nryozer' Alıntı:
daha önce ciddi anlamda düşünmememe rağmen son zamanlarda aklıma acayip bi örtünme isteği girdi. benim için zor bi karar yapabilirmiyim diye düşünüp duruyorum
bende üniversitenin sonlarına doğru ancak kapanabilmişimdir hocam. gerçekten göründüğü gibi değil. yani başına bir bez parçası takmak ülkemizde o kadarda önemsiz birşey değil. daha doğrusu kolay değil. Yani ilk zamanlarda çok zorlanıcaksın . Biz hepimiz belli yaşa gelmiş insanlarız, bu zamana kadar alıştığımız bir giyinme tarzımız bir yaşam şeklimiz var. Bunların hepsinden bir anda vaz geçmek kolay olmuyacaktır. yani bende öyle olmuştur en azından.
Yani size tavsiyem eğer kapnırsanız kendimizi ilk zamanlarda çok sıkmayın. Yoksa psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Yani biraz daha açıklayıcı olursam şöyle... günlük rutininizi çok değiştirmeden sadece baş örüsüne alışmaya çalışın.. (Açık arkadaşlarımdan bildiğim (ben kapanıırsam derler)veya çok erken yaşta kapanmış kapalı bir ortamdan gelen kapalı arkadaşlarımın dediği gibi) genelde tam tesettüre uygun kapanmayanlar eleştiri konusu olurlar. Kapanacaksan düzgün kapanacaksın diye düşünürler. Yani o insanın empatik olarak düşünürsek mevcut duruma gelmesi bile onun için bi mucizedir belki.Eleştirirken bunu unutmamak lazım bence
Neyse tavsiyem, yani önce normal kıyafetlerinizi kapalı olarak giymeye ve saç bandı kullanmaya çalışın. bu şekilde aynaya baktığınızda kendinize çok yabancı olmayacaksınız. Sonra normal günlük kıyafetlerinizle baş örtüsü kullanmaya filan çalışın. pardüse filan için çok acele etmeyin. birde evde filanda kapalı olacaksınız diye bir zorumluluğunuz yok. evde ve kadınların olduğu arkadaş ortamlarında açık olmanız caiz biliyorsunuz. yani yazın sıcakta filan bunaltıyor. kendinizi çok kasmayın, sadece alışmaya çalışın. Zamanla bu tarz yaşam şekliniz olucak işler daha kolay olacaktır. inş.
sıkıcı olmasın diye çok uzatmıyorum. çok iyi bir karar almışsınız hocam. Kapanmadan önce hiç kendimi bu kadar rahat hissetmemiştim. tavsiye ederim. hem manevi anlamda hemde psikolojik olarak şu anda çok rahatım. Ama alışmak kolay olmuyor. hele benim gibi tamamen baş örtüsü gericiliktir diye düşünen ve tamamen karşı olan bir ailede ve ortamda iseniz işiniz çok zor. herşeyi baştan göze almalı ve en önemlisi sizi destekleyecek ortamlara yönelmelisiniz. Sürekli eleştiri insan dayanamıyor sonunda bi arkadaşın dediği gibi tekrar açılmak zorunda kalıyor. en büyük destekçide evlimisiniz bilmiyorum ama eşinizdir. yani onun ne düşündüğü de çok önemli.