yazilimsever' Alıntı:Evet, resen yapılmazsa mahkeme yolu görünüyordu. Hatta resende bile mahkeme yolu görünebilir, ataması olmayan kişiler var ise emsal gösterilip. Hatta az önce siz mi dediniz (şimdi geri dönmeyeyim) kılavuza uygun olmayan bir durum vardı, ben iyi niyet var dedim ama yine de o konu da mahkemeye götürülebilir (normun değişmemesi maddesiyle ilgili). (Bir de "Hepimiz atanıyoruz" dedim, ki atandık da maalesef).
Mahkemelik durum çok hocam, ki orada "mahkeme konusunu sağlam bi avukatla görüşmemiz gerek" diye yazdım. Çünkü 2 durum var hocam:
1. Önceki dönemlerde mahkemeden dönen resenlerin sebebi alakasız ilçelere verilmesi (Çankaya - Koçhisar gibi). Şu an A grubunda böyle bir durum yok gibi görünüyor.
2. Az önce bir arkadaşın yazdığı "50 km uzağa tayinim çıktı" mahkemeyi kazanma sebebi olabilir çünkü 50 km uzağa gitmek arabayla çok maliyetli, toplu taşımayla çok zahmetli bir durum.
Bunları iyi bir avukatla görüşmek gerekir. 2. maddeden olumlu bir sonuç çıkabilir düşüncesindeyim, şahsi fikrim. Eğer resenlerin toplu iptal edilme durumu olursa tercih yapanların itiraz hakkı doğacak bu sefer, yani ucu bize de dokunacak, bizim faydamıza olacak bir konu var ortada hocam.
Burada hepimiz zor durumda bırakıldık ve evimizden uzak yerlere, en yakınımız tahminim 10 15 km uzağa gidiyoruz. Bunun resen ya da tercihle olması önemli değil. Önemli olan burada bizim düştüğümüz hem manevi hem maddi sorunlar, ki daha önemlisi bunca insanın psikolojisinin zarar görmesi. Bir çözüm yolu bulmak için fikir üretmeye çalışıyoruz burada.
izahınız için teşekkürler.
resen olmaması durumunda siz mahkemeyi telaffuz etmişsiniz. ben tam tersi anladım. kusura bakmayın.
bu kılavuz, resmi yazılar, ataması yapılmayanlar vs. bu işin içine de çirkef bulaştığı kanaatini oluşturdu bende.
söyleyecek çok şey var da.. kendimizi yoruyoruz.. onlar mışıl mışıl uyuyor şu an.
kim demişse doğru demiş "yağma düzeni..."
hayırlı geceler...