zysimsek' Alıntı:http://www.acc.meb.k12.tr bu okul sitem nasıl olmuş arkadaşlar ???
buda yeni çalışmaya başladığım yapım aşamasında olan web sitem
http://www.adanaegitim.net
yadigartbaykal' Alıntı:Selamlar, Saygılar arkadaşlar.
Okul sitesinde şablonu kullanmıştım ama şu haberbaşlık olayından rahatsız olmaya başladım, ya açılmıyor ya da geç açılıyor, localde sorun olmuyor ama internette gecikmeli oluyor, yapılan yayındaki tüm siteleri inceledim hepsinde aynı sorun var.
buna bir çözüm bulundu mu veya bir alternatif var mı varsa ve meb tabanına uygunsa alabilir miyiz?
teşekkür ederim şimdiden
Haber manşet bölümünde kullandığınız haber resimlerinin boyutunu ayarlamamış olabilirsiniz. Büyük resimlerin boyutuda yüksek olur, yüklenmesi uzun sürebilir.yadigartbaykal' Alıntı:Selamlar, Saygılar arkadaşlar.
Okul sitesinde şablonu kullanmıştım ama şu haberbaşlık olayından rahatsız olmaya başladım, ya açılmıyor ya da geç açılıyor, localde sorun olmuyor ama internette gecikmeli oluyor, yapılan yayındaki tüm siteleri inceledim hepsinde aynı sorun var.
buna bir çözüm bulundu mu veya bir alternatif var mı varsa ve meb tabanına uygunsa alabilir miyiz?
teşekkür ederim şimdiden
Sitenin adresini verirmisiniz.garfield' Alıntı:hasari hocam nezamandır bu hatayı ve ne yapmam gerektiğini soruyorum kimse cevap vermiyor. daha önceki mesajlarıda okudum bununla ilgili bir cevap göremedim.bu hatayı nasıl düzeltebilirim bari sen cevap ver.
(Bu hata (HTTP 403 Yasak), Internet Explorer'ın web sitesine bağlanabildiği, ancak web sayfasını görüntüleme izni olmadığı anlamına gelir.)
Sitenin izinlerinde sorun var.garfield' Alıntı:http://www.ataio.meb.k12.tr
Tmm izin işlemlerini halletmişsin şimdide tüm dosyarının sunucuya gittiğine emin ol. Siten açılıyor fakat tüm dosyalar gelmiyor.garfield' Alıntı:hasari hocam şimdi o hatayı vermiyor ama sitemde gözükmüyor. bi adrese girermisin tekrar neyapmam gerek
http://www.ataio.meb.k12.tr
Ftp kullanıcı adını ve şifreni özelden bana at.garfield' Alıntı:hasari hocam izin işlemlerini alt klasörlere de uygula demiştim ama . masaüstündeki site içindeki index açınca çok normal açılıyor. ama ftp dekinde açılmıyor. aktarma işlemini nerdeyse 10 defa silipi silip tekrar yaptım. aktarılamayan dosya yokta. ay kafayı yiyecem ya neden gözükmezki
Site şablonu için çok teşekkürler. Arkadaşlar yarıyıl bitimine kadar web sitesini bitirmem lazım. Şu fireworksta öğretmen fotoğraflarını bir türlü istediğim boyuta getiremiyorum. daha önce aynı sorun üzerine konuşulmuş okudum. aynısını uyguladım ama yok. en az 143 kb oluyor fotoğraflar. Acaba fotoları Pixresizer gibi bir programlamı küçültsem. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
Harun BARIŞ' Alıntı:Hocam öncelikle büyük emekleriniz için teşekkür ederim. Ben müzik öğretmeniyim. Okulumda aynı zamanda formatör öğretmen olarak görev yapıyorum. Sizler kadar bilgi ve pratiğe sahip olmadığımdan çoğu konuda zorlanıyorum. Her sorunumun çözümünü burada bulabilmek çok güzel. Bu şablonu kullanarak bende okul sitemizi düzenlemeye çalıştım. İlk hali yavaş yavaş şekilleniyor.
Bunun dışında bir iki noktayı dile getirmek istiyorum. BT öğretmenleri için kolay olsa da benim için çok zor olan noktalar var. Belki benim durumumda olanlar vardır diye söylüyorum. Şablon ile birlikte verdiğiniz videolar çok açıklayıcı. Bu tür videoları arttırmanızı isterim. Ziyaretçi defterini şablon içine yerleştirilmiş bir şekilde yapma imkanı varsa çok iyi olur. Birde sosyal kulüplerle ilgili bölüm olabilir diye düşündüm. Ben lisede görev yapıyorum. Şablon daha çok ilköğretim okullarına yönelik. Lise formatında alternatif şablon olabilir mi acaba.. Dediğim gibi bilgili biri bu dediklerimi kolayca yapar belki ama ben gerçekten çok zorlanıyorum. Şimdiye kadar düzenleye bildiğim kadarına bakarsanız sevinirim. İlgi ve emekleriniz için birkez daha teşekkür ederim.
http://keremaydinlaraol.meb.k12.tr/
iframe ile yapabilirsiniz bir araştır hocam.Harun BARIŞ' Alıntı:Harun BARIŞ' Alıntı:Hocam öncelikle büyük emekleriniz için teşekkür ederim. Ben müzik öğretmeniyim. Okulumda aynı zamanda formatör öğretmen olarak görev yapıyorum. Sizler kadar bilgi ve pratiğe sahip olmadığımdan çoğu konuda zorlanıyorum. Her sorunumun çözümünü burada bulabilmek çok güzel. Bu şablonu kullanarak bende okul sitemizi düzenlemeye çalıştım. İlk hali yavaş yavaş şekilleniyor.
Bunun dışında bir iki noktayı dile getirmek istiyorum. BT öğretmenleri için kolay olsa da benim için çok zor olan noktalar var. Belki benim durumumda olanlar vardır diye söylüyorum. Şablon ile birlikte verdiğiniz videolar çok açıklayıcı. Bu tür videoları arttırmanızı isterim. Ziyaretçi defterini şablon içine yerleştirilmiş bir şekilde yapma imkanı varsa çok iyi olur. Birde sosyal kulüplerle ilgili bölüm olabilir diye düşündüm. Ben lisede görev yapıyorum. Şablon daha çok ilköğretim okullarına yönelik. Lise formatında alternatif şablon olabilir mi acaba.. Dediğim gibi bilgili biri bu dediklerimi kolayca yapar belki ama ben gerçekten çok zorlanıyorum. Şimdiye kadar düzenleye bildiğim kadarına bakarsanız sevinirim. İlgi ve emekleriniz için birkez daha teşekkür ederim.
http://keremaydinlaraol.meb.k12.tr/
hasari hocam aşağıda linkte verdiğim ortalama hesaplamayı sizin şanlona uygun bir sayfa haline getirebilir miyiz acaba.. şahsen ben getiremem.. öğrenciler çok istiyor bu safyayı..
http://sehitilhankucuksolaklisesi.k12.tr/ortalama.aspx
Değiştirebilirsin.taner2309' Alıntı:hocam en altdaki tasarım bbnet yazıyorya izin verirsen onu kaldırıp şablonunu kullanmak isterim.
Sonuçta senin tasarımın bunu istemeyebilirsin.
Eline sağlık hocam çalışmanız çok güzel olacak.Kronos33' Alıntı:ASP.NET versiyonu projemde sitenin yönetim paneli kısmı bitti. Eklediğim özellikler,
- Admin kontrolü
- Gelişmiş editör ile içerik kontrolü
- Haber ekleme
- Haberlere yorum ekleme
- Duyuru ekleme
- Etkinlik ekleme
- Personel ekleme
- İçeriğini kendinizin belirleyeceği sayf(lar) ekleme
- Fotoğraf albümü ve fotoğraf ekleme
- Video ekleme
- Anket(ler) ekleme
- Dosya ekleme ve download kontrolü
- Rehberlik servisi kontrolü
- Mesaj kontrolü (Ziyaretçi Defteri)
- Site kontrolü (Siteyi açma kapama, iletişim bilgilerini girme, site adı ve slogan değiştirme, 2 tıkta logo değiştirme, istatistiki bilgiler girme)
15 gün gibi kısa bir zaman zarfında yönetim panelini bitirmiş oldum. Gelecek hafta ön tarafa başlayacağım. Mart ayı içerisinde de yayınlamayı planlıyorum. İnşallah yetişir.
Eline sağlık hocam çalışmanız çok güzel olacak.
Video ve fotograf albümü bölümünü nasıl tasarlamayı düşünüyorsunuz. Sizden tüyo alıp php uyarlamaya çalışıcam.
Fotograflarda Light box olacakmı hocam birde videoları sunucuyamı ekleteceksin yoksa sadece veritabınında embed kodlarımı olacak.Kronos33' Alıntı:Eline sağlık hocam çalışmanız çok güzel olacak.
Video ve fotograf albümü bölümünü nasıl tasarlamayı düşünüyorsunuz. Sizden tüyo alıp php uyarlamaya çalışıcam.
Fotoğraf yönetimini şu şekilde yaptım hocam,
İlk önce Albümler adında veritabınına tablo ekledim ve bu tabloyu ASP.NET'te DataList kullanarak DataSource olarak çektim. Bu şekilde bir Albüm kontrolü tasarladım ve o albümlerin ID sine göre altına fotoğraf(lar) ekleme olanağı sağladım. İşin özüne gelecek olursak bir albüm oluşturuyoruz ve albümün içine de fotoğraf ekleyebiliyoruz. Ön tarafta da albümler DataList olarak göstermeyi düşünüyorum. Ziyaretçi albüme tıkladığında o albümün içindeki fotoğraflara göz atabilecek.
Videoda da mantık aynı ama sadece albüm olarak tasarlamadım.