Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
evet şimdi farkettim bende yanlış yere bakmışım sanırım.bu maddeden bişi çıkmaz galiba.pardon bend eheyecanlanmıştım bi an.

Sabah olunca gerçi oldu sayılır artık sabah, gün ağarmaya başladı bile, ben derse girecem öyle mi ? Bundan sonra ben nasıl derse girerim ? Ulan yazık be. İçimden kocaman kocaman, kalın kalın hemde bağıra bağıra ULAN demek geliyo. ULAAAN !

Hadi bi daha uyumayı deneyelim ! Enerji lazım değil mi bize çünkü daha dava açacaz devletimize ! Yarın(bugün) iyice araştıralım nasıl davalı olunurmuş devletle !

Dava açalım. Bu nasıl bir iştir böyle. Haksızlık bu. Ziraat mühendisi Sınıf öğretmeni olsun. Elektronik Bilgisayar eğitimi bölümü mezunu meslek lisesinde çalışamasın. Yazıklar olsun ya valla yazıklar olsun. Benden öğretmenlik yok artık

valla arkadaşlar 2+2 den atanma hakkımın gittiğine mi yanayım!!! meslek liselerini bana kapattıklarınamı yanayım!!!
bu işleri yapanlar sırf torpilli kişilerin işleri yürüsün diye yapılmış işler!!!!canım acaip sıkkın!!!!
dilekçeme cevapta gelmedi daha onunla birlikte birüte tercih yapan arkadaşların elektronik mezunu ve bilişim mezunu arkadaşların açılıan okulları gösteren ek le birlikte dava açacağım!!! dün sendikayla görüştüm. kişisel dava açsanda
en az 6 ay sonuç alamazsın, ayrıca her hangi bir etkiyede sebep olmaz dediler! ama ben hem 2+2 ye hem de elektoronik mezunları için dava açıcam çatır çatır dava masraflarını ödeteceğim!!! en azından gelecek seneyi kurtaralım!!! meslek lisesi davasından sonuç almazsam şuan da meslek lisesinde çalışan böteci arkadaşları örnek göstereceğim ve eğer onları teknik öğretmen gibi 40 saat üzerinden değerlendiren okul idarelerinide suç unsuru olarak göstericeğim!!! ortalık karışsın!!!!
ama bu atamaların iptali ve durdurulmasını bekliyorum!!! çok fazla karıştırdılar işleri!!!!!

Arkadaşlar ben size bir sürprizi daha açıklayayım. Umarım yanlış düşünmüşümdür, hata vardır.
Meslek lisesindeyim.
BT alanı norm kadrosu 3. Okulda 3 kişiyiz.
1 öğretmen TEF bilgisayar mezunu,
1 öğretmen (ben) TEF elektronik mezunu,
1 öğretmen BÖTE mezunu.

http://www.memurlar.net/haber/167800/

buradaki 2010 yer değiştirme kontenjanlarına baktım. 2 tane açık görünüyor benim okulda ?? Hadi buradan yakın, yanlışlık mı yoksa bilerek mi??

hocam amaç o zaten...şu an meslek lisesinde çalışmayanlara meslek liseleri açılmayacak...çalışanlar da bi kaç yıla kadar norm fazlası durumuna düşüp;ilköğretime postalanacak...yerlerinize de tef mezunu bilgisayarcıları getirecekler..niyetleri bu hocam...3-5 seneye ilköğretimden de bilgisayar dersini kaldırdılar mı;bilmiyorum bize ne yapacaklar.... :x sıyıracam kafayı...bu bize ettikleri inşallah çıkar onlardan da fitil fitil....bu arada daha önce de değindim;
http://okulweb.meb.gov.tr/22/01/143102/oggal1.html linkte göreceksiniz bir böteci meslek lisesin de ve haftada 29 saat ek ders alıyo...asla bilgi iletişim derslerine girmek diye bi durum da söz konusu değil...her tür ders verilmiş;koordinatörlük verilmiş..kısaca teflilerin tüm haklarından yararlanıyo o arkadaş...emsal göstermek isteyenlere canlı örnek...

valla herşey beklenir bunlardan şaşırmam!!!!
arkadaşlar bu işler dava ile düzelecek sonuçzta bizi
8.1 teknik öğretmen statüsü ile atama yaptılar!
ayrıca tef çıkışlıyız nasıl bize engelleyebiliyordlar anlamıyorum!!!
valla elektroniğe alan değiştirmeyi bile düşünebilirim böyle giderse!!!
dışarıdan birine anlatınca anlamıyorlar ki bu işi yapanlar hiç anlamaz!!

kduran' Alıntı:
Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla :80 sayılı ttkk ve 10 maddesine göre biz bilişim alanına atanamıyoruz. Ancak geçici madde 1 e göre:
(Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son
atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.) en son atandığımız alanda atanmamız gerekir. Ama bu da adı üstünde geçici madde.
Ayrıca 80 sayılı ttkk nın ekli çizelgesine görede biz bilşim teknolojileri alanına atanamıyoruz.
Ancak benim anlamadığım bir husus var; peki biz kendi alanımıza yani meslek liseleri elektronik alanına niye atanamıyoruz. meb in yayınladığı yer değiştirme kontenjanlarında bu alanda kontenjan var ama başvuru listesinde ben meslek liselerini seçemiyorum. Bunun nedeni ne? yani bilişim alanına atamamız değil, bizim meslek liselerine atanmamız engelleniyor. Bilişim alanında olmasa dahi elektronik veya haberleşme alanında niye atamıyoruz.
Diğer bir husus ben 5 yıldır meslek lisesi bilişim teknolojisi alanlarında derse giriyorum, ve hala meslek lisesinde görevliyim. Peki ben yer değiştirme başvurusunda bulunmassam ve meslek liselerinede atanamıyorsam, benim şu anki görev yerindeki konumum ne olacak. Teknik öğretmenliğe devam mı edecem? yoksa norm fazlası olarak mı kalacağım? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
hocam klavuzda alan değişikliği başvurularının haziran ayı içinde yapılacağı yazıyor zaten. Görünüşe göre en sorunsuz yolumuz elektonik alanımıza geri dönmek. Keşke deseler ki "kardeşim sizin hepinizi elektronik öğretmeni olarak atıyorum bundan sonra da elektronik mezunu bilişim tek. öğretmeni almayacam". Havada kabul ederim vallahi. Yoksa şimdi sorun çıktı halletik desek bile birkaç sene sonra yine karşımıza sorun olarak çıkacak. Çünkü milli eğitim milli bataklığa döndü; bir kere battılar, şimdi debelenip durdukça içine batıyorlar, demiyorlar ki bataklığı kurutalım. Siyasetimiz bunlara ilgilenmiyor ülke kasetler, deyişler, imalar üzerinde dönüyor! Lanet olsun bu çirkin siyaset anlayışına, lanet olsun eğitimi bataklığa çevirenlere.

arkadaşlar ben şimdi mücadelemi yapacağım ve son güne kadar tercih yapmayacağım. belki son günde yapmam 6 yıldır meslek lisesindeyim bu saatten sonra kalk git ilköğretime olacak işmi. ama işin sonunda mahkeme olacak :verymad:

arkadaşlar elektroniğe kaç kişiyi geçirebilirler ki :? zannetmiyorum belki sembolik 20-30 kişiye hak tanınır...ama bu durumda olan en az 1500 elektronik mezunu var...geri kalanlar ne olacak?? bence bu ihtimal çok zayıf...

Geçici Madde 1 yürürlükten kaldırılan maddeler arasında arkadaşlar. Bu madde ile savunma yapamayız. Belki Madde 10'dan yararlanabilecekler vardır ama o da ilköğretime atanmış olanları kurtarmaz. Ne yapabiliriz acaba bu durumda.

çıldıracam yaaa teknik öğretmen olarak atıyosun sonra yaw senden teknik öğretmen olmaz yeni aladım deyip kenara çekiliyosun varmı böle o.ç. luğu.hangi vijdan akıl bunu yapar yapabilir.verilmiş hak kişinin elindennasıl keyfi uygulaamlarla alınabilir.çıldıracam artık bu ülkeyebeden hayır gelmez.
liseye başladım sistem değişti dediler kredilimidir nedir öle bir sistem geldi.lise sona geldim o kadarhazırlandım katsayı işini bela ettiler.öss sınavı iptal oldu.mecburen tef kazandık okuduk.8 -1 den atandım yıalrca çalıştım mşimdidee bana kjalkmış senden teknik öğretmen olmazz diyo.birinin başına bu kadar haksızlık gelirmi bir ülkede.yeter diyorum artık bu kadarı çok fazla......................................
edir bu 80 lilerin çektiği bu ülkeden lanet olsun.

doctor_cmptr' Alıntı:
çıldıracam yaaa teknik öğretmen olarak atıyosun sonra yaw senden teknik öğretmen olmaz yeni aladım deyip kenara çekiliyosun varmı böle o.ç. luğu.hangi vijdan akıl bunu yapar yapabilir.verilmiş hak kişinin elindennasıl keyfi uygulaamlarla alınabilir.çıldıracam artık bu ülkeyebeden hayır gelmez.
liseye başladım sistem değişti dediler kredilimidir nedir öle bir sistem geldi.lise sona geldim o kadarhazırlandım katsayı işini bela ettiler.öss sınavı iptal oldu.mecburen tef kazandık okuduk.8 -1 den atandım yıalrca çalıştım mşimdidee bana kjalkmış senden teknik öğretmen olmazz diyo.birinin başına bu kadar haksızlık gelirmi bir ülkede.yeter diyorum artık bu kadarı çok fazla......................................
edir bu 80 lilerin çektiği bu ülkeden lanet olsun.
:alkis: bende 80 li olarak katılıyorum hocam!!!!
80 liler bu ülkenin deneğidir sanırım. devamlı mağdur oluyorum.

Valla bazen 80 kuşağı çocuğu olarak kendimi Truman Show'da gibi hissediyorum.
* Anadolu Lisesi sınavlarına girecektim sorular çalındı.
* Elektronik Mühendisi olmak çocukluk hayalimdi, elektronik bölümüne girdim. Katsayı sınava gireceğimiz ilk sene bize vurdu. Hooop dediler sen kimsin ki mühendis olacaksın. Senden olsa olsa öğretmen olur.
* Öss'ye gireceğiz sorular yine çalındı. Sınav ertelendi. Moral bozukluğu stres.
* Başaramadım 1 sene daha deli gibi çalışmaya niyetlendim en azından havacılık elektroniğine gireyim diye. Başladım harıl harıl çalışmaya, günde 5-6 saat dershane dışı çalışıyordum sene başında. Kasım ayı geldi Bolu depremi. Güüüüm dershaneler 4 ay kapalı.
* Yine de çalıştım azmettim. Havacılık olmadı ama Kocaeli Elektronik Öğretmenliğine girdim.
* Mezun oldum, atanacağım puan yetmiyor. Bekle bekle sıra gelmiyor. Dediler e gel seni bilgisayar öğretmeni yapalım. Hay hay dedim siz ne derseniz yapıyoruz zaten.
* Diyarbakır'ı istedim. Bir an zorunlu hizmetim bitsin de hayatımı kurayım, o sıra askerliği de aradan çıkarayım. Gittim taaa Diyarbakır'a batıda onlarca ilçeyi zorunlu hizmety bölgesi yaptılar.
* Yüksek lisans yapayım dedim, azmettim alesten iyi bi puan aldım. Kocaeliye başvuracağım. Hooop dediler bu seneden sonra eğitim özründen atama yok. Önce zorunlunu bitir.
* Askere giderim gelirim tayin isterim dedim. Hoooop dur bakalım nereye bundan sonra askerlik de zorunludan sayılmıyor bekle dediler.
* Yüksek lisansa başladım ek ders farkını kaldırdılar.
* Atama istedim, meslek lisesini kaldırdılar.
* Devlet bakanı olmak istersem devleti kökünden sökecekler diye korkuyorum.

İnsaf insaf insaaaaaaaaaaaaf.

Geçiçi 3 madde den çıkarım yapıp bizi daha önceki ttk kararına göre atamaları gerektiğini savuna biliriz. Ayrıca 10. maddede kastedilen eğitim kurumu ortak alan olamadan atananlar için. Ayrıca bilişim olduğumuzu itirazları yok nerden çıkarıyorlarsa teknik öğretmen olmadığımızı düşünüyorlar.

Hocam geçici maddelerin tamamı yürürlükten kaldırılan maddeler kapsamına alınmış. Yani onlarla birşey savunamayız.

atamalara ulaştım. şube müdürünün söylediği kesin talimat var elektronikçilere teknik okullar açılmayacak dendi. bu iş sadece mahkeme ile çözülür dendi.

jackal141' Alıntı:
atamalara ulaştım. şube müdürünün söylediği kesin talimat var elektronikçilere teknik okullar açılmayacak dendi. bu iş sadece mahkeme ile çözülür dendi.

O şube müdürü denen kişinin kim olduğunu ifade ettik zaten. Sorunu yaratanların başında geliyor o malum şahıs. Bize karşı nedense bi düşmanlığı var gibi. Bu arada leyla hanım bugüne kadar hiç bi telefonuda açmadı. Dahada kötüsüde var onun başkanı. Bu arada sistemlerinde umarım bi hata falan yoktur, şu an itibari ile halk eğitimler açık. Hatta bötecilerede açıkmış. Her an kapanabilir ama. Torpilli şahıslar için açıldı büyük ihtimalle.

tarikdeniz80' Alıntı:
arkadaşlar Türk Eğitim Sen Meb'e bu konuyla ilgili bir yazı göndermiş ama yazıya cevap gelmiş mi bilemiyorum
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=2663
Türk Eğitim Sen'in yazdığı yazıya göre ancak mevcut durumda meslek lisesinde görev yapanlar bu değişiklikten yararlandırılabilecek. Benim gibi ilk atamada ilköğretime atananlar ömür boyu ilköğretimde kalacak. Sanırım başka bi savunma da mümkün değil. Yazıklar olsun teknik öğretmenlik hakkımı elimden alanlara. Benim teknik öğretmenlik hakkımı elimden almadan önce ziraat mezunlarının sınıf öğretmenliği haklarını ellerinden alsınlar :@

arkadaşlar MEB ne yapıyor anlamıyorum. 3-4 yıl sonrasını düşünürsek teknik eğitim mezunu diye bişey kalmayacak o zaman da meslek liselerine BÖTE mezunları alınmayacaksa kim alınacak.

yuzuakyener' Alıntı:
Türk Eğitim Sen'in yazdığı yazıya göre ancak mevcut durumda meslek lisesinde görev yapanlar bu değişiklikten yararlandırılabilecek. Benim gibi ilk atamada ilköğretime atananlar ömür boyu ilköğretimde kalacak. Sanırım başka bi savunma da mümkün değil. Yazıklar olsun teknik öğretmenlik hakkımı elimden alanlara. Benim teknik öğretmenlik hakkımı elimden almadan önce ziraat mezunlarının sınıf öğretmenliği haklarını ellerinden alsınlar :@

Ben bu görüşünüze katılmıyorum. Orada aynı türdeki eğitim kurumlarına atanır diyor. İlk atamadaki okul türüne yada son çalıştığı kurum türünde demiyor. Biz hangi okul türlerine atanabiliyorduk, mesleki okullar, liseler ve ilköğretim okulları. Sizin dediğiniz gibi olsa meslektekilerinde ilköğretim yada diğer türdeki kurumlara atanması olanaksız olacaktır. Zaten birimizin alacağı hak hepimizi bağlayacaktırda. Hatta şu an ilköğretimde çalışanlar meslek liselerinde çalışanları dayanak gösterip kendilerininde aynı statüde olduklarından hak arayabilmesi sözkonusu.

Geri