nese1982' Alıntı:konu sabitlenmeli. izlenme sayısı sabit konulara aynı 3000 geçmiş. erkekler bizden çok takip ediyo demekki. o kadar bayan bilişimcinin olduğunu zannetmiyorumççç
ben de doğma büyüme bozkır. okuma çalışma konya merkez.seldabal' Alıntı:ben doğma büyüme istanbuldayım ama konyalıyım, beyşehir
teşekkürler arkadaşlar benden bahsediyosunuz kızım şuan 4 aylık göreve başlıcam aslında söyledeğiniz gibi kilolar gitcek biliyorum ama ben biraz sabırsızım hem sütüm olsun istiyorum bende kilolar gitsin yazın gider heraldeseldabal' Alıntı:aynenmissilver' Alıntı:bu arada kusura bakmasın adını unuttuğum arkadaş doğum kilolarından bahsediyor takmasın kafasına benim kızım da 15 aylık. sütüm olsun diye yediğim için doğumdan sonra kilo da almıştım. ama kızımın peşine koştura koştura şimdi hamilelik öncesine göre 3 kilo daha zayıfım hiç rejim de yapmadım.
hocam süt ya da yoğurt yok mu tarifte?ycnr' Alıntı:Benden de bi tarif
Havuçlu kek ;
4 yumurta
1 sbardağı şeker
1 sbardağı havuç (rendelenmiş)
1 sbardağı sıvı yağ
2 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 sbardağı çekilmiş fındık yada ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın (unutuyordum az kalsın)
3 sbardağı un
Hazırlanışı; yumurta,şeker ve vanilyayı 5 dakika yüksek ayarda çırpıyoruz sonra sıvıyağ, havuç ve fındık içini ekliyoruz. ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyip karışıma öyle ekliyoruz. Karışımı yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve hafif ıslattığımız bir bıcakla hamur karışımının içinde gezdiriyoruz(böylece heryeri eşit kabarıyor). Pişirmeye gelince keki yapmaya başladığımda fırını 180 derece alt üst pişirme ayarına ayarlıyorum. Sonra bu ayarda 50 dk kadar pişiyor.
Keklerim genelde olmuyor ama bu tarifi kaç kez yaptımsam çok şükür ki tuttu tavsiye ederim...
Şimdiden afiyet olsun...
hocam süt verdiğin sürece kendi kendine zayıflarsın zaten ben 15 kilo ile doğuma gittim 7 kilo kaldı doğumdan sonra gece gündüz tahin helvası ve irmik tatlısı yememe rağmen oğlum 6 aylık olduğunda eski kilomdaydım 8 aylık olduğunda -2 oldu bu arada bol yeşillik, su, steel-tea, rezene tahin helvası,boza ve irmik üstüne de bol su ve laktaz (gaz yapmayan) süt tavsiyemdir. ben 2 yaşında bıraktım anne sütünü. uzun uzun emzirmeler dilerim"Ayşen"' Alıntı:teşekkürler arkadaşlar benden bahsediyosunuz kızım şuan 4 aylık göreve başlıcam aslında söyledeğiniz gibi kilolar gitcek biliyorum ama ben biraz sabırsızım hem sütüm olsun istiyorum bende kilolar gitsin yazın gider heraldeseldabal' Alıntı:aynenmissilver' Alıntı:bu arada kusura bakmasın adını unuttuğum arkadaş doğum kilolarından bahsediyor takmasın kafasına benim kızım da 15 aylık. sütüm olsun diye yediğim için doğumdan sonra kilo da almıştım. ama kızımın peşine koştura koştura şimdi hamilelik öncesine göre 3 kilo daha zayıfım hiç rejim de yapmadım.
edacomü' Alıntı:hocam süt ya da yoğurt yok mu tarifte?ycnr' Alıntı:Benden de bi tarif
Havuçlu kek ;
4 yumurta
1 sbardağı şeker
1 sbardağı havuç (rendelenmiş)
1 sbardağı sıvı yağ
2 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 sbardağı çekilmiş fındık yada ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın (unutuyordum az kalsın)
3 sbardağı un
Hazırlanışı; yumurta,şeker ve vanilyayı 5 dakika yüksek ayarda çırpıyoruz sonra sıvıyağ, havuç ve fındık içini ekliyoruz. ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyip karışıma öyle ekliyoruz. Karışımı yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve hafif ıslattığımız bir bıcakla hamur karışımının içinde gezdiriyoruz(böylece heryeri eşit kabarıyor). Pişirmeye gelince keki yapmaya başladığımda fırını 180 derece alt üst pişirme ayarına ayarlıyorum. Sonra bu ayarda 50 dk kadar pişiyor.
Keklerim genelde olmuyor ama bu tarifi kaç kez yaptımsam çok şükür ki tuttu tavsiye ederim...
Şimdiden afiyet olsun...
edacomü' Alıntı:ben de yarın bir tiramisu tarifi getireyim...hazırından hiç bir farkı yok
seldabal' Alıntı:hocam süt verdiğin sürece kendi kendine zayıflarsın zaten ben 15 kilo ile doğuma gittim 7 kilo kaldı doğumdan sonra gece gündüz tahin helvası ve irmik tatlısı yememe rağmen oğlum 6 aylık olduğunda eski kilomdaydım 8 aylık olduğunda -2 oldu bu arada bol yeşillik, su, steel-tea, rezene tahin helvası,boza ve irmik üstüne de bol su ve laktaz (gaz yapmayan) süt tavsiyemdir. ben 2 yaşında bıraktım anne sütünü. uzun uzun emzirmeler dilerim"Ayşen"' Alıntı:teşekkürler arkadaşlar benden bahsediyosunuz kızım şuan 4 aylık göreve başlıcam aslında söyledeğiniz gibi kilolar gitcek biliyorum ama ben biraz sabırsızım hem sütüm olsun istiyorum bende kilolar gitsin yazın gider heraldeseldabal' Alıntı:aynenmissilver' Alıntı:bu arada kusura bakmasın adını unuttuğum arkadaş doğum kilolarından bahsediyor takmasın kafasına benim kızım da 15 aylık. sütüm olsun diye yediğim için doğumdan sonra kilo da almıştım. ama kızımın peşine koştura koştura şimdi hamilelik öncesine göre 3 kilo daha zayıfım hiç rejim de yapmadım.
hocam çok teşekkürler ben de ne zamandır pizza yapmak istiyordum. Tarifinizi yazdım ama anlamadığım birkaç yer var. "köşe kenarlara ise 3 yemek kaşığı kadar toz şeker serpin" tepsinin içine mi? direk tepsiye döküp mü yoğuruyon sen hocam? Hamuru buzdolabında bekletmeyi ilk kez duydum ama çok bekleyince güzel oluyor diyorlar ilk defa sizin tarifinizle deneyecem umarım güzel olurtechnic_f' Alıntı:bende sizlerle ilk olarak herkesin bayıldığı pizza tarifimi paylaşmak istyorum arkadaşlar. yapın afiyetle yiyin
ben bardak olarak çay bardağının büyük boy olanını kullanıyorum. ve hamuru da ekmek yapma makinesi ile hazırlıyorum. fakat siz elde de hazırlayabilirsiniz.
önce 1 yumurtayı kırın. üzerine 1,5 bardak soğuk süt. üzerine 1,5 bardak kaynar su. azcık sıvı yağ akıtın. üzerine 4 bardak un. araya tuz serpin. üzerine 5 bardak un. ortasını çukur yapın instant hamur mayasını dökün. köşe kenarlara ise 3 yemek kaşığı kadar toz şeker serpin. ekmek yapma makinesinde 1,5 saatte hazır oluyor. elde ise yuğurun sıcak bir ortamda 2 saat kadar bekletin. hı bu arada ne kadar çok beklerse o kadar güzel oluyor. ben hamuru merdane ile açıp yağlanmış tepsiye alıyorum. üzerine jelatin yapıp bir gün bekletiyorum buzdolabında daha da bir lezzetli oluyor. ertesi gün 4-5 domatesi yağda az biraz kavurun. içine tuz ve azcık keki koyun. pizzamızın üzerine yayın. üzerine arzuya göre sucuk, mantar, zeytin, peynir, mısır ne isterseniz. kızgın fırında 20 dk. kadar pişirin. sonra çıkartın ve rendelenmiş kaşarı serpin. bi beş dk da böyle pişsin. tabi serviste yanına ketçap, mayonez ve kola. afiyat olsun...