c.b.' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ben başörtülü bir öğretmenim bugün müdürüm tarafımdan uyarılmakla kalmayıp üstü kapalı tehdit edildim. Sizlere danışmak isterim bu durumu. Çoğunuz gibi ben de norm fazlasıyım BTR görevi çıkmadı, 6 saat bilişim teknolojileri 6 saatte müzik dersine giriyorum. Bu arada müdürümüz eğitim bir sen sendikasına üye ,herneyse kendisi "ben soruşturdum bu münferit bi olaydır, hocam başörtülü gelemezsin" dedi. Ben de "Hocam üzerinize düşen neyse lütfen yapın ben alınmam" dedim. " Bak hocam ben uğraşamam böyle şeylerle, gerekirse seni norm fazlası gösteririm başka okula gidersin onlar uğraşır, şunun şurasında 3 ay kalmış okulun bitmesine kötü olmayalım, sendikadan uyarı gelirse de gelsin gerekirse istifa ederim" dedi tamamen kendini düşünen bi kafa yapısıyla.... Bu saatten sonra başörtümü açmak benim gururuma dokunur bizim psikolojimiz ne iktidarın umrunda ne sözde dindarların ne de sendikanın... Benim merak ettiğim beni bu zamana kadar norm fazlası göstermedi bundan sonra gösterebilir mi yoksa bülöf mü yapıyor sabırla okuyup cevap yazacaklara şimdiden teşekkürler...
Acizane bildiklerimi paylaşıyorum.
1-Azimli ve kararlı davranışınız için sizi tebrik ediyorum.
2-Bu aylarda nisan mayıs haziran norm güncelleme için modüller okul müdürlüklerine açılır.
3-Sizi norm fazlası gösterebilir. Ama işin ilginç yanı siz zaten norm fazlası durumundasınız (6 saat ders) .
4-Norm kadro fazlaları re'sen atanamazlar, öncelikle size seçme şansı verilir. Ben re'sen atamayı mahkeme kozuyla durduran biriyim.
5-Hiç kimseye dönem başından beri tutulmayan tutanaklar bana ve arkadaşlarıma da tutuldu. (Saç, sakal, mini etek, tayt, askılı, kot pantolon, tırnak boyası, topuk uzunluğu) Bunlara boyun eğecek değiliz. Sabır diyorum.
6-Ellerinden ne geliyorsa artlarına koymasınlar. Eşimin başörtüsü için ben bu sıkıntıları çekmeye razıyım. Baskı, tutanak, laf atma, ters bakışlar, ... herneyse adı.