elf.krc' Alıntı:arkadaşlar üniversite mezunu herkes başvurabiliyor mu buna yani başka bi şart yok mu
Uzaktan egitim matematik nerde var ki hocam?Mellifica' Alıntı:matematik olmadığı sürece kendimi yormak istemiyorum. bu sene sınava girip, uzaktan eğitim matematik tutturmayı planlıyorum. o da olmazsa öyle deneyeceğim edebiyat ı.
SoNMeZ' Alıntı:ben de 2 sene önce sınavsız 2. üniversiteden yararlandım. sosyoloji 3. sınıftayım ama yeni gelen kredili sistem sayesinde üstten aldığım derslerle bu sene bitiriyorum inşallah. ama bölümün dezavantajı yeni bir bölüm olması. tüm dersleri ilk gören benim. bu yüzden ek kaynak ya da çıkmış sorular gibi şeyler yok. buna rağmen 3 yılda ve 3,5 ortalamayla bitirmiş olacağım inşallah. yani işletme, kamu yönetimi,... bölümleri bu açıdan bakınca kek gibi görünüyor. çıkmış soruları var 5-10 yıllık ve her sene en fazla 3-4 yeni soru çıkıyor gerisi aynı ( kendi aldığım AİİT dersinden biliyorum ) muafiyet yok. bilgisayar dersini bile yeniden alıyorsunuz.
only61' Alıntı:arkadaşlar gelin siz beni dinleyin bu fırsatı kaçırmayın...2.üniversiteden bi bölüm seçin...
ne olur ne olmaz...bizim branşın hali ortada....olaki ilerde bişey olur biz de direk branş değiştiririz...
zaten sınavlar test şeklinde.hem kendinizi geliştirmiş olursunuz...
edacomü' Alıntı:SoNMeZ' Alıntı:ben de 2 sene önce sınavsız 2. üniversiteden yararlandım. sosyoloji 3. sınıftayım ama yeni gelen kredili sistem sayesinde üstten aldığım derslerle bu sene bitiriyorum inşallah. ama bölümün dezavantajı yeni bir bölüm olması. tüm dersleri ilk gören benim. bu yüzden ek kaynak ya da çıkmış sorular gibi şeyler yok. buna rağmen 3 yılda ve 3,5 ortalamayla bitirmiş olacağım inşallah. yani işletme, kamu yönetimi,... bölümleri bu açıdan bakınca kek gibi görünüyor. çıkmış soruları var 5-10 yıllık ve her sene en fazla 3-4 yeni soru çıkıyor gerisi aynı ( kendi aldığım AİİT dersinden biliyorum ) muafiyet yok. bilgisayar dersini bile yeniden alıyorsunuz.
hocam sınavlar nasıl oluyor il demi yoksa ilçede de olabiliyor mu?
coğrafya bölümü yok ki hocam, ben mi göremedim :/Peace' Alıntı:klebsiella' Alıntı:formasyn için şöyle bir ibare var:
Açıköğretim Fakültesinde lisans eğitimi alarak mezun olan ve öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen bölümler şunlardır:
Felsefe Lisans Programı (Formasyon belgesi ve belli sayıda ders kredisi gerekli)
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (Formasyon belgesi gerekmeden öğretmen olurlar)
Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı (Formasyon belgesi gerekmeden öğretmen olurlar)
Sosyoloji Lisans Programı (Formasyon belgesi ve belli sayıda ders kredisi gerekli)
Tarih Lisans Programı (Formasyon belgesi gereklidir)
Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı (Formasyon belgesi gereklidir)
kaynak: http://pedagojikformasyon.net/2012/02/a ... itimi.html
formasyon belgesi gerekli: türk dili ve edebiyatı için: Peki biz eğitim fakültesi ççıkışlı değil miyiz? yani formasyona gerek varmı :shock:
Coğrafya bölümü için formasyon geçerli olmuyor mu acaba bilen var mı? Ben coğrafya seçmek istiyorum ist. ünv. de. ama öğretmenliğini yapmak için istiyorum yukarıdaki yazıya göre coğrafya öğretmenliği yapamayacak mıyım. Bilen bilgilendirsin lütfen.
Bir de karar veremedim Edebiyat mı Coğrafya mı fikri olan paylaşsın karar vermekte zorlanıyoruz.
teşekkürler hocam.only61' Alıntı:16 ekim son tarih...19 ekim de son mazaretli tarih...
ben 4 sene imam hatip okudum...kur'an ı kerim bilen osmanlıcayı basitçe halleder. o yönden korkum yok...
yuca' Alıntı:sağol hocam üni deki durumu düşününce mantıklı tabi