Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

hakanpolatgil' Alıntı:
Arkadaşlar Manşet haberde Yazı biçimiyle ilgili değişiklik yapabiliyormuyuz acaba

arkadaşlar bende manşet haberdeki yazı tipini değiştirmek istiyorum. nasıl değiştirebilirim yardımcı olurmusunuz...

bilisimci_tugrul' Alıntı:
hakanpolatgil' Alıntı:
Arkadaşlar Manşet haberde Yazı biçimiyle ilgili değişiklik yapabiliyormuyuz acaba

arkadaşlar bende manşet haberdeki yazı tipini değiştirmek istiyorum. nasıl değiştirebilirim yardımcı olurmusunuz...

Arkadaşlar kaynak dosyalar içinde haberbaslik.fla var. Bu dosyayı adobe flash programıyla açın . Library kısmında başlık adlı klasörün içinde başlık nesnesi(resimlerin sağ tarafındaki haber başlığı için) var. Onun özelliklerinden yazı tipini istediğiniz biçime getirebilirsiniz. Resmin altındaki başlık klasörünün resim altı başlık(bu zaten açık) nesnesini de aynı şekilde biçimlendirebilirsiniz.

boteakif' Alıntı:
hakanpolatgil' Alıntı:

Arkadaşlar kaynak dosyalar içinde haberbaslik.fla var. Bu dosyayı adobe flash programıyla açın . Library kısmında başlık adlı klasörün içinde başlık nesnesi(resimlerin sağ tarafındaki haber başlığı için) var. Onun özelliklerinden yazı tipini istediğiniz biçime getirebilirsiniz. Resmin altındaki başlık klasörünün resim altı başlık(bu zaten açık) nesnesini de aynı şekilde biçimlendirebilirsiniz.

hocam sizi rahatsız ediyorum ama bu öğretmen özgeçmişinde bi sorun var. yardım edebilirmisiniz.
şimdi bilişim tek. sayfasını açtığınızda bi an özgeçmiş yazısı görünüyor sonra öğretmen ismi geliyor. kısa süreline de olsa özgeçmiş yazısını görüyrsunuz acaba bu sorunu nasıl halledebiliriz.
www.yuksekovamehmetcik.meb.k12.tr okulun sitesi bu. bişilim tek öğret. tıklarsanız daha iyi anlaşılır sanırım..

şimdi bilişim tek. sayfasını açtığınızda bi an özgeçmiş yazısı görünüyor sonra öğretmen ismi geliyor. kısa süreline de olsa özgeçmiş yazısını görüyrsunuz acaba bu sorunu nasıl halledebiliriz.
Hocam dediğinizi anladım. Ama nedenini anlayamadım :?

boteakif' Alıntı:
Hocam dediğinizi anladım. Ama nedenini anlayamadım :?

hocam bence sayfanın en altına eklenen kodlarda sıkıntı var. çünkü bu kodları hiç eklemeden denerseniz öğretmen ismine tıklamadan bilgiler sayfada yer alıyor..... :(

bence de bilisimci_tugrul hocamın dediği gibi en alta eklenen kodlarda sorun var

arkdaşlar siteyi okuldan indiremiyorum meb engelli diyor.site çindeki yararlı dosyalar psd si lazım oldu.elinde olan varsa gönderebilirmi acaba.tşk ederim

boaktif hocam çok teşekkürler. çok yardımcı oldunuz. Maillerime de sıkılmadan cevap verdiniz. Babanızı kaybetmenize üzüldüm. Benim babam da vefat etti. Başınız sağolsun. Babanız için dua ederiz.

bu arada sayfanın en altına yazdığımız kodu üste yazarsak sorun kalmıyor
ben hemen title ın altına yazıp denedim oldu.
diğerinde sistem sayfanın en altındaki kodu yükleyinceye kadar gösteriyor açılır menüyü. sonra kapatıyor.

Boteakif hocam çok teşekkür ederim.dediklerinizi uyguladım oldu.çok saolun.

Ben siteye anket eklemek istiyorum nasıl yapacağım konusunda fikrim yok. yardımcı olabilecek var mı?

kayzersoze007' Alıntı:
Ben siteye anket eklemek istiyorum nasıl yapacağım konusunda fikrim yok. yardımcı olabilecek var mı?
okul siteleri için anket diye googleda aratıp ilk çıkan sitede yazan işlemleri yaparak ekleyebilirsin. ben öyle yaptım.

bu arada yukarıda yazan sorunumdan kurtulmak için 2 işlem yaptım ama gene olmadı.
1. boaktif hocamın yaptığı gibi resimlerin büyük ve küçük boyutu için tek dosya kullandım. önizlemesini dream viever la yarıya indirdim.
2. sayfanın en altına alınan kodu üste title ın altına aldım.

biraz bekleyince tıklarsam çalışıyor.

metinbestil' Alıntı:
boaktif hocam çok teşekkürler. çok yardımcı oldunuz. Maillerime de sıkılmadan cevap verdiniz. Babanızı kaybetmenize üzüldüm. Benim babam da vefat etti. Başınız sağolsun. Babanız için dua ederiz.
Öncelikle rica eder; Allah sizlerden razı olsun derim Metin hocam. Sizin de başınız sağolsun. Nur içinde yatsın inşallah.

metinbestil' Alıntı:
bu arada sayfanın en altına yazdığımız kodu üste yazarsak sorun kalmıyor
ben hemen title ın altına yazıp denedim oldu.
diğerinde sistem sayfanın en altındaki kodu yükleyinceye kadar gösteriyor açılır menüyü. sonra kapatıyor.

Bu yolu ben de denedim işe yarıyor :+1:

Hocalarım, anasayfadaki haberleri güncellediğimiz zaman, FTPde hangi dosyayı değiştiriyoruz. Bilgisayarımda .xml yi değiştirdim her şey normal, ftp'ye .xmlyi atınca nette görünmüyor. Eski hali görünüyor. FTP'den .xmlyi siliyorum onda da bir şey olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

antipc' Alıntı:
Hocalarım, anasayfadaki haberleri güncellediğimiz zaman, FTPde hangi dosyayı değiştiriyoruz. Bilgisayarımda .xml yi değiştirdim her şey normal, ftp'ye .xmlyi atınca nette görünmüyor. Eski hali görünüyor. FTP'den .xmlyi siliyorum onda da bir şey olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Haberler.xml doğru dosya hocam? Başka bir sorun olmalı sanıyorum.

duygusuz' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/yok-arkadas-ben-isyan-etmiim-dedikce-beni-buluyolar-t52665.html
burdaki sayfada video linki var nasıl yapıldığı ile ilgili bi bakın isterseniz...

okudum yazılanları hocam teşekkür ederim. Peki siz yaptınız mı bu arada? yaptıysanız sitenizin adresini yazarsanız sevinirim incelemek açısından :roll:

Şablon dosyasından Flash banner ekliyorum güncelliyorum,ama bilgi bankasında ,içindeki bağlantılı sayfalarda da (slaytlar,oyunlar ,istiklal marşı)flash banner görünmüyor.Bilgi bankasını Klasörden çıkartıp direkt index dosyasının olduğu sayfaya attım.Bu seferde tasarım bozuluyor.Simgeler,küçük resimler görünmüyor.Ne yapılabilir?

boteakif' Alıntı:
antipc' Alıntı:

Haberler.xml doğru dosya hocam? Başka bir sorun olmalı sanıyorum.

Hocam bu dosya aktarımdan kaynaklanan sorunu çözemedim bir türlü. Bilgisayarımda düzenliyorum, önizliyorum her şey normal, FTP'ye atınca tabir caizse şaftı kayıyor sitenin. Şimdi başka bir bilgisayardan denedim dosya atmayı, garip ama oldu! Her şey normal! Sadece haberler.xml'yi aktardım. İki bilgisayar da aynı ağa bağlanıyor, ikisi de kablosuz ağla bağlanıyor, ikisinin de işletim sistemi aynı. Benim bilgisayarda özellikle script, sitil.css dosyalarını atınca 0kb görünüyor.

FileZilla programını kullanmanızı öneririm hocam... ftp ye atarken de ftp den dosya alırken de büyük kolaylık sağlıyor :!:

antipc' Alıntı:
Hocam bu dosya aktarımdan kaynaklanan sorunu çözemedim bir türlü. Bilgisayarımda düzenliyorum, önizliyorum her şey normal, FTP'ye atınca tabir caizse şaftı kayıyor sitenin. Şimdi başka bir bilgisayardan denedim dosya atmayı, garip ama oldu! Her şey normal! Sadece haberler.xml'yi aktardım. İki bilgisayar da aynı ağa bağlanıyor, ikisi de kablosuz ağla bağlanıyor, ikisinin de işletim sistemi aynı. Benim bilgisayarda özellikle script, sitil.css dosyalarını atınca 0kb görünüyor.
İşte bu yüzden bilgisayarcı olmaktan bazen nefret ediyorum :x Bazen tutarsız davranıyorlar

boteakif' Alıntı:
antipc' Alıntı:
İşte bu yüzden bilgisayarcı olmaktan bazen nefret ediyorum :x Bazen tutarsız davranıyorlar

aynen size katılıyorum hocam :) :) :)

resimlerin açılır menüde bazen gösterip bazen göstermemesi. sanırım gec yüklenmesinden. sayfa yı açıp biraz bekleyince sorun açılabiliyor. ama bazen sayfayı açar açmaz tıklarsan gene oluyor.

metinbestil' Alıntı:
resimlerin açılır menüde bazen gösterip bazen göstermemesi. sanırım gec yüklenmesinden. sayfa yı açıp biraz bekleyince sorun açılabiliyor. ama bazen sayfayı açar açmaz tıklarsan gene oluyor.

Evet hocam ben de farkettim. Olay yüklenmeyle alakalı...

Hocam ben anketi şablona eklemek istiyorum diğerleri sanırım başka sayfaya bağlantı gerektiriyor. Hasari hocam yapabilecek miyim bu değişikliği şablon izin veriyor mu?

kayzersoze007' Alıntı:
Hocam ben anketi şablona eklemek istiyorum diğerleri sanırım başka sayfaya bağlantı gerektiriyor. Hasari hocam yapabilecek miyim bu değişikliği şablon izin veriyor mu?

Bence şablona ekleme. çünkü başka sunucudan geldiği için gec yükleniyor. bu yüzden tüm sayfalar gec açılıyor.
ben de index e alacağım.

metinbestil' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:

Bence şablona ekleme. çünkü başka sunucudan geldiği için gec yükleniyor. bu yüzden tüm sayfalar gec açılıyor.
ben de index e alacağım.

kafam karıştı hocam. Netleştiremedim henüz nasıl birşey yapacağımı :?

Geri