Olası Aşı veya PCR Zorunluluğuna Karşı Verilecek Hukuki Mücadele

Kodla Büyü
İmam ve öğretmenlere aşı olmaları yönünde uyarıda bulunan Van Valisi Bilmez, "Öğretmenlerimizin yüzde 77'sinin aşı olduğunu ama hala Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 20 bin personelden 2 bin 335 kişinin hala aşı olmadığını isim isim belirledik. Şimdi hepsine teker teker ulaşıp aşı olmalarını sağlayacağız. Aynı şekilde müftülük te çalışma tapıyor. İmamlardan aşı olmamış varsa, onların aşı olması konusunda gerekli uyarılarımızı yapacağız. Topluma önder konumda olan öğretmen ve imamın herkesten önce bir halk sağlığı sorunu olan bu konuda önderlik yapması gerektiğine inanıyoruz. Bir mazereti olmayıp bu konuda olumsuz tavır sergileyen kamu çalışanlarını da uyaracağız ve gerekirse savunma alma cihetine de gideceğiz" diye konuştu.

İHA

İmam ve öğretmenlere aşı olmaları yönünde uyarıda bulunan Van Valisi Bilmez, "Öğretmenlerimizin yüzde 77'sinin aşı olduğunu ama hala Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 20 bin personelden 2 bin 335 kişinin hala aşı olmadığını isim isim belirledik. Şimdi hepsine teker teker ulaşıp aşı olmalarını sağlayacağız. Aynı şekilde müftülük te çalışma tapıyor. İmamlardan aşı olmamış varsa, onların aşı olması konusunda gerekli uyarılarımızı yapacağız. Topluma önder konumda olan öğretmen ve imamın herkesten önce bir halk sağlığı sorunu olan bu konuda önderlik yapması gerektiğine inanıyoruz. Bir mazereti olmayıp bu konuda olumsuz tavır sergileyen kamu çalışanlarını da uyaracağız ve gerekirse savunma alma cihetine de gideceğiz" diye konuştu.

İHA
Allah aşı olmayanları bunların zulmünden muhafaza etsin

Faz3 çalışması yapılan Türk aşısı çıkarsa olurum, çıkmazsa tutanakla geçecek bu dönem.

https://www.ebs.org.tr/manset/5465/...rimizin-magdur-edilmesine-firsat-vermeyecegiz
Mağduriyete karşı duran her sendika, vakıf, dernek, siyasi parti vb. ne şahsım adına teşekkür ediyorum. Aşı olduğu için aşı olmayanları, aşı olmadığı için aşı olanları nefretle kınayan meslektaşlarımı, bu noktada MEB çalışanlarını mobingle, tehditle zorlayan tüm idarecileri tenkitle kınıyorum.

Şu zamanda tam zamanlı ve kalabalık mesafesiz sınıflarda eğitim öğretimi açmak çok büyük risk. Kesintisiz bir eğitim için sınıflar yarıya bölünmeliydi, günlük ders saati sayısı da ikiye bölünerek sınıfların yarısı bir yarıda, sınıfın diğer yarısı da diğer yarıda eğitim öğretim yapmalıydı. Sadece özel okullar düşünülerek hareket edilmemeliydi(Özel okullarda sınıf mevcudiyetleri en fazla 20 kişi). Devlet okullarında sınıflar 40 kişi. Büyük şehirlerde sınıf mevcudiyetleri 50 ve üzeri. Böyle kalabalık sınıflarda eğitim öğretimin, kesintisiz devam etmesi mümkün değil. Çok fazla ısrar edilirse çocuklarımızın, göz nurlarımızın hastalanması, hayatlarını kaybetmesi söz konusu. Okullarda bu şekilde eğitim öğretim olursa, insanlar sokakta kurallara uyar mı? Sağlık bakanımız her gün mesafe maske diyor, ama okullarda sınıfların durumuna baktığımızda söylediği tamamen yersiz hissettiriyor. MEB kolaya kaçıp, sadece pencere açmayı, farklı dakikalarda tenefüse çıkmayı bir önlem bir çözüm, bir klavuz gibi gösteriyor. Artık birçok bölgede havalar soğudu. Cam kenarı boyunca oturan çocuklar, covid yanında birde üşütürlerse, çok daha zor bir hastalık sürecine girebilirler!!!. Hele ki 1,5 yıldır izolasyonda olduğumuz düşünecek olursak, birden şu havaların soğuduğu zamanda, ciddi oranda gripal, soğuk algınlığı, viral birçok hastalıkta patlama olacaktır.
Okullarda hala temizlik görevlileri daha işe başlamadı. Çoğu okulun hiç temizlik personeli yok. Çok sayıda veli okulda, öğretmenler ile veliler Covid tedbirleri sebebiyle okul bahçesine girilmemesi, katları çıkılmaması konusunda karşı karşıya kalıyorlar. Sonuçta öğretmenler güvenlik gücü değil, en fazla sözlü olarak veliyi uyarabilir.

Aşı karşıtı değilim, aşılarım tam(Biontek) ve antikor seviyem iyi bir seviyede. Lakin toplumun %80ni, ve %90nı aşılanmış ülkelerde yapılan araştırmalarda Covid in çeşitli varyantlarına karşı koruma gerçekleşmeyeceği ortaya konmuş durumda. Bizde ise hala toplumsal deney yapılıyor. Halen yoğun bakımdakilerin şu kadarı aşılı bu kadarı aşısız haberleri her akşam televizyon kanallarında yapılıyor. Aşıları tam olanlardan da hayatını kaybeden var ise, bu da bir hayat. Bir kişi bile hayatını kaybetmeyecek şekilde hareket edilmeli. Aşıları tam olupta hayatını kaybetmeyenler, yoğun bakımda yatmayanlar değil, aşıları tam, eksik, aşısız olanlardan hiç kimsenin hastalanmaması, hayatını kaybetmemesi için çabalamalıyız. Bunu tartışmalıyız.

Aşı bir emniyet kemeridir, ama hız limitlerini aşarsanız, aşıda korumayacaktır. Aşılıyım diye, tedbirsiz hareket etmek, yoğun kalabalık ortamlarda olmak son derece tehlikeli ve hatalı. Ortaöğretimde ve ilköğretimde öğrencilerin aşısız olduğunu düşünürsek, MEB tarafından kalabalık sınıflarda eğitim öğretime başlaması toplumsal infiale, intihara sebebiyet verecektir. "Araştırma: Delta’yı etkisizleştirmek için 8 kat daha fazla antikora ihtiyaç var" deniyorsa, MEB in acilen yeni önlemler, seyreltilmiş, bölünmüş, günlük ders saatleri azaltılmış eğitim öğretim için çalışması gerekir.
Bu endişelerimi bir veli olarak yazıyorum, çocuğumun sınıfının bugün 38 kişiden 40 kişiye çıktığını öğrenmiş bulunmaktayım. Maalesef beslenme saatinde sınıf içinde maskelerini çıkartmak zorundalar, mesafe zaten yok bırakın 2 metre mesafeyi, çocuklar sıralarında 2'şerli oturduğundan 40-50 cm. Çocuklar için oldukça endişeliyim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu şekilde eğitimin kesintiye uğramaması mümkün değil. Kesintisiz, sağlıklı bir eğitim için seyreltilmiş ve kapalı alanlardaki ders saati sayısı bölünmüş eğitim. Yoksa telafisi olmayan, tünelin sonu görünmeyen bir sürece doğru gidiyoruz. Aşıdan önce kapalı ve kalabalık ortamlar için olmazsa olmaz acil önlemler alınmalı. Daha sonra aşıyı istediğimiz gibi fazlasıyla tartışabiliriz.

Son düzenleme:
Çift doz sivonak olanların artık bir koruyuculuğu kalmadığına göre, onları aşı olanlar sayısından çıkarmak gerekir mi ? Yoksa maksat korunan kaç kişi olduğundan ziyade sadece kaç enjektör harcandığı mı ?
Kafamda deli sorular...

Yahu aşısızlar çırpınmayın gidin olun aşınızı
Cevabım anlamamaya çalışanlar ve hala "AŞISIZLAR-AŞILILAR" gruplaşması yapablar içindir, diğer arkadaşları tenzih ederek:
Oltaya yakalanan balıklar gibi olmamak için oltaya kapılmamak için evet çırpınıyor(um)uz , oltaya yakalandıktan sonra siz de istediğiniz kadar çırpınabilirsiniz.

istenilen aşılama seviyesine gelinince salgın birden bitecek. vaka sayıları az iken her yer turuncu ve kırmızıydı, şimdi vaka sayıları arttı haritanın yarısından fazlası maviye döndü. Kesinlikle gerçeklerin paylaşıldığına inanmıyorum.
iyi bir gözlemcisiniz

Şimdiki haritadaki mavi yoğunluğu aşılanma yüzdelerini gösteriyor. +18 aşılanma sayısı yüzde 75 i geçince sanırım mavi oluyor. Yüz bindeki vaka oranlarını temsil etmiyor. O oranlar için haritanın altında her hafta yayınlanan il bazındaki vaka sayılarına bakmanız lazım. Eskiden yüz bindeki vaka sayılarına göre renklendirme yapılıyordu.

Şimdiki haritadaki mavi yoğunluğu aşılanma yüzdelerini gösteriyor. +18 aşılanma sayısı yüzde 75 i geçince sanırım mavi oluyor. Yüz bindeki vaka oranlarını temsil etmiyor. O oranlar için haritanın altında her hafta yayınlanan il bazındaki vaka sayılarına bakmanız lazım. Eskiden yüz bindeki vaka sayılarına göre renklendirme yapılıyordu.

Güne yeni bir şey öğrenerek başladım Sonuçta mavi huzur veriyor. Bende diyorum nasıl her yer mavi oldu diye, umarım 2 aya kalmaz tüm Türkiye mavi olur, bu muhabbette biter.

bitirmezler 18 yaş a kadar tamam olunca/dediklerinde çocuklarınıza sıra gelecek

https://www.memurlar.net/haber/9894...pan-ve-pcr-a-uymayan-isten-cikarilabilir.html
İnsanları aleni şekilde işiyle, aşıyla ekmeği ile tehdit ediyorlar. Ülkenin geldiği durum maalesef bu, erkler ayrılığı olmayan ülkede bu gibi haberler normal. İnsanlar haklarını hukuk yoluyla koruyamıyor, sivil toplum kurumları ve sendikalar susturulmuş veya satın alınmış, medya propaganda aracı olarak kullanılıyor, ülkede milyonlarca kişi sesini duyuramıyor.
Mahallemizde bulunan sağlık ocağı doktoru biontech aşısını vurdurduktan 2 gün sonra 4 temmuz pazar günü kalp krizinden vefat etti. Bu gibi binlerce insan olduğu söyleniyor, ama medyada nedense tek bir haber edinilmiyor

bitirmezler 18 yaş a kadar tamam olunca/dediklerinde çocuklarınıza sıra gelecek
az önce yazdım buyur burdan yakın ykaında bebeklere kadar çekecekler maksat aşı değil işin gerçeğini kavrayamadı kimse maksat mehdiyi bulup kanına haram karıştırmak mehdilik sıfatından olmasını sağlamak sırf onu bulmak için bu kadar insanı heba etmeyi göze alıyorlar nasılsa panzehir ellerinde var
geri kalanda ölsün dünya nufüsuda azalmış olur bu ahmakların anlayamadığı şey eğer maksat mehdiyse o kişi zamandan mekandan bağımsız bir kişi olmalıdır yani aşılamaya çalışmak ahmaklığın en büyüğüdür (Şakadır):D

https://www.mebpersonel.com/genel/bilim-kurulu-uyesi-egitimde-asi-sart-h253564.html

Öğretmenlerin her gün Elektronik Takip Sistemi’nden takip edildiğini aktaran Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri “PCR testi yaptırmayan öğretmen derse giremeyecek” dedi.

Okulların açılmasıyla beraber aşı olmayan öğretmenlere yönelik getirilen PCR testi zorunluluğunun ardından, gözler bu sürecin nasıl ilerleyeceğine çevrildi. Edinilen bilgilere göre, Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin test olup olmadığını adım adım takip ediyor. Bazı öğretmenlerin PCR testini yaptıramadığı, ancak bunun hastanede yaşanan yoğunluktan kaynaklı ya da test sonucunun çıkmaması sebebiyle olduğu belirtiliyor. Ancak, bu durumu suiistimal eden öğretmenlere yönelik idari işlemlerin yapılması gündeme gelebilecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları Kararları doğrultusunda hareket edileceği ifade edilirken, Ankara ve İstanbul’da zorunlu PCR testine yönelik alınan kararlara da dikkat çekildi. Bakanlık yetkilileri “18 yaş üstü, aşı olmayan herkese PCR testi zorunluluğu getirildi. PCR testi yaptırmayan öğretmenler derse giremeyecek. İl Hıfzıssıhha Kurullarının kararları doğrultusunda buna uymayan herkese aynı işlem uygulanacak” dedi. Bakanlık yetkilileri, vaka sayıları, aşı olan, temaslı ya da yakın temaslıların, hatta ailesinde vaka olup olmayan öğretmenlerin bile Elektronik Takip Sistemi’nden her gün takip edildiğini aktardı. İl ve ilçelerdeki bütün okullardan anlık bilgi akışının sağlandığı belirten Bakanlık yetkilileri “Bu süreçte çok kontrollü gitmemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

https://m.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/802441.aspx

"Edinilen bilgilere göre..."

Gerçekten sosyal medyada resmi olmayan, kesinleşmeyen, duyum üzerine haber yayan, felaket tellallığı yapan kurumlara da kişilere de işlem yapılmalı.
Temizlik şart !

Öğretmenlerin her gün Elektronik Takip Sistemi’nden takip edildiğini aktaran Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri “PCR testi yaptırmayan öğretmen derse giremeyecek” dedi.

Okulların açılmasıyla beraber aşı olmayan öğretmenlere yönelik getirilen PCR testi zorunluluğunun ardından, gözler bu sürecin nasıl ilerleyeceğine çevrildi. Edinilen bilgilere göre, Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin test olup olmadığını adım adım takip ediyor. Bazı öğretmenlerin PCR testini yaptıramadığı, ancak bunun hastanede yaşanan yoğunluktan kaynaklı ya da test sonucunun çıkmaması sebebiyle olduğu belirtiliyor. Ancak, bu durumu suiistimal eden öğretmenlere yönelik idari işlemlerin yapılması gündeme gelebilecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları Kararları doğrultusunda hareket edileceği ifade edilirken, Ankara ve İstanbul’da zorunlu PCR testine yönelik alınan kararlara da dikkat çekildi. Bakanlık yetkilileri “18 yaş üstü, aşı olmayan herkese PCR testi zorunluluğu getirildi. PCR testi yaptırmayan öğretmenler derse giremeyecek. İl Hıfzıssıhha Kurullarının kararları doğrultusunda buna uymayan herkese aynı işlem uygulanacak” dedi. Bakanlık yetkilileri, vaka sayıları, aşı olan, temaslı ya da yakın temaslıların, hatta ailesinde vaka olup olmayan öğretmenlerin bile Elektronik Takip Sistemi’nden her gün takip edildiğini aktardı. İl ve ilçelerdeki bütün okullardan anlık bilgi akışının sağlandığı belirten Bakanlık yetkilileri “Bu süreçte çok kontrollü gitmemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

https://m.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/802441.aspx
İyiymjş.. O zaman bizden test isteyen idareye bu haberi gösterip amaçlarını soralım

bende 1 doz oldum olmayanlara da olanlara da saygım var herhesin kendi vücudu. risk olmasa aşıda kağıt imzalatmazlardı. risk varsa kanuna aykırı ve gönüllü olanlar olsun derim.

Haber konuya eklendi.

https://www.ebs.org.tr/manset/5465/...rimizin-magdur-edilmesine-firsat-vermeyecegiz

Dayatmaya karşı üyelerimizi yalnız bırakmayacağız

PCR testi uygulamasına da değinen Şükrü Kolukısa, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim çalışanlarına zorunlu hâle getirilen PCR testi dayatması asla hukuki değildir. Huzur bozucu böylesi bir uygulamayı kabul etmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu türden hukuka ve kanuna aykırı yaptırımlara tabi tutulan/tutulmaya kalkışılan üyelerimizin yanında olacak, onlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Üyelerimizin PCR testi ya da aşısını tamamlamadığı gerekçesiyle görevlerini yapmalarına engel çıkarılmasına karşı sendika olarak gerekli hukuki adımları atacağız. Bu süreçte üyelerimizi yalnız bırakmayacağız.”

upload_2021-9-8_15-48-14.png

Bölümümüzün değeri hâlâ anlaşılamadı. Adamlar çip koydu aşılara, çip bizim daha dersimiz yok. Ders olsa da paint anlatsak biz de teknolojide çağ atlarız.

Benim ağustosun başında testim pozitif çıktı. Ne zamana kadar pcr'dan muafım acaba?

degerli ogretmen arkadaslarim hepinize merhaba.
ister asili olalim ister olmayalim; dikkat edilmesi gereken ilk nokta bu boluculuk tuzagina dusmemek. asili-asisiz diye resmen nifak tohumlari ekiliyor, dikkat etmek lazim.

Gelelim sozde salgin ve sozde asi isine. Sahsen ben ortada ne bir salgin ne de bir asi goremiyorum, neden?

Bakin arkadaslar, saglik bakanliginin 2019 yili verileri, 2020 neden yok diyebilirsiniz lakin tuik 2 yildan beri istatistikleri aciklamiyor...

2019 yilinda ust solunum yollarina bagli hastaliklardan vefat sayisi 59 bin kisi, kanserden vefat sayisi 126 bin kisi. Bugun itibariyle vefat sayimiz kac? 52 bin kisi. simdi soruyorum, bu nasil bir salgin ki, 1.5 yildaki toplam vefat sayisi bile 2019 yilindaki 59 bin rakamina ulasamamis ki covid den vefat etmeyenleri bile covid li diye yazdiklarini saglikci arkadaslariniz vardir, onlara sorabilirsiniz.

Almanya ve bir cok ulkede, ozellikle son 1 yilda covid den hastaneye yatanlara agri kesici disinda hic bir ilac verilmemis, sadece serum ile tedavi edilmis, yani bu covid denilen hastalik "tedavi edilebilir bir hastalik". Yurtdisinda yasayan yakinlariniz illa ki vardir, onlardan teyid alabilirsiniz. Aylardan beri covid ten yatan hastalarimizi verdigimiz ilaclardan dolayi kaybettik diyen doktora 6 ay meslekten men cezasi verildi.

peki, ust solunum yolu hastaliklari nedeniyle vefat edenlerin 2 katindan fazla kanserden olen insanimiz varken, bu vefatlari azaltmak icin neden onlem alinmiyor? Bu insanlarimiz neden kanser oluyor? GDO lu urunler olabilir mi? takdirinize birakiyorum.

Gelelim sozde asi isine;

aylar once sinovac in koruyuculugu %91 iken ve mrna lara guvenilmez iken(mrna nin uzun vadeli etkilerini bilmiyoruz demisti bakan), su anda hangi noktaya geldik? sinovac tabiri caiz ise cop oldu. 2 doz olan bile asisiz kabul ediliyor.

biontech i neden asi olarak gormuyorum? ekteki gorsel, fayzir alman sitesindeki covid dokumaninin 69.sayfasi. bakin kendileri bu siviyi ne olarak tarif etmis? "deneysel gen terapisi!".

yaklasik 1 ay once medyaya haber bir haber dusmustu, neydi o haber? dunya 30 milyon uzerinde calismasi yapilan asi(!) nin sonuclarini ilk kez Turkiye'den ogrenecek. Yani, adamlarin kendi sayfalarinda belirttikleri seyin gercek oldugunun ispati degil mi? insanimiz acik acik kobay olarak kullaniliyor.

https://www.pfizersafetyreporting.com/#/en sitesine lutfen girin.karsiniza gelen sitede fayzir, sozde asinin yan etkilerini bildirmenizi istiyor. Bakin bakalim, bu ulke listesinde Afganistan, Irak bile varken hangi ulke yok? Evet, bildiniz. Turkiye.

peki, can alici nokta ile bitirelim. Asinin uretildigi Almanya ile birlikte neredeyse hic bir ulkede imzalatilmayan "Asi onam formu(kimse sorumluluk kabul etmiyor)" hangi ulke vatandaslarina imzalatiliyor? Maalesef, guzel ulkemiz Turkiye...

Sonuc; Tum bu yasananlar gosteriyor ki, bu is asi isi degil, bunun sonu cok farkli yerlere dogru gidiyor. su anda sira cocuklarimiza geldi.Allah yardimcimiz olsun...

Ekli dosyalar

• pfizer-gen-terapisi.png
    pfizer-gen-terapisi.png
    422.3 KB · Görüntüleme: 46
  • pfizer adverse effect no turkey.png
    pfizer adverse effect no turkey.png
    408.2 KB · Görüntüleme: 42
Geri