Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Madde 10‐ Yabancı Dil, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Bilgisayar, Resim‐İş/Resim, Müzik,
Beden Eğitimi ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanları, ilköğretim ve orta öğretimde ortak alanlardır.
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezunları hariç olmak üzere bu
alanların öğretmenleri, bu derslerin okutulduğu eğitim kurumlarının tür ve dereceleri yönünden her
hangi bir ayrım yapılmaksızın eğitim kurumlarının tamamına atanabilirler.

kılavuzdaki açıklama:

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri aşağıda
gösterilen mezuniyet durumlarına göre;
a) İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları ilköğretim okullarını,
b) Matematik-Bilgisayar bölümü, İstatistik-Bilgisayar bölümü, Bilgisayar Teknolojisi/Bilgisayar
Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunları;
-İlköğretim okullarını,
-Mesleki ve teknik liseler hariç diğer liseleri
tercih edeceklerdir.
Bilişim Teknolojileri alanında; Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği,
Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki
ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

tayinci arkadaşın dediği gibi burada bi tezatlık var.biz atanırken bilgisayar olarak atandık.sonradan bilişim teknolojileri oldu.halen geçerli karar 155 sayılı ise bize meslek lisesi açılması gerekir.zaten şuan branşı "Bilgisayar" yazan yok.

bizleri kılavuza yazmamalarının tek sebebi kendilerine kılıf hazırlamak...yasalara aykırı hareket ediyorlar.dava durumunda bunu gösterip biz oraya Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Elektronik Öğretmenliği mezunu Meslek Lisesi isteyemez yazmadık diyecekler emin olun.ya kendileri istememiştir ya da o ilde ihtiyaç yoktur diyeceklerdir. Ben böyle düşünüyorum

Arkadaşlar bu konuda mğdur olmamamız için ortak hareket etmemiz gerekiyor.
Personel den sonunda biri telefonu açtı ve konuşmamızda adam ukala bi şekilde sen eltronik mezunusun ne işin var bilişim öğretmenliğinde diyo.
o zaman ilkokullara atadığınız orman mühendislerinide ormana gönderin dedim.
benmi atadım kendimi buraya sen atadın deyince sustu. ama sonunda net olarak sizleri ilkokullara alacağız diyo. laf anlamıyorlar konuşmanın bir anlamı yok. bu iş mahkemede biter diyo.

tayinci' Alıntı:
YA ARKADAŞLAR DİKKATLİCE OKUYUN LÜTFEN..

şimdi müdürünüze gidin ve en son atama kararınızı isteyin..
orada 155 sayılı karara göre bilişim teknolojileri olduğunuz yazacak..

şimdi;
http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/

buradan 155 sayılı kararı yada tebliğler dergisini indirin bakaın...

EK 1 de
bilgisayar alanı (bu alanın adı orada henüz bilgisayar olarak geçiyor)

EK 2 de
Bilişim Teknolojileri alanı var. (megep kapsamında atanacaklar)

Yani bizi resmen meslek liselerine bilişim teknolojileri olarak atadılar..

Şimdi 80 sayılı karardada en son bakanlık atama kararına göre işlem yapılır diyor.. en sonuncu karar 155 ise buna göre işlem yapmalı.. yapmıyor ve haksız... sonradan 125 sayılı kararla megep kapsamında olmayan okullar için bilgisaayr olan alan ismini bilişim teknolojileri yaptılar.. ki bu sebeple isim benzerliği ve karmaşası var.. biz 155 e göre megep kapsamında atanan bilişim teknolojileri öğretmeniyiz..
2008 yılında yapılan megep atamalarında, meslek liselerinde bilgisayar alanındaki tüm öğretmenler MEGEP ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ADI ALTINDA Bilişim Teknolojileri alanı atelye ve labr. öğretmeni olarak kendi okullarına tekrar atandı. Buradanda birşeyler çıkabilir.

Ayrıca haziranda alan değişikliği var. PGMnin açıkladığı elektronik açıkları şöyle:
1. bölge: 324
2. bölge: 128 (istanbul:89)
3. bölge: 8

Toplam 450 civarı açık var. Ayrıca alan değişikliğinde elektronik branşına geçmemize hiç izin vermeyebilirler, yada toplam 50-60 kontenjan verip öyle izin verebilirler. Alan değişikliği geldiğinde MEBe tüm açıklar gösterilsin diyede uğraşmalıyız bence. Madem Bilişim öğretmeni olarak çalışamıyorum meslek lisesinde o zaman tüm açıkları gösterde kendi alanıma geçeyim.

Arkadaşlar Personel bilgi endinmeye mesaj attım ama bu mesaja ne zaman cevap gelir bilemiyorum. Mesajım aşağıda sizde atarsanız belki bişeyler yaparız.

Personel Genel Müdrlüğüne İletilmek Üzere
Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi, Elektronik Öğretmenliği Muzunuyum. ...................... tarihinde meslek lisesine Bilgisayar Öğretmeni olarak atandım. Atama ve yer değiştirme başvurusu yapmak istediğimde Teknik ve Endüstri Meslek Liseslerinin açık olmadığını gördüm. 2010 Yer Değiştirme Yönetmeliğini incelediğimde Elektronik Öğretmenliği mezunlarının meslek liselerini atanmalarına mani olacak bir madde göremedim. İlgili Yönetmelik:

b) Matematik-Bilgisayar bölümü, İstatistik-Bilgisayar bölümü, Bilgisayar Teknolojisi/Bilgisayar
Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunları;
-İlköğretim okullarını,
-Mesleki ve teknik liseler hariç diğer liseleri
tercih edeceklerdir.
Bilişim Teknolojileri alanında; Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

Bu madde doğrultusunda yer değiştirme işlemlerinde Teknik ve Endüstri Meslek Liselerini de tercih etmemiz gerekir.
2010 yer değiştirme döneminde tercih yapamıyoruz bu bu belirsizliğin giderilmesi için bir çaışma var mı?
İlginize Teşekkürler

SERHAY45' Alıntı:
esesim 26 hocam dilekçeyi okula verdiniz,durumu anlattınız dimi? bende dilekçe vericem de gözden kaçan bir durum olmasın diye soruyorum. farklı bir noktaya dikkat çekmemiz gerekirse söylerseniz sevinirim.
Hocam konunun başında yer alan dilekçelerden birini kendinizi uyarlayın. Dikkat etmeniz gereken dilekçede. benim bölümüren mezun kişilere mesleki ve teknik eğitim kurumları açık görünmüyor ve bundan sonraki atamlarda kendi ekranımda mesleki ve teknik eğitim kurumlarını görmek istiyorum şeklinde düzenlemeniz...

Hocam durumu idareye anlattım. Hatta müdür bey bu kadar uzun dilekçe olmaz dedi bende hakkımızı gasb eden kim varsa otursun okusun işi ne dedim.

Ulan ben bu sendikadan istifa edecem, Dilek hanımla görüştük dedi ki ; okuluna dilekçe ver ve cevabına göre dava aç o kadar !. Yahu kimse ilgilenmiyo sendikadan istifa ediyorum. Hepsininde adı yere batsın. Sendikaymış.

Arkadaşlar, ben klavuzdaki numaradan bir kişiye ulaştım. Ben neden meslek liselerinin açılmadığını soruyorum, karşıdaki görevli aynı şeyi bana soruyor. Enteresan desem ?!? hiç şaşırmadım. Başka numara verdi orayı da aradım onlar da bir cevap veremedi.
Başka numara verdiler o numarayada ulaşamıyorum. sürekli meşgul.
Okul müdürü ile görüştüm. Hemen bir dilekçe yaz pgm ye yollayalım bir tanede etögm yollayalım dedi.
Bence de her arkadaş dilekçesini yazsın.
Durumu sendikama bildirdim cevap bekliyorum.
Ama çokta beklemeye gerek yok, dilekçe ile süreci başlatmak lazım sanırım.

Arkadaşlar ben ilköğretimde idareciyim( görevlendirme) okul şifresi ile girip mezun olduğun okulu elektronik öğretmenliği yerine bilgisayar öğretmenliği olarak değiştirdiğimde ne olacağına baktım.Meslek liseleri falan açılıyor o zaman.Tabi deneme amaçlı yapmıştım.Bizim elimizden meslek liselerine gitme hakkımızı alanların allah belasını versin.Böyle bir saçmalık olamaz ya.

eğitim teknolojilerinde çalışan bir arkadaşla görüştüm. bu durumun dava ile çözümünün pek mümkünolmadığını söylüyor. ama yapılabilecek birşeyler olmalı muhakkak. ben her ne olursa olsun bugün sendika ile görüşecem

m-akyer' Alıntı:
eğitim teknolojilerinde çalışan bir arkadaşla görüştüm. bu durumun dava ile çözümünün pek mümkünolmadığını söylüyor. ama yapılabilecek birşeyler olmalı muhakkak. ben her ne olursa olsun bugün sendika ile görüşecem

neden öyle dedi?

arkadaşım nedenini yazınız.arkadşınızın olmaz fikrini sonucu mahkeme bilir.insanların şevkini kırmaya gerek yok bence.

Artık kafayı yemek üzereyim yaa. Bir atama penceresini açıyorum, bakıyorum nereleri isteyebilirim, bir foruma dönüyorum meslek liseleri için ne yabilirim, bir ödevlerime dönüyorum, finallerim yaklaştı, ödevler sıkıştı, dönüyorum hocam seminer raporunu hazırla slaydı yetiştir diyor. Eve gidiyorum çocuk ilgi bekliyor. Formatörlük dertleri bir yandan. Kısacası okul-bakanlık-üniversite-ev-atama beşgeninde daralmış durumdayım. Her an patlayabilirim ama kime denk gelir bilmem :cry:

Arkadaşlar yazılarınızı mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum ama herkesin bulduğu çözümler şu anda meslek lisesine atanmış yada orada görev yapanlara yönelik gibi görünüyor. Bizim gibi ilköğretimde görev yapıp ilköğretime atananlar için pek fazla savunma yöntemi görünmüyor gibi.

arkadaşlar o öyle diyor bu böyle diyorla yürümez bu işler!!!!
yapılacak işler sendikaların bu konuda bilgilendirmek(ben yaptım)
okulu dilekçe vermek(onuda yaptım)
her tarafı (personel,erkek teknik eğitim,meb...) e-mail yağmuruna tutmak(yaptım)
şimdi 2+2 ve formatörüm sayfa onaylanabiliyor il içi açıkları kendi sayfamdan ve arkadaşımın sayfasından kopyalayıp meslek liselerini işaretleyeceğim. ayrıca ilimdeki kontenjan bilgilerinide aynı sekilde ve göndermiş olduğum dilekçe(sayısıyla birlikte) ile birlikte tekrar e-posta yağmuru, sendikalara ve okuluma tekrardan vereceğim.
aynı zamanda gelen cevaba göre dava açacağım!!!! bu sene gitsede seneyi kurtarırız sanırım!!!!
şuandaki avantajımız kılavuzdaki yazıda elektronik veya elektronik ve haberleşme öğretmenliği geçmiyor!!!
lütfen tüm elektronik mezunu arkadaşlar güzel bi yazı ile durumlarını anlatan bir dilekçe okula versin!!!
gelecek cevap davamız için hem delil olacak hemde meb personelde etki oluşturacaktır!!!

arkadaşlar avukat konusunu iyi araştırmalıyız veya sendika avukatlarıyla iletişime geçmeliyiz.

belki yarayanını buluruz bulacağımız avukat bir kere meb davalarıyla ilgili biri olmalı!!!

Arkadaşlar ekte mebbis ekranından aldığım görüntüde bakanlık atama alanında bilişim teknolojileri(A) diyor burdaki Ane anlama geliyor. Birde bölümünün karşısında atama-ortaöğretim yazıyor. Bu durumda kendileriyle otomatik olarak çelişmiyorlar mı? Dava için bu yeterli değil mi? Siz ne dersiniz.?

Ekli dosyalar

• mebbis.jpg
    mebbis.jpg
    112.2 KB · Görüntüleme: 442
erciyes38' Alıntı:
Arkadaşlar ekte mebbis ekranından aldığım görüntüde bakanlık atama alanında bilişim teknolojileri(A) diyor burdaki Ane anlama geliyor. Birde bölümünün karşısında atama-ortaöğretim yazıyor. Bu durumda kendileriyle otomatik olarak çelişmiyorlar mı? Dava için bu yeterli değil mi? Siz ne dersiniz.?

Kimlik bilgileri ekranı bende neden farklı, yönetim girişi mi yaptınız yoksa ? Ayrıca bende A harfi de yok . Meslek lisesinde çalışıyorum.

adebrum' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
iyi bir avukat buldum ama danışmanlık icin 200 dava içinde 3000 lira istiyor
BENCE BU AVUKAT İYİ PARAGÖZMÜŞ :scared:

hocam bu avukat kim bilmiyorsun da ondan öyle düşündün.. :) bu avukat eğer meb e dava açarsak meb i savucak avukat.. yani biz dava açarsak meb i savucak bakanlıktaki bir avukat.. anla işte..

erciyes38

hocam o sayfayı siz nerden gördünüz nasıl ulaşıyorsunuz bende öyle bişey yok??? :!:

omegafi' Alıntı:
erciyes38' Alıntı:

Kimlik bilgileri ekranı bende neden farklı, yönetim girişi mi yaptınız yoksa ? Ayrıca bende A harfi de yok . Meslek lisesinde çalışıyorum.

kurum kodu ile giriş yaptık hocam.

ihtiyacınız olabilecek belgeler burada.. dilekçemin cevabuı geldi ben dava açacağım avukat dilekçe hazırlayıp bana göndeecek.. bireysel dava açacağım.. Arkadaşlar dilekçe verip olumsuz cevap almadan avukatların yapacağı birşey yok..

1.dilekçe ver
2.olumsuz yanıtı al
3.bulunduğun yerde idari yada asliye hukuk mahkemesine dava dilekçesi ver..
4.bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle....
5.Dava sonucuna göre meslek lisesine atan..
6.arada geçen zamanda maaş değişikliğinden dolayı tazminat davası için mahkemeye yeni bir dilekçe ver..

tayinci' Alıntı:

ihtiyacınız olabilecek belgeler burada.. dilekçemin cevabuı geldi ben dava açacağım avukat dilekçe hazırlayıp bana göndeecek.. bireysel dava açacağım.. Arkadaşlar dilekçe verip olumsuz cevap almadan avukatların yapacağı birşey yok..

1.dilekçe ver
2.olumsuz yanıtı al
3.bulunduğun yerde idari yada asliye hukuk mahkemesine dava dilekçesi ver..
4.bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle....
5.Dava sonucuna göre meslek lisesine atan..
6.arada geçen zamanda maaş değişikliğinden dolayı tazminat davası için mahkemeye yeni bir dilekçe ver..

hocam dava dilekçeni forumda yayınla yada pm at biz de fazla uğraşmadan kenid dava dilekçemizi yazalım. teşekkür ederim ben şimdilik birinci adımı yaptım cevap gelmesini bekliyorum.

Geri