BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ DERNEĞİ (TÜBİTED)

Kodla Büyü

Kurucu üye olurum

• Evet Olurum

Oy: 237 68.7%
  • Hayır olmam

Oy: 44 12.8%
  • Sendika kuralım daha iyi

Oy: 64 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    345
biltek2007' Alıntı:
ozgur917' Alıntı:
Aldığınız fikirler eminim ki tüzüğe de yansıyacaktır. ve gerçekten bu işin başını çeken arkadaşlar üşenmesinler(ki dernek kuruluyor basit bir iş değil) atlasınlar otobüse hafta içi bir gün ziyaret etsinler bu hocaları. bi de lütfen bu işi inada bindirmeyin, ve bu kişiler merak etmeyin yönetici koltuğuna geçmezler(geçseler de bişey olmaz zaten)
yok arkadaş biz böyle iyiyiz diyorsanız, derneğin kuruluşunda bir sorun var demektir, şüphe edilir. Dernek bir kaç kişinin düşüncesine göre oluşturulmamalı, ya da ilk kurultay tüzük kurultayı olur çıkar.

Hocam bu cümlelerinize alınganlık göstermek zorundayım. Dernek bir çıkar uğruna kurulmaz. Ki bizim bıranşın bir çıkarı yok ortada. Bu şekilde olumsuz cümlelerinizi lütfen bu aşamada yazmamaya çalışın. Olumsuzluklar olumsuzlukları getirir. İletişim kurulacak bütün insanlara mümkün olduğunca ulaşılacaktır. kimse bunun zıttını söylememektedir. Lakin bir temel olmadan da bizim şu fikrimiz var diyerek gidilmez kimsenin kapısına.

Ayrıca yaptığımız en son çalışmada, Arif hocam derneğimizin org uzantılı adresini almış bulunmaktadır. tr uzantılılar ise dernek kurulduktan sonraki aşamada alınabileceği için şimdilik bu adres üzerinden çalışmalarımızı yürüteceğiz.

http://www.tubited.org/

Değerli arkadaşlar, şimdilik derneğimizin web tasarımını yapmak isteyen arkadaşların yardımına ihtiyacımız var. Sayfanın temelde derneğin kurulum aşamasında olduğunu ve amaçlarını içeren bir sayfa olması yeterli.

İyi akşamlar.

Biltek2007 hocam takmayın kafanıza. bu süreçte bu şekilde yorum yazanlar mutlaka olacaktır. derneği kurmadan, herhangi bir etkinlik hazırlamadan, kimse bizleri ciddiye almaz. dolayısıyla önceliğimiz bir an önce derneği kurmaktır. bunun öncesinde şöyle olsun, böyle olsun diye ahkam kesenler uzaktan izlemeye devam etsinler bence. sitede şu kadar insan var. hatta aramızda hala öğrenci olanlar var. ama katılım daha 100 olmadı. bunu anlamak mümkün değil. merak etmeyin arkadaşlar biz armutları pişirip ağzınıza düşürecez. siz hiç merak etmeyin...!!!!

esaytekin' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
hala derneğin neden Ankara da kurulması gerektiğini ve bu ısrarınızı anlamıyorum. daha şimdi şimdi bikaç kişi üye olacağını söylerken, asıl aktif olan kişilerin istanbulda olduğu gerçeğini neden gözden kaçırıyorsunuz. başlangıçta aktif olan arkadaşlar kurucu üye olmayacaklar mı.? takip edilmesi gereken evrak işlerini ankarada üye olan arkadaşlarmı yapacak? Bence kesinlikle İstanbul olmalı.

Hocam bu sadece taslak. Benim de gönlümden İstanbul geçmekte. Dediğim gibi Ankara'dan önemli bir destek sağlarsak bir çok problemimizde direk müdahale imkanı bulmuş oluruz. İstanbul da bilişimin merkezi olunca iki yönden bu derneğin etkinliklerini yürütürüz.

Bizim için şu an Dernek için uygun bina bulmak ve kiralamak. Tabi Daha sonraki aktiviteleri de planlamak gerekiyor olabildiğince.
Arkadaşın dediği gibi bilişim Zirvesi bulunmkata önümüzde. Bir çok yöneticiye orada ulaşabiliriz. İstanbul ayağı bu konuda çalışma yürütse çok güzel olur.

hocam bu bahsettiklerinizi, pekala üyeler de yapabilir. bina olayına gelince bence ilk etapta öyle büyük düşünmemek gerekir. bir ofis yeterli ilk etapta bence. toplantı vs için günlük yer kiralanabilir. üye aidatları ve bağışlar sayesinde ilerleyen zamanlarda daha büyük bir yere geçilir. ama bence biran önce dernek kurulmalı artık. tüzük üzerinde son ayarlamalar bi an önce yapılıp, onaylatılmalı.

Arkadaşlar dernek için kurulacağı şehirden çok bu derneğe öncü olacak arkadaşların belirlenmesi ve bu arkadaşların en kısa sürede bir toplantı yapıp derneğin kurulum aşamasını bir an önce gerçekleştirmesi konusunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. Ben Ankarada görev yapmaktayım ve Ankara İl zümre başkanıyım. Arkadaşlarıma ulaşmaya çalışacağım fakat somut bir adım görmedikçe hiçbirinin bu iş için gönüllü olacağını düşünmüyorum. Bu açıdan toplantı için tarih ve yer belirleyip bir araya gelme konusunda mesafe kaydedebilirsek belki bir hareketlenme yaşanacağı inancındayım. Derneğin merkezi Ankara olmak zorunda değil su anda, bununda ilerki zamanlarda değişebileceğini düşünüyorum. Başlangıç aşamasında bu işe İstanbuldan daha fazla destek varsa bende istanbulda yapılacak bir toplantıya gelmeye hazırım...

Bu konuda bende esaytekin hocama katılıyorum.Derneğin merkezi ankara olmalı bu fkrimi kendi ulaşım imkanlarıma kolaylığım için söylemiyorum.Ben her türlü uçağa binip gelecem o yüzden benim için ankara yada istanbul farketmez. Ama ankarada olmasının avantajlarının daha çok olacağını düşünüyorum.Bütün brokratlar orada bizim derneğimiziin amaçarında tabiki sadece özlük hakları yok bunun dışında mesleğimiz ile ilgili gelişmeleri takip etmekde olmalı ki olacaktır da ama ilk aşamada sorunlarımızın halledilmesi hususunda adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum.
Fakat bize her yer tübited.:)Ben kurucu üye olmaya ve gerekli bütün fedakarlık ve çalışmaları yapmaya hazırım ki çalışmalara başladık zaten arkadaşlarla.

hayalcisuat' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:
ozgur917' Alıntı:
Aldığınız fikirler eminim ki tüzüğe de yansıyacaktır. ve gerçekten bu işin başını çeken arkadaşlar üşenmesinler(ki dernek kuruluyor basit bir iş değil) atlasınlar otobüse hafta içi bir gün ziyaret etsinler bu hocaları. bi de lütfen bu işi inada bindirmeyin, ve bu kişiler merak etmeyin yönetici koltuğuna geçmezler(geçseler de bişey olmaz zaten)
yok arkadaş biz böyle iyiyiz diyorsanız, derneğin kuruluşunda bir sorun var demektir, şüphe edilir. Dernek bir kaç kişinin düşüncesine göre oluşturulmamalı, ya da ilk kurultay tüzük kurultayı olur çıkar.

Hocam bu cümlelerinize alınganlık göstermek zorundayım. Dernek bir çıkar uğruna kurulmaz. Ki bizim bıranşın bir çıkarı yok ortada. Bu şekilde olumsuz cümlelerinizi lütfen bu aşamada yazmamaya çalışın. Olumsuzluklar olumsuzlukları getirir. İletişim kurulacak bütün insanlara mümkün olduğunca ulaşılacaktır. kimse bunun zıttını söylememektedir. Lakin bir temel olmadan da bizim şu fikrimiz var diyerek gidilmez kimsenin kapısına.

Ayrıca yaptığımız en son çalışmada, Arif hocam derneğimizin org uzantılı adresini almış bulunmaktadır. tr uzantılılar ise dernek kurulduktan sonraki aşamada alınabileceği için şimdilik bu adres üzerinden çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Değerli arkadaşlar, şimdilik derneğimizin web tasarımını yapmak isteyen arkadaşların yardımına ihtiyacımız var. Sayfanın temelde derneğin kurulum aşamasında olduğunu ve amaçlarını içeren bir sayfa olması yeterli.

İyi akşamlar.

Biltek2007 hocam takmayın kafanıza. bu süreçte bu şekilde yorum yazanlar mutlaka olacaktır. derneği kurmadan, herhangi bir etkinlik hazırlamadan, kimse bizleri ciddiye almaz. dolayısıyla önceliğimiz bir an önce derneği kurmaktır. bunun öncesinde şöyle olsun, böyle olsun diye ahkam kesenler uzaktan izlemeye devam etsinler bence. sitede şu kadar insan var. hatta aramızda hala öğrenci olanlar var. ama katılım daha 100 olmadı. bunu anlamak mümkün değil. merak etmeyin arkadaşlar biz armutları pişirip ağzınıza düşürecez. siz hiç merak etmeyin...!!!!

Özgür hocam dedikleriniz güzel tabiki biz ünv deki böte bölümünün kurulmasında ve yol almasında emeği çok olan hocalarımızın desteğini almak çok önemli.Fakat biltek hocamızın da dediği gibi daha tüzüğümüz bile netleştiremedik yani biraz yol katetmemiz lazım.Benim fikrim şu şekildedir.Biz bayrama kadar yani iki hafta içinde msn ortamından toplanıp çalışmalarımızı değerlendirelim ki çalışmalar başladı bundan haberiniz var diye biliyorum.Bayram tatilene girmeden tüzüğümüzün ana hatlarını belirlemiş olacağız.Baya bir yol katettik.Bunun dışında tanıtım web sitesi oluşturacağız.Broşürlerin tasarımı ,ve dernek için adresin belirlenmesi vs.Bence bunları bayrama girmeden önce ayarlarsak.Bayram dan sonra bahsettiğiniz hocalarımızla hatta ben sakarya ünv mezunuyım bölüm başkanımız aytekin işman çok aktif bir bötecidir.Uluslar arası sempozyumlara ev sahipliği yapmıştır.Ben onunla da görüşebileceğime inanıyorum onunda desteğini alabilirz. ve acil bir tarih belirleyip ankara yada istanbul artık nerde olursa orada toplanıp derneği kurmalıyız.
Kurduktan sonrada hızlı bir şekilde ililerde temsilciler seçip her ilden üye kayıtları almalıyız.Ben eminim bt öğretmenleri kadarda öğrencilerde üye olacaktır.

Yavuz Akbulut' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:
Yavuz hocam aslında bilişim öğretmenlerinin daha çok bu siteden haberi var. Yani döküman ararken ihtiyaç durumunda bu foruma ulaşıyorlar. Veya sohbet arasında forumdan haberdar oluyorlar. Sizin üyelik formunuzu ekledim. Fakat siz Eskişehirdemisiniz şu an?
Hocam Anadolu üni değil Atatürk ünideyim ben yani Erzurum'dayım.

Diğer arkadaşlar için öncelikle hoşbulduk diyorum. Benim dikkat çekmek istediğim nokta şu, malum bilişimciler atanmayı veya derslerini geri almayı pek düşünmüyor gibiler. Durum böyle olunca da google dan çoğu kişinin bir şeyler yapayım diye aratacağını düşünmüyorum.

Bir öneride bulunsam biraz erken mi atılmış olurum bilmiyorum ama affınıza sığınarak basit bir öneride bulunmak istiyorum. içler acısı durumumuzu(atanmamış veya atanmış böteli farketmez) anlatan bir afiş tasarlasak ve bötenin olduğu ünilerdeki tüm böte laboratuvarlarına assak, ne dersiniz? Eminim ki şimdi olmasa da herkesin kafasında bir yer eder site. Nasılsa yarın öbürgün böyle devam ederse çoğumuz boşluğa düşüp böyle bir site arayacağız.

Yavuz hocam öncelikle hoş geldiniz.Bu forumdan haberiniz olmamasına şaşırmadım diyemem şaşırdım.Ama çok bişey kaybetmiş değilsiniz ben uzun zamandır üye idim ama çok fazla online olmuyordum bu bir eksiklik bence.Dernek işinde bence daha ciddi reklamlar yapmalıyız.Bahsettiğiniz fikirler çok güzel bununla ilgili çalışmalar yapacağız.Sizin de desteğinize ihtiyacımız var.

ya arkadaşlar geçen sayfalarda Niyazi Bey Derneğin önüne türkiye ifadesini kullanamazsınız diyordu. Ancak bizim alan adını adımızda http://www.tubited.org/ Türkiye ifadesi geçiyor. Lütfen hataya düşmeyelim bu konuyu iyi araştıralım...

slene1137' Alıntı:
ya arkadaşlar geçen sayfalarda Niyazi Bey Derneğin önüne türkiye ifadesini kullanamazsınız diyordu. Ancak bizim alan adını adımızda http://www.tubited.org/ Türkiye ifadesi geçiyor. Lütfen hataya düşmeyelim bu konuyu iyi araştıralım...

hocam araştırdık zaten türkiye ifadesi geçmiyor derneğin isminde TÜBİTED:Bilişim Teknolojileri Eğitmenleri Derneği
Yani kısaltma olarak kullanmamızda bir sakınca yokmuş.

arkadaş sabahtan beri yazıyorum sayfa yenileyip duruyor kendini, bi türlü yazamadım gitti arkadaş, ne iş anlamadım..
neyse @hayalcisuat arkadaşım yazdıklarımı takip etmemişsiniz galibe yazdıklarınızdan bunu anladım. ve bi de alıntının öncesi ve sonrası da var..
biltek2007 hocam alınmanıza gerek yok, bu düşünceleri sadece ben taşımıyorum. ve tekrar aynı düşünceleri savunuyorum. bununla birlikte hangi ilden kaç kişi oldu burda yazarsanız tekrardan seviniriz. merkezin ankara mı istanbul mu olması için de bi anket yapılmlı. tabi burda yazılanlar okadar önemli değil sonradan değiştirilebilir, asıl olan derneğin kurulması ve güzel çalışmalara imza atmasıdır. bundan sonra eylemleri artık dernek örgütler:))

14 İstanbul, 7 Ankara, 4 bursa, 4 Samsun, 3 Diyarbakır, 3 Elazığ, 3 Balıkesir vs.
Tam Liste;
Adana
Adana
Adıyaman
Afyon
Aksaray
Amasya
Ankara
Ankara
Ankara
Ankara
Ankara
Ankara
Ankara
Antakya
Balıkesir
Balıkesir
Balıkesir
Bursa
Bursa
Bursa
Bursa
Diyarbakır
Diyarbakır
Diyarbakır
Elazığ
Elazığ
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Gaziantep
Giresun
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İstanbul
İzmir
Kilis
Kütahya
Kütahya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Samsun
Samsun
Samsun
Samsun
Sivas
Tokat
Tokat
Trabzon
Tunceli

adanadan ben varım.... dernek kurmak güzel katılım çok olursa etkili olabilir...ii çalışmalar

gencoqretmen' Alıntı:
BEnde Kurucu üye olurum, elimden geleni gelmeyeni herşeyi zorlarim,, İstanbul / Bakirköy bölgesiyle ilgilenebilirm.
Hocam üyelik formunu gönderin. Sizi İstanbuldaki kurucu arkadaşlara ekliyeyim.

Ayrıca arkadaşlar http://www.tubited.org/ sayfamızın sizin yardımlarınıza ihtiyacı var. :)

arkadaşlar ben erzurumdan katılabilirim. eğer kurucu üyeleri başka illerden de alırsanız seve seve kurucu üye olurum.

ibkilic' Alıntı:
arkadaşlar ben erzurumdan katılabilirim. eğer kurucu üyeleri başka illerden de alırsanız seve seve kurucu üye olurum.

hocam tabiki başka ilden kurucu üye olmak isteyen arkadaşlarda gelip kurucu üye olabilecektir.Yeterki derneği kurmak için ankara yada istanbulda toplanacağız birde kurulduktan sonra yönetim kurulu falan olacaktır onlara katılabilecekseniz bir mahsuru yoktur diye düşnüyorum.

Ankara'da görev yapıyorum. Kurucu üye olabilrim. Formu doldurup yolladım. Bu mücadelede başarılı olmak ümidiyle.

bilogt55' Alıntı:
Ankara'da görev yapıyorum. Kurucu üye olabilrim. Formu doldurup yolladım. Bu mücadelede başarılı olmak ümidiyle.

Hocam bende ankarada görev yapıyorum ve ankarada bu işle ben ilgileniyorum daha çok. bana nerde çalıştığına dair bir mail gönderirsen iletişime geçelim. Aslında haftasonu toplantı ayarlayacaktım. Ama kurultaya gidince biraz geri planda kaldı. İletişime gerçesen gerekli bilgilendirmeyi yaparım.

mail: esaytekinn@hotmail.com

BT arkadaşlarımıza duyurulur...

SORUNLARIMIZI İLETELİM...
arkadaşlar Nazlı ILICAK cnn.TÜRK'te öğretmenerden bahsedecekmiş..

dördü bir tarafta cnn türk
:++:

Arkadaşlar dernek sayfamız aktif hale gelmiştir. Ayrıca dernekle ilgili yapılacak ve yapılmasını istediğimiz çalışmaları orada konuşmaya devam edeceğiz. En son gelişmeleri yine buradan takip edebileceksiniz.

Bir arkadaşımız derneğimizle ilgili afiş düzenleyecekti. Bir an önce onu üni hocalarımıza postalamamız gerekmekte.

İyi günler.

arkadaşlar diyarbakır'dan destek olmaya çalışırım; sevgiler...

derneğin kısalması olarak TÜBİ-DER (Türkiye Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Derneği) öneriyorum.

hem söylenişi kolay, hem akılda kalıcı...

kolaylıklar...

ihk638' Alıntı:
arkadaşlar diyarbakır'dan destek olmaya çalışırım; sevgiler...

derneğin kısalması olarak TÜBİ-DER (Türkiye Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Derneği) öneriyorum.

hem söylenişi kolay, hem akılda kalıcı...

kolaylıklar...
hocam dediğin gibi tübi-der olsa iyi olurdu ama maalesef tübider diye bir dernek var hemde oldukça faal çalışan bir dernek.Araştırmanızı tavsiye ederim.
Bu arada desteğiniz için şimdiden teşekür ederiz.

logo02.png

logo03w.png

logo04q.png

Mrh arkadaşlar en başta TÜBÜTED'e üye oldum sonra doğum tarihi kısmı da eklenmiş...
Tekrardan denediğimde Girdiğiniz kullanıcı adı zaten kullanılıyor, lütfen alternatif bir tane seçin.
Girilen e-posta adresi zaten kullanılıyor deniliyor...
Yöneticilerden biri yardımcı olabilir mi?

bu adrese meil yolladım cevap gelmedi daha ....
bilisimder2011@hotmail.com
:++:

Geri