bayan bilişimciler

Kodla Büyü
pizzacıklarımm canlarım

2 su bardağı ılık süt
1 pk maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiğince un

arkadaşlar hamurunuz cıvık olsun ne kadar cıvık olursa o kadar pufff olur. mayalayın. elinizi ayyçiçek yağına bulayınki hamur yapışması. minik minik yuvarlakdaireler oluşturun tepsiye dizin.(tepside mümkünse yağlı kagıt kullanın) üzerine arzuya bağlı domates, zeytin, peynir, kaşar, sosis ne arzu ediyorsanız dizin.ve fırınlayın muhteşem pizzacıklarınız hazır. afiyet olsun...
Not : ben yuvarlak dairecikleimin üstüne malzemeyi dizmeden hazırladığım salçalı, baharatlı sosu sürüyorum daha bi lezzetli oluyorrr.

suckan10' Alıntı:
cefecan' Alıntı:
zik_zak' Alıntı:
size hemen güzel bir tavuk tarifi vereyim,
malzemeler
1kg tavuk pirzola
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı köri
tuz
yapılışı:
yoğurt, salça, köri ve tuzu karışıtırıp sos haline getirin, tavuğu soslayın yarım saat buz dolabında bekletin daha sonra fırında pişirin süper oluyor :)

kori neyyyyy?

aaaa, bilmiyormusunun hocam. elinin köri :) :puhaha:
:++: :puhaha:

zik_zak' Alıntı:
kızlar sigara böreği yapıyorsunuz ya, işte onu tavada kızartmayın üzerine çok az zeytin yağı sürüp fırına verin, hem çok daha hafif oluyor hem de çıtır çıtır :)

teşekkürler bilgi için deniycem... :+1:

Arkadaşlar bilişimci olmak kozmetik, güzellik yöntemleri vb yönünden de birçok avantaj sağlıyor. Bizim okulda en yeni yöntem ve ürünleri her zaman ben bilir ve uygularım. Arama motorlarındaki üstün araştırma yeteneğimiz sayesinde kozmetik vb. ürünleri en ucuza almış olurum vs. vs. Onun dışında yabancı sitelere de çeviri vb yaparak pratik bilgiler edinebiliyorum.

Bilişim forever :D

(Bu arada kadınlar kulübü, itsbeuty falan beni illet ediyo. Ne o öyle kocişin naptı, evet canikom falan. ıyyyyyyy :? )

bu arada dünkü semizotlu,taze soğanlı salata çok güzel oldu :+1: ben içine birazda taze nane koydum sonuç süper....değişiklik iyi oldu...

semizotlu salataya ben domates de koyuyorum çok güzel oluyor.
bu arada kusura bakmasın adını unuttuğum arkadaş doğum kilolarından bahsediyor takmasın kafasına benim kızım da 15 aylık. sütüm olsun diye yediğim için doğumdan sonra kilo da almıştım. ama kızımın peşine koştura koştura şimdi hamilelik öncesine göre 3 kilo daha zayıfım hiç rejim de yapmadım.

bridget' Alıntı:
nurhayat' Alıntı:
misafirler için çayın yanına ne tür salatalar hazırlıyorsunuz ?
kısır,patates salatası, mercimek köftesi dışında lezzetli bi tarifi olan var mı?
Gelen misafirlerimin favorisi olan 3 tarifim var Şehriyeli Salata,Paçanga Böreği ve Muzlu Tiramisu..
İlkiyle başlayalım
1- Şehriyeli Salata
Malzemeler
Yıldız Şehriye
Havuç
Kabak
Mısır
Mayonez
Yoğurt
Yıldız şehriyeyi haşlayıp bekletiyoruz..
Diğer tarafta havuç ve kabağı rendeleyip şöle biraz kavuruyoruz..Sonrasında soğuması için bi kenarda bekletirken..
Mayonez ve yoğurdumuzu karıştırıyoruz..
En son şehriyeleri havuç&kabağı ve yoğurtlu sosumuzu karıştırıp içine tane mısırda atıyoruz..Üzerinide isteğe göre dereotu&kırmızı biber vs. ile süsleyip afiyetle yiyoruz...
Bikaç öğrencim geldiği için diğer tarifler için arkası yarın diyorum :)

Yanlız olmuyo böyle söylüyorsunuz burda canımız çekiyo. Tarif vermek yerine direk yapıp bize gönderin biz size puan verelim.
Anket başlığı açarız hangi bilişimcinin yemeği en güzel diye :++:

amdturion' Alıntı:
zik_zak' Alıntı:
kızlar sigara böreği yapıyorsunuz ya, işte onu tavada kızartmayın üzerine çok az zeytin yağı sürüp fırına verin, hem çok daha hafif oluyor hem de çıtır çıtır :)

teşekkürler bilgi için deniycem... :+1:

üzerine yoğurt ve zeytinyağı karıştırarak sürünce de çok güzel oluyo :)

Bu bayanların muhabbeti bitmiyor. :shock: Konu daha yeni açıldı ama 9 sayfa olmuş şimdiden. Bizim öğretmenler odasındaki bayan arkadaşlara şaşırmamak lazımmış demek ki bu kadar konuşacak konuyu nasıl buluyorlar diye.

bide mor lahanayı robottan çekip, yoğurt-mayonez-sarımsak karışımının içine döküp iyice karıştırın .. hem renk olarak harika görünüyo. görüntü süper. hem de lezzet olarak çok güsel ... ksır ve mercimek köftesini yanında da harika oluyo..

edacomü' Alıntı:
bu arada dünkü semizotlu,taze soğanlı salata çok güzel oldu :+1: ben içine birazda taze nane koydum sonuç süper....değişiklik iyi oldu...

hocam çok sevindim beğenmenee...afiyet olsun tekrar ;) ben bu başlığı iyice sevmeye başladım ;)

bayılırım kısıra ben de enfes şerit pohoçalarımı yaparımmm.. yanına meşhur yaş pastamı...

Tariflere devam..
Paçanga Böreği
yufkayı 6 eşit parçaya ayırıyoruz..İçerisine pastırmayı ve önceden rendelediğimiz kaşarı koyuyoruz (isteğe göre yeşil biber+domateste konulabilir) kalınca sarıyoruz ve kızartıp afietle yiyoruz..Çok kolay ama güzel bir ara sıcak aparatifi

hımmm bu böreği kendi açtığımız yufkayla yapabilir miyiz sayın hocam?
ben hazır yufka kullanmam daaa

yaa gülmeyin lütfen ama 7 aydır evliyim daha öncesinde de pek mutfakla aram yoktu ama yinede yapardım bişeyler.Kek yapamıyorum ben olmuyor.İnternette denemediğim tarif kalmadı en son yaptığımıda hiç yiyiyemdik olduğu gibi çöpe attım.Sağlam bi kek tarifi istiyorum.Benim yaptığım kekler hiç kabarmıyor direk çöküyor ve içi hamur kalıyor.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

hocam kek - pasta konusunda bana güvenin...
nette tarifler genelde foss cıkıyor...
ben size öğleden sonra muhteşem bi tarif vereceğim.

hemawaz' Alıntı:
yaa gülmeyin lütfen ama 7 aydır evliyim daha öncesinde de pek mutfakla aram yoktu ama yinede yapardım bişeyler.Kek yapamıyorum ben olmuyor.İnternette denemediğim tarif kalmadı en son yaptığımıda hiç yiyiyemdik olduğu gibi çöpe attım.Sağlam bi kek tarifi istiyorum.Benim yaptığım kekler hiç kabarmıyor direk çöküyor ve içi hamur kalıyor.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

dert etme hocam. dr.oetker in sade kek karışımını kullanabilirsin.ben bazen kekim kabarmazsa diye korktuğumda hemen ondan alıveriyorum ve çok güzel oluyor :wink:

bende geçenlerde cartedor un limonlu kek karışımını aldım evet gerçekten güzel oluyor.Ama işte bende yapmak istiyorum,takıldım buna.nerde hata yapıyorum bilmiyorum tariflerde mi sorun var fırında mı bende mi?

hocam kek, pasta yaparken bazı püf noktalar vardır
1- unu ve kabartma tozunu karıştırıp elemek
2- fırının kapagını ilk yarım saatte açmamak
3- eğer fırınınız cabuk pişiriyorsa ; ayarını düşük ısıda pişirmek.
4- pişirme esnasınca termostatıyla asla oynamamak
5- şeker-yumurta karışımının iyice karışmasını sağlamak

glimmer' Alıntı:
hocam kek, pasta yaparken bazı püf noktalar vardır
1- unu ve kabartma tozunu karıştırıp elemek
2- fırının kapagını ilk yarım saatte açmamak
3- eğer fırınınız cabuk pişiriyorsa ; ayarını düşük ısıda pişirmek.
4- pişirme esnasınca termostatıyla asla oynamamak
5- şeker-yumurta karışımının iyice karışmasını sağlamak

birde malzemelerin oda sıcaklığında olması önemliydi sanırım

kesinlikle... yumurtaların oda sıcaklığında olması, bayat olmamsı cok önemli

şekerle yumurtayı çok iyi çırpmak lazım.yoks şeker hamura yapışıp kabarmasını önler...

missilver' Alıntı:
bu arada kusura bakmasın adını unuttuğum arkadaş doğum kilolarından bahsediyor takmasın kafasına benim kızım da 15 aylık. sütüm olsun diye yediğim için doğumdan sonra kilo da almıştım. ama kızımın peşine koştura koştura şimdi hamilelik öncesine göre 3 kilo daha zayıfım hiç rejim de yapmadım.
aynen :)

kdngzldr.jpg

http://www.kadinguzeldir.com

İsteyen ''bayan bilişimci'' arkadaşlara editörlük verebilirim

Geri