okumanızı tavsiye ederim hocam.
eğer biz ölçümüzü biliyorsak ne problem olabilir ki
sorun serbest kıyafette değildir. sadece başörtüsüdür sorun.
başörtüsünü dile getirmeden farklı sebepler öne sürerek karşı duranlar çoğunlukta. ama asıl sorun kesinlikle başörtüsüdür.
ve neden sorundur anlamıyorum
öğrenci başörtüsü ile gelmek istiyorsa gelmelidir ama ilköğretimde bu tartışılabilir. ben de serbestlikten yanayım ama kotla,şortla,sade kazakla okula gelmem
kravat çıkarırım, 15 mayısı beklemeden ceketi istediğim zaman giyerim. yani devlet memuru ciddiyetinde olurum.
sinaaat yazdı:
Neden bir özgürlükten bahsedilirken hep uç noktalardaki dengesiz ölçüzüs örnekler verilerek bu özgürlükler kısıtlanmaya çalışılır.
Mesela türbanla gelene" yok daha neler yakında bunlar karaçarşafla da gelirler" demekle "bunlar bu gidişle askılı kolsuz giyip altınada mini etek giyerler" demek aynı şeydir.
Uç örnekler verip insanları köleleştirme mantığı .Yıllardır devletin yaptığı bu değilmiydi.
Burada öğretmene düşen bu uç noktalarda olmamaktır.Dengeli tutarlı davranıp kendine yakışanı giymelidir
Okula çarşafla gelinmez , okula şalvarlada gelinmez,okula mini eteklede gelinmez kardeşim .Yokmudur ölçünüz yokmudur izanınız.Yokmudur yakışanınız da bu uç örnekleri veriyorsunuz.Yok o böyle gelirse bende böyle gelirim , iyi bı kısmınız cübbeyle bi kısmınızda çıplak gelin o zaman tamam olsun.