Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.8 [ Çıktı ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: Yönetim:bbnet_okul_sablonu_v1.7 [ Çıktı ]

metinbestil' Alıntı:
mustafa_ogr' Alıntı:
Arkadaşlar okul sitesinin google de arama yapınca çıkması için ne yapıyorsunuz?
İki aya yakındır bbnet şablonununu kullanıyorum ama google da çıkmıyor. Yani hiç çıkmıyor, 2.3.4.5. sayfalarda da....

hocam ben zamanında çok uğraştım. google addurl ve webmaster sayfalarına kaydoldum. sitemi doğrulattım. site haritası yükledim. yeniden değerlendirme talebi gönderdim. hiç bir faydası olmadı. sitesi bile olmayan okullar gösteriliyor bizim okul gösterilmiyordu. 3-4 ay sonra kendi kendine listelenmeye başladı.

Yani google aracılığıyla uğraşma diyorsunuz. İlçe MEM in okul web siteleri sayfasına ekleticem. Belki o fayda verir. Teşekkürler.

metinbestil yazdı:
garfield yazdı:
güncel

öğretmen resimleri eklemek için profil.png yi fireworks ile açın. sonra öğretmen resimini fireworksdaki png nin üzerine sürükleyip yapıştırın sonra da kaydedin.

aynı şekilde yaptım. ama hiç bir değişiklik olmadı başka yapmam gerekn bişey mi var

garfield' Alıntı:
metinbestil yazdı:
garfield yazdı:
güncel

öğretmen resimleri eklemek için profil.png yi fireworks ile açın. sonra öğretmen resimini fireworksdaki png nin üzerine sürükleyip yapıştırın sonra da kaydedin.

aynı şekilde yaptım. ama hiç bir değişiklik olmadı başka yapmam gerekn bişey mi var

sonra dreamweaver da istediğiniz sayfaya o png dosyasını kaydedeceksiniz hocam.

mustafa_ogr' Alıntı:
Arkadaşlar okul sitesinin google de arama yapınca çıkması için ne yapıyorsunuz?
İki aya yakındır bbnet şablonununu kullanıyorum ama google da çıkmıyor. Yani hiç çıkmıyor, 2.3.4.5. sayfalarda da....

Hocam bende de aynı durum vardı, 3 kere kayt ettim google'a bugün baktım 2. sayfada görünüyor. Belki daha önceden de görünüyordu ama benim aklıma hiç 2. sayfaya bakmak gelmemişti :)

Benim şöyle bir sorunum var, site anasayfadan değil de hakkında sayfasından açılıyor. Onu nasıl düzeltebiliriz?

hasari hocam sayenizde siteyi yapıp yayınladık emeklerinize sağlık.. tüm dualarım sizinle..tekrar teşekkür ederim..
:)

teşekkür ederim metinbestil hocam yardımlarınız için. yalnız bişey daha sormak istiyorum. yaptıklarımın doğru olup olmadığı konusunda. öğretmen resimlerini 173*143 şeklinde düzenledim.resim biraz geniş oldu.sonra fireworksta resmi koydum. png olarak kaydettim.dreamwear da ekle görüntüden resmi ekledim. yalnız aklıma takılan resmi png kaydedince boyut 143kb oldu fazla değilmi yoksa ben mi yanlış bi işlem yaptım.

Hasari hocam paylaşım için sonsuz teşekkür. 2 tane yiboda görev yapıyorum ve 2si de web sitesi istiyor.Bu şablonu kullanacağım. Ancak size bir sorum olacak sitenin en altında yazan
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı BilgisayarBilisim.NET İlköğretim Okulu Müdürlüğü. Sitenin tüm hakları saklıdır. ©2010
Tel: 0 (....) ... .. .. E-Posta: ..................@gmail.com Tasarım: bbnet
bilgisayarbilisim.net

yazıyı silebilir miyim?
Cevabınızı bekliyorum arkadaşlar....

tinkerbell' Alıntı:
Hasari hocam paylaşım için sonsuz teşekkür. 2 tane yiboda görev yapıyorum ve 2si de web sitesi istiyor.Bu şablonu kullanacağım. Ancak size bir sorum olacak sitenin en altında yazan
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı BilgisayarBilisim.NET İlköğretim Okulu Müdürlüğü. Sitenin tüm hakları saklıdır. ©2010
Tel: 0 (....) ... .. .. E-Posta: ..................@gmail.com Tasarım: bbnet
bilgisayarbilisim.net

yazıyı silebilir miyim?
Cevabınızı bekliyorum arkadaşlar....
Bu konuda bir ısrarımız yok dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

yaklaşık 3 senedir bu foruma üyeyim.(üniversite yıllarından beri) yapılan herşey cok kıymetli.
herşey için gerçekten coooook teşekkürler...

hasari hocam biz ancak düzenleme diye yazmayı uygun gördük,ancak onu yaptık sayenizde.sağolun:)

haragoz' Alıntı:
hasari hocam biz ancak düzenleme diye yazmayı uygun gördük,ancak onu yaptık sayenizde.sağolun:)
Güle güle kullanın. Siz nasıl uygun gördüyseniz. :)

metinbestil' Alıntı:
garfield' Alıntı:
metinbestil yazdı:
garfield yazdı:
güncel

sonra dreamweaver da istediğiniz sayfaya o png dosyasını kaydedeceksiniz hocam.

teşekkür ederim metinbestil hocam yardımlarınız için. yalnız bişey daha sormak istiyorum. yaptıklarımın doğru olup olmadığı konusunda. öğretmen resimlerini 173*143 şeklinde düzenledim.resim biraz geniş oldu.sonra fireworksta resmi koydum. png olarak kaydettim.dreamwear da ekle görüntüden resmi ekledim. yalnız aklıma takılan resmi png kaydedince boyut 143kb oldu fazla değilmi yoksa ben mi yanlış bi işlem yaptım.

:++: teşekkürler elinize sağlık öğretmenim,güzel ve yararlı olcak bir çalışma...

hasari' Alıntı:
metinbestil' Alıntı:
haşarı hocam çok teşekkürler. dediğiniz şekilde haberlere ayrıntı ekleyebiliyorum artık sayenizde bu sorunu aştım.
şuan başka bir sorunu çözmek için uğraşıyorum. o da sitenenin google aramalarında gözükmemesi. url ekleme bölümünden ekledim. webmasters bölümüne de kayıt oldum. ise yaramadı. google a okulun web adresini tam yazsam bile siteyi listede göstermiyor. siteyi açalı 10 gün oldu. hiç sitesi olmayan okullar bile listeleniyor. bizim okulun sitesi gözükmüyor.
şablonun head tagları arasındaki şu bölümü kendinize göre uyarlamanız gerekiyordu.
Kod:
<meta name="keywords" content="karamanmaraş, karamanmaraş il milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş ilçe milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş MEM, ilçe, çağlayancerit, istiklal yatılı ilköğretim bölge okulu" />
<meta name="description" content="karamanmaraş, karamanmaraş il milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş ilçe milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş MEM, ilçe, çağlayancerit, istiklal yatılı ilköğretim bölge okulu" />

Sitenizin adresini meb okulları adreslerine ekleyin.
http://www.meb.gov.tr/baglantilar/okull ... bpage.html

Google siteyönetici bölümünden sitenizi ekleyin ve mutlaka doğrulatın.
şu konu yol gösterici olacaktır.
google-pagerank-seo-alexa-arama-motorlari-f36/okul-sayfasini-google-a-nasil-ekleyebilirim-t5435-45.html

Tüm işlemler bitince siteniz eklenmiş olacaktır.

hasari hocam öncelikle tekrar ellerinize sağlık d emeyi kendime bir borç bilerek soruma geçmek istiyorum:still.css dosyasında head taglarını bulamadım,nasıl bu kısmı değiştireceğiz??

zambak06' Alıntı:
samimi 75' Alıntı:
zambak06' Alıntı:
hocam çok teşekkür ederim. sayenizde güzel bir site oluşturdum. gerçekten önceki versiyona göre hatasız oldu. tabi ben acemiliğimi önceki şablonla attım. bu siteyi 3 gecede oluşturdum. şimdi oluşturduğum sitede anda eksik sayfalar var ama olsun. tamamlanır. hiç bir sıkıntı yaşamadan site oluşturdum. emeğine sağlık, allah size dert göstermesin.

http://kulak.meb.k12.tr/
yorumlarınızı bekliyorum.
Hocam baneri nasıl yaptınız?Paylaşırsanız sevinirim.Site güzel olmuş.Tebrikler.

teşekkür ederim. hocam banner bana ait değil, ben de başka bir siteden gördüm http://polatli13eylul.k12.tr/ kendime göre düzenledim.
"karamuratmmm " arkadaşın değerlendirmesinden sonra tekrar düzenledim. banneri kullanmak isteyenler için psd formatında ekleyip gönderiyorum.

fotoğraf galerisi için iwebalbum programını kullandım. bu program ücretsiz ve kullanımı son derece kolay. işte burdan indirin,

1) galeri klasörünün içine iwebalbum programıyla oluşturduğum klasörleri buraya kopyaladım. örn: 2010 cumhuriyet bayramı, yılsonugecesi gibi.
her bir klasör içinde index.html dosyası bulunuyor. eğer fotoğraf sayısı çok fazla ise iki tane index _2 dosyası oluşuyor. buna şaşırmayın ve o dosyayı silmeyin. daha sonra link vermek istediğimizde bu index.html dosyasını kullanacağız.

galeri.html dosyasını dreamweaverda açın. buraya oluşturduğunuz fotoğraf konu başlıklarını yazın ve galeri klasöründeki ilgili index.html sayfasına bağlantı verin, burada target="_blank" yaptığımız için ayrı bir sayfada açacaktır. eğer farklı sayfada açılmasını istemiyorsanız target="ana" olarak değiştirebilirsiniz. aşağıda bir örnek verilmiştir.
<tr>
<td width="706"><div align="left"><a href="../galeri/okulgoruntu/index.html" target="_blank">Okulumuzdan Görüntüler 2010</a> </div></td>
</tr>
<tr>
<td width="706"><div align="left"><a href="../galeri/okulgecesi/index.html" target="_blank">Yıl Sonu Okul Gecesi 2010</a> </div></td>
</tr>

merhabalar hocam,bannerın photoshopta uzantısını ne olarak kaydedicez bu şekilde swf olması için?

crescent_86' Alıntı:
hasari' Alıntı:
metinbestil' Alıntı:
haşarı hocam çok teşekkürler. dediğiniz şekilde haberlere ayrıntı ekleyebiliyorum artık sayenizde bu sorunu aştım.
şuan başka bir sorunu çözmek için uğraşıyorum. o da sitenenin google aramalarında gözükmemesi. url ekleme bölümünden ekledim. webmasters bölümüne de kayıt oldum. ise yaramadı. google a okulun web adresini tam yazsam bile siteyi listede göstermiyor. siteyi açalı 10 gün oldu. hiç sitesi olmayan okullar bile listeleniyor. bizim okulun sitesi gözükmüyor.
şablonun head tagları arasındaki şu bölümü kendinize göre uyarlamanız gerekiyordu.
Kod:
<meta name="keywords" content="karamanmaraş, karamanmaraş il milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş ilçe milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş MEM, ilçe, çağlayancerit, istiklal yatılı ilköğretim bölge okulu" />
<meta name="description" content="karamanmaraş, karamanmaraş il milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş ilçe milli eğitim müdürlüğü, karamanmaraş MEM, ilçe, çağlayancerit, istiklal yatılı ilköğretim bölge okulu" />

Sitenizin adresini meb okulları adreslerine ekleyin.
http://www.meb.gov.tr/baglantilar/okull ... bpage.html

Google siteyönetici bölümünden sitenizi ekleyin ve mutlaka doğrulatın.
şu konu yol gösterici olacaktır.
google-pagerank-seo-alexa-arama-motorlari-f36/okul-sayfasini-google-a-nasil-ekleyebilirim-t5435-45.html

Tüm işlemler bitince siteniz eklenmiş olacaktır.

hasari hocam öncelikle tekrar ellerinize sağlık d emeyi kendime bir borç bilerek soruma geçmek istiyorum:still.css dosyasında head taglarını bulamadım,nasıl bu kısmı değiştireceğiz??

tamam hocam cevap vermene gerek kalmadı,kafam karışmış acuk 8)

bu siteyi yayınlamadan önce flasha keydedip başka bilgisayarda müdüre göstermem gerek.sadece indexi göstermek için nasıl kaydetmem lazım?

garfield' Alıntı:
bu siteyi yayınlamadan önce flasha keydedip başka bilgisayarda müdüre göstermem gerek.sadece indexi göstermek için nasıl kaydetmem lazım?
Site klasörünün tamamını atmalısın yoksa grafikler ve bağlantılı sayfalar görünmeyecektir.

hasari hocam ben de bir öneride bulunmak istiyorum.
Sİteye kulllanıcı adı ve şifresi bölümü koysak,
öğretmenlerimize şifreler, versek
ve her öğretmenin kendine ait bi haber bölümü olsa bizden bağımsız olarak sitede kendi bölümlerini güncelleyebilseeler nasıl olurrrr???
:idea: :wink: :roll: :lol: :D

tinkerbell' Alıntı:
hasari hocam ben de bir öneride bulunmak istiyorum.
Sİteye kulllanıcı adı ve şifresi bölümü koysak,
öğretmenlerimize şifreler, versek
ve her öğretmenin kendine ait bi haber bölümü olsa bizden bağımsız olarak sitede kendi bölümlerini güncelleyebilseeler nasıl olurrrr???
:idea: :wink: :roll: :lol: :D
Hocam fikir güzel ancak meb serverları buna izin vermiyor. Dediğiniz şeylerin yapılabilmesi için ya php ya da asp lazım.

hasari hocam, öncelikle elinize sağlık demek istiyorum. ben siteyi indirdim yalnız, galiba önceki versiyonu indirmişim. arkadaşların yorumlarını incelerken fark etttim, kalemli menu başlıklarını. benim indirdiğim sitede menü başlıklarında sadece kitap resimleri var. bi kaç kez denedim ama galiba yanlış yerden indiriyorum. sizin için zahmet olmazsa, linki bi kere daha yazar mısınız? işlerinizde kolaylıklar..

smhs' Alıntı:
hasari hocam, öncelikle elinize sağlık demek istiyorum. ben siteyi indirdim yalnız, galiba önceki versiyonu indirmişim. arkadaşların yorumlarını incelerken fark etttim, kalemli menu başlıklarını. benim indirdiğim sitede menü başlıklarında sadece kitap resimleri var. bi kaç kez denedim ama galiba yanlış yerden indiriyorum. sizin için zahmet olmazsa, linki bi kere daha yazar mısınız? işlerinizde kolaylıklar..
Sizin indirdiğiniz doğru olan hocam diğer bahsetmiş olduğunuz eski versiyon.

Arkadaşlar bende siteyi bu şablonda yaptım.Şöyle bir şey oldu:
Sitenin index sayfasındaki haber bölümüne yeni bir haber koydum.Ama bu yeni haber ie7,ie8 ve operada gözükürken mozillada sanki sitede hiç değişiklik yapılmamış gibi yeni koyduğum haber gözükmüyor.Ayrıca localde bakıyorum yeni koyduğum haber mozillada gayet güzl gözüküyor.Valla ben hiç bir şey anlamadım.Bu neden kaynaklanar bilir bunu öğrenmek istiyorum. Saygılarımla.

samimi 75' Alıntı:
Sitenin index sayfasındaki haber bölümüne yeni bir haber koydum.Ama bu yeni haber ie7,ie8 ve operada gözükürken mozillada sanki sitede hiç değişiklik yapılmamış gibi yeni koyduğum haber gözükmüyor.Ayrıca localde bakıyorum yeni koyduğum haber mozillada gayet güzl gözüküyor.Valla ben hiç bir şey anlamadım.Bu neden kaynaklanar bilir bunu öğrenmek istiyorum. Saygılarımla.
Mozilla FireFox siteleri önbellekleme yapar siz tekrar bu sitelere girmeye çalıştığınızda bu belleğindeki verileri bize hızlıca sunar buda Mozillada performans artışına neden olur.
Sitenizde değişikliklerin görünmemesinin nedeni budur. Yapmanız gereken. Mozillada menüden Araçlar>Yakın geçmişi temizle>Herşey seçip şimdi temizleye tıklamaktır. Bunu yaptıktan sonra sitenizi tekrar önizleme yapın değişikliklerin uygulandığının göreceksiniz.

hasari' Alıntı:
samimi 75' Alıntı:
Mozilla FireFox siteleri önbellekleme yapar siz tekrar bu sitelere girmeye çalıştığınızda bu belleğindeki verileri bize hızlıca sunar buda Mozillada performans artışına neden olur.
Sitenizde değişikliklerin görünmemesinin nedeni budur. Yapmanız gereken. Mozillada menüden Araçlar>Yakın geçmişi temizle>Herşey seçip şimdi temizleye tıklamaktır. Bunu yaptıktan sonra sitenizi tekrar önizleme yapın değişikliklerin uygulandığının göreceksiniz.
Hocam hakikaten oldu.Teşekkürler.

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak,şablonu okulumuza göre düzenledim site içindeki tüm klasör ve dosyaları tek tek meb'in ftp sine attım fakat site hala görüntülenemiyor,
www.mahirbaser.meb.k12.tr adresine girdiğimde sayfa görüntülenemiyor ve title da -() yazıyor,ne yapmalıyım?

crescent_86' Alıntı:
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak,şablonu okulumuza göre düzenledim site içindeki tüm klasör ve dosyaları tek tek meb'in ftp sine attım fakat site hala görüntülenemiyor,
http://www.mahirbaser.meb.k12.tr adresine girdiğimde sayfa görüntülenemiyor ve title da -() yazıyor,ne yapmalıyım?
Dosyarınızın sunucuya gittiğine emin olun bu durumda dosyalarınız sunucuya gitmemiş veya eksik gitmiş. Dosya boyutlarına bakın kaç kb görünüyorlar. İndex dosyasınında sunucuya gittiğine mutlaka emin olun.

Geri