Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

sert hard hocam ziyaretçi defterinizde reklam var faul... hatta kırmızı kart.. olmazz.. reklamsız sıteler vardı.. reklam olmasın ama deter al gen tr va gayet güzell..

ben siteye koymak için not defterinden yada wordden bilgi çeken kayan yazılı duyuru sistemi arıyorum elinde olan varmıydı acaba.. idarecilerin kolay duyuru girebilmesi için..?????

metinbestil hocam http://eskil.meb.k12.tr sitesindeki öğrenci resimlerini e okuldanmı aldınız .. e okuldan e okuldan kolay bi yolu varmı o şeklde almann.. o şekilde bi liste veriyorsa çokk güzel..

hasari hocam öncelikle çok teşekkürler tam ihtiyacım olan zamanda buldum be şablonu
arkadaşlar bi sorum olacak okuldaki öğrencilerin tek tek resimlerini koyarken hepsini tek tek tarıyormusunuz yoksa e okuldan falan mı baya zaman alır gibi geliyor

malesef e-okul böyle bir liste vermiyor sanırım. ben kendim tek tek ekledim. biraz uğraştım tabi. Ama güzel oldu.

biraz düzenledim eksikleri var ama tamamlanıcak tabi ki...yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

http://www...........................meb.k12.tr

bide bişi sorucam.yüklemek için filezilla yı kullanıyorum saolsun hasari hocamın sayesinde onuda öğrendim.fakat sitede değişiklik yapıp filezilla da ggerekli yüklemeleri yaptıktan sonra explorerdan baktığımda düzelmiş oluo ama mozilla da değişiklikler görünmüo ??

icenur' Alıntı:
biraz düzenledim eksikleri var ama tamamlanıcak tabi ki...yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

http://www.imkbsarayici.meb.k12.tr

bide bişi sorucam.yüklemek için filezilla yı kullanıyorum saolsun hasari hocamın sayesinde onuda öğrendim.fakat sitede değişiklik yapıp filezilla da ggerekli yüklemeleri yaptıktan sonra explorerdan baktığımda düzelmiş oluo ama mozilla da değişiklikler görünmüo ??
Mozilla Firefox inen dosyarı önbelleklediğinden değişiklik uygulanmmış gibi görünüyor olabilir bunun için Mozilla Firefox açın araçlar>yakıngeçmişi temizleyin bu işlemi yaptıktan sonra sitenizi yenileyin değiştiğini göreceksiniz.

istanbul38' Alıntı:
sert hard hocam ziyaretçi defterinizde reklam var faul... hatta kırmızı kart.. olmazz.. reklamsız sıteler vardı.. reklam olmasın ama deter al gen tr va gayet güzell..

Hocam haklısınız, deneme amaçlı ücretsiz bir hosta yüklemiştim dosyaları (www.somee.com) o da sayfanın üst bölümüne reklam alıyor.

Ama bu sitenin kullanımını da MEB'in bitefo.meb.gov.tr adresindeki etkinlikler bölümünde "Bedava Ftp Hesabı Almak" konu başlığında açıkça göstermiş yetkililer, acaba bu durumdan haberleri yok muydu?

icenur' Alıntı:

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İmkb Sarayiçi İlköğretim Okulu Ayşenur Özen-BİNGÖL
Sitenizin başlığında geçen adınız mıdır hocam?
Oraya okulunuzun bağlı olduğu ilçeyi yazsaydınız daha açıklayıcı olurdu sanki... :D

hasari hocam versiyon 1.7 yi nternet explorer 6.0 da arkaplan niye aşağıdaki gibi görünüyor. ie8 de aynı sorun olmuyor ama.

Ekli dosyalar

• adsiz.JPG
    adsiz.JPG
    63 KB · Görüntüleme: 620

hasari' Alıntı:
icenur' Alıntı:

http://www........................

Mozilla Firefox inen dosyarı önbelleklediğinden değişiklik uygulanmmış gibi görünüyor olabilir bunun için Mozilla Firefox açın araçlar>yakıngeçmişi temizleyin bu işlemi yaptıktan sonra sitenizi yenileyin değiştiğini göreceksiniz.

teşekkür ederim hasari hocam çok saolun.. :D

MuaLLi' Alıntı:
hasari hocam versiyon 1.7 yi nternet explorer 6.0 da arkaplan niye aşağıdaki gibi görünüyor. ie8 de aynı sorun olmuyor ama.
Hocam sitede kullandığımız resimler PNG formatında.
explorer 6.0 eski bir tarayıcı olduğundan ve PNG formatıda yeni bir format olduğundan taransparan özelliğini (saydamlığı) desteklemiyor.
Günümüzde explorer 6.0 kullanan kullanıcı saysıda çokaz nerdeyse kalmadı diyebilirim. Bu sebeple bu durumu önemsemiyoruz. Eğer bu durumdan kurtulmak istiyorsanız resimleri jpg formatına getirin ve resimlerin arkaplanlarını sitenin genel tasarımına uyacak şekilde ayarlayın. Nette bununla ilgi çeşitli çözüm yöntemleride var isterseniz bir araştırın.

boteakif' Alıntı:
icenur' Alıntı:

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İmkb Sarayiçi İlköğretim Okulu Ayşenur Özen-BİNGÖL
Sitenizin başlığında geçen adınız mıdır hocam?
Oraya okulunuzun bağlı olduğu ilçeyi yazsaydınız daha açıklayıcı olurdu sanki... :D

http://www.......................meb.k12.tr :+1:

hocam öncelikle ellerinize sağlık. şablonunuzu bi arkadaşımın okuluna kullandım ancak bi sıkıntım war. meta ları değiştrmiş olmama rağmen hala site google da açıldığında index değil misyon vizyon sayfası çıkıyor. we yine google de okulun web sitesi tanımında kahramanmaraş ilçe mem şeklinde yazıyr. yardmcı olursanz sewinirim

lavinia_7' Alıntı:
hocam öncelikle ellerinize sağlık. şablonunuzu bi arkadaşımın okuluna kullandım ancak bi sıkıntım war. meta ları değiştrmiş olmama rağmen hala site google da açıldığında index değil misyon vizyon sayfası çıkıyor. we yine google de okulun web sitesi tanımında kahramanmaraş ilçe mem şeklinde yazıyr. yardmcı olursanz sewinirim
Meta taglarını değiştirmişseniz bir süre sonra google tarafından tekrar indexlenecektir. Misyon visyonun çıkmasının sebebi çok tıklanması veya bu sayfada okulunuzun adının geçmiş olmasıdır.
Bu gibi durumlarda okul adresini verirseniz inceleme fırsatımız oluyor.

Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Hazır ]

hasari' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:
Teşekkürler hasari hocam. Elinize sağlık. Bi noktaya takıldım. BBnet sunucusunda önizleme yaptığımda sitede ara bölümünde herhangi bir kelime yazdığımda direk Google anasayfası açılıyor.
Tmm hocam sorunu giderdim. Arama kutusunun ismini yalnış girmişim. :)

Hocam ben şablonu, bu değişiklik yapılmadan mı indirdim bilmiyorum ama aynı sorun bende de var. Arama kutusuna bir kelime yazınca direk google açılıyor. Önizleme sayfanızda normal çalışıyor. Dosyayı tekrar indirip karşılaştırmak istedim, ama dosya bozuk indi. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Kod kısmında ne gibi değişiklik lazım?

Emeğinize sağlık...

antipc' Alıntı:
hasari' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:
Teşekkürler hasari hocam. Elinize sağlık. Bi noktaya takıldım. BBnet sunucusunda önizleme yaptığımda sitede ara bölümünde herhangi bir kelime yazdığımda direk Google anasayfası açılıyor.

Hocam ben şablonu, bu değişiklik yapılmadan mı indirdim bilmiyorum ama aynı sorun bende de var. Arama kutusuna bir kelime yazınca direk google açılıyor. Önizleme sayfanızda normal çalışıyor. Dosyayı tekrar indirip karşılaştırmak istedim, ama dosya bozuk indi. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Kod kısmında ne gibi değişiklik lazım?

Emeğinize sağlık...
Yeniden indirin iki farklı link verdim. Yapamazsanız sitenin adresini yazın bakalım.

birde bu şablonda kullanabileceğimiz ZİYERETÇİ SAYACI var mı acaba?

Çok teşekkürler büyük bir iş çıkarmışsınız....Emeği geçenlerden Allah yardımını eksik etmesin :alkis:

Emek veren arkadaşımıza teşekkür ederim.Gerçektem mükemmel bir hizmet sundunuz. Ben V1.6 versiyonunu da incelemiştim. şimdiki daha güzel olmuş hocam sağolun. Ancak eski versiyonda linklere tıkladığımızda şablon yeniden yüklenmeden sadece tıklanan html sayfası yükleniyordu.Şimdi ise şablon da tekrar yükleniyor böylece sayfa açılırken kısa bir titreme yapıyor. Bunu düzeltebilirseniz iyi olur. Bir de haberbaslik.swf de dinamik text içine çekilen metin 1,5 satırı geçince kesiyor.Mesela 4-5 satırda oluşan bir haberi XML ye yazdığımızda swf bunun 1,5 satırını gösteriyor.Bunun da düzeltilmesi gerekir. ilgili FLA dosyasını geklerseniz düzeltebilirim. Tekrar teşekkürler.Sizi kutlarım hocam.

daruga' Alıntı:
Emek veren arkadaşımıza teşekkür ederim.Gerçektem mükemmel bir hizmet sundunuz. Ben V1.6 versiyonunu da incelemiştim. şimdiki daha güzel olmuş hocam sağolun. Ancak eski versiyonda linklere tıkladığımızda şablon yeniden yüklenmeden sadece tıklanan html sayfası yükleniyordu.Şimdi ise şablon da tekrar yükleniyor böylece sayfa açılırken kısa bir titreme yapıyor. Bunu düzeltebilirseniz iyi olur. Bir de haberbaslik.swf de dinamik text içine çekilen metin 1,5 satırı geçince kesiyor.Mesela 4-5 satırda oluşan bir haberi XML ye yazdığımızda swf bunun 1,5 satırını gösteriyor.Bunun da düzeltilmesi gerekir. ilgili FLA dosyasını geklerseniz düzeltebilirim. Tekrar teşekkürler.Sizi kutlarım hocam.
Manşet haber bölümünde 150 karekter desteği 400 karekter yaptık böylece sorunu çözdük. Yenilenme olayı için birşey yapamayız ayrı sayfalar olduğundan başka sayfaya geçince doğal olarak biraz titreme oluyor.
1.6v versiyonda titreme olmuyordu bunun sebebi iframe kullanmış olmamızdı bu yeni şablonda bunu kullanmaktan vazgeçtik. :)

hasari' Alıntı:
antipc' Alıntı:
hasari' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:

Emeğinize sağlık...
Yeniden indirin iki farklı link verdim. Yapamazsanız sitenin adresini yazın bakalım.

Hocam siteyi yayınlamadım daha, daha doğrusu yayınlayamadım! MEBin ücretsiz alanına giriş yapamıyorum bir türlü. İki farklı linkten indiriyorum dosya eksik iniyor, exract ederken de hata veriyor. O yüzden karşılaştıramıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor anlamadım

Zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkürler...

antipc' Alıntı:
Hocam siteyi yayınlamadım daha, daha doğrusu yayınlayamadım! MEBin ücretsiz alanına giriş yapamıyorum bir türlü. İki farklı linkten indiriyorum dosya eksik iniyor, exract ederken de hata veriyor. O yüzden karşılaştıramıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor anlamadım

Zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkürler...
Buyrun kodları karşılaştırın.

Kod:
 <td colspan="3" align="center" valign="middle" background="../images/index_r4_c12.png">

<div class="aramakutusu" align="center">
      <form name="q" method="get" action="http://www.google.com/search" target="_blank">
      <input type="hidden" name="sitesearch" value="okulweb.meb.gov.tr" />
        <input name="q" type="text"  value="Sitede Ara" size="18" maxlength="30" onBlur="if(this.value=='') this.value='Sitede Ara';" onFocus="if(this.value=='Sitede Ara') this.value='';" />
        <input type="image"  align="top" src="../images/ara.png"  />

</form>

</div>
    </td>

Tamam hocam, halloldu. 2 rakamı fazlaymış bende...input name=q2 yazıyordu, 2'yi sildim düzeldi.

Emeğinize sağlık...

bu sitede kullanabileceğimiz ziyaretçi sayçı varmı acaba?

Geri