Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ceyne hocam türk eğitim sen'in bakanlığa gönderdiği yazıyı okudunuz mu. Sonuç paragrafında aynen şöyle diyor:

" Bu bağlamda, halen mesleki ve teknik eğitim liselerinde çalışmakta olan Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği mezunu Bilgisayar Öğretmenleri açısından bundan sonraki yer değiştirme dönemlerinde MEBBİS atama modulünde mesleki ve teknik eğitim liselerine yer verilmesi için gerekli değişiklik ve düzenlemelerin yapılarak, tarafımıza konuya dair bilgi verilmesi hususunda; "

diyor.

Sizin görüşünüze katılıyorum hocam ancak sendika yanlış talepte bulunmuş demek istiyorum.

Adamlar her türlü savunmuş kendini nasıl dava açacağız ki? Tutarsız birşey yok. Adamlar ihtiyaç halinde aldık, kullandık kirlenince attık demişler işte.

Madem meslek liselerinde ihtiyaç yoktu da beni iki atamadır neden meslek lisesine atadınız. Bu açıklamaya çocuk bile güler.

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum ... YFA-h1.htm

Evet sonunda dilekçeye cevap gelmiş bakanlıktan. Özeti şu:
119 sayılı kararda çift yıldızlıların (**)lıların atelye lab. öğret. olarak atanamayacağı yazıyordu, o yüzden BÖTEliler ve tüm **lılar meslek liselerine atandı ancak atelye öğretmeni olarak değil, diyor. (elektronikçilerden bahsetmiyor.)
119 sayılı kararın 8. maddesine görede ilköğretim ve düz liselerdeki yoğun ihtiyaç sebebiyle elektronikçileri 2. öncelikli atadık. 80 sayılı kararda bu kaldırıldı.
80 sayılı karada yazan bölüm mezunları dışındaki kimse meslek liselerine atanamayacağı için elektronik mezunlarıda atanamaz, diyor.
---------------------------------------
Çok sağlama almışlar kendilerini arkadaşlar. Ancak cevap ttkb'ye sormamışlar, öğretmen atama ve yer değiştirme cevap vermiş dilekçeye.
En önemliside;
"80 sayılı ttkb, Alanları Dışında Atananlar
Madde 10
Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır."
hakkında hiçbir yazı yok. Bu kadar özenli ve dikkatli bir cevapta bu maddeye cevap vermemeleri (dilekçede bu madde geçiyor) bu maddenin onların aleyhine oladuğu sonucunu çıkarıyorum. 1.si bu.
Ayrıca yıllarca melsek lisesinde çalışan birçok arkadaşımızın karanamelerinde "mesleki ve teknik eğitim kurumuna atanamaz" ve "atelye ve lab. öğretmeni olarak atanamaz" yazmamaktadır. 2.si bu.
1. ve 2. yazdığım birlikte değerlendirilirse bizim lehimize bir sonuç çıkacağı kannatindeyim.
En iyisi bir avukata danışmak ve ayrıntıyı öğrenmek.

Sizde buna tutarlı derseniz...

Tutarsızlıklar, hatta saçmalıklar..

1. sizi ilkokullarda ihityaç olduğu için aldık deniliyor ama o zaman ilkokula alsaydın...

2. en son atama kararına göre yaparız diyor.. eee.. tamaam en son 155 sayılı kararla bilişim teknolojisi öğretmeni olduk meslek lisesinde neden yapmıyorlar..

cevap içindeki ardışık cümleler bile birbiriyle tutarsız.. sizin farkedemediğiniz şey şu sanırım.. 155 sayılı kararda ilkokullardakiler bilgisayar alanı ama meslek lisesindekiler bilişim teknolojileri alanına atandı.. yani teknik öğretmen olarak daha önce beni atadı bu adamlar.. şimdi yaptıklarına bak..

arkadaşlar bunu en iyi bilecek kişi sendika avukatlarıdır. onlar genelde bu konulara baktıkları için tecrübeliler. sendikalı yok mu ya içimizde sendikayla bir konuşsunlar

ben sendikayı aradım

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez
Avukat Dilek Hanım
0 312 4240960

yarın sabah 11 de gelceğini söylediler.. diğer hukuk danışmanı ise dilek hanım konuya daha vakıf dedi.. yarın tekrar görüşeceğim.. eğitin birsen avukatlarıda 19:00 a kadar hizmet veriyorlar..

arakadaşlar bireysel olarak dava açmamızın daha mantıklı olduğu söyleniyor daha etkili oluyormuş. bu konuyu iyi bilen bir avukat vasıtasıyla açsak daha mı mantıklı olur acaba? bu arada sendika bununla ilgili bir yazı yollayacaktı yine bugün meb'e. bekliyoruz.

tayinci' Alıntı:
ben sendikayı aradım

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez
Avukat Dilek Hanım
0 312 4240960

yarın sabah 11 de gelceğini söylediler.. diğer hukuk danışmanı ise dilek hanım konuya daha vakıf dedi.. yarın tekrar görüşeceğim.. eğitin birsen avukatlarıda 19:00 a kadar hizmet veriyorlar..

Türk Eğitim sen banada aynıısını söyledi, ben anlattım anlattım anlamadı sonra siz yarın dilek hanımla görüşün dedi...

Birde arkadaşlar bizler halk eğitim merkezlerine atanırsak ne olacak teknik öğretmen ünvanımız devam edecek mi ? Bilen birisi var mı bu durumu

http://forum.memurlar.net/konu/897422/ memurlar net konuya duyarsız..ben bu başlığı orda 1.5 ay önce açtım..ama forumda yazışmakla olmayacak...derhal en sağlamından bu konuya vakıf bi avukat bulalım ve bu avukat bi çoğumuzu tek tek savunsun...topluca tek bi avukat değil..herkes ayrı ayrı sağlam bi avukatla bu işin peşini bırakmasın..aksi halde yandı gülüm keten helva ....mesleki ve teknik lisede ki arkadaşlar da çok rahat olmasın emin olun bu iş düzelmezse bikaç seneye norm fazlası konumuna düşerek doğru ilköğretime postalayacaklar sizleri de..

Bence bu cevap dava açabilmek için yeterli. Burada sadece kelime oyunu var. İhtiyacın karşılanamaması maddesi şu anda bizi bağlamaz. Çünkü zamanında o maddeye göre ihtiyaç vardı ve atandık. Şu anda artık bilgisayar normu içerisinde sayılıyoruz. İhtiyaç sayısı hesabı yapılırken bizde norm içerisinde gözüküyoruz.

Diyelimki haklılar, o maddenin kalkması bizi bağlıyor. O zaman “bilgisayar öğretmenliğinde size ihtiyaç yok” deyip atmaları lazımdı. Geçici maddeden dolayı görevden alamadıklarını belirtmişler. O zaman hiç bi hakkımızıda alamazlar. Çünkü uydurdukları “ihtiyacın karşılanamadığına ilişkin karar, ilköğretim okulları ile genel liselerdeki Bilişim teknolojileri alanındaki yoğun ihtiyaçtan kaynaklanmış olup, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarında bu alanda ihtiyaç sıkıntısı çekilmemiştir.” gibi bir durum söz konusu değil. Eğer öyle ise bunu resmi olarak duyurmaları gerekirdi. Bizleri de belirtildiği gibi ilköğretime atamaları lazımdı. Ne atama kararlarımızda, ne 119 sayılı kararlarda ne de 80 sayılı kararlarda böyle bir ibare söz konusu değil. İhtiyacın karşılanamaması maddesinde ‘ilköğretim okulları ile genel liselerdeki Bilişim teknolojileri alanına atanırlar” diye bi madde de yoktu. Ama 119 da böyle bi karar olsa idi gerçekten hak idda edemezdik. Ama ben hiç bi yerde böyle bi madde görmedim. Dava açmak için bu yeterli bence. Şu an olmayan bişeyi var gibi gösterip yorum yapamazlar. Talim terbiyedende belliki görüş almamışlar. Onlara görüş sormaları gerekirdi. Madde 10 dan ise hiç bahsetmemişler. Zaten böyle bir gerçeklik olsa idi şu ana kadar uygulamaları gerekirdi.

o kadar çok elektronikçi atandı ki bil. tek öğrertmeni olarak ama şu foruma bakıyorum ilgilenenlerin sayısı çok az nerdesiniz arkadaşlar

hocam aylardır yazışıyoruz emin olun...ama şu an sizin yaşadığınız ruh halini tahmin edebiliyorum..bizde nisan da yaşadık...ki bu olay 3 etti..ilk olarak şubat özür grubun da meslek liselerinin gözükmediğini bikaç arkadaş fark etmiş sonra nisan olağanüstü haller de gördük ve bu günlere geldik...artık harekete geçelim ankara ve çevresin de görev yapanlardan sağlam bi avukat bulmalarını rica ediyorum ben...gerekirse yazın ankara da toplanalım...yetkililerden randevu alıp konuşalım..

Alanları Dışında Atananlar
Madde 10 - Mezun oldukları yükseköğretim programı itibarıyla alanları; Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, imam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri olup ilköğretim kurumlarının Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliklerine atanmış olanlar, istekleri hâlinde mezun oldukları yükseköğretim programı itibarıyla bu Esaslar eki Çizelge doğrultusunda alanlarına atanabilirler.

Mezun oldukları yükseköğretim programı veya aylık karşılığı okutabilecekleri dersler itibarıyla birden fazla alan öğretmenliğine atanabilecek durumda olanlar, ihtiyaç duyulduğunda bu alan öğretmenliklerinden her hangi birisinde görevlendirilebilirler. Bunların yer değiştirme suretiyle atamalarında, öğretmenliğe atanmalarına esas olan alan/kurum öğretmenliği esas alınır.

Mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanı dışında başka bir alana atamaları yapılmış olanların atandıkları alandaki öğretmen ihtiyacının karşılanmı olması ve öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri alanlarda ihtiyaç bulunması durumunda istekleri de dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre alanlarına atanabilirler.

Ben şunu anlamıyorum sen bu adamlara bu hakkı veriyorsun banada o zaman en azından elektronik öğretmenliği hakkı ver.

Altı çizili kısımda kalınla belirttiğim devlet beni atadı ve 8/1 başlattı bu ne demek arkadaş sen teknik öğretmensin demek.

Ayrıca bugün verilen iletişim telefonlarında aradığım biri "Ziraat mühendisleride öğretmen oldu. Şimdi oluyorlar mı?" dedi. :verymad:

arkadaşlar şu an yapılan hukuksuzluk, bu doğrudur..dersin ki şu seneden sonra bilişim teknolojilerine atama olmayacaktır..ozaman olur..ama dersen ki atananlar elinizden haklarınızı alıyoruz ozaman infaal ortaya çıkar..Bu kılavuz bu kadar eleştiriye rağmen değişmediyse şu sonuçlar çıkar..Bakanlık kendi öğretmenini kendi eliyle mağdur etmiş olur..Bakanlık kalitesini düşürür çünkü aklı ve hukuki bakıldığında bu kılavuzu bu şekilde onaylayanların bilgisiz ve işi bilmeyen kişiler olduğu ortaya çıkar..Bakanlık başarılı bir çalışma da yapsa bu haksızlık yüzünden kimse tarafından takdir edilmez..Hele ki teokratik olarak ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilirse bu isyana yol açar..Bazı arkadaşlarımız diyor ki çok sessiz kalınıyor..Ne yapsın öğretmenler korkuyor..Tekel işcilerine yapılanı gördükten sonra korku psikolojisi yerleşti herkesin içine..acaba bana daha kötü birşey yaparlarmı korkusu bu...çünkü toplumda kişiler ve kurumlar arasında ne güven kalmış ne de izan..Hakkını savunacaksın fakat karşındaki Devletçilik perspektifinden olaya bakmıyorsa ne yapacaksın...Bir özel şirket tarzıyla Karşındaki derse ki sana bu kadar işssiz var otur oturdugun yere derse ne diyeceksin..Hak aranmalı tabi ki ortada büyük bir yanlış var..ama hakkı aradığın taraftaki insanlar gerçekten devlet baba şefkatinde değilse hiçbir sonuç çıkmayacaktır ordan..Yargıda bu iş en az 4-5 yıl uzayacaktır..ozamana kadarı bırakın..şurda 2 hafta basvuru süresi var..çok sayıda kişi haksızca mağdur edilecek bu atama döneminde..Yargı yolu yerine başka bir yol bulunmalı..bu kişilerin kesin yırtık bir avukatıda vardır..bunları göze almışlardır..kılıfına uydururlar olayı..aynı durum bankalardada var biliyorsunuz..bunun tek çözümü var..Gördüğüm kadarıyla olmamalı ama eğitimin içi yüzde yüz siyaset olmuş..Siyasette de iktidarın ak dediğine muhalefet kara diyor..muhalefetin ak dediğine iktidar kara diyor...bu yuzden muhalefet kanalıyla değil iktidar kanalıyla bu iş çözülmelidir..Bu işi iddia ediyorum Eğitim-Birsen istese bir telefonla çözer..Eğitim Birsen sadece bir sendika değil..oldukça güçlü bir yapı...mutlaka Bakanlıkla bağlantıları vardır..Eğitim Birsen den olmak demek iktiadrdan yana olmak demektir aynı zamanda...Olaya boyle bakılırsa bu iş 2 haftalık basvuru süresine yetişebilir belki..Eğitim birsen dışındaki kanallardan yapılan basvuruları yapacak olsalar dahi yapmazlar bana oyle geliyor...Bu yazdıklarımın hiç doğru etik,ahlaki,dürüstçe bir yaklaşımı olmadığını biliyorum ve hicap da duyuyorum...

Fakat hak,hukuk adalet diyerek kora kor çarpışarak Hakların geri alınması mümkün gibi gelmiyor bana..

Okul mebbis şifresi ile girip eğitim bilgilerimizi değiştirsek acaba meslek liseleri açılır mı ¿

evet evet biat edelim,hak dilenelim...belki verirler hakkımızı :x o da belki...hukuk çözecek bu işi ben inanıyorum;sağlam bi avukatla gidersek çözebiliriz...bize gelene kadar teknik öğretmen olarak halen çalıştırdıkları 2 yıllık myo mezunu öğretmenlere biraz ilişsinler yada ziraat fakültesi sınıf öğretmenleri ile!!!!bu ülke de hala hukuk işliyo daha onun içine edemediler;inanıyorum ki vicdanlı objektif bi mahkeme ile bu iş çözülecektir...

Bu bürokratlara değil. bunları buralara getiren iktidara (partiye) ve bunlara oy veren zihniyete tepki gösterelim... Yazıklar olsun...

Geri