tayinci hocam avukat durumu iyice anladımı acaba, %99 kazanma ihtimali veriyor diye belirtmişin. Bu oran biraz fazla ama duymak bile sevindirici. Öyle ise burada herkes maddi olarak sana destek verecektir bence. Herkes 100 tl verse 3 lira değil 5-6 lirada toplarız diye düşünüyorum.
omegafi' Alıntı:
PAYLAŞAYIM DEDİM :
80 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararının hiçbir maddesi ile çelişkisi yoktur yayınlanan yerdeğiştirme kılavuzunun. Geçen gün bu durumun açıklamasını yine yapmıştım. 10. maddenin son paragrafında
"Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır"
ibaresi Elektronik Öğretmenliği mezunu olupta Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olark çalışan arkadaşları hiç ama hiç ilgilendirmemektedir. Keza esaslarda Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı Öğretmenliğinin karşısında Elektronik Öğretmenliği Programı kaynak teşkil etmektedir.
Elektronik mezunu arkadaşlarım bu durumu hallederiz, sen kafana takma, üstesinden geliriz gibi ifadeler ile geçiştirmeye çalışmamanızı tavsiye ediyorum. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünden çıkan bir karardır bu, Talim Terbiyenin keyfi ile olmuş veya oluşturulmuş değil.(Soruşturdum) Ancak boş durmadan birlik halinde ve ciddi bir avukat aracılığıyla mahkeme eliyle çözebilirsiniz bu durumu. Kolay gelsin...
Omegafi hocam bu arkadaş kimdir. Gunaybahceci personeldenmi, yoksa bizim gibi bir öğretmen mi. Erkek tekniğin talebi doğrultusunda bunun gerçekleştiğini yazmış. Soruşturduğuna göre arkadaş bizden diye düşündüm ama, söylediklerine bakarsak bizim tarafta değil gibi. Hocam yetkili bi sahıs ise bi açıklamada ben yapmak isterim kendisine. Leyha hanımın bile dile getirmediği (ki bilse savunma yapmak için kesin söylerdi) erkek teknik talebini nasıl öğrenmiş kime sormuş. Eğer öyle ise durum çok kötü.
Bizim savunduğumuz madde 10’un bizimle hiç ilgisi olmadığını söylemiş. Bu ifadeyi talim terbiyede bir kişide bu şekilde ifade etmişti, sizin alanınız kaldırılmadı elektrik/elektronik teknolojisinde ismi geçiyor demişti. Ama oradaki madde alanı dışında atananlar başlığı altında geçiyor. Bizler elektronik mezunu olarak elektronik öğretmenliğine atansaydık doğru olurdu ama alanımız dışında atandık. Dolayısıyla belirtildiği gibi bilişim alanında ek çizelge de bize yer verilmediği için hak idda ediyoruz.
Kılavuzun 80 sayılı kararla çelişmediğini belirtmiş, hangi alana kimlerin atanacağına talim terbiye karar verir. Ama kılavuzda şu şu şu alanlar mezunu dışındakiler meslekli kurumlara atanamaz diyerek, bizlerin mesleki kurumlara atanmamız engellenmekte. Halbuki 80 sayılı kararda mesleklere atanmamızı engelleyecek bi madde yok. O zaman tabiî ki çelişiyo diyeceğiz. Bu yorum yetkisi meb e ait değil.