doctor_cmptr
Aktif Üye
evet şimdi farkettim bende yanlış yere bakmışım sanırım.bu maddeden bişi çıkmaz galiba.pardon bend eheyecanlanmıştım bi an.
hocam klavuzda alan değişikliği başvurularının haziran ayı içinde yapılacağı yazıyor zaten. Görünüşe göre en sorunsuz yolumuz elektonik alanımıza geri dönmek. Keşke deseler ki "kardeşim sizin hepinizi elektronik öğretmeni olarak atıyorum bundan sonra da elektronik mezunu bilişim tek. öğretmeni almayacam". Havada kabul ederim vallahi. Yoksa şimdi sorun çıktı halletik desek bile birkaç sene sonra yine karşımıza sorun olarak çıkacak. Çünkü milli eğitim milli bataklığa döndü; bir kere battılar, şimdi debelenip durdukça içine batıyorlar, demiyorlar ki bataklığı kurutalım. Siyasetimiz bunlara ilgilenmiyor ülke kasetler, deyişler, imalar üzerinde dönüyor! Lanet olsun bu çirkin siyaset anlayışına, lanet olsun eğitimi bataklığa çevirenlere.kduran' Alıntı:Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla :80 sayılı ttkk ve 10 maddesine göre biz bilişim alanına atanamıyoruz. Ancak geçici madde 1 e göre:
(Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son
atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.) en son atandığımız alanda atanmamız gerekir. Ama bu da adı üstünde geçici madde.
Ayrıca 80 sayılı ttkk nın ekli çizelgesine görede biz bilşim teknolojileri alanına atanamıyoruz.
Ancak benim anlamadığım bir husus var; peki biz kendi alanımıza yani meslek liseleri elektronik alanına niye atanamıyoruz. meb in yayınladığı yer değiştirme kontenjanlarında bu alanda kontenjan var ama başvuru listesinde ben meslek liselerini seçemiyorum. Bunun nedeni ne? yani bilişim alanına atamamız değil, bizim meslek liselerine atanmamız engelleniyor. Bilişim alanında olmasa dahi elektronik veya haberleşme alanında niye atamıyoruz.
Diğer bir husus ben 5 yıldır meslek lisesi bilişim teknolojisi alanlarında derse giriyorum, ve hala meslek lisesinde görevliyim. Peki ben yer değiştirme başvurusunda bulunmassam ve meslek liselerinede atanamıyorsam, benim şu anki görev yerindeki konumum ne olacak. Teknik öğretmenliğe devam mı edecem? yoksa norm fazlası olarak mı kalacağım? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
:alkis: bende 80 li olarak katılıyorum hocam!!!!doctor_cmptr' Alıntı:çıldıracam yaaa teknik öğretmen olarak atıyosun sonra yaw senden teknik öğretmen olmaz yeni aladım deyip kenara çekiliyosun varmı böle o.ç. luğu.hangi vijdan akıl bunu yapar yapabilir.verilmiş hak kişinin elindennasıl keyfi uygulaamlarla alınabilir.çıldıracam artık bu ülkeyebeden hayır gelmez.
liseye başladım sistem değişti dediler kredilimidir nedir öle bir sistem geldi.lise sona geldim o kadarhazırlandım katsayı işini bela ettiler.öss sınavı iptal oldu.mecburen tef kazandık okuduk.8 -1 den atandım yıalrca çalıştım mşimdidee bana kjalkmış senden teknik öğretmen olmazz diyo.birinin başına bu kadar haksızlık gelirmi bir ülkede.yeter diyorum artık bu kadarı çok fazla......................................
edir bu 80 lilerin çektiği bu ülkeden lanet olsun.
jackal141' Alıntı:atamalara ulaştım. şube müdürünün söylediği kesin talimat var elektronikçilere teknik okullar açılmayacak dendi. bu iş sadece mahkeme ile çözülür dendi.
Türk Eğitim Sen'in yazdığı yazıya göre ancak mevcut durumda meslek lisesinde görev yapanlar bu değişiklikten yararlandırılabilecek. Benim gibi ilk atamada ilköğretime atananlar ömür boyu ilköğretimde kalacak. Sanırım başka bi savunma da mümkün değil. Yazıklar olsun teknik öğretmenlik hakkımı elimden alanlara. Benim teknik öğretmenlik hakkımı elimden almadan önce ziraat mezunlarının sınıf öğretmenliği haklarını ellerinden alsınlartarikdeniz80' Alıntı:arkadaşlar Türk Eğitim Sen Meb'e bu konuyla ilgili bir yazı göndermiş ama yazıya cevap gelmiş mi bilemiyorum
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=2663
yuzuakyener' Alıntı:Türk Eğitim Sen'in yazdığı yazıya göre ancak mevcut durumda meslek lisesinde görev yapanlar bu değişiklikten yararlandırılabilecek. Benim gibi ilk atamada ilköğretime atananlar ömür boyu ilköğretimde kalacak. Sanırım başka bi savunma da mümkün değil. Yazıklar olsun teknik öğretmenlik hakkımı elimden alanlara. Benim teknik öğretmenlik hakkımı elimden almadan önce ziraat mezunlarının sınıf öğretmenliği haklarını ellerinden alsınlar