Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Öğretmenliklerin açıköğretim bölümleri birkaç yıl önce kapatıldı. Ayrıca o tarz bölümler sınavla öğrenci almaktaydı.
İstanbul üniversitesi için ücretlere http://auzef.istanbul.edu.tr/auzef-ikin ... -2014.html
adresinden bakabilirsiniz. Sanırım diğer sorularınızın cevaplarını da bulabilirsiniz.
Formasyon almanıza gerek yok. Alan değişikliği olduğunda yan alan olarak geçiş yapmak mümkün.

Arkadaşlar merhaba bende bu sene 2.üniversiteyi düşünüyorum .Adalet ve Sosyoloji arasında kaldım.Siz ne tavsiye edersiniz?Bu arada muafiyet başvurusunu kaçırdım sanırım :(

Hocam ilk kayıtlar, kayıt olurken muafiyet olayına giriyor... Bölüm arasında ise sosyoloji okuyorum ben ama bitince adalet aklımda kalmıştı onu da okumak istiyorum...

adalette okuyan arkadaşlar var öneriyorlar mı? Bir de sosyoloji nerede işimize yarar ilerde kariyer anlamında?

eda_tr' Alıntı:
adalette okuyan arkadaşlar var öneriyorlar mı? Bir de sosyoloji nerede işimize yarar ilerde kariyer anlamında?

önlisansı da lisansı da yüksek lisansı da, hiç birini önermiyorum...

"neden?" diye sorarsanız benim "neden?" diye sorman size daha zor olur ona göre hocam :)

adalet mezunuyum, işletme af dönüşüyüm, böte eğitim yl terkim...

sadece oldukları için başladım, dursun bi köşede diye, vee duranlar var gidenler var köşeden...

her neyse sorunuza gelince, adalette bu seneye has! başlayan yeni bi uygulama var, örgün aöf ayrımı, örgün adalet mezunlarının yaması durumuna düşülen bi haksızlık (detayları araştırırsanız kod 900 ile ulaşırsınız googleden) var...yaş sorununa ise ayrıca bakarsınız, bölüm mezuniyetinden sonra en az 3 yıl daha okumanız gerekecek..35 vs durumları var..

haa, ben yine de okuyayım derseniz, elinizi kolunuzu sallayarak mezun olursunuz sınavlardan önceki 2 gün ünite özetleri okuyarak...yani zaman kaybınız olmayacaktır, hayatınız devam ederken o da arada kaynar nedensiz de olsa tek kaybınız 4 dönem ayrı ayrı ödediğiniz 205 liralar olur o da feda olsun eğitim hayatıma diyorsanız 820 liraya bu işi bağlarsanız...

sosyoloji hakkında bilgim yok...

pişmanmıyım :) yoo değişiklik oldu arada...tekrar o kayıt dönemine dönsem yine seçermiyim bu bölümü :) yoo bi işe yaramıyor hiç bulaşmam...

:) eynelmefer hocam yazdıklarınızı okuyunca şöyle bir vazgeçsem mi acaba diye düşündüm.Yazdığınız şu 900 kod olayı yüzünden sanırım adalet benim içn artık sosyolojiden daha alt sıraya kalıyor.Peki sosyoloji okuyanlar ne diyecekler acaba?Bir katkısı pozitif olumlu yani var mıdır?

hocam bende adalet mezunuyum.Eğer imkanınız varsa İstanbul üni. Uzaktan Eğt. Fak.a gitmeye çalışın.Belki açık öğretime göre okuması zordur ama hukuk fak.a geçişte büyük avantajgngz olur.

değerli hocalarım

1.sorum: 2 yıllık büro yönetimi okuyan bir böte mezunu büro yönetimi öğretmenliğine branş değiştirebilir mi yoksa illa ki okunan bölüm 4 yıllık mı olmalı?

2.sorum: 4 yıllık sosyoloji okuyan bir böte mezunu rehberlik öğretmenliğine branş değiştirebilir mi? Yada hangi branşlara geçiş hakkı var?

Adalet okuyup hukuk Fak. geçmeyi düşünen arkadaşlar varsa sinerjique in dediği gibi uzaktan eğitim olan bi yerde okuyun. Büyük avantajınız olur. 2 yıl önce başladım ben adalete hukuk fak. geçiş için sınava 1 ay kala bi süpriz yaptılar . 900 koduna bakarsanız anlarsınız. hatta kısaca söyleyeyim.
Geçen yıl adalet mezunu olup ta sınava giren sayısı 55000 civarı, bu sene sınava giren sayısı 78 000 civarı. Bu sene sınava gireceklerin sayısı tahmini 100000 kişi. Bunlarına arasında ilk 280 e gireceksin ki kısmetse devlet üniversitesi hukuk fak. olacak. Kısmetse diyorum olmayabilir de. ilk 2000 lerde sıralaman olursa 20000 TL lik özel üniversiteleri tutturma şansın var.
2 yıl önce böyle değildi. Başlayacaklar bu dediklerimi dikkate alarak başlasınlar ki sonradan boşu boşuna emek harcamasınlar.,
Adalet ve Hukuk fak. Geçiş için soruları olan varsa yardımcı olurum. İyi çalışmalar.

arkadaşlar kayıt yenileme açılmış yalnız bu turk dili ve yabancı dilden nasıl muaf olacaz bilen var mı. benim almam gereken derslerde ikisi de görunuyor.

uzaktan eğitim okumak ile açıköğretim okumak arasında ne gibi bir fark var.
ben aöf adalete yazılacağım.
bilipte yazılayım

Bircogunuz direk hukuk kazanacak potansiyeldesiniz. dgs'ye cok da gerek yok

Arkadaşlar TDili ve İnkılap tan muaf olduk lakin bu GNO sında etki etmiyor heralde
Yani muaf olurken orada yadığımız not değerleri AA BB sisteme dahil edilmiyor mu?

Arkadaşlar kayıt yenilemek için ogrenci.anadolu.edu adresine girdim, fakat öğrenci durumu:pasif yazıyor, en Son muafiyet için başvurmuştum ve aktif öğrenci gözüküyordu. Alttan dersim yok, ama ders seçimi ve kayıt yenileme yapamıyorum, aöf telefondan ulaşamadım. Bilgisi olan var mı?

ben 2 yıllık tamamladım simdi 4 senelik bölüm bitirmek istiyorum 3. sınıftan baslayarak acaba hangi tarihlerde neyi sececeğim

Buzkırıcı' Alıntı:
Son alan değişikliği bu sene yapılacak.Artık geçiş yok
Hocam biraz daha açar mısınız? Alan değişikliği kesin olarak kaldırılıyor mu?
Resmi bir açıklama var mı?

Kesin kaynak resmi yazı göstermeden lütfen yanlış bilgi vermeyin. Söylediğinizi açıklarmısınız. Nerden duydunuz hocam

Eğitimhaneyi takip ediyorum orada sendikacıların mesajlarını yazmışlar.Bu sene son demişler.Ben de alan değişikliği kapsamlı birşey olursa düşünüyorum

Resmi değil.Şöyle yazmışlar:MEB insan kaynakları genel müdürü Hamza Aydoğdu Ağustos ayında bir araya geldiği Özel Eğitimciler derneği yöneticilerine alan değişikliği ile ilgili açıklamada bulundu. Bu açıklamaya göre bu yıla mahsus son bir alan değişikliği yapılacak ve bundan sonra hiçbir şart altında alan değişikliği yapılmayacaktır.

Bu açıklamaya göre alan değiştirmek isteyen ve bunun için 2. üniversite okuyan öğretmenler ile alanından farklı alana atanmış öğretmenler alan değişikliğinden yararlanamayacaklardır.

Ayrıca Aydoğdu, özel eğitim sertifika programlarının da bundan sonra açılmayacağını belirtti.

Hocam bizde alan değişikliği yapmayız sınava girer farklı bölüm öğretmenliğine atanırız. Bunlar neyi doğru yaptılar ki alan değişikliğini kaldırıyorlar...
İmamdan öğretmen yapanlar da bunlardı en başta bunu kaldırsınlar.

Ya akşam akşam resmen şiştim. Yan alan falan değil 2. Üniversite okuyoruz ya. Rabbim ne bahtsızız . Ankara ilahiyat 3. Sınıftayım sırf alan değişikliği umuduyla duruyorum

Geri