Tebrikler hocam .tam bir uzman öğretmensiniz )))5.sınıf
konuları anlatılmaz mı? İhmal edilen program mı yapmalıyım?
Hocam sen bilişim teknolojileri öğretmeni misin?Bu pilot uygulamanin acaba seneye tüm Türkiyeye model olma ihtimali yüzde kaç ? Dersler gidiyor diye boşuna aglamanin bir anlami yok. Bu dersin zorunlu olmasının çok saçma .sadece seçmeli bir ders olabilir bilgisayar dersi .tabiki çok onemi bir ders ama sadece isteyen alırsa güzel olur bu ders . Zorunlu olamaz bu ders bunu anlayalım artık .ne fiziki altyapı ne zihinsel altyapı bu dersi tüm okula zorunlu olmasına izin vermez. Bir şey isterken makul olalım ki istedigimiz olsun yerine getirilsin
Sene başı ilçe zümresinde karar aldıracaktınız hocam. Öğrenciler 5. sınıfta bilişim görmediği için 6. sınıfta 5. sınıfın yıllık planı uygulanacaktır diye.Y.dil ağırlıklı pilot okullarda 5.sınıfta bilişim yoksa 6.sınıfta 5.sınıf bilişim konuları mi anlatılıyor?Nasıl oluyor anlamadım.
EvetHocam sen bilişim teknolojileri öğretmeni misin?
Ortaokulda 11 saat yabancı dil nasıl oluyor anlamadım? Pilot okullarda olsa 18 + seçmeli, normal ortaokullarda 3 + seçmeli oluyor. İho ları bilmiyorum. Bu ne olduğu hâlâ belirsiz olan yeni pilot okullarda 11 saat olsa bile %90 olmaz oranı. Çok ilginçTemel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife SEÇER'in "MEB Birim Amirlerinin Öğretmen Bilgilendirme Semineri (2023 Kasım Dönemi Mesleki Çalışma)" konuşmasının ikinci bölümünde "Çoklu Yabancı Dil Modeli"nen bahsetti.
Şu an bu modeli uygulayan ortaokulların 5. sınıflarında yaklaşık 3000 öğrenci varmış.
Bunun dışında 5. sınıflarda halen yabancı dil ağırlıkı eğitime devam eden okullar da var.
https://www.oba.gov.tr/egitim/oynat...i-2023-kasim-donemi-mesleki-calisma-967/15761
Sunumdan aldığım iki görüntü:
Ekli dosyayı görüntüle 74767Ekli dosyayı görüntüle 74768
Ortaokulda 11 saat yabancı dil nasıl oluyor anlamadım? Pilot okullarda olsa 18 + seçmeli, normal ortaokullarda 3 + seçmeli oluyor. İho ları bilmiyorum. Bu ne olduğu hâlâ belirsiz olan yeni pilot okullarda 11 saat olsa bile %90 olmaz oranı. Çok ilginç
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması ders çizelgeleri
O mantıkla bakarsanız hocam bizim esas alfabemiz Göktürk alfabesidir arap ya da fars değilİsrailde okullarda kodlama dili bile ibranice olabiliyormuş. biz osmanlıcadaki harfleri bıraktık latin alfabesine geçtik ama hala baş düşmanımız olan ingilize ve ingiliz diline tapıyoruz. Öğrenilsin tabi, Fatih Sultan Mehmet bir çok yabancı dil biliyormuş. Ama maalesef ülkemize aşağılık komplesi var. Kafe vs işletmelere ingilizce dilinde tabela gördükmü havalı geliyor. Adam turistik olmayan gecekondu mahallede BERBER açıyor ama tabelasına kocaman harflale "hair design" yazıyor. Milliyetçi geçinen kimse de demiyor "ben böyle işletmelere asla gitmem, pirim vermem, zarar etsin kapansın, kendi diline sahip çıkmayandan ülkesine hayır gelmez" diye
Hocam 5.lerde bu teknoloji tasarımı neden koydular bir türlü anlayamadım.Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması ders çizelgeleri
az kalmış emekliliğe hocam az dişini sık. ?Bu sistemle bir sürü bilişim öğretmeni norm fazlası olur. İngilizce öğretmeni eksiği oluşur. Bizi de ingilizce öğretmeni yapsınlar. Bu branştan kurtarsınlar. Şaka gibi. Yap boz tahtasına çevirdiler iyice. Emekli olmadan bu branş ile ilgili bir güzel haber alamayacağım galiba. Emekliliğe de 20 yıl var. Hayırlısı...
ben bakanlığın ciddi ciddi tek tas ile bilişim teknolojilerini karıştırdığını düşünüyorum. diğer türlü beden eğitimi,resim ,müzik kaldırıp tek tas koymanın tek bir mantıklı açıklaması yok. beden eğitimi falan kalsa spor lazım çocuklara diyeceğim ancak tek tas ne için lazım bir türlü kavrayamadımTeknoloji tasarım dersini hiç salmiyorlar yalnız . Bunun gerekçesi ne olaki . Acaip bir durum
Teknoloji tasarım dersini hiç salmiyorlar yalnız . Bunun gerekçesi ne olaki . Acaip bir durum