arkadaşlar şu an yapılan hukuksuzluk, bu doğrudur..dersin ki şu seneden sonra bilişim teknolojilerine atama olmayacaktır..ozaman olur..ama dersen ki atananlar elinizden haklarınızı alıyoruz ozaman infaal ortaya çıkar..Bu kılavuz bu kadar eleştiriye rağmen değişmediyse şu sonuçlar çıkar..Bakanlık kendi öğretmenini kendi eliyle mağdur etmiş olur..Bakanlık kalitesini düşürür çünkü aklı ve hukuki bakıldığında bu kılavuzu bu şekilde onaylayanların bilgisiz ve işi bilmeyen kişiler olduğu ortaya çıkar..Bakanlık başarılı bir çalışma da yapsa bu haksızlık yüzünden kimse tarafından takdir edilmez..Hele ki teokratik olarak ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilirse bu isyana yol açar..Bazı arkadaşlarımız diyor ki çok sessiz kalınıyor..Ne yapsın öğretmenler korkuyor..Tekel işcilerine yapılanı gördükten sonra korku psikolojisi yerleşti herkesin içine..acaba bana daha kötü birşey yaparlarmı korkusu bu...çünkü toplumda kişiler ve kurumlar arasında ne güven kalmış ne de izan..Hakkını savunacaksın fakat karşındaki Devletçilik perspektifinden olaya bakmıyorsa ne yapacaksın...Bir özel şirket tarzıyla Karşındaki derse ki sana bu kadar işssiz var otur oturdugun yere derse ne diyeceksin..Hak aranmalı tabi ki ortada büyük bir yanlış var..ama hakkı aradığın taraftaki insanlar gerçekten devlet baba şefkatinde değilse hiçbir sonuç çıkmayacaktır ordan..Yargıda bu iş en az 4-5 yıl uzayacaktır..ozamana kadarı bırakın..şurda 2 hafta basvuru süresi var..çok sayıda kişi haksızca mağdur edilecek bu atama döneminde..Yargı yolu yerine başka bir yol bulunmalı..bu kişilerin kesin yırtık bir avukatıda vardır..bunları göze almışlardır..kılıfına uydururlar olayı..aynı durum bankalardada var biliyorsunuz..bunun tek çözümü var..Gördüğüm kadarıyla olmamalı ama eğitimin içi yüzde yüz siyaset olmuş..Siyasette de iktidarın ak dediğine muhalefet kara diyor..muhalefetin ak dediğine iktidar kara diyor...bu yuzden muhalefet kanalıyla değil iktidar kanalıyla bu iş çözülmelidir..Bu işi iddia ediyorum Eğitim-Birsen istese bir telefonla çözer..Eğitim Birsen sadece bir sendika değil..oldukça güçlü bir yapı...mutlaka Bakanlıkla bağlantıları vardır..Eğitim Birsen den olmak demek iktiadrdan yana olmak demektir aynı zamanda...Olaya boyle bakılırsa bu iş 2 haftalık basvuru süresine yetişebilir belki..Eğitim birsen dışındaki kanallardan yapılan basvuruları yapacak olsalar dahi yapmazlar bana oyle geliyor...Bu yazdıklarımın hiç doğru etik,ahlaki,dürüstçe bir yaklaşımı olmadığını biliyorum ve hicap da duyuyorum...
Fakat hak,hukuk adalet diyerek kora kor çarpışarak Hakların geri alınması mümkün gibi gelmiyor bana..