Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ibrahim karakaya hocamız dilekçe göndermiş.ve olumsuz cevap almış arkadaşlar.ben hocamızla konuştum.benim daha dilekçem gelmediği için açıp açamayacağımı bilmiyorum ama en azından ibrahim hocamız dava açmasını sağlayıp bizde emsal gösterebiliriz..

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum ... YFA-h1.htm

Dilekçeye Verilmiş Cevap (Bakanlıkdan) bu yazıyı okuyun arkdaşlar.açıklama bile saçma.ben yarın tanıdığım avukattan randevu alacağım.soracağım nasıl birşeyler yapabliriz diye..sizde yaptığınız çalışmaları paylaşın.ama illa dilekçe verin.ben ilçe milli eğitime gittim.halen gelmez dediler :verymad: :verymad:
ya atamalar açıklandı dedim,hocam bizim yapcağımız birşey yok :(

arkadaşlar uzun vadede mahkeme gidilirse benim mantıgım şudur:Eğer ben meslek lisesinde şu an çalışabiliyorsam bu konuda yeterliliğim var demektir.bir başka mesleklisesinde çalışmamam içinde bir engel yok demektir.Bu benim en temel hakkımdır.ynetmelik kanun kural beni bağlamaz.bir okulda çalışabilirsin ama diğerine geçemezsin böle bir mantık oalbilirmi yaaa.ya alırsın beni mesleklisesinden yada bir başka meslek lisesine geçişimi eşşek gibi veririsin.burası MUZ cumhuriyetimi arkadaşlar.
Sonuç:"herhangi bir meslek lisesinde hali hazırda çalışabiliyorsa TÜM okullarda çalışabilir, çalışabilmelidir.Bunu engellemeye kimsenin hakkı olmamalıdır." düşüncesi en basit anlamda akla mantıga gayet uygun geliyor.uzun vadede mahkemeye verilebilir aslında hattatazminat bile talep edilebilir.bende avukata danışcam.

bencede avukatlara gidip hukuken ne yapabiliriz bi örenmemiz lazım hatta bu saçmalığı yapanlar hakkındada dava açmalıyız su resmen kasıtlı ayrımcı bir politikadır.

Ulen ben bulunduğum yerde avukat bulamıyorum ki sorayım yüzyüze görüşüp avukata teslim etmek lazım bu işi, telefonla olmuyo bu iş. sendikalarda bi halta yaramıyo ankaradaki avukatı aratıyolar bana...

Birde şu soruma kimse cevap vermedi bizler halk eğitim merkezlerine atanırsak teknik öğretmenlik ünvanımızıa bi haller oluyo mu acaba. Epey halk eğitim açık gibi. El cevap arkadaşlar El cevap. Ha birde bugün o kadar aradım bakanlığı en az 1.5 saat uğraştım hep meşgul hep cevapsız.

doctor_cmptr' Alıntı:
arkadaşlar uzun vadede mahkeme gidilirse benim mantıgım şudur:Eğer ben meslek lisesinde şu an çalışabiliyorsam bu konuda yeterliliğim var demektir.bir başka mesleklisesinde çalışmamam içinde bir engel yok demektir.Bu benim en temel hakkımdır.ynetmelik kanun kural beni bağlamaz.bir okulda çalışabilirsin ama diğerine geçemezsin böle bir mantık oalbilirmi yaaa.ya alırsın beni mesleklisesinden yada bir başka meslek lisesine geçişimi eşşek gibi veririsin.burası MUZ cumhuriyetimi arkadaşlar.
Sonuç:"herhangi bir meslek lisesinde hali hazırda çalışabiliyorsa TÜM okullarda çalışabilir, çalışabilmelidir.Bunu engellemeye kimsenin hakkı olmamalıdır." düşüncesi en basit anlamda akla mantıga gayet uygun geliyor.uzun vadede mahkemeye verilebilir aslında hattatazminat bile talep edilebilir.bende avukata danışcam.

bize kıyak geçiyor kardeş çalışabildiğin kadar çalış çıktınmı geri dönüş yok diyor. iyilik yapıyor iyilik abisi allah razi olsun!

evet arkadaşlar ne zamandan beri sizi takip ediyorum çoğunuzun çok ümitsiz olduğunu gördüm. emin olun bu uygulama çok haksız ve kanuna aykırı anayasaya aykırı ki hiç bir kanun ve yönetmelik ana yasaya aykırı olamaz. bende tef mezunuyum benimle aynı fakülteyi bitiren elekro- hab cılar sırf ilk atamları veya tayinleri meslek liseine çıktı diye bu hakkın sahibi olacak. benim atama ilk öğretime çıktı diye bu hakkın sahibi olamayacagım. arkadaşlar bu ana yasanın eşitlik ilkesine aykırı benimde orada öğretmenlik yapabilmem için yeterliliğim var yani diplomam var teknik öğretmenlik ünvanım var.
bu gün itibari ile dilekçeyi verdim bakanlık her ne cevap yazarsa yazsın( verecekleri cevabın zırva ve deli saçması olacağından eminim) kesinlikle kazanacağımı düşünüyorum. Şunu samimiyetle söylüyorum danıştayın ve diğer mahkemelirin bu iktidara karşı taraflı davrandığının düşünüyordum. ama bu düşüncemde çooooook yanıldığımım şimdi anladım. bunlar bu şekilde hareket ettikleri sürece daha çok yönetmelik iptal ettirirler. bir çiftte eğitim birsene sözüm var abii bırak şu hükümet yalakalığının adamlar gözünüzün içine baka baka sizinle mutabık kaldık deyip yine istediklerini yaptılar buna rağmen bu yalakalık helal olsun size diyorum. (eğitim birsen bir telefonla bu işi çözermiş zor çözer adamlar bu zaman kadar neyi çözdülerki bunu çözsünler yönetmelik çıkarkan gördük çözdüklerini). kimse alınıp darılmasın çünkü gerçekten çok doluyum çok.

lastmohikan' Alıntı:
arkadaşlar şu an yapılan hukuksuzluk, bu doğrudur..dersin ki şu seneden sonra bilişim teknolojilerine atama olmayacaktır..ozaman olur..ama dersen ki atananlar elinizden haklarınızı alıyoruz ozaman infaal ortaya çıkar..Bu kılavuz bu kadar eleştiriye rağmen değişmediyse şu sonuçlar çıkar..Bakanlık kendi öğretmenini kendi eliyle mağdur etmiş olur..Bakanlık kalitesini düşürür çünkü aklı ve hukuki bakıldığında bu kılavuzu bu şekilde onaylayanların bilgisiz ve işi bilmeyen kişiler olduğu ortaya çıkar..Bakanlık başarılı bir çalışma da yapsa bu haksızlık yüzünden kimse tarafından takdir edilmez..Hele ki teokratik olarak ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilirse bu isyana yol açar..Bazı arkadaşlarımız diyor ki çok sessiz kalınıyor..Ne yapsın öğretmenler korkuyor..Tekel işcilerine yapılanı gördükten sonra korku psikolojisi yerleşti herkesin içine..acaba bana daha kötü birşey yaparlarmı korkusu bu...çünkü toplumda kişiler ve kurumlar arasında ne güven kalmış ne de izan..Hakkını savunacaksın fakat karşındaki Devletçilik perspektifinden olaya bakmıyorsa ne yapacaksın...Bir özel şirket tarzıyla Karşındaki derse ki sana bu kadar işssiz var otur oturdugun yere derse ne diyeceksin..Hak aranmalı tabi ki ortada büyük bir yanlış var..ama hakkı aradığın taraftaki insanlar gerçekten devlet baba şefkatinde değilse hiçbir sonuç çıkmayacaktır ordan..Yargıda bu iş en az 4-5 yıl uzayacaktır..ozamana kadarı bırakın..şurda 2 hafta basvuru süresi var..çok sayıda kişi haksızca mağdur edilecek bu atama döneminde..Yargı yolu yerine başka bir yol bulunmalı..bu kişilerin kesin yırtık bir avukatıda vardır..bunları göze almışlardır..kılıfına uydururlar olayı..aynı durum bankalardada var biliyorsunuz..bunun tek çözümü var..Gördüğüm kadarıyla olmamalı ama eğitimin içi yüzde yüz siyaset olmuş..Siyasette de iktidarın ak dediğine muhalefet kara diyor..muhalefetin ak dediğine iktidar kara diyor...bu yuzden muhalefet kanalıyla değil iktidar kanalıyla bu iş çözülmelidir..Bu işi iddia ediyorum Eğitim-Birsen istese bir telefonla çözer..Eğitim Birsen sadece bir sendika değil..oldukça güçlü bir yapı...mutlaka Bakanlıkla bağlantıları vardır..Eğitim Birsen den olmak demek iktiadrdan yana olmak demektir aynı zamanda...Olaya boyle bakılırsa bu iş 2 haftalık basvuru süresine yetişebilir belki..Eğitim birsen dışındaki kanallardan yapılan basvuruları yapacak olsalar dahi yapmazlar bana oyle geliyor...Bu yazdıklarımın hiç doğru etik,ahlaki,dürüstçe bir yaklaşımı olmadığını biliyorum ve hicap da duyuyorum...

Fakat hak,hukuk adalet diyerek kora kor çarpışarak Hakların geri alınması mümkün gibi gelmiyor bana..

hocam yazınızın bir bölümünde bunların yırtık bir avukatı vardır demişsiniz ya... bakanımız NİMET ÇUBUKÇU bir avukattır.. öğretmen değil.. o yırtık avukat, bence bakanın kendisidir..

doctor_cmptr' Alıntı:

evet aynen öyle!

devletin bana dediği:

1997 - sen meslek lisesi mezunusun bu sebeple ne mühendis ne doktor olursun..
2010 - sana kim mecburi hizmet yap dedi enayi!
2010 - sana ihtiyacımız kalmadı!

barracuda66' Alıntı:
evet arkadaşlar ne zamandan beri sizi takip ediyorum çoğunuzun çok ümitsiz olduğunu gördüm. emin olun bu uygulama çok haksız ve kanuna aykırı anayasaya aykırı ki hiç bir kanun ve yönetmelik ana yasaya aykırı olamaz. bende tef mezunuyum benimle aynı fakülteyi bitiren elekro- hab cılar sırf ilk atamları veya tayinleri meslek liseine çıktı diye bu hakkın sahibi olacak. benim atama ilk öğretime çıktı diye bu hakkın sahibi olamayacagım. arkadaşlar bu ana yasanın eşitlik ilkesine aykırı benimde orada öğretmenlik yapabilmem için yeterliliğim var yani diplomam var teknik öğretmenlik ünvanım var.
bu gün itibari ile dilekçeyi verdim bakanlık her ne cevap yazarsa yazsın( verecekleri cevabın zırva ve deli saçması olacağından eminim) kesinlikle kazanacağımı düşünüyorum. Şunu samimiyetle söylüyorum danıştayın ve diğer mahkemelirin bu iktidara karşı taraflı davrandığının düşünüyordum. ama bu düşüncemde çooooook yanıldığımım şimdi anladım. bunlar bu şekilde hareket ettikleri sürece daha çok yönetmelik iptal ettirirler. bir çiftte eğitim birsene sözüm var abii bırak şu hükümet yalakalığının adamlar gözünüzün içine baka baka sizinle mutabık kaldık deyip yine istediklerini yaptılar buna rağmen bu yalakalık helal olsun size diyorum. (eğitim birsen bir telefonla bu işi çözermiş zor çözer adamlar bu zaman kadar neyi çözdülerki bunu çözsünler yönetmelik çıkarkan gördük çözdüklerini). kimse alınıp darılmasın çünkü gerçekten çok doluyum çok.

hocam uzun zamandır izleyip şuraya iki çift yorum yazmayıp bize destek olmadığınız için umutsuzuz.. desteğinizi esirgemeyin..

aynı bizim bülent gibi konuştun.. sınıf arkadaşım.. o musun yoksa..

Arkadaşlar ne olur söyleyin herhangi bir avukatla yüzyüze görüşen birisi yok mu aramızda? Olmaz olsun bulunduğum yerde avukat yok, bilen yok yardım eden yok.

Üçüncü defa soruyorum bizler halk eğitim merkezlerine teknik öğretmen olarak mı atanırız?

lastmohikan yazmış ya sadece eğitimbirsen halleder.eğitim birsenden istifa etmemin en büyük sebebi,yanlışlarda dahi öğretmenin haklarını savunmamasıdır.ben bu sendikanın bu hükümet olduğu sürece hiç bir iş halledeceğini düşünmüyorum.çünkü bu sendika hükümet ne derse tamam olur diyor.

kartal4545' Alıntı:
lastmohikan yazmış ya sadece eğitimbirsen halleder.eğitim birsenden istifa etmemin en büyük sebebi,yanlışlarda dahi öğretmenin haklarını savunmamasıdır.ben bu sendikanın bu hükümet olduğu sürece hiç bir iş halledeceğini düşünmüyorum.çünkü bu sendika hükümet ne derse tamam olur diyor.

bende istifa ettim tamamen dandirik bir sendika..

arkadaşlar hükümetten yana olmakla sendikalı olmak arasında fark var.. bence illa sendikanız olacaksa başka birine geçin.. benim nice zor hallerimde dahi beni savunmadılar.. istifa ettim çok şükür.. şimdi dilediğim davayı araştırarak kendim açabilirim..

hocam uzun zamandır izleyip şuraya iki çift yorum yazmayıp bize destek olmadığınız için umutsuzuz.. desteğinizi esirgemeyin..

aynı bizim bülent gibi konuştun.. sınıf arkadaşım.. o musun yoksa..

hocam forumu 3 günden beri takip ediyorum tayin sayfası açıldı kafa daank etti benim tabi kimlerin kulakları çınladı kimlerin onları söylemiyeyim. ibrahim kardeşimde selam söyle sen ozaman. sonuna kadar mokoko....
Heralde ben bu milli eğitim bakanlığını yakacam.
hocam nerede buluşalım sen onun söyle yeter. ben varım. :+1: :alkis:

arkadaşlar ben sendikamın ilçe başkanıyla görüştüm. Telefonla halledemediğimizi bizi kaale almadıklarını bu işin davayla olacağını söyledim bugun mevzuat sorumlusuyla görüşecekti. Yarın davayı açıyorum. Kazamız mubarek olsun. Sendikam bizim için dilekçe veren sendikayla aynı sendika.

Aşağıda belirttiğim foruma üye olabilen arkadaşımız var mı ? Merak ettiğim bizim durumumuzla ilgili herhangi bir başlık açılmış mı ? Üyeliği gerçekleştirebilen arkadaşlarım böyle bir başlık yoksa görüş almak için açabilirler mi ? Forum referansla üye kabul ettiği için henüz üye olamadım ... Buraya üye avukat arkadaşlardan yardım alınabilir mi ? En azından bu konuya ilgi duyan, görüş belirtebilecek birileri çıkar düşüncesindeyim ...

http://www.turkhukuksitesi.com/index.php

'' Sitemizin büyüme hızını dengelemek açısından, Türk Hukuk Sitesine yeni üye başvurularında mevcut bir site üyemizin referansını aramaktayız. Sitemize kayıt yapabilmek için lütfen mevcut bir THS üyesi meslektaşımızla temas kurarak kendisinden kişiye özel üye referans kodunu size ulaştırmasını isteyiniz ve kayıt sırasında bu referans kodunu giriniz. Size Referans verebilecek bir site üyesimizi tanımıyorsanız ve üyeliğinizin Türk Hukuk Sitenize pozitif bir katkı sağlayabileceğini düşünüyorsanız, buraya tıklayarak site yönetiminin insiyatifi ile üyelik konusunda bilgi alabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz! ''

arkadaslar ben eğitim birsen yalakalığı yapmak için yazmadım o yazıyı dikkatli okuyalım..hiçbir sendika kaydım olmadı şimdiye kadar..2002 yılındaki seçimden sonra iktidarın yaptıklarını olumlu buluyordum..ve savunuyordum da..2007 seçimlerinden sonraki iktidarın yaptıklarını olumlu bulmadığım gibi oldukça sevimsiz ve yakışıksız da buluyorum.Sendikaların içinden siyaset çıkmadığı sürece de üye olmayı düşünmüyorum...sadece eğitim birsen halleder demedim ..istese bir telefonla halleder dedim..iktidar yanlısı olduğuna bende katılıyorum...ben kısa zamanda sonuç almanın yolu bu diyorum..yargıda iş uzar ve tayin dönemi geçer..ve de referandum sürecinden sonra evet çıkarsa yargı diye birşey de olmayacak biliyorsunuz..nerden baksanız bu yargı süreci en ii ihtimalle 2-3 yıl sürer..Başka çözümler bulunmalı..en son çare yargı olmalı..Son koz başta oynanmaz...Bakanlıkta hak hukuk gözeten 1 kişi bile yokmudur..araya araya varsa onu bulmak gerekir..Yapılan olay yargıya götürülmeyecek kadar saçma bir olay bence..Neresinden bakılırsa bakılsın hukuki,ahlaki,ilmi hiç bir değeri yok...

Ayrıca arkadaşlar ne olursa olsun bu memleket bizim...kadrolar görevini yapmıyor yada yanlış yapıyor olabilir...Ama vatan için ağır sözler kullanmayalım lütfen..Çocuklarımız,ecdadımız bu topraklarda yaşayacak..Onu yaşatmakta bizim görevimiz...

arkadaşlar daha önceden dilekçemi ve cevabını paylaştım..

AYNI DİLEKÇE İLE DAVA AÇILABİLECEK HALLER:
MADDE 5. (Değişik: 10/6/1994-4001/3 md.) 1. Her idari işlem aleyhine ayrı ayrı dava açılır. Ancak, aralarında maddi veya hukuki yönden bağlılık yada sebep-sonuç ilişkisi bulunan birden fazla işleme karşı bir dilekçe ile de dava açılabilir.

2. Birden fazla şahsın müşterek dilekçe ile dava açabilmesi için davacıların hak veya menfaatlerinde iştirak bulunması ve davaya yol açan maddi olay veya hukuki sebeplerin aynı olması gerekir
1 İçtihat
http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=5266

avukatınızla bunu konuşun.. benim dilekçemi ve cevabını kullanabilirsiniz.. cevap beklemenize gerek olmayabilir.. tabi benim durumdaysanız..

omegafi' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
ben sendikayı aradım

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez
Avukat Dilek Hanım
0 312 4240960

yarın sabah 11 de gelceğini söylediler.. diğer hukuk danışmanı ise dilek hanım konuya daha vakıf dedi.. yarın tekrar görüşeceğim.. eğitin birsen avukatlarıda 19:00 a kadar hizmet veriyorlar..

Türk Eğitim sen banada aynıısını söyledi, ben anlattım anlattım anlamadı sonra siz yarın dilek hanımla görüşün dedi...

Birde arkadaşlar bizler halk eğitim merkezlerine atanırsak ne olacak teknik öğretmen ünvanımız devam edecek mi ? Bilen birisi var mı bu durumu
Halk eğitimde 4 yıl çalıştım. Teknik öğretmenlik aynen devam ediyor. 20+20+4 şeklinde dersleriniz hesaplanıyor. Maaşlar meslek lisesindeki öğretmenle aynı.

Ee şimdi biz yazsak ve atansak halk eğitime , siz elantronikçisünüz mesleki okullarda çalışamazsınız filan derler mi ? hani adımız geçmiyo ya ! tablolarda filan. Acaip acaip işler başımıza gelir mi acaba, teknik öğretmenlik ünvanımızı elimizden alırlar mı acaba ?

Şu halimize bir bak sorduğumuz soruya bir bak , endişe kaplamış heryanımızı. Olmaz olsun.

arkadaşlar 80 sayılı zımbırtıda 2 madde var bizi şu an için bağlayan.
1.Alanları Dışında Atananlar
Madde 10
Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır.

2.
Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.

madde 10 a göre biz haklıyız geçici madde 1 e görede bakanlık haklı gibi.
nasıl oalcak bu şimdi herkes haklı sanırım:)

Geri