Ankara'da Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
bayraMNS' Alıntı:
hocam anlatamadım ben. kılavuzda madde:8 "süreçte sayılarda değişiklik yapılmayacak" yazıyor.

Doğru ama norm fazlasıyken norm içine almak iyi niyet göstergesidir ve olumlu bir durum olduğu için önemli değildir. Tam tersi bir durum olsa ve norm içinde olan biri başvurular başladıktan sonra norm fazlası olsa işte o zaman sıkıntı olurdu.

Bu yazının orijinal haline ya da tam ekran çıktısına ulaşabilirsek il MEM ile görüşülebilir. Bu tür yazılar benim bildiğim silsile halinde gelir. İl böyle bir yazı göndermezse ilçe kafasına göre hareket etmez.

yazilimsever' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
hocam anlatamadım ben. kılavuzda madde:8 "süreçte sayılarda değişiklik yapılmayacak" yazıyor.

Doğru ama norm fazlasıyken norm içine almak iyi niyet göstergesidir ve olumlu bir durum olduğu için önemli değildir. Tam tersi bir durum olsa ve norm içinde olan biri başvurular başladıktan sonra norm fazlası olsa işte o zaman sıkıntı olurdu.

Bu yazının orijinal haline ya da tam ekran çıktısına ulaşabilirsek il MEM ile görüşülebilir. Bu tür yazılar benim bildiğim silsile halinde gelir. İl böyle bir yazı göndermezse ilçe kafasına göre hareket etmez.

elbette norma giren arkadaş adına olumludur. ancak kılavuzda "değişiklik yapılmayacak" yazıp insanların tercih yapmasına engel olursan ve sonra sıralamalarla oynarsan. birini kurtarayım derken başka birileri mağdur olur.

bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:

elbette norma giren arkadaş adına olumludur. ancak kılavuzda "değişiklik yapılmayacak" yazıp insanların tercih yapmasına engel olursan ve sonra sıralamalarla oynarsan. birini kurtarayım derken başka birileri mağdur olur.

Haklısın hocam, sıralama değişir, resende kişi sayısı değiştiği için çıkan okul değişecek (random algoritmasıyla düşündüğümüzde) ama genel itibariyle o kişiler için olumlu bir durum olacağı ve atamanın zaten rastgele olacağı düşünüldüğünde oradan bir şey çıkaramayız gibime geliyor hocam.

jack_sparow' Alıntı:
sonuç sayfasında Yetkiniz olmayan bir bölüme erişmeye çalıştınız gibi bir uyarı çıkıyor (ankara.meb.gov.tr/net) nedenini bilen varmı?
Hocam peki sizin 2015-2016 yılında norma girme ihtimalimiz varmıydı? Okulunuz bunu yazmış olabilir mi? Belki de bu yüzden atanmadınız

botemlk' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:
botemlk' Alıntı:
böteli arkadaşlar bu listelerden teknik liselere atanan oldu mu peki , ilk iki aşamada tercih yapıp

Bi de o olsun hepten kopalım bu gece :verymad: :puhaha:

olur mu olur sinirden ölüyorum tercih yapmadığıma

Hocam sen nereden nereye geçtin? Çok ters bir yer denk gelmiş anladığım kadarıyla

zoraki yaptırılan herşey insanın sinirini bozmaz mı.ki bu yıllarca çalışacağımız yer :verymad: ben baya resen olmayacağa kendimi inandırmışım.şimdi kuduruyorum işte

ban-u' Alıntı:
jack_sparow' Alıntı:
sonuç sayfasında Yetkiniz olmayan bir bölüme erişmeye çalıştınız gibi bir uyarı çıkıyor (ankara.meb.gov.tr/net) nedenini bilen varmı?
Hocam peki sizin 2015-2016 yılında norma girme ihtimalimiz varmıydı? Okulunuz bunu yazmış olabilir mi? Belki de bu yüzden atanmadınız
Ben anadolu lisesindeyim. Ders seçmeli inisiyatif okul yönetiminde ben seçerim derse olabilir.

jack_sparow' Alıntı:
ban-u' Alıntı:
jack_sparow' Alıntı:
Ben anadolu lisesindeyim. Ders seçmeli inisiyatif okul yönetiminde ben seçerim derse olabilir.
Ayrıca atanıp atanmadığımla iligli bir fikrim yok henüz garip bir mesaj arayüzü gördüm o kadar. atandığımla ilgli bir arayüz göremedim tabi

bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:
Ya da soruyu şöyle düzelteyim:

Özür durumunda olup resende ataması yapılan veya yapılmayan kimler, cevap yazmalarını rica ediyorum.
ben özür durumundayım resen atamam yapıldı.
bu atamada özür durumu göz önünde bulundurulmadı.
Hocam özrünüzün bulunduğu ilçede mi resen atandınız yoksa farklı ilçeye mi?

botemlk' Alıntı:
zoraki yaptırılan herşey insanın sinirini bozmaz mı.ki bu yıllarca çalışacağımız yer :verymad: ben baya resen olmayacağa kendimi inandırmışım.şimdi kuduruyorum işte

Bir noktada doğru hocam ama diğer noktada da MEM'in bakış açısı ile "2 tane tercih hakkı verdik ve kılavuz yayınladık" olacaktır. İyi niyetli düşünüyorum yanlış anlamayın, demek ki hayırlısı buymuş hocam ya da ilerleyen günlerde farklı gelişmeler olur, daha kararname onaylanmadı, birileri itiraz eder, kabul edilir bir şey olur, onaylanmaz, bilemeyiz ki. Sabırla, telkin ve sükunetle bekleyin bence hocam. Kendinizi yıpratmayın.

ban-u' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:
Ya da soruyu şöyle düzelteyim:

Özür durumunda olup resende ataması yapılan veya yapılmayan kimler, cevap yazmalarını rica ediyorum.
ben özür durumundayım resen atamam yapıldı.
bu atamada özür durumu göz önünde bulundurulmadı.
Hocam özrünüzün bulunduğu ilçede mi resen atandınız yoksa farklı ilçeye mi?
farklı ilçeye

Olayı toparlıyorum takip ettiğim kadarıyla:

• Özür durumunda olup ataması olan arkadaşlarımız var.
    Bir arkadaşımız özür durumunda olmasına rağmen ataması olmadı. MEM'in sayfasında mı hata var, okulda normdan mı çıkardılar yoksa özür durumunda diye mi ataması yapılamadı belli değil, okul normundan çıkarılma ihtimali yüksek.
    Şu an bu konuyu 65 kişi takip ederken fikir alışverişinde ve paylaşımda bulunan kişi sayımız 10'u hala geçmiyor.

Takip eden ve resen atanan arkadaşlar, tayininizin nereden nereye çıktığını paylaşır mısınız bizimle?

yazilimsever' Alıntı:

Bir arkadaşımız özür durumunda olmasına rağmen ataması olmadı. MEM'in sayfasında mı hata var, okulda normdan mı çıkardılar yoksa özür durumunda diye mi ataması yapılamadı belli değil, okul normundan çıkarılma ihtimali yüksek.
    Şu an bu konuyu 65 kişi takip ederken fikir alışverişinde ve paylaşımda bulunan kişi sayımız 10'u hala geçmiyor.

Takip eden ve resen atanan arkadaşlar, tayininizin nereden nereye çıktığını paylaşır mısınız bizimle?
hocam sizin durum nasıl?

bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:

hocam sizin durum nasıl?

Hocam 2. tercihte sonlara doğru daha uzak yerlerin gelme riskine karşı yaptım ben, Sincan geldi.

Arkadaşlar yazamadım şokun etkisiyle SİNCAN Temelli Çok Programlı Anadolu Lisesine 50 km öteye atandım.Son gun gece 12 olmadan Altındağ kemal yurtbilir özel eğitim meslek lisesini tek tercih yaptım. Fakat ertesi gun cumaertesi günü öğlen müdür yardımcım aradı sistemde hata verdi tekrar tercih yap dedi.Bende tercihimi yenilemeden bir saat içinde gidip okulla konustum oglen 13:20 gıbı sisteme giriş yapmak istediğimde giremedim.Sistem 13:00 te kapandı dedıler. ilk yaptıgım tercıhın sistemden pdf olarak yazdırdım onun bir geçerliliği veya itiraz için bir faydası olur mu

farukaver' Alıntı:
Arkadaşlar yazamadım şokun etkisiyle SİNCAN Temelli Çok Programlı Anadolu Lisesine 50 km öteye atandım.Son gun gece 12 olmadan Altındağ kemal yurtbilir özel eğitim meslek lisesini tek tercih yaptım. Fakat ertesi gun cumaertesi günü öğlen müdür yardımcım aradı sistemde hata verdi tekrar tercih yap dedi.Bende tercihimi yenilemeden bir saat içinde gidip okulla konustum oglen 13:20 gıbı sisteme giriş yapmak istediğimde giremedim.Sistem 13:00 te kapandı dedıler. ilk yaptıgım tercıhın sistemden pdf olarak yazdırdım onun bir geçerliliği veya itiraz için bir faydası olur mu

Hocam pazartesi sabahtan branş atamayı bir ara hocam, onlar yönlendirirler. Olmazsa il MEM'e bi uğra, o da olmazsa sendikanla bi görüş hocam, en son çare onlar yol gösterirler. Sistemsel bir hata sonuçta, eğer o okula sizden yüksek puanlı biri atanmadıysa sizin hakkınız orası.

yazilimsever' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:

hocam sizin durum nasıl?

Hocam 2. tercihte sonlara doğru daha uzak yerlerin gelme riskine karşı yaptım ben, Sincan geldi.
tercih yaptınız mı yani?

bana böyle söylediniz...
yazilimsever' Alıntı:
Arkadaşlar 3. aşamada resen atama yapacaklar. Resen atama A B C D grubu bazında (hangi gruptaysanız o grup ilçelerinde) puan üstünlüğüne göre, yani en yüksek puanlılar ilçede kalacak şekilde diğer kişiler rastgele atanacaklar.

O maddede onu diyor bunda bunu dior diye ne kendinizi ne başkalarını boşuna kandırmaya çalışmayın. Açıkça resen atamanın nasıl yapılacağı yazılmış orada. İli arayıp sorun kesin bilgi öğrenmek istiyorsanız, burada insanları yanlış yönlendirmeyin. Resen atama yok deyip insanların tercih yapmamasını sağlayıp daha iyi bir okula gitmek için kendinize pay çıkarmayın, kul hakkına girer, günahtır!

Ben ili aradım sordum, resen atama kesin yapılacak dediler. Merak eden varsa Ankara MEM branş atamayı arayıp bilgi alabilirsiniz. İnsanların kafasını boş şeylerle karıştırmayın. Hepimiz okumuş insanlarız, yapmayın böyle.

Resen atama var dediler, merak eden arasın, boş muhabbetlere inanmayın!

resen sonuçlarını beklerken...
yazilimsever' Alıntı:
İl MEM ile görüşen var mı resen ile ilgili? Ben kaç kere aradım, tırsıyorum artık :D

bugün...
yazilimsever' Alıntı:
Cümle bayağı devrik olmuş hocam, evet yaptım.

"yazilimsever" hocam tekrar özür dileyerek söylüyorum.,
ben tercih yapmayacağım dedim yapmadım.
siz bana bunu dediniz.
yazilimsever' Alıntı:
.....burada insanları yanlış yönlendirmeyin. Resen atama yok deyip insanların tercih yapmamasını sağlayıp daha iyi bir okula gitmek için kendinize pay çıkarmayın, kul hakkına girer, günahtır! ......

sonra resen sonuçlarını bekliyorsunuz...
yazilimsever' Alıntı:
İl MEM ile görüşen var mı resen ile ilgili? Ben kaç kere aradım, tırsıyorum artık :D

bugün de yaptım diyorsunuz...
yazilimsever' Alıntı:
Cümle bayağı devrik olmuş hocam, evet yaptım.

burada kimse kimseyi tanımaz. tanımadığı kişilere de art niyet beslemez. en baştan beri konuyu takip ettiğimden yazdıklarını aklımda kaldı.

Evet, sorun ne hocam?
İlkinde resen atama var demişim, ki kılavuzda yazıyordu.
İkinciyi resen atamanın açıklanacağı gün yazdım. Adamları sürekli aradım ve resen olacak mı merak ediyordum ta ki bugüne kadar. Çünkü resen olacak diye son dakikada tercih yaptım (çok uzak yerlerin gelmesi riskini göze alamadım). Resen atama yapılmazsa itiraz edecektim. Ki benim durumumda olup resenin bir an önce açıklanmasını bekleyenler de var.

Siz bana tepki vereceğinize "RESEN YA-PA-MAZ-LAR" diye heceleyen forumdaki arkadaşları bulun bakalım, kendileri sözlerinin arkasında ne kadar durmuşlar? Yazdığım her şeyin arkasındayım ve sebebini belirttim, içiniz rahat edecekse.

Hocam bende art niyet olsa "RESEN YA-PA-MAZ-LAR" diyenlerle bir olup insanların akıllarını bulandırır, tercih yapmamalarına çalışır, tercih yapıp istediğim okula giderdim. Konunun başından beri yazdıklarıma dikkatli bakarsanız resenin olacağını, il MEM ile yaptığım konuşmalarda sistemlerinin hazır olduğunu yazdım ve resen yapılmayacak diyenlere de karşı çıktım insanların akıllarını bulandırmayın diye. Benim vicdanım rahat hocam. Soru soranlara bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalıştım, bilmediğim konularda internetten araştırıp referans göstererek yönlendirdim, il MEM ile ne konuştuysam onu yazdım, çok şükür ki içim rahat.

yazilimsever' Alıntı:
Evet, sorun ne hocam?
İlkinde resen atama var demişim, ki kılavuzda yazıyordu.
İkinciyi resen atamanın açıklanacağı gün yazdım. Adamları sürekli aradım ve resen olacak mı merak ediyordum ta ki bugüne kadar. Çünkü resen olacak diye son dakikada tercih yaptım (çok uzak yerlerin gelmesi riskini göze alamadım). Resen atama yapılmazsa itiraz edecektim. Ki benim durumumda olup resenin bir an önce açıklanmasını bekleyenler de var.

Siz bana tepki vereceğinize "RESEN YA-PA-MAZ-LAR" diye heceleyen forumdaki arkadaşları bulun bakalım, kendileri sözlerinin arkasında ne kadar durmuşlar? Yazdığım her şeyin arkasındayım ve sebebini belirttim, içiniz rahat edecekse.

sakın yanlış anlamayın.
mahkemedn dönmüş 2 defa resen atanmış, sendikanın ve sendikalı arkadaşlarımın çirkin yüzünü görmüş biriyim.
sadece kafamda oturtmaya çalışıyorum.
ben resen yapamazlar dedim ve tercih yapmadım.
siz 2. sonuçlar açıklandı dediniz,mahkeme yolu görünüyor dediniz, reseni heyecanla bekliyoruz dediniz. en son tercih yaptım diyorsunuz.

Evet, resen yapılmazsa mahkeme yolu görünüyordu. Hatta resende bile mahkeme yolu görünebilir, ataması olmayan kişiler var ise emsal gösterilip. Hatta az önce siz mi dediniz (şimdi geri dönmeyeyim) kılavuza uygun olmayan bir durum vardı, ben iyi niyet var dedim ama yine de o konu da mahkemeye götürülebilir (normun değişmemesi maddesiyle ilgili). (Bir de "Hepimiz atanıyoruz" dedim, ki atandık da maalesef).
Mahkemelik durum çok hocam, ki orada "mahkeme konusunu sağlam bi avukatla görüşmemiz gerek" diye yazdım. Çünkü 2 durum var hocam:
1. Önceki dönemlerde mahkemeden dönen resenlerin sebebi alakasız ilçelere verilmesi (Çankaya - Koçhisar gibi). Şu an A grubunda böyle bir durum yok gibi görünüyor.
2. Az önce bir arkadaşın yazdığı "50 km uzağa tayinim çıktı" mahkemeyi kazanma sebebi olabilir çünkü 50 km uzağa gitmek arabayla çok maliyetli, toplu taşımayla çok zahmetli bir durum.
Bunları iyi bir avukatla görüşmek gerekir. 2. maddeden olumlu bir sonuç çıkabilir düşüncesindeyim, şahsi fikrim. Eğer resenlerin toplu iptal edilme durumu olursa tercih yapanların itiraz hakkı doğacak bu sefer, yani ucu bize de dokunacak, bizim faydamıza olacak bir konu var ortada hocam.

Burada hepimiz zor durumda bırakıldık ve evimizden uzak yerlere, en yakınımız tahminim 10 15 km uzağa gidiyoruz. Bunun resen ya da tercihle olması önemli değil. Önemli olan burada bizim düştüğümüz hem manevi hem maddi sorunlar, ki daha önemlisi bunca insanın psikolojisinin zarar görmesi. Bir çözüm yolu bulmak için fikir üretmeye çalışıyoruz burada.

Geri