Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

kablosuzda bendede bi sorun vermişti.. o kb yapıo ... 60.000 resmi 32.000 atıo fln .. taktım sonra kabloyu :idea: şakır şakır attı.. dosya atmada sorun çıkabilio... kablosuzda veya hat yavaş ise..

kayzersoze007' Alıntı:
metinbestil' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:
Hocam ben anketi şablona eklemek istiyorum diğerleri sanırım başka sayfaya bağlantı gerektiriyor. Hasari hocam yapabilecek miyim bu değişikliği şablon izin veriyor mu?

Bence şablona ekleme. çünkü başka sunucudan geldiği için gec yükleniyor. bu yüzden tüm sayfalar gec açılıyor.
ben de index e alacağım.

kafam karıştı hocam. Netleştiremedim henüz nasıl birşey yapacağımı :?

benim resimlerimin de bazen açılır resim olarak açılmamasının sebebi de anketmiş. şimdi anketi sadece index e alıyorum. o sorun da ortadan kalkıyor.

istanbul38' Alıntı:
kablosuzda bendede bi sorun vermişti.. o kb yapıo ... 60.000 resmi 32.000 atıo fln .. taktım sonra kabloyu :idea: şakır şakır attı.. dosya atmada sorun çıkabilio... kablosuzda veya hat yavaş ise..
Ben de deneyeceğim hocam, ama başka bilgisayar da kablosuz atınca oluyor.

boaktif hocam. galerimi senin verdiğin açılır resim kodunu kullanarak yeniden oluşturdum.
o açılır menüde sonraki linki imleç oraya gelince gözüküyor ya. onu sürekli görünür yapmak için hangi ayarları değiştireceğiz.

Hocam çok faydalı bir çalışma lmuş elinize sağlık...

sitesine anket ekleyen varsa paylaşırsa sevinirim. Fikir oluşturmam için yardımcı olabilir çünkü ben hala başka siteye link verme taraftarı değilim...

hasari hocam çok teşekkür ederiz..okulca nasıl bir yükten kurtulduk anlatamam..emeğinize sağlık. :)

Yapamıyorum
1.Bütün uğraşlarıma rağmen sol tarafa saat ekliyorum önizleme aldığımda görünüyor, ftpye attığımda ise bi türlü görünmüyor.Ayrıca bazı sayfalarda İdari personel ve bilgi bankasında ne saat ne banner ikisinide gösteremedim.
2.Önce jalbum.net'le albumleri oluışturdum.Sonra meb engeli geldi.Daha sonra iwebalbumle yaptım.Bazı resimler yarım görünüyor.Neden?
3.Bazı sayfalarda resimler görünmüyor.Halbuki resim klasöründe var yeniden ekliyorum.Yinede yok.
4.En altta Papatya ve yararlı dosyalar resimlerini bugun kaybettim.Bi türlü çıkmıyor.

Biri yardım etsin Allah rızası için.
http://www.fatihtml.meb.k12.tr

Nesij' Alıntı:
Yapamıyorum
1.Bütün uğraşlarıma rağmen sol tarafa saat ekliyorum önizleme aldığımda görünüyor, ftpye attığımda ise bi türlü görünmüyor.Ayrıca bazı sayfalarda İdari personel ve bilgi bankasında ne saat ne banner ikisinide gösteremedim.
2.Önce jalbum.net'le albumleri oluışturdum.Sonra meb engeli geldi.Daha sonra iwebalbumle yaptım.Bazı resimler yarım görünüyor.Neden?
3.Bazı sayfalarda resimler görünmüyor.Halbuki resim klasöründe var yeniden ekliyorum.Yinede yok.
4.En altta Papatya ve yararlı dosyalar resimlerini bugun kaybettim.Bi türlü çıkmıyor.

Biri yardım etsin Allah rızası için.
http://www.fatihtml.meb.k12.tr
Eksik resimler resimlerin sunucuya aktarılmadan bağlantının koptuğu anlamına geliyor. Resimleri tekrar atınız.
İletişim bölümünde okul adında ufak bir yalnışlık var.
Flash saat içinse flash lar eklendiğinde yollarını Script klasörünede atıyorlar bu sebeple sunucunuzdaki bu klasörüde güncelleyin yeni halini atınız.

Önerim:Biraz dinlenin sakin kafayla tekrar çalışın. :)

Hocam resimler eksik değil.Ftp de var.Dreamvawerda da ekliyorum ama yinede görünmüyor.
İletişim kısmında adres doğru hocam:)
Banner ve saat flash olduğu için birbirini mi etkiliyor acaba hocam.Banneri kaldırıp saati ekleyince saat görünüyor banner görünmüyor.Her ikisi hiçbi zaman görünmüyor

Bu şablonu hazırlayan arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Bu Firefox taki kayma sorununu nasıl halledebiliriz. .Birde arkadaşlar siteye reklamsız sayaç İP gösteren bir bölüm nasıl ekleyebiliriz.Teşeküürler
http://www.cayliilkogretim.meb.k12.tr

elinize sağlık aldım kullandım. Allah Razı Olsun.

öncelikle hazırlamış olduğunuz okul şablonu için teşekkür ederim . Ben index sayfasındaki yazılara tıklayınca değişen resimler hakkında bilgi almak istiyorum. Çok uğraştım ama nasıl yapıldığını anlamadım. Müsait olduğunuz bir zamanda sizden bir cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar

Nesij hocam bannerini yaparken hangi programlardan yararlandız? isimleri paylaşabilir misiniz? buna benzer bannerları birkaç sitede gördüm. siteniz güzel olmuş. elinize sağlık.

bir de öğretmenlerimiz ve idari personel bömlümünde geri linki olan mavi küçük okun bağını güncellememişsiniz.

hsyn1' Alıntı:
öncelikle hazırlamış olduğunuz okul şablonu için teşekkür ederim . Ben index sayfasındaki yazılara tıklayınca değişen resimler hakkında bilgi almak istiyorum. Çok uğraştım ama nasıl yapıldığını anlamadım. Müsait olduğunuz bir zamanda sizden bir cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

haberler.xml dosyasını aşağıdaki şekilde düzenledikten sonra site klasörünün içindeki resimler adlı dosyaya resimleri ekliyorsun oluyo :) saolsun hasari hocamın sayesinde öğrendik buralarda :D

<haberler>
<haber>
<baslik>İlkögretim Haftası</baslik>
<ozet>2010 - 2011 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim haftası okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden Sevil Uluerler tarafından hazırlanan programla kutlanmıştır.</ozet>
<tarih>05/10/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/ilkhafta.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>
<haber>
<baslik>Web Sitemiz Yenilendi</baslik>
<ozet>Okulumuz artık yeni yüzü ile karşınızda...</ozet>
<tarih>25/11/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/yenilendi.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>
<haber>
<baslik>29 Ekim Cumhuriyet Bayramı</baslik>
<ozet>Cumhuriyetimizin 87.yılı tüm yurtta büyük bir coşku ile kutlandı.Büyük Türk Milleti’nin bayramını kutluyoruz.</ozet>
<tarih>08/10/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/29ekim.jpg</resimYolu>
<link>toren2.html</link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>
<haber>
<baslik>Göz yaşları sel olmasın</baslik>
<ozet>Pakistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle okulumuzda düzenlenen yardım kampanyasında toplanan paralar yardım hesabına yatırıldı...</ozet>
<tarih>07/11/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/pakistan.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>

<haber>
<baslik>Okul Temsilcisi Seçimi</baslik>
<ozet>Yapılan seçim sonucunda en çok oyu alan 8/A sınıfı öğrencisi Ömer Faruk HASANOĞLU Okul Temsilcisi olarak seçildi.</ozet>
<tarih>06/10/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/secim.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>
<haber>
<baslik>Okul Aile Birliği Toplantısı</baslik>
<ozet>06.11.2010 tarihinde düzenlenen Okul Aile Birliği toplantısında okulumuz velilerinden Neşegül NOM Okul Aile Birliği Başkanlığına seçilmiştir...</ozet>
<tarih>06/11/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/okulaile.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>
<haber>
<baslik>Deneme Sınavı</baslik>
<ozet>Okulumuzda uygulanan deneme sınavının üçüncüsü 30.12.2010 perşembe günü saat 10:00'da yapılmıştır... </ozet>
<tarih>29/11/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/deneme.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>

<haber>
<baslik>" Ellerimizdeki Kalemlerle Biz de Varız; Yarınlar İçin "</baslik>
<ozet>Okulumuzun "Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Hibe Proğramı" kapsamında hazırlanıp Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne (MFİB) sunulan "Ellerimizdeki Kalemlerle Biz de Varız; Yarınlar İçin" adlı hibe projesi kabul edildi...</ozet>
<tarih>03/01/2011</tarih>
<resimYolu>resimler/kizlarokulda.jpg</resimYolu>
<link>projeler.html</link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>
<haber>
<baslik>Hoşgeldin 2011</baslik>
<ozet>Yeni yılınız kutlu olsun...</ozet>
<tarih>29/11/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/yeniyil.jpg</resimYolu>
<link></link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>

</haberler>

hangi server'da çalışır ?

İyi çalışmalar arkadaşlar. Okulumuzun şu anki sitesi joomla ve UNİX server'da bulunuyor. BBNET'in şablonunu kullanmak istiyorum. Sizce Windows server'a geçmek gerekiyor mu. Yoksa farketmiz mi ?

bilgilerinizi acilen bekliyorum .saygılar...

Re: hangi server'da çalışır ?

zorbeyburhan' Alıntı:
İyi çalışmalar arkadaşlar. Okulumuzun şu anki sitesi joomla ve UNİX server'da bulunuyor. BBNET'in şablonunu kullanmak istiyorum. Sizce Windows server'a geçmek gerekiyor mu. Yoksa farketmiz mi ?

Hertür sunucuda sorunsuz çalışır.

Re: hangi server'da çalışır ?

hasari' Alıntı:
zorbeyburhan' Alıntı:

Hertür sunucuda sorunsuz çalışır.

Teşekkürler adminim. emekleriniz için çok teşekkür ederim.

tüm meslektaşlarıma günaydın
bbnet sağolsun şablonu kullandık artık sitemiza var amaa idarecilerimiz daha dolu olsun site diyo ne yapalım uğraşmaya sr devam.Size bir sorum olacak site yüklenince şöyle küçük bir uyarı penceri açılsın istiyorum popup mıydı adı unuttum en son duyuruyu yazmak için. ama dream 8de bulamadım nasıl yapılır bilen varsa teşekkür ederim

hasari hocam sayfa yenileme konusunda bir sorum olacak.1.7 yi şuan kullanıyorum dikkatimi çeken bir şey oldu.örneğin diyelim galeri sayfasını açtık ben bu sayfayı açık iken f5 ile yenilediğim zaman direk ana sayfa açılıyor acaba f5 dediğimizde aynı sayfanın tekrar yenilenip açık kalmasını nasıl sağlayabiliriz.şimdiden Teşekkkürler

x47' Alıntı:
hasari hocam sayfa yenileme konusunda bir sorum olacak.1.7 yi şuan kullanıyorum dikkatimi çeken bir şey oldu.örneğin diyelim galeri sayfasını açtık ben bu sayfayı açık iken f5 ile yenilediğim zaman direk ana sayfa açılıyor acaba f5 dediğimizde aynı sayfanın tekrar yenilenip açık kalmasını nasıl sağlayabiliriz.şimdiden Teşekkkürler
Meb sunucularındaki mainfrema den dolayı böyle meb sunucuları için şimdilik bir çözümü yok.

Okulumuzun sitesine anket eklemek istiyorum. Veri tabanı olmadığı için nasıl olacak bilemedim. Yardımcı olurssanız sevinirim.

ellerinize sağlık hasari hocam okul sitemizi 1.6 ya uyarlarken bir de baktım 1.7 versiyonu çıkmış:)Ancak video izlemek için mavi yazı aktif değil ,videoya ulaşamadım:(

avy' Alıntı:
Okulumuzun sitesine anket eklemek istiyorum. Veri tabanı olmadığı için nasıl olacak bilemedim. Yardımcı olurssanız sevinirim.
önceki mesajları okuyun.

crescent_86' Alıntı:
ellerinize sağlık hasari hocam okul sitemizi 1.6 ya uyarlarken bir de baktım 1.7 versiyonu çıkmış:)Ancak video izlemek için mavi yazı aktif değil ,videoya ulaşamadım:(
İndirdiğiniz dosyarda var. "Kullanı Videosu" klasöründe.

hasari' Alıntı:
x47' Alıntı:
Meb sunucularındaki mainfrema den dolayı böyle meb sunucuları için şimdilik bir çözümü yok.

bağları hakkinda.html şeklinde değil de
http://okulweb.meb.gov.tr/68/06/573285/hakkinda.html şeklinde yaparsanız oluyor.

metinbestil' Alıntı:
hasari' Alıntı:
x47' Alıntı:

bağları hakkinda.html şeklinde değil de
http://okulweb.meb.gov.tr/68/06/573285/hakkinda.html şeklinde yaparsanız oluyor.
Site ismi görünmediğinden pek tutulan bir yöntem değil ama kullanılabilir.

Geri