Arkadaşlar öğrenci bilgisayarlarında ki açılış şifresini kaldırıp bilgisayarın direk açılmasını istiyorum ve yönetici şifresini değiştirmek istiyorum. Bütün yazılanları okudum ama tam anlayamadım. Kullanıcı ekle den mi yapmak lazım
Ayarlar kullanıcılar kısmına gelin. Üstte kilidi aç tıklayın yönetici şifresini girin. Ayarlar aktif olur. Parola kısmını tıklayın şifre değiştirme ekranı açılır şifre bilgilerini girin. En az 8 karekter ister bilgileri girin yönetici şifresi değişir.Arkadaşlar öğrenci bilgisayarlarında ki açılış şifresini kaldırıp bilgisayarın direk açılmasını istiyorum ve yönetici şifresini değiştirmek istiyorum. Bütün yazılanları okudum ama tam anlayamadım. Kullanıcı ekle den mi yapmak lazım
Hocam ne güzel açıklamışsın ya çok teşekkür ederim. Her iki şifreyi de (yönetici ve kullanıcı) aynı yapmak saçma mı olurAyarlar kullanıcılar kısmına gelin. Üstte kilidi aç tıklayın yönetici şifresini girin. Ayarlar aktif olur. Parola kısmını tıklayın şifre değiştirme ekranı açılır şifre bilgilerini girin. En az 8 karekter ister bilgileri girin yönetici şifresi değişir.
Aşağıdaki Kullanıcı ekle ile yeni bir kullanıcı oluşturun. Kullanıcıya parola verin. En az 8 karakter ister grafik ekranda. Yönetici onayı kapalı olur. Kapalı kalsın ki işlem yapamasın öğrenci. Parolayı belirleyince kullanıcı bilgi ekranı açılır. Orada direk açılış seçeneğini aktif ederseniz şifre istemeden o kullanıcı ile oturum açılır.
Başlat oturumu kapat diyerek öğrenci hesabından yönetici hesabına geçebilirsiniz ihtiyaç durumunda.
O sizin tercihiniz hocam.Hocam ne güzel açıklamışsın ya çok teşekkür ederim. Her iki şifreyi de (yönetici ve kullanıcı) aynı yapmak saçma mı olur
Masa gelmezse koltuk sandalye de gelmez büyük ihtimallearkadaşlar bize de geçen hafta casper bilgisayarlar geldi yalnız koltuk masa gelmeyecek mi bt sınıfında bulunan masalar neyse iyide koltuk yok.. koltuk gelir mi sizce?
Eğer gelecek olsaydı bilgisayar öncesi diğerleri geliyor ve kuruluyor sonra bilgisayar geliyor. Sizinkiler de bizimki gibi olmayan alt yapıya var dedilerse sadece makine gelir. Şükür hatalarını telafı edip alt yapıyı kurdular sonra okul aile birliğinden.arkadaşlar bize de geçen hafta casper bilgisayarlar geldi yalnız koltuk masa gelmeyecek mi bt sınıfında bulunan masalar neyse iyide koltuk yok.. koltuk gelir mi sizce?
arkadaşlar bize de geçen hafta casper bilgisayarlar geldi yalnız koltuk masa gelmeyecek mi bt sınıfında bulunan masalar neyse iyide koltuk yok.. koltuk gelir mi sizce?
Kimse bilmiyor diye birşey yok hocam. Ağ altyapı kurulduysa muayene kabul için kesin gelmişlerdir okula da evrak bırakmışlardır. Hatta komisyonda sizin okuldan öğretmenler de olur.
3 Tip sınıf yapıyor şu an Yegitek. Tip 1 olanlarda ağ altyapısı olan mevcut BT sınıflarının bilgisayarları yenilenecek, Tip 2 ağ altyapısı olmayan yani hiç BT sınıfı olmayan okullara ağ altyapı kurulup masa sandalye ve bilgisayar verilecek. Tip 3 olan ise Yenilikçi Sınıf diye geçiyor. Tip 3'ler aslında BT sınıfı değil. Tüm branşların kullanımına açık isteyen öğretmen orda ders işleyebilecek. Tip 2 ve Tip 3'ün şartnamesini de ekliyorum hocam.
Ders yoğunluğum arasında sınıfı hazır hale getirmek için Casper Mini PC ler ile bir haftadır uğraşıyorum.Marjinal görünmeye çalışmayın, her pardusun sonu windows ile biterKitap yayın programları, robotik uygulamaları vs. bir süre sonra pardusta işkence olur. Faz3 tahtalarım geldi,ertesi gün hepsini windows yaptım. Bakanlığın maliyet politikası ile ilgili bir şey pardus. Yormayın kendinizi..
Fare görünmeme sebebi epoptes. Tiger vcn kuruyor. Tiger vnc yi kaldırırsanız fare geliyor. Epoptes dökümantasyonun da Tiger vnc fare imlecini göstermez yazıyor.Ders yoğunluğum arasında sınıfı hazır hale getirmek için Casper Mini PC ler ile bir haftadır uğraşıyorum.
Pardus kullanmak ve kullandırmak için gayretli ve olumlu şekilde başladım.
Kurulduğunda güncellemelerin hepsini yükledim.(4.4GB)
Epoptes(Anlatım esnasında fare görünmüyor), E-Ağ(Anlatım esnasında fare görünmüyor), Veyon (Çok kasıyor) denedim ama tam verim alabileceğim sınıf yönetim programı bulamadım, veyonla ite kaka ilerliyorum.
Mini PCler monitörlerin arkasında, öğrencilerin açması zor ve tuşları dandik, açmak için henüz randımanlı çalışabilecek bir yol bulamadım. (Bence mini pcler için çok önemli)
Samba kafasına göre çalışıyor, aynı ayarlardaki bilgisayarlardan bazıları çalışıyor bazılarına ulaşılmıyor. Basit dosya paylaşımı için bile servis kurup sorunlarla uğraşmak can sıkıcı.
Bilgisayarlar ara ara boot hatası veriyor.
Bazen masaüstü simgeleri tıklanmıyor, çalışmıyor. Sürekli cache config temizlemek yeniden kurmak gerekiyor.
Bugün kendi bilgisayarımın başlatındaki ayarlar simgesi kayboldu.
Konsolla çalışmak gerçekten yordu.
Rutinim olarak kullandığım kodlama, robotik, öğrenci kartı, afiş, tasarım, günlük okul işleri, tahtalarla ilgili programlar vb. için daha bakamadım bile.
Evet program yelpazesi çok geniş, *****/patch vb. uğraşmaya gerek kalmıyor belki ama yıllar önce Pardusu denemiştim, sorunsuz XP ye karşı fırsat vermemiştim fakat benim açımdan değişen gelişen birşey olmamış.
Bende Veyon kurdum kasıyor. Haftaya e ağ deneyeceğim acıpınarlı hocamın bahsettiği. Benim pcde de ayarlar kayboldu giremiyorum. Nasıl halledeceğimi de bulamadım.Ders yoğunluğum arasında sınıfı hazır hale getirmek için Casper Mini PC ler ile bir haftadır uğraşıyorum.
Pardus kullanmak ve kullandırmak için gayretli ve olumlu şekilde başladım.
Kurulduğunda güncellemelerin hepsini yükledim.(4.4GB)
Epoptes(Anlatım esnasında fare görünmüyor), E-Ağ(Anlatım esnasında fare görünmüyor), Veyon (Çok kasıyor) denedim ama tam verim alabileceğim sınıf yönetim programı bulamadım, veyonla ite kaka ilerliyorum.
Mini PCler monitörlerin arkasında, öğrencilerin açması zor ve tuşları dandik, açmak için henüz randımanlı çalışabilecek bir yol bulamadım. (Bence mini pcler için çok önemli)
Samba kafasına göre çalışıyor, aynı ayarlardaki bilgisayarlardan bazıları çalışıyor bazılarına ulaşılmıyor. Basit dosya paylaşımı için bile servis kurup sorunlarla uğraşmak can sıkıcı.
Bilgisayarlar ara ara boot hatası veriyor.
Bazen masaüstü simgeleri tıklanmıyor, çalışmıyor. Sürekli cache config temizlemek yeniden kurmak gerekiyor.
Bugün kendi bilgisayarımın başlatındaki ayarlar simgesi kayboldu.
Konsolla çalışmak gerçekten yordu.
Rutinim olarak kullandığım kodlama, robotik, öğrenci kartı, afiş, tasarım, günlük okul işleri, tahtalarla ilgili programlar vb. için daha bakamadım bile.
Evet program yelpazesi çok geniş, c r ack/p a tch vb. uğraşmaya gerek kalmıyor belki ama yıllar önce Pardusu denemiştim, sorunsuz XP ye karşı fırsat vermemiştim fakat benim açımdan değişen gelişen birşey olmamış.
Yenisini az sabredin hocam inşallah haftasonu yayınlayacak Bayram hocam. Şu an yayında olan biraz aksaklıklar la çalışıyor.Bende Veyon kurdum kasıyor. Haftaya e ağ deneyeceğim acıpınarlı hocamın bahsettiği. Benim pcde de ayarlar kayboldu giremiyorum. Nasıl halledeceğimi de bulamadım.
aynen. acıpınarlı hocama teşekkürler.Veyon kurulumu. Videoları hazırlayan hocama teşekkürler. Çok işime yaradı. Size de yardımcı olur umarım.
Rica ederim hocam. Herkes o dönem bir arayıştaydı. Kurulumu yaptım ve yardımcı olmadı adına çektim videoyu ama E-ağ iyi geldi. Veyon pardustan kaynaklı mı bilmiyorum kasıyor ağı.aynen. acıpınarlı hocama teşekkürler.
Hocam aynı sorun bende de vardı. Chrome kaldırıp, masaüstü yer alan Home (ev) klasöründe CTRL+H yapıp gizli klasörleri gösterin buradan, cache ve config klasörlerindeki Chrome klasörlerini silin, tekrar Pardus yazılım merkezinden Chrome yükleyin düzeliyorÖğretmen bilgisayarindaki Google Chrome tikalayinca dönüyor ama sayfayı açmıyor kaldırdım Pardus yazılım merkezinden tekrar yükledim yine aynı gozumuzden kaçan yapmadigimiz bir ayar mi var acaba
Aynısı bende de oldu chromium kullanıyorum.Öğretmen bilgisayarindaki Google Chrome tikalayinca dönüyor ama sayfayı açmıyor kaldırdım Pardus yazılım merkezinden tekrar yükledim yine aynı gozumuzden kaçan yapmadigimiz bir ayar mi var acaba
Hocam aynı sorun bende de vardı. Chrome kaldırıp, masaüstü klasöründe CTRL+H yapıp gizli klasörleri gösterin buradan, cache ve config klasörlerindeki Chrome klasörlerini silin, tekrar Pardus yazılım merkezinden Chrome yükleyin düzeliyor
Deneyeyim cok teşekkürler hocamHocam aynı sorun bende de vardı. Chrome kaldırıp, masaüstü klasöründe CTRL+H yapıp gizli klasörleri gösterin buradan, cache ve config klasörlerindeki Chrome klasörlerini silin, tekrar Pardus yazılım merkezinden Chrome yükleyin düzeliyor
Konsolda,Bende Veyon kurdum kasıyor. Haftaya e ağ deneyeceğim acıpınarlı hocamın bahsettiği. Benim pcde de ayarlar kayboldu giremiyorum. Nasıl halledeceğimi de bulamadım.
Teşekkürler. Çalıştı.Hocam aynı sorun bende de vardı. Chrome kaldırıp, masaüstü yer alan Home (ev) klasöründe CTRL+H yapıp gizli klasörleri gösterin buradan, cache ve config klasörlerindeki Chrome klasörlerini silin, tekrar Pardus yazılım merkezinden Chrome yükleyin düzeliyor
Son testler güzel geçti. Ufak Bi hata vardı. Söyledim o da fark etmiş bugün onu da halledecek inşallah. Ekran paylaşımı yaptım donma kasma olmadan 20 dakika kadar kullandım. Uygulama yapın dedim çocuklara. Sonra yine paylaşınca sekteye uğradı. Bayram hocam da fark etmiş. Servisi kapatmayı atlamışım hocam dedi. İnşallah onun dışında güzel hızlı çalıştı. İnşallah haftaya daha sorunsuz olacak.Veyon kablolu ve kablosuz ağdaki pcleri aynı anda görse keşke. Bayram hocamın e ağını çalıştırmayı çok denedim ama vnc Server hatasını bir türlü çözemedim.
Eski halini kurmayın hocam az bekleyin. Sona yaklaştı Bayram hocamveyon dosya paylaşımı, internet kontrolü, öğrenci bilgisayarına hızlıca bağlanma ve müdahale , kilitleme , kapatma gibi işlemlerde çok hızlı ancak öğretmen bilgisayarını paylaştığımda sürekli kasıyor ve öğrenci bilgisayarlarına görüntü yavaş yavaş geliyor, scratch da yaptığım örneği bile gösteremiyorum sürekli kasılma ve siyah ekran sıkıntısı yaşıyorum. e-ağ ı da kurmayı düşünüyorum
Hocam ben scratch dışında düzgün çalışan görmedim. (Mblock kukla kısmı mesela daha yavaş)Daha çok cache config temizleriz.
Önceki bilgisayarlarıma Windows 7 yi ne zaman kurduğumu hatırlamıyorum. Yıllarca sadece her sene başı güncellemeleri yapıp ekleyeceğim programları ekleyip time freeze ile arkama bakmadan sorunsuz bir şekilde kullandım.
Derdim yok, dert arıyorum diyorsan Pardus fazlasıyla yeter.
Bugün daha önce kullandığım mBlock ve Scratch e alternatif Pictoblox u denedim, yarım yamalak Türkçeleştirmeler, güncellemeden açılmadı, program ve güncelleme yazılım merkezinde yok, sitesinden indirip kurmak lazım falan filan![]()