Okula Sivil Kıyafetle Gelenler El Kaldırsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Greenberet83' Alıntı:
Sol görüşlü birisi olarak;

Kamuda Başörtüsünü sonuna kadar destekliyorum.
İnsanlara yeteri kadar eziyet edildi bu ülkede. Kadınlarımız üzerinde siyaset ve dini bu kadar kullanan bir ülke yoktur.
Dinimiz mecbur kılmış, müslüman bir ülkede takmak yasak, tam Türk işi arkadaş bu.
Başörtüsü ile yani bir (bez parçası-yanlış anlaşılmasın) bu ülkeyi yıkacaksa zaten yıkılsın.
Başörtüsüne de sadece solcular karşı çıkıyor bende onu anlamıyorum. Tam tersine savunacakları halde karşı çıkıyorlar. Adalet, özgürlük, demokrasiden bahsederiz sürekli ama, iş başörtüsüne gelince YASSAK kardeşim deniliyor hayret bişey.
+1000

kamuda başörtüsü zararlımı hayır,birbirimizin inancına saygı duyuyormuyuz hayır başbakan tıksırına kadar için dediğinide yada thy larında içki satısı yasak oldugunda özgürlükten bahseden arkadaşlar ağzını açıyormu hayır,ikiyüzlülük genlerimize işlemiş.bana helal sana yasak kavramı bu

Bu gün okula sivil geldim, müdür yasal işlem başlatacağını söyledi. Ben de geri dönmeyeceğimi gereğini yapmasını söyledim.

Okulda 10 Eğitim Bir Sen üyesi var 7 si halen sivil kıyafetle geliyoruz..
Okulda 20 Türk Eğitim Sen Üyesi var 4 ü bize destek vermişlerdi..
Bu hafta müfettişler gelince o 4 kişide eylemlerinden vaz geçtiler..
[b]Yorum yapmıyorummm[/b]

kelebeketkisi' Alıntı:
Bu gün okula sivil geldim, müdür yasal işlem başlatacağını söyledi. Ben de geri dönmeyeceğimi gereğini yapmasını söyledim.
Bize tutanak tutuldu ve savunmamız istendi bile...

Eylem yapan EBS li arkadaşlar, bu kadar hassas oldukları bir konuda, 10 yıldır ufacık bir yönetmeliği değiştirmeyen hükümeti ve onların koşulsuz destekçisi olan bir sendikayı hala destekleyerek gülünç duruma düşüyorsunuz. İlginç...

alican44' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:

İnsanlara yeteri kadar eziyet edildi bu ülkede. Kadınlarımız üzerinde siyaset ve dini bu kadar kullanan bir ülke yoktur.
Dinimiz mecbur kılmış, müslüman bir ülkede takmak yasak, tam Türk işi arkadaş bu.
Başörtüsü ile yani bir (bez parçası-yanlış anlaşılmasın) bu ülkeyi yıkacaksa zaten yıkılsın.
Başörtüsüne de sadece solcular karşı çıkıyor bende onu anlamıyorum. Tam tersine savunacakları halde karşı çıkıyorlar. Adalet, özgürlük, demokrasiden bahsederiz sürekli ama, iş başörtüsüne gelince YASSAK kardeşim deniliyor hayret bişey.

Helal olsun hocam çok güzel tespit de bulunmuşsunuz

bütün bakanlıklar ek ödeme almış olmasına rağmen öğretmenler yıllardan beri yüzde 3 lük zamlarla yetinmiş.kamuda en düşük maaşın öğretmenler olduğunu apaçık ama baktığımız zaman bunlar hiç yokmuş gibi ,ebs öğretmenler arasında en fazla üyeye sahip olan sendika olmasına rağmen kamuda başartüsünü serbest kılmak ,okulların içinde namaz kılınacak odalar oluşturmak dışında bir amaçları yok.bütün enerjilerini bunlara sarfediyorlar.sendika üyeleride sesini çıkarmıyor.yazıklar olsun...

redoknot' Alıntı:
bütün bakanlıklar ek ödeme almış olmasına rağmen öğretmenler yıllardan beri yüzde 3 lük zamlarla yetinmiş.kamuda en düşük maaşın öğretmenler olduğunu apaçık ama baktığımız zaman bunlar hiç yokmuş gibi ,ebs öğretmenler arasında en fazla üyeye sahip olan sendika olmasına rağmen kamuda başartüsünü serbest kılmak ,okulların içinde namaz kılınacak odalar oluşturmak dışında bir amaçları yok.bütün enerjilerini bunlara sarfediyorlar.sendika üyeleride sesini çıkarmıyor.yazıklar olsun...
Asıl yazıklar size olsun..
Ben hangi sendika olursa olsun öğretmen yararına bir eyklem yapıldığında sendikam destek ver mese bile ben destek verdim. Siz ise hiç bir şeye destek vermiyorsunuz...
Yanlış biliyorsunuz.. Ek ödeme konusunda bu bakandan önceki milli eğitim bakanı suçludur. O da sendikamızın çabalarıyla gitmiştir.

bak hocam ömer dinçerin başını yiyen eş durumu atamasıdır.başbakanın eşine özellikle bu konuda bayanlar çok fazla talep vardı,başbakanda bunu yapmasını talep etti ömer dinçerde diretti.ikinci sebebde başbakanın söz verdiği tablet bilgisayar konusunda bakan gerekli çalışmayı yürütemediği içindir.her olumlu gelişmeyi kendi sendikanızın başarısı gibi empoze etmeye son verin.il milli eğitim önünde yapılan eyleme bende gittim 20 kişi vardı 10 dakika duruldu gidildi. smslerle büyük eylem yaptık die duyuruldu sendika isteseydi oraya 500 kişiyi toplardı ama istemedi sözde eylem yaptık die gösterdiler.

redoknot' Alıntı:
kamuda başartüsünü serbest kılmak ,okulların içinde namaz kılınacak odalar oluşturmak dışında bir amaçları yok.bütün enerjilerini bunlara sarfediyorlar.sendika üyeleride sesini çıkarmıyor.yazıklar olsun...
Hocam bunun için mi yazıklar olsun

redoknot' Alıntı:

paradan daha önemli şeyler var insanlar inançlarına daha fazla değer verir bunu anlamışsın fakat biraz yanlış anlamışsın hocam........!!

Greenberet83' Alıntı:

Biz müslüman bir ülke değiliz, LAİK bir ülkeyiz.

forumdas' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:

Laiklik dinsizlik değildir....

Mahkemelik bir işiniz var, dininizin gereği türban ile hakimin karşısına çıktınız. Hakim de takmış boynuna haç kolyesini,

Hadi çıkın işin içinden.

mfatih' Alıntı:
forumdas' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:

Laiklik dinsizlik değildir, böyle bir söylemim de olmadı zaten ama laiklik belli bir dinin, öz evlat dini kabul edilmesi de değildir.

forumdas' Alıntı:
Mahkemelik bir işiniz var, dininizin gereği türban ile hakimin karşısına çıktınız. Hakim de takmış boynuna haç kolyesini,

Hadi çıkın işin içinden.
Hocam ciddi olamazsın. İnsan inancının bir yükümlülüğü olarak başörtüsü takıyorsa, haç takmakla kıyaslanabilir mi. İncilde haç takın diye bir emir var mı sorarım size. Ancak Kuran'da kadınların kapanması ile ilgili net ayetler var.(başörtüsü takar ya da takmaz . kişinin kendi tercihidir. o ayrı) Yaptığınız kıyas hatalı bence.

forumdas' Alıntı:
mfatih' Alıntı:
forumdas' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:

Laiklik dinsizlik değildir, böyle bir söylemim de olmadı zaten ama laiklik belli bir dinin, öz evlat dini kabul edilmesi de değildir.

Hocam biz öncelikle Müslüman sonra laik bir ülkeyiz.
Hiçbir ideolojik kavram ve terimler dinin (Müslümanlık, Hristiyanlık vb.) üzerinde olamaz. Akıl var Mantık var.
Bir laf ediyorsun sonra sonunu getirmiyorsun.
Bu ülkede sizin gibi düşünenler yüzünden ne Laikliği anlatabildik ne Atatürk 'ü.
Laiklik bütün dinlere, mezheplere ve bütün kesimden yurttaşlara eşit olmaktır. Din karşıtı yada dinsizlik değildir.
Mahkeme örneği vermişsiniz, banane hakimin taktığı haç simgesinden, sanane kadınlarımızın taktığı türbandan.
Serbest kıyafet yasası sadece bizlere değil, tüm yurttaşlar içindir. İsteyen Hac simgesi takar isteyen türban takar.
Herşeyden korkar olduk arkadaş ya.

insanların hayat tarzlarının bu kadar konu edilmesi pek hoş değil, özellikle toplumsal huzur açısından. "bana baskı yapmadığın sürece, istediğin sebeple tak örtünü" demek çok zor olmasa gerek.

mustafa16' Alıntı:
ali1971' Alıntı:
Bende şalvarımı giyip kuşağımı taktım. üstüme yelek ve puşimi takıp gittim. fakat böyle okula gelinmez dendi. sana serbestte bana mı yasak.
doğru dedim uymadı, ayakkabılar yumurta topuk değildi.
ayakkabılar yumurta topuk ve sivri burun olmalı. yalnız bir şeyi unutma ayakkabıların üzerine basacaksın.
birde bu yönü var
serbest diye bir şey yok. kural olmalı.

forumdas' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:

doğru %100 müslüman değiliz.. bir miktar dinsiz de var!

forumdas' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:
Laik bir ülke isek o zaman inancını yaşamak isteyenleri korusun bu devlet. Mahkemede karşıma haç ile çıkan hakimden değil de müslüman sıfatıyla gayrimüslimleri koruyanlardan çekinirim ben. Bırakın hristiyan haçını taksın, yahudi de kipasını. Korku Cumhuriyeti olmuşuz vesselam...

insan inancının yükümlülüğü olarak başörtüsü takıyormuş bak sen:))sorsan sana bunu inancının gereği olduğunu kim söyledi diye gidecek nur suresinden bi ayet seçecek gösterecek gösterecek.eh kardeşim bu kuranı kerimde kölelikten de bahsediliyor, eşlerine biat etmeyen kadınlara ne yapılacağından da.şimdi adamın birisi de benim inancım gereği köle istiyorum diyebilecek mi?ya da bu türbanlı kadınlar eşlerinin sözünü dinlemediklerinde ellerinde bi çubuk hadi kocacım ben kuranı kerimdeki şu surenin bilmem kaçıncı ayetine göre sana biat etmedim hadi bana bi kaç tane vur diyebilecek kadar iyi müslümanlar mı:)

Mr.Spermata, insanlar tarafından hoş görülmeyen bazı terimleri ve eylemleri Kur'an-ı Kerim ile yanlış şekilde ilişkilendirmek senin gibi birisinin harcıdır zaten. Şimdi insanlar senin bu konuları bilmediğini sanabilir ama az çok ne niyetle bunları söylediğini biliyoruz artık.

Mr.Spermata' Alıntı:
insan inancının yükümlülüğü olarak başörtüsü takıyormuş bak sen:))sorsan sana bunu inancının gereği olduğunu kim söyledi diye gidecek nur suresinden bi ayet seçecek gösterecek gösterecek.eh kardeşim bu kuranı kerimde kölelikten de bahsediliyor, eşlerine biat etmeyen kadınlara ne yapılacağından da.şimdi adamın birisi de benim inancım gereği köle istiyorum diyebilecek mi?ya da bu türbanlı kadınlar eşlerinin sözünü dinlemediklerinde ellerinde bi çubuk hadi kocacım ben kuranı kerimdeki şu surenin bilmem kaçıncı ayetine göre sana biat etmedim hadi bana bi kaç tane vur diyebilecek kadar iyi müslümanlar mı:)
Hocam sen inanç ve ret arasında tercihinle uğraşırken bırak inananlar inançlarını yaşasınlar. Verdiğin örnek sevgi dini olan dinimi yansıtmıyor. Bu dinin canlı örneği olan Peygamber (sav) in yaşantısıyla da bağdaşmıyor.

başörtüsü sadece evde olmalı, namaz işte kılınmaz, okula girerken başörtünle birlikte imanını da bırak dışarı. haaa bu arada söylemeyi unuttum ülkenin %98 i müslüman olabilir ama % 100 ü bir sınıfa mensuptur. üstte saydıklarım 2. sınıflar içindir. (ironidir mal bulmuş mağribi gibi hemen atlanmasın)

Geri