Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Re: Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı.

coğrafya seçen var mı? ben coğrafya göremedim de :/

coğrafya sadece istanbul üniversitesinde hocam...
ama harç parası 370 tl...final sınavlarında istanbula gitmek zorundasın....ben hesapladım
4 yıl boyunca 5-6 milyar para harcıyorsun..o yüzden cazip gelmedi...

Biz de yaptırdık bakalım... Gidecek arkadaşlar diplomanın aslını mutlaka yanlarında götürsünler.
Aslını görmeden kayıt yapmıyorlar çünkü... Herkes için hayırlısı olsun...

diplomanın fotokopisini onaylatmaya gerek var mı hocam?

aslını bulamıyorum ki.o zaman kayıt iş biraz zor galiba

TDE kaydı başarıyla tamamlandı hadi hayırlısı bakalım kitaplar göz korkutuyor dostlar :oops:

bende sosyoloji tamam

diploma fotokopisini notere falan oynaylatmak şart mı öylece kabul ediyorlar mı?

sosyoloji tamam derken internet başvurusu tamam
kayıt için gerekli belgelerden diplomanın fotokopisi onaylı olması şartı var mı ?
kayıt yaptıran arkadaşlar yardımcı olsun lütfen

yuca' Alıntı:
bende sosyoloji tamam

diploma fotokopisini notere falan oynaylatmak şart mı öylece kabul ediyorlar mı?
Hocam aslı ile fotokopisini götürünce yeterli oluyormuş, ben okul müdürüne aslı gibidir yazdırıp imzalatip kaseletip götürdüm her ihtimale karsı. Noter onayı şart değil.

lion26' Alıntı:
aslını bulamıyorum ki.o zaman kayıt iş biraz zor galiba
Hemen mezun olduğunuz üniversiteye başvurup "diploma kayıp belgesi" isteyin o belge de diploma yerine geçiyor, yada mezuniyet belgesi.

arkadaşlar 147yi aradım şu formasyon işi kafamı karıştırıyor, sonra bi problem çıkmasın dedim. diplomada yan alan yazıyorsa olur dedi. sanırım sorumu anlamadı, alan değişikliği olur demi o kadar okuyacağız sonuçta ??

only61' Alıntı:
coğrafya sadece istanbul üniversitesinde hocam...
ama harç parası 370 tl...final sınavlarında istanbula gitmek zorundasın....ben hesapladım
4 yıl boyunca 5-6 milyar para harcıyorsun..o yüzden cazip gelmedi...
anladım hocam haklısın..

betül66' Alıntı:
arkadaşlar 147yi aradım şu formasyon işi kafamı karıştırıyor, sonra bi problem çıkmasın dedim. diplomada yan alan yazıyorsa olur dedi. sanırım sorumu anlamadı, alan değişikliği olur demi o kadar okuyacağız sonuçta ??
hocam oraya güvenmeyin bence, pek bilgili değiller bazı konularda. bir il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip yönetmeliklerden iyi anlayan bir memura sorun....
ayrıca yan dala hak tanınan alan değişikliği 2012 yılına mahsustu, bundan sonra yok.

2 yıllık adalet okusam da sonra Dgs ile hukuk bölümüne geçiş mi yapsam? Hayalim olan bölümdü ama meslek lisesi çıkışlı olduğum için ve bizim zamanımızda katsayı olduğu için o zamanlar mümkün değildi. Şimdi neden olmasın diyorum bi yandan... Ayrıca 2 yıllık bilgisayar programcılığından Dgs ile öğretmenliğe geçmiş biriyim. Bi daha Dgs neden kazanılmasın ki :idea:

hocam diploma ya da çıkış belgesinin aslını da yanınızda götürmeniz gerekiyor.yoksa sıkıntı olur...

valla benimde aslı yok ... aynı şekilde fotokopileri var... gerekli evraklar yazısında aslı yanında olacak demiyor... bence olur.. :cry:

edacomü' Alıntı:
en iyisi ilahiyat okuyup dikey geçişle din kültürü öğretmeni olmak...
dikey geçiş din kültürü öğretmenliğine geçiliyor mu acaba?=???

arkadaşlar bugün kamu yönetimine kayıt yaptırdım. diplomanızın aslını yanınızda götürürseniz onaylama işini orada yapıyolar. notere para falan vermenize gerek yok. bu arada onaylı fotokopi varsa aslına gerek yok.

bu ülkede ya popçu olacan ya topçu derlerdi, adamın yoksa bunları olman zor, tırnaklarımla kazıya kazıya elde ederim diyorsanda ya bol yıldızlı asker olacan yada adliye koridorlarında gezecen...
yapılabilir mi/yapabilir miyim? 'i düşünmeden adliye bölümünü yazdım, en azından yolum belli olsun...
tavsiye ederim :) ettiğim tavsiyede ki herkes potansiyel rakip olacak 2 yıl sonra ama varsın olsun, rekabet güzeldir başarıyı getirir hem motive oluruz ortak noktalarımızın çokluğuyla...

arkadaşlar sizce sosyoloji mi felsefe mi iş imkanları bakımından..

bende sosyolojiyi merak ediyorum ama bilmiyorum nedir iş alanı

geronimo10' Alıntı:
arkadaşlar bugün kamu yönetimine kayıt yaptırdım. diplomanızın aslını yanınızda götürürseniz onaylama işini orada yapıyolar. notere para falan vermenize gerek yok. bu arada onaylı fotokopi varsa aslına gerek yok.
hocam kamu yönetimi lisans açık öğretimlerin içinde yok listede. siz açıköğretimemi kayıt yaptırdınız.

ben ne okusam acaba bana fikir verin acil...:))) mesajda atabilirsiniz...

ben edebiyata basladım artık öğrenciyim
bakalım bitirebilirmiyiz

kamu yönetiminden başlamaktansa, önlisans adalet okuyup 2 yıl sonra dikey geçişle kamu yönetimi 5.yarıyıldan(3.sınıf oluyor) devam etsek 4 sene de hem adalet hem kamu yönetimi bitirmiş olsak, adalet bitirdiğimiz sırada dgs ile hukuk denesek olur mu?

adalet mantıklı bir seçim.
adaletten hukuka dgs ile geçiş için 70 mat. 65 türkçe net lazım.

Benim de aklımı şu soru kurcalıyor, ben bilgisayar programcılığından dgs ile öğretmenliğe geçiş yaptım. Şimdi adalet okusam tekrar dgs ye girebilirim di mi? bunun bi sınırı yok...

azde' Alıntı:
Benim de aklımı şu soru kurcalıyor, ben bilgisayar programcılığından dgs ile öğretmenliğe geçiş yaptım. Şimdi adalet okusam tekrar dgs ye girebilirim di mi? bunun bi sınırı yok...
ösym nin yaptığı hangi sınava birkez girilir şartı var ki, yeterki paradan haber ver hocam :)
adalet okuyalım, dgs ye girelim, kağıt üzerinde herşey kolay görünüyor, hallederiz inş :)

Olur mu hocam, ben ilk dgs okuduğum yıllarda 3 kere dgs'ye girme şansı vardı. Yani 2000lerin başında :) sonradan sınırın kalktığını biliyorum da emin olayım dedim...

bu saatten sonra yüksek lisans yapacağım artık ...2. bir okul sıkar gibime geliyor

Geri