Ankara'da Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
yazilimsever' Alıntı:
Evet, resen yapılmazsa mahkeme yolu görünüyordu. Hatta resende bile mahkeme yolu görünebilir, ataması olmayan kişiler var ise emsal gösterilip. Hatta az önce siz mi dediniz (şimdi geri dönmeyeyim) kılavuza uygun olmayan bir durum vardı, ben iyi niyet var dedim ama yine de o konu da mahkemeye götürülebilir (normun değişmemesi maddesiyle ilgili). (Bir de "Hepimiz atanıyoruz" dedim, ki atandık da maalesef).
Mahkemelik durum çok hocam, ki orada "mahkeme konusunu sağlam bi avukatla görüşmemiz gerek" diye yazdım. Çünkü 2 durum var hocam:
1. Önceki dönemlerde mahkemeden dönen resenlerin sebebi alakasız ilçelere verilmesi (Çankaya - Koçhisar gibi). Şu an A grubunda böyle bir durum yok gibi görünüyor.
2. Az önce bir arkadaşın yazdığı "50 km uzağa tayinim çıktı" mahkemeyi kazanma sebebi olabilir çünkü 50 km uzağa gitmek arabayla çok maliyetli, toplu taşımayla çok zahmetli bir durum.
Bunları iyi bir avukatla görüşmek gerekir. 2. maddeden olumlu bir sonuç çıkabilir düşüncesindeyim, şahsi fikrim. Eğer resenlerin toplu iptal edilme durumu olursa tercih yapanların itiraz hakkı doğacak bu sefer, yani ucu bize de dokunacak, bizim faydamıza olacak bir konu var ortada hocam.

Burada hepimiz zor durumda bırakıldık ve evimizden uzak yerlere, en yakınımız tahminim 10 15 km uzağa gidiyoruz. Bunun resen ya da tercihle olması önemli değil. Önemli olan burada bizim düştüğümüz hem manevi hem maddi sorunlar, ki daha önemlisi bunca insanın psikolojisinin zarar görmesi. Bir çözüm yolu bulmak için fikir üretmeye çalışıyoruz burada.

izahınız için teşekkürler.
resen olmaması durumunda siz mahkemeyi telaffuz etmişsiniz. ben tam tersi anladım. kusura bakmayın.

bu kılavuz, resmi yazılar, ataması yapılmayanlar vs. bu işin içine de çirkef bulaştığı kanaatini oluşturdu bende.
söyleyecek çok şey var da.. kendimizi yoruyoruz.. onlar mışıl mışıl uyuyor şu an.
kim demişse doğru demiş "yağma düzeni..."
hayırlı geceler...

Olması ayrı dert olmaması ayrı dert oldu hocam. Derdimiz 1000'di 1001 oldu. En iyisi biz de mışıl mışıl olmasa da biraz uyumaya, yorgun beynimizi ve kalplerimizi dinlendirmeye alalım. Sabah ola hayrola.
Herkese hayırlı geceler.

yazılımsever hocam, BayramMns hocam doğru söylüyor. 2.aşamada tercih yapmadım dediniz. resende tırsıyorum dediniz. şimdide ben son anda tercih yaptım diyorsunuz. ben niye son anda tercih yapamadım hocam? yada siz tercih yaptıysanız 2.aşama sonuçları açıklandığı halde niye resen için tırstınız?

Bayram hocanın sorusuna cevap verdim ve açık açık yazdım. Neyin peşindesiniz siz? Burada ne yapacağız diye düşünüyoruz siz neyin derindesiniz. Anlaşılan güzel yere tayininiz çıktı, tuzunuz kuru. Derdim başımdan aşkın zaten, oyalanacak başka bir şey bulun kendinize.

Ben tercih yapmamıştım arkadaşlar Etimesgut'tan Sincan'a atandım.İlçede en yüksek puanlı bendim.Ama ilçe dışına atandım tek okul açıktı Etimesgut'ta oraya biri 2. aşamada tayin istemiş olabilir.Muhtemelen ben o nedenle ilçe dışına atandım.İlk olarak sendika yetkilileri ile görüşeceğim.Ev okul arası 15-20km arası bundan sonuç çıkacağını sanmıyorum.Ama bir de şunu merak ediyorum şubat özür grubunda ya da yazın yapılacak özür durumu atamalarında tayin isteme hakkımız var mı?

yazilimsever' Alıntı:
Bayram hocanın sorusuna cevap verdim ve açık açık yazdım. Neyin peşindesiniz siz? Burada ne yapacağız diye düşünüyoruz siz neyin derindesiniz. Anlaşılan güzel yere tayininiz çıktı, tuzunuz kuru. Derdim başımdan aşkın zaten, oyalanacak başka bir şey bulun kendinize.
Hocam ben sizinle forumda tanıştım. Burda aynı derdin ortağı olduk. Bu sonuçlardan kimsenin mutlu olduğunu düşünmüyorum. Yani sizin tuzunuz ne kadar kuru ise bizimkiside o kadar kuru. Ayrıca resen atanan biziz!
Siz, bizim ne demek istediğimizi anladınız. Mesele yok.

bilöğretmen79' Alıntı:
Ben tercih yapmamıştım arkadaşlar Etimesgut'tan Sincan'a atandım.İlçede en yüksek puanlı bendim.Ama ilçe dışına atandım tek okul açıktı Etimesgut'ta oraya biri 2. aşamada tayin istemiş olabilir.Muhtemelen ben o nedenle ilçe dışına atandım.İlk olarak sendika yetkilileri ile görüşeceğim.Ev okul arası 15-20km arası bundan sonuç çıkacağını sanmıyorum.Ama bir de şunu merak ediyorum şubat özür grubunda ya da yazın yapılacak özür durumu atamalarında tayin isteme hakkımız var mı?
Hocam ilk atama döneminde tercih yapabiliyoruz. Şubat Özür grubunda açık olurmu bilmiyorum ama haziranda il içinde açık olur diye düşünüyorum.
Bu arada iyi ki sizi mamağa beni sincan a atamamış :)

Hocam zaten tayin isteseydim de Sincan isteyecektim tek farkı Sincan'da daha evime yakın okul yazabilirdim.Resen atama yapılmazsa yerimden olmak istemedim.risk aldım açıkçası ama dediğiniz gibi ben Mamak Keçiören olur diye çok korktum şu an 15km uzaklıktan bahsediyorum öyle olsaydı 40-50 kmden bahsedecektim.Hayırlısı olsun hepimize ilk tayinde tayin isticem o da yine Sincan içi okullar olacak...

Arkadaşlar yeni görev yerlerimize ne zaman başlamamamız gerekiyor. Şubatta başlasak olmaz mı? Dönemi eski okulumuzda tamamlayamaz mıyız?

Bir de neler yapmamız lazım. İlişik kesme başlama işlemi nasıl oluyor?

Arkadaşlar itiraz edin.İTİRAZ HAKKINIZI SONUNA KADAR KULLANIN.ben yarın itiraz dilekçemi ile vereceğim.
İtirazlar çoğaldıkça meb geri adım atacaktır.işin içinden çıkamayacak ve yer değiştirmeleri iptal edecektir.Sesimizi çoğalarak yükseltebiliriz.
ben dilekçemde haberim yoktu bana tebliğ edilmedi diyeceğim falan filan.sonuna kadar hakkımı arayacağım.burda görüyorum arkadaşların birçoğu hak aramaktan yoksun.ildeki memurların OLMAZ sözlerine kulak asmadan dilekçelerinizi verin.bakın neler oluyor.kimi yapsak nolacak diyor kimi bişey çıkmaz diyor
kimi olanlara sadece bela okuyor ama kimsenin itiraz edip hakkını araması aklına bile gelmiyor.

Dikkat ettiyseniz norm fazlasınin 60 oldugu ankarada burada yazan 5-6 kişi. Digerleri uyuyor mu yoksa tayinleri olmadı mı?
Açık yaziyorum. mem atama listesini yayinlamalı.
Kimin sendikal torpilden faydalandiğı ifşa edilmeli.

2013 de işini hallederek norm fazlasi atamaya tabi olmayıp magduriyetime sebep olan sendikalı arkadaş haklarim saklı bunu bil.

cakir528' Alıntı:
Arkadaşlar itiraz edin.İTİRAZ HAKKINIZI SONUNA KADAR KULLANIN.ben yarın itiraz dilekçemi ile vereceğim.
İtirazlar çoğaldıkça meb geri adım atacaktır.işin içinden çıkamayacak ve yer değiştirmeleri iptal edecektir.Sesimizi çoğalarak yükseltebiliriz.
ben dilekçemde haberim yoktu bana tebliğ edilmedi diyeceğim falan filan.sonuna kadar hakkımı arayacağım.burda görüyorum arkadaşların birçoğu hak aramaktan yoksun.ildeki memurların OLMAZ sözlerine kulak asmadan dilekçelerinizi verin.bakın neler oluyor.kimi yapsak nolacak diyor kimi bişey çıkmaz diyor
kimi olanlara sadece bela okuyor ama kimsenin itiraz edip hakkını araması aklına bile gelmiyor.

Hocam tebliğ etmemek idarenin sorumluluğunda olan bir durum. Tebliğin amacı, sizin konudan haberdar olmanızdır. Dediğiniz gibi "bana bildirilmedi, hani imza?" demenizle haklı duruma geçebilirsiniz gibi görünse de Ankara MEM eğer "Bilişim Sistemi" modülünde yaptığınız hareketleri logluyorsa ve sistemden norm fazlası ataması sayfasına giriş yaptıysanız konudan haberiniz var anlamına gelebilir. İşin biraz teknik boyutunu düşündüm sadece, karşınıza çıkabilecek olumsuz maddeleri de düşünerek ayağınızı yere daha sağlam basıp, olası bu tür yanıtlara karşı da hazırlıklı olursanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz.

hocam idare biz şu tarihte yazıyı kaydettik kendisine de şu tarihte tebliğ ettik imzalamadı diyebilir bilginiz olsun..

Hocalarim benim anlamadigim bu meb sadece ankarada mi norm fazlalarini atiyor ben konyadayim bizdede fazlalik var ama ne karisan var nede lafini eden varsa norm fazlalari ile ilgili resmi yazi ekletebilir misiniz bizim okula gelmedi mi acaba bizim olayida isteyen emsal gosterebilir cunku yan okulda ihtiyac var bizde fazlalik devletin islerini anlayamiyorum

hocam türkiye genelinde atamalar yapılıyor çoğu ilde duyuru çıktı atamaları yapan iller bile var.. konya da henüz bi çalışma yapılmamış olabilir ama yapılacaktır yakın zamanda..

Bu resen atama sadece bilişim demi yapıldı. Sınıf öğretmenliğinde yapılmamış sanırsam. Nasıl olabiliyor anlamadım. Bi bölümde resen yap diğerinde yapma böyle bir şey olabilir mi?

maki02' Alıntı:
Bu resen atama sadece bilişim demi yapıldı. Sınıf öğretmenliğinde yapılmamış sanırsam. Nasıl olabiliyor anlamadım. Bi bölümde resen yap diğerinde yapma böyle bir şey olabilir mi?
Hocam Fen bilgisi ve Teknoloji tasarım dersi öğretmenleri vardı bizim okulda onlara yapılmadı.Ama Türkçe öğretmeni 2 arkadaşa da yapıldı.Ben en çok şunu merak ediyorum listeler açıklanacak mı? Kim hangi puanla nereye atandı bunu öğrenebilecek miyiz? Ben ilçede en yüksek puanlı kişiydim ve resen atamam yapıldı.Altımda 3 puanı düşük kişi vardı.Onların yapılıp yapılmadığını merak ediyorum.Umarım böyle haksızlıklar yapılmamıştır.

Hocam özellikle sınıf ve okul öncesinde çok fazla norm fazlası olduğundan ve boş kontenjan olmadığından resen atama yapamadılar.
Bilişim de boş kontenjan çok.

Şikayet etsek neyi bahane göstereceğiz? Yazıyı okudum imzaladım. 2 kere tayin isteme hakkı verildi. Ben istemedim.Şimdi resen atamam yapıldı.Sadece isteğim dışında ilçe dışına atanmış olma durumum var. Bundan dolayı mahkemeye başvurabilir miyim? Bunu bilmiyorum bilgisi olan var mı arkadaşlar...

Bende bugün öğrendim. Norma fazlası res'en atamaları yapılmış ve ilçe dışına Mamak'ta bir ortaaokula atandım. Çankaya da merkezde benimle birlikte re'sen ataması yapılan kadromun bulunduğu okuldaki branş öğretmenleriyle ortak hareket edeceğiz. Dilekçe verip gerekirse büyük ihtimalle de mahkeme yoluna gideceğiz.

Mutlaka itiraz hakkınızın olduğunun ve üstüne gidilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Kimsenin psikolojisini bozmaya mağdur etmeye hakları yok.

mekrel' Alıntı:
hocam türkiye genelinde atamalar yapılıyor çoğu ilde duyuru çıktı atamaları yapan iller bile var.. konya da henüz bi çalışma yapılmamış olabilir ama yapılacaktır yakın zamanda..
yoo ben mebi aradım böyle bir çalışmamız yok dendi hem duyuruyu iller kafalarına göre canları isteyince mi çıkartıyorlar garip ülkemin garip işleri

hocam tercih yapma
terc ihine atanırsan dava açamazsın
resen atasınlar
dava açma hakkın doğar
ben eş durumunda yapmadım bunu ilçeye atandım 40 km falan gidiş geliş yapıyorum
ama dava hakkım yok
arkadaş dava açtı geldi hemen merkeze ve üstelik sınıf öğretmeni olmasına rağmen

bilöğretmen79' Alıntı:
Şikayet etsek neyi bahane göstereceğiz? Yazıyı okudum imzaladım. 2 kere tayin isteme hakkı verildi. Ben istemedim.Şimdi resen atamam yapıldı.Sadece isteğim dışında ilçe dışına atanmış olma durumum var. Bundan dolayı mahkemeye başvurabilir miyim? Bunu bilmiyorum bilgisi olan var mı arkadaşlar...

hocam evet dava açılıyor
açmak için millet özellikle tercih yapmıyor
denizlide bi avukat var
netten aratın bu konularla ilgileniyor
kazanıyor da 2.5 ayda dava bitiyor
arkadaşım geldi merkeze

hocam evet dava açılıyor
açmak için millet özellikle tercih yapmıyor
denizlide bi avukat var
netten aratın bu konularla ilgileniyor
kazanıyor da 2.5 ayda dava bitiyor
arkadaşım geldi merkeze[/quote]

Peki hocam davayı kazanan arkadşınız ilçe dışına atandığı için mi kazandı.Başka bir sebebi var mıydı? Bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

Dava açmak isteyenler benim bu başlikta yaptigim paylasimlara baksinlar. Faydali olur. Yenimahallede ataması yapilmayan çok fazla kişi var. Burada bi usulsüzlük yaparak açık verdiler.

Geri