Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Re: Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı.

sağolsunlar yüksek lisansta aman vermiyor topilliler

arkadaslar bende işletme okusam diyorum adaletden hukuka dgs ile geciş var demi kesin eminiz. dgs üniversite tercih edebiliyormuyuz.

İLK ÖNCE NETTEN BAŞVURU YAPIYORUZ SONRA MI PARA YATIRIYORUZ PEKİ YA SONRA BU SÜREÇ NASIL İŞLİYOR :?:

önce netten başvuru, sonra bankaya para yatırma, sonra evrakları hazırlayıp, çıktıları alıp aöf şubesinden kayıt yaptırma.

bugün Trabzon'da kayıt oldum..aman Allah'ın o nasıl bir sıra ve karmaşıklık...1 saat kuyrukta bekledikten sonra kaydımı yaptılar...
sonra da kitaplarımı verdiler...eski anadolu tarihi,islam tarihi,osmanlıca,hellen ve roma tarihi,orta asya tarihi, tarih metodu gibi derslere çalışmak biraz ilginç ama güzel olacak :)
bu arada temel bilgi teknolojileri dersi de var :puhaha: en çok zorlanacağım ders olacak ama olsun :)
resmen öğrenciyim artık...bu arada diplomanın aslını muhakkak getirin...

diplomanın aslı diyorsunuz ben 9 yıl oldu daha diplomayı almadım :mrgreen: geçici mezuniyet belgesinin aslı iş yapmaz mı?

egitimci.' Alıntı:
diplomanın aslı diyorsunuz ben 9 yıl oldu daha diplomayı almadım :mrgreen: geçici mezuniyet belgesinin aslı iş yapmaz mı?

Yapar hocam. FAkat normalde geçici mezuniyet belgesinin süresi 1 yıldır. Memur gıcıklık yapmazsa sıkıntı çıkmaz.

bu arada arkadaslar ben hangi dersleri alacagım kac kredi bunları sistemde goremiyorum sizdede boylemi kitapları bana verdiler ama ogrenci.anadolu.edu.tr denmi girecegiz oradan girince ders mers gozxukmuyor bir hata yapmayalımda

hanedantr' Alıntı:
bu arada arkadaslar ben hangi dersleri alacagım kac kredi bunları sistemde goremiyorum sizdede boylemi kitapları bana verdiler ama ogrenci.anadolu.edu.tr denmi girecegiz oradan girince ders mers gozxukmuyor bir hata yapmayalımda

sıkıntı yok...daha sınavlara girmedik...sınavlardan sonra derslerimiz gözükecek

bu arada ben geçici mezuniyet belgesiyle kayıt yaptım...diplomanın aslı hala duruyor :)

sagol hocam orada ders gormeyince eksik birsey yapmayalım dedim bu arada bölüm ne olursa olsun galiba ingilizce sosyoloji iletisim ortak ders herhalde birlikte calısabiliriz

hanedantr' Alıntı:
sagol hocam orada ders gormeyince eksik birsey yapmayalım dedim bu arada bölüm ne olursa olsun galiba ingilizce sosyoloji iletisim ortak ders herhalde birlikte calısabiliriz

Türk dilimi, Sosyolojimi?

sonrasında rahatlıkla dikey geçiş yapılabilecek gayet iyi önlisans programları var. Adalete kaydoldum. sonrası ver elini hukuk.
farklı alan isteyenlere " http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60749/h/ ... 882012.pdf " hangi önlisans lisansa geçer kılavuzu var. incelebilirsiniz.

laborant ve veteriner sağlık (açık öğretim önlisans) - veteriner fakültesi ne
elektrik ener, ürt, ilet (açık öğretim önlisans) - Elektrik-Elektronik Mühendisliği , Uzay Mühendisliği , Uçak Elektrik-Elektronik ..
adalet (açık öğretim önlisans) - hukuk fakültesine

bi dünya bölüm var...

Başarılar.

biltek2007' Alıntı:
hanedantr' Alıntı:

Türk dilimi, Sosyolojimi?

ben fotoğrafçılık bölümündeyim ama bazı dersler tüm bölümlerde ortak

only61' Alıntı:
bugün Trabzon'da kayıt oldum..aman Allah'ın o nasıl bir sıra ve karmaşıklık...1 saat kuyrukta bekledikten sonra kaydımı yaptılar...
sonra da kitaplarımı verdiler...eski anadolu tarihi,islam tarihi,osmanlıca,hellen ve roma tarihi,orta asya tarihi, tarih metodu gibi derslere çalışmak biraz ilginç ama güzel olacak
bu arada temel bilgi teknolojileri dersi de var :puhaha: en çok zorlanacağım ders olacak ama olsun
resmen öğrenciyim artık...bu arada diplomanın aslını muhakkak getirin...

ben de tarih düşünüyorum hocam. hatta netten kayıt yaptırdım ama diğer işlemler bekliyor...diploma okulda, geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi var. umarım sorun çıkarmazlar. bu arada osmanlıcadan korktuğum için edebiyat seçmedim... burda da varmış :? :oops:

zararın neresinden dönersek kardır diyerekten bende adalet bölümüne kayıt yaptırdım,
ne yalan söyleyeyim kitapları teslim aldığımda kendimi kötü hissettim onca yıl emek ver uğraş şimdi başka iş peşinde koş,
hayırlısı olur inşallah...

araştırdım kamu yönetimi okumaktansa adalet okumayı daha mantıklı gördüm.

bir hukuk fakültesi mezununu bir kamu yönetimi mezunun iş alanının %98'ine başvurmaya hakkı vardır.

bu arada arkadaslar e ogretim modulunde tc mi yazıyorum bulumadaı diyor konuk yazarak giriyorum ama orada da sınavların cevaplarını gostermiyor bana sizdede oylemi acaba

Ben geçen hafta kayıt yaptırdım. Diploma fotokopisi ve aslıyla, internetten aldığınız çıktılarla gitmeniz yeterli. Noterden ya da başka yerden onaylatmanıza gerek yok. Benim 5 yıl önce aldığım hala kullandığım geçici mezuniyet belgemle kayıt yaptırdım. Başarılar diliyorum.

herkes adalate başvuruyor galiba

ben tarih okuyorum.bu arada edebiyatta osmanlıca çok daha detaylı galiba.bir arkadaş da edebiyata başvurdu.kitapları aldık.onun osmanlıca kitabı benimkinin 4 katı kadar...

adalete kayıt yaptıran arkadaşlar biraz araştırma yaptım 2 yıl okuduktan sonra dgs sınavı var biliyorsunuz hukuk için dgs yi kazandınız diyelim vakıf üniversiteleri yıllık ortalama 20.000 tl gibi bir fiyatla 3. sınıftan bir çoğu da 2. sınıftan devam etmeye izin veriyor.devlet üniversitesini kazandınız diyelim (bir çok devlet üniversitesi dgs kabul etmiyor) bunda da devam zorunluluğu var.

bölüm konusuda kararsız kaldım sizler neye dayanarak adalet seçtiniz..biraz uzun oldu kusura bakmayın :D

darkpasaone' Alıntı:
adalete kayıt yaptıran arkadaşlar biraz araştırma yaptım 2 yıl okuduktan sonra dgs sınavı var biliyorsunuz hukuk için dgs yi kazandınız diyelim vakıf üniversiteleri yıllık ortalama 20.000 tl gibi bir fiyatla 3. sınıftan bir çoğu da 2. sınıftan devam etmeye izin veriyor.devlet üniversitesini kazandınız diyelim (bir çok devlet üniversitesi dgs kabul etmiyor) bunda da devam zorunluluğu var.

bölüm konusuda kararsız kaldım sizler neye dayanarak adalet seçtiniz..biraz uzun oldu kusura bakmayın :D

tamam sözel bir bölüm, sayısalcı için zor olacaktır...
dgs ye baktım çok yüksek bir puan alınabilir, okul ort ile birleşince bulunduğum ildeki hukuk gelir gibi görünüyor, devam zorunluluğu yok demişti, bu sene dgs den hukuka geçen bir arkadaş (faruktu sanırım)...velevki hiç birşey olmadı, lisans terk olur ölüm yok ya :)
bugün itibariyle yüksek lisansı terk ettim , yarında lisansı ederiz, mesleğimiz zaten elimizde çok şükür...

geçici mezuniyet belgesi ile kayıt yaptırabilen var mı arkadaşlar

uluslararası ilişkiler başvurdum yarın kayıt yaptıracam

Şimdi herkes kesin kayıtlarını yazar mı ....

Bakalım en çok hangisi tervih edilmiş

Geri