Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
SoNMeZ' Alıntı:
uzun zamandır çok mühim sebeplerden dolayı siteye giremedim o yüzden bu haberi vermekte geciktim.

aof ilk sosyoloji mezunlarını verdi :) onlardan biri de benim. onur öğrencisi olarak 3 yılda mezun oldum 8) :++:

Tebrikler hocam. Darısı başımıza :)
 
sosyoloji okumadığıma pişman olmayalım sonra.
tarih okuyanlar müzede milli arşivde falan çalışabilir mi acaba?
 
araştırdım.2 sene kaldı evin borcu bitsin ben bile düşünüyorum sınıf öğretmenliğinden düz memurluğa geçmeyi.Php kursuna gidiyorum sgk'nın programcı memurları var kursta adamlar benden fazla alıyor ve çok rahat servis var yemek var ek ödeme var
 
24 BİN DANIŞMAN İSTİHDAM EDİLECEK MAAŞLARI 2 BİN İLA 2 BİN 500 LİRA

'Aile ve meslek danışmanlığı' sistemiyle, yoksulluğu tespit edilen ailelere asgari ücretin yüzde 30'u oranında yardım yapılacak. Bu yeni uygulamayla üç yılda 24 bin danışman istihdam edilecek. Ekonomi yönetimi, dünyayı kasıp kavuran krize karşı "istihdam" silahını çekerken, işsizliğin yeni panzehiri "aile ve meslek" danışmanlığı olacak.




Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2013 yılından itibaren 400 bin işsiz vatandaşın aktif işgücü programından yararlandırılması için altyapı çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda toplam 4 bin sözleşmeli iş ve meslek danışmam istihdam edilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da tıpkı aile hekimleri gibi her aileye hizmet verecek olan "aile sosyal destek danışmanı" gençler yetiştirecek. İŞ-KUR'la ortak çalışacak olan danışmanlar, işe yerleştirmelerde de muhtaç ailelere öncelik verilmesini sağlayacak. Altyapı çalışmaları tamamlanan bu sistemle 2012'de 3 bin, 2013'te 7 bin, 2014'te ise 10 bin kişi iş başı yapacak. Türkiye'de yardıma muhtaç ailelere destek vermek ve sosyal yardımların düzenli dağıtımını sağlamak amacıyla yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak olan "aile sosyal destek danışmanlığı" 20 bin gence istihdam kapısı olacak. Yetkililer aile danışmanlarının maaşlarının ise ortalama 2 bin ila 2 bin 500 lira arasında olacağını belirtiyor.

Mart 2012'de başlıyor Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma "her ailenin bir sosyal danışmanı olması"nı hedefliyor. Aralık ayında teorik, ocakta da pratik eğitimlerden geçirilecek olan danışmanlar için Mart 2012'de süreç başlayacak. İlerleyen dönemde Yüksek Öğretim Kurumu devreye girecek ve ciddi bir akademik program uygulamasına geçilecek. Psikoloji, sosyoloji, halkla ilişkiler, iletişim fakültesi lisans mezunlarından seçilecek danışmanlar, ailenin maddi ve manevi gidişatım yakından takip edecek. Özellikle yoksulluğu tespit edilen aileyle ilgili bildirimleri de üstlenecek olan danışmanlar, hak temelli, düzenli, süreli, geçici yardımlar olarak çeşitlendirilen sosyal yardımların, aileye istihdam sağlandıkça kademeli azaltılmasını sağlayacak. KPSS puanı etkili olacak Dışarıdan KPSS puanlarına göre seçilecek olan aile sosyal destek danışmanları için Bakanlık bünyesindeki bin 500 uzman da görevlendirilecek. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) görevü memurlar da başvurmaları durumunda bu kadroya geçebilecek. Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü de sosyal destek danışmanlarına verilecek eğitim müfredatım hazırlamış durumda. Müfredat, 63 ilde sıkıntı yaşayan 11 bin aile ferdiyle yapüan görüşmeler çerçevesinde oluşturulmuş. İlk görev listesi hazır Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün belirlemelerine göre yardım alan 3 milyon ailenin 613 bini hizmet alacaklar Üstesinde başı çekiyor. İlk etapta işe başlayacak uzmanların birinci önceliğini bu 613 bin aile oluşturacak. Her gün ilgilenilmeyi gerektiren ailelerin sayısı ise 70-100 arasında hesaplanıyor. Ayrıca aile | danışmanları, I TÜBİTAK'la I yürütülen "Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Veri Tabam" uygulamasından yararlanacak. Ailelerin sosyal yardım, kamu hizmetleri, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden faydalanması sağlanırken, danışmanlar vatandaşlara "git başvur" demek yerine gerekli yerlere hizmeti kendileri götürecek. Yardımlara ince ayar Aile danışmanlığı çalışması kapsamında, yoksulluğu tespit edilen her aileye asgari ücretin yüzde 30'u oranında yardım yapılacak. "Hak temelli, düzemi, süreli, geçici" olarak saptanan yardımlar, evdeki her bir kişi için yüzde 10 artırılacak. İş bulan ailelere yardımlar kademeli olarak azaltılacak. Aile danışmanları yardım alan aileleri düzenli olarak denetleyecek. Danışmanlar, ailenin hem maddi hem de manevi yapısını düzenli olarak izleyecek.

http://www.kamudanhaberler.com/haber/si ... /5353.html
 
karınca hocam huzurevleri çocuk esirgeme kurumları yurtlar buna bağlı öğretmenlikden geçişlere hoş bakıyorlar.Bizim sınıf öğretmenliğinde felsefe sosyoloji okuyanlar hep buraları düşünüyor.
 
bak şimdi sosyoloji okumadığıma pişman edeceksiniz beni...zaten iki tercih arasında kalmıştım...tarih ve sosyoloji..ben tarih seçtim...gerçi iyi oldu çok güzel oldu çok şeyler öğrendim falan ama sosoyolojin iş imkanları fazlaymış baksana :(
sosyoloji de zevkli bölüm belki tarih bitirdikten sonra 3.üniversite okurum..var mı öyle imkanımız? :)
 
niye olmasın ki hocam ben şu anda 40 yaşıma girdim tam 2 aydır php öğreniyorum başardım daha 2 ay daha var kursun bitmesine.Bu kod işine hiç bulaşmayayım derdim istemeden bulaştım ve sevdim.Bilgisayar mühendisi olmak isterdim
 
only61' Alıntı:
bak şimdi sosyoloji okumadığıma pişman edeceksiniz beni...zaten iki tercih arasında kalmıştım...tarih ve sosyoloji..ben tarih seçtim...gerçi iyi oldu çok güzel oldu çok şeyler öğrendim falan ama sosoyolojin iş imkanları fazlaymış baksana :(
sosyoloji de zevkli bölüm belki tarih bitirdikten sonra 3.üniversite okurum..var mı öyle imkanımız? :)

tabiki var hocam
 
bu sınav yerlerini ayarlayanlarda sıkıntı var sanırım :verymad: cumartesi sabah ve öğleden sonraki sınav yerleri arasında 1,1-5 saat mesafe var pazarda öyle :verymad:
 
sınavsız üniversiteyee nasıl kayıt oluyorsunuz süreç nasıl işliyor ne yapmamız lazım
 
Sembolik Mantık'a nereden nasıl çalışmalıyım :S

Herseferinde iyice karıştırıyorum birbirine.. Ters bişey var ama henüz çözemedim...
 
Geri
Üst