Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ama oradaki madde alanı dışında atananlar başlığı altında geçiyor. Bizler elektronik mezunu olarak elektronik öğretmenliğine atansaydık doğru olurdu ama alanımız dışında atandık. Dolayısıyla belirtildiği gibi bilişim alanında ek çizelge de bize yer verilmediği için hak idda ediyoruz.
ilk okudgunuzda yönetmeliği yukardaki durum anlaşılıyor açıkça ve gayette net.alan dışında atananlar.....ve alanı atandıgı alandaki kaynak alanlar arasıda yer almayanlar diye anlıyorum ben.

dikelçeme cevap gelmedi. Gelmesini de beklemeyeceğim sonuçta atama ekranımda sadece ilköğretimler görünüyor ve ne dilekçeme cevap geldi nede telefonlarıma adam gibi cevao veren var. Sadece kaf geçer gibi cümleler kuruyorlar. Çorumdayım.

Tuna54' Alıntı:
dikelçeme cevap gelmedi. Gelmesini de beklemeyeceğim sonuçta atama ekranımda sadece ilköğretimler görünüyor ve ne dilekçeme cevap geldi nede telefonlarıma adam gibi cevao veren var. Sadece kaf geçer gibi cümleler kuruyorlar. Çorumdayım.
Ben de aynı sendika üyesiyim ve ilçe başkanımız sağolsun çok ilgilendi fakat ya senin dilekçene yada sendikamızın verdiği dilekçeye cevap gelmesi gerekir dava için dedi.

ceyne' Alıntı:
tayinci hocam avukat durumu iyice anladımı acaba, %99 kazanma ihtimali veriyor diye belirtmişin. Bu oran biraz fazla ama duymak bile sevindirici. Öyle ise burada herkes maddi olarak sana destek verecektir bence. Herkes 100 tl verse 3 lira değil 5-6 lirada toplarız diye düşünüyorum.

omegafi' Alıntı:
PAYLAŞAYIM DEDİM :
80 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararının hiçbir maddesi ile çelişkisi yoktur yayınlanan yerdeğiştirme kılavuzunun. Geçen gün bu durumun açıklamasını yine yapmıştım. 10. maddenin son paragrafında

"Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır"

ibaresi Elektronik Öğretmenliği mezunu olupta Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olark çalışan arkadaşları hiç ama hiç ilgilendirmemektedir. Keza esaslarda Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı Öğretmenliğinin karşısında Elektronik Öğretmenliği Programı kaynak teşkil etmektedir.

Elektronik mezunu arkadaşlarım bu durumu hallederiz, sen kafana takma, üstesinden geliriz gibi ifadeler ile geçiştirmeye çalışmamanızı tavsiye ediyorum. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünden çıkan bir karardır bu, Talim Terbiyenin keyfi ile olmuş veya oluşturulmuş değil.(Soruşturdum) Ancak boş durmadan birlik halinde ve ciddi bir avukat aracılığıyla mahkeme eliyle çözebilirsiniz bu durumu. Kolay gelsin...

Omegafi hocam bu arkadaş kimdir. Gunaybahceci personeldenmi, yoksa bizim gibi bir öğretmen mi. Erkek tekniğin talebi doğrultusunda bunun gerçekleştiğini yazmış. Soruşturduğuna göre arkadaş bizden diye düşündüm ama, söylediklerine bakarsak bizim tarafta değil gibi. Hocam yetkili bi sahıs ise bi açıklamada ben yapmak isterim kendisine. Leyha hanımın bile dile getirmediği (ki bilse savunma yapmak için kesin söylerdi) erkek teknik talebini nasıl öğrenmiş kime sormuş. Eğer öyle ise durum çok kötü.

Bizim savunduğumuz madde 10’un bizimle hiç ilgisi olmadığını söylemiş. Bu ifadeyi talim terbiyede bir kişide bu şekilde ifade etmişti, sizin alanınız kaldırılmadı elektrik/elektronik teknolojisinde ismi geçiyor demişti. Ama oradaki madde alanı dışında atananlar başlığı altında geçiyor. Bizler elektronik mezunu olarak elektronik öğretmenliğine atansaydık doğru olurdu ama alanımız dışında atandık. Dolayısıyla belirtildiği gibi bilişim alanında ek çizelge de bize yer verilmediği için hak idda ediyoruz.

Kılavuzun 80 sayılı kararla çelişmediğini belirtmiş, hangi alana kimlerin atanacağına talim terbiye karar verir. Ama kılavuzda şu şu şu alanlar mezunu dışındakiler meslekli kurumlara atanamaz diyerek, bizlerin mesleki kurumlara atanmamız engellenmekte. Halbuki 80 sayılı kararda mesleklere atanmamızı engelleyecek bi madde yok. O zaman tabiî ki çelişiyo diyeceğiz. Bu yorum yetkisi meb e ait değil.

Bu arkadaşın kim olduğunu bilmiyorum tanımıyorum, bu yorumu bilişim öğretmenlerinin google grubuna yapmış. Madde 10'un bizimle ilgili olmadığına artık bende kanaat getirdim alanları dışında atananlar öğretmenler için; Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır. Demiş yani burda alanı dışında atanan ve artık mezun olduğu alanın ismi o çizelgedeki atama yapılacak herhangi bir branş için kaynak gösterilmeyen durumlar için geçerli Yani ; dün tayinci hocam telefonda örnek vermişti daktilo öğretmeni ama bilgisayar öğretmenliği yapıyor ve artık daktilo alanı herhangi bir branş için kaynak olmaktan çıkarılmış. Oysa bizler Elektrik-Elektronik için tabloda varız kaynak alan olarak gösterilmişiz. Bu 10. madde benim anlayabildiğim bizi pekte savunmuyor.

Bize Geçici - 1 den geçiriyorlar ! çelişkili de olsa.

fatherboard' Alıntı:
Hocam süreci iyi planlayalım maddi açıdan destek olabilecek arkadaşlar ve siz görev yerlerimizi adımızı soyadımızı felan özel paylaşımlar yapalım....sonucta 50 -100 kişi birleşşsek en fazla 50-100 lira vereceğiz...kaybedecklerimiz yada kazanacaklarımız yanında nedir..Sonuçta biribirimize güveneceğiz güvenmek zorundayız....Bu hepimizin davası.Üzerimize düşen 50-100 ne varsa ödeyebiliriz.ben en az 3-5 kişi maddi destek sağlayacak bulabilirim..Ne kadar çok olursak o kadar az külfetli olacaktır...Hatta hepimiz müdahil oluruz....Dediğim gibi süreci planlayalım ve biranönce içraaata geçelim..Bakın bunları yazan ben meslek lisesindeyim ve yerimden ayrılmayacak burdan emekli olacak konumda güzel bir lisedeyim..Lütfen herkes üstüne düşeni yapsın bu işi birilerine bırakmasın..Birlikten kuvvet doğar...

SÜRECİ İYİ PLANLAYALIM
Mantıklı her durum için maddi manevi desteğe hazırım. Bende meslek lisesindeyim rahatım epeyce yerinde aslında ama bana yakın olanlara uzaktayım hayatımı kurmakta zorlanıyorum, tayin olmalıyım yaklaşmalıyım memleketime.

Tuzukurular nerdesiniz, forumu okuyosunuz ama yazmaya dahi tenezzül etmiyosunuz. Üzülüyorum.

adebrum' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
iyi bir avukat buldum ama danışmanlık icin 200 dava içinde 3000 lira istiyor
BENCE BU AVUKAT İYİ PARAGÖZMÜŞ :scared:

hocam bilmeden konuşmayın.gidip bir avukata danışın bakayım.ilk etapta danışmalık için 200 daha sonra dava içinde.5350 tl isteyecek.ben gittim konuştum..bu fiyat indirimli fiyattır

pasha34' Alıntı:
arkadaşlar avukat konusunu iyi araştırmalıyız veya sendika avukatlarıyla iletişime geçmeliyiz.

ilk sözü sendikaya üye olun.diğer şekilde sallamıyorlar.bu şekilde üye olsak da yine sallamayacaklar..

tayinci' Alıntı:
adebrum' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
iyi bir avukat buldum ama danışmanlık icin 200 dava içinde 3000 lira istiyor
BENCE BU AVUKAT İYİ PARAGÖZMÜŞ :scared:

hocam bu avukat kim bilmiyorsun da ondan öyle düşündün.. :) bu avukat eğer meb e dava açarsak meb i savucak avukat.. yani biz dava açarsak meb i savucak bakanlıktaki bir avukat.. anla işte..

hocam siz bana demiştiniz.hem davayı kazanalım diyorlar hem de cebimizden beş kuruş çıkmasın diyorlar...!

barracuda66' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/

ihtiyacınız olabilecek belgeler burada.. dilekçemin cevabuı geldi ben dava açacağım avukat dilekçe hazırlayıp bana göndeecek.. bireysel dava açacağım.. Arkadaşlar dilekçe verip olumsuz cevap almadan avukatların yapacağı birşey yok..

1.dilekçe ver
2.olumsuz yanıtı al
3.bulunduğun yerde idari yada asliye hukuk mahkemesine dava dilekçesi ver..
4.bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle....
5.Dava sonucuna göre meslek lisesine atan..
6.arada geçen zamanda maaş değişikliğinden dolayı tazminat davası için mahkemeye yeni bir dilekçe ver..

hocam dava dilekçeni forumda yayınla yada pm at biz de fazla uğraşmadan kenid dava dilekçemizi yazalım. teşekkür ederim ben şimdilik birinci adımı yaptım cevap gelmesini bekliyorum.

formu takip etmiyorsun herhalde hocam.hocamız öyle bir açık açık için de 119 sayılı 80 sayılı ttk daha sonra teknik öğretmenlik daha sonra 657 sayılı 152 nolu maddeyi örnek göstermiş.40 lı sayfalarda vardı hocam

Tuna54' Alıntı:
ben cumartesi avukatla görüşüyorum. Davayı inceleyip kazanabilirlik ihtimaline göre acacağız. Sendikanın avukatı. İlçemde sendika başkanı oldukça ilgilendi. Daha önce 764 davanın 762 tanesini kazanmışlar. Bizim dava içinde ilçe başkanımız kazanırız yorumunu yaptı. Heralde mebteki 3000 ci avukat kadar tecbüre edinmişlerdir. 700 küsür davayla.

hangi sendika hocam benim adımada dava açsnlar üye olayımda..

Konu: Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

esesim26' Alıntı:
Hocam yazdığınız şeylerde kafama takılan şeyler var? Müsadenizle sormak istiyorum.
MEB adına çalışan bir avukat bu iş için niye bizim yanımızda olup bizi savunsun.Diyebilirsiniz ki maddi olarak karşılığını alacak fkat MEB i savunarak belki onlarca dava alıyor sadece bir dava için niye MEB le arasını bozsun. Bundan sonra hiç MEB den dava alamama riskini alsın.
Bu konuda dava açmak isteyenlerle size verilen cevap emsal gösterilerek toplu şekilde dava açılabilir. Ve bir avukar bunu takip eder.Bu şekilde maddiyatta paylaşılır ve kımsenın aklında bişey kalmaz.
Dediğiniz avukat davayı %99 kazanma ihtimalinden bahsediyorsa dava kazanma karşılığı maddi olarak anlaşma yapılabilir ki en mantıklısı da budur.
Sendika avukatlarından fazla bir iş çıkmayacağından bahsetmişsiniz ama bu konuda en tecrübeli avukatlar onlar sadece bizim için değil bir çok dava açıyorlar ve mevzuatı en iyi bilenler onlar.
Okul öncesi öğretmenleri için açılan davadan bahsetmişsiniz içeriğini bilmiyorum fakat bizim durumumuz çok farklı ve hukuk bitirmeyen mantıklı düşünen herkes tarafından haklılığımız ortada.. Eğer bizi haksız bulacak bir hakim varsa da Türkiye de zaten hukuk bitmiştir buna karşı yapacak bişeyimiz yoktur...

sendika avukatları bilmiyor demiyorum, öylesine ilgileniyorlar diyorum.. yani onlarda ücret karşılı tutulabilir elbet ama sendika adına rasgele çok araştırmadan genel kültür bilgileriyle ilerliyorlar. para almadan detaylı bir araştırma yapıp 1-2 yıl takip etmezler.. sadece sendikadaki yüzlerce kişi bu şikayetle başvurursa genel bir dava açıp detaylıca ilgileniyorlar..

bu avukat aslında öğretmen, hemde aynı zamanda avukat.. googlede öğretmen avukat diye arattırırsan anlarsın hocam.. 500 kadar böyle avukat olduğu söyleniyor.. tabi sayısını bilemiyorum.. şimdi bu milli eğitimin içinde odasında bu tür işlerle meb den yana uğraşıyor ama meb in tek avukatı değil bu. başka avukatlarıda var.. şimdi bunu ben tutarsam mebi bana karşı savunmayacak diğer avukatları savunacak.. durum böyle yani.. zaten başta istemedi ama eşi vasıtasıyla bağlantı kurunca kabul etti..

hocam benim dilekçemi örnek gösterebiliyorsanız olur.. ama bugün bir arkadaş avukatıyla görüşmüş, yine o da öğretmen avukatmış.. o dilekçe cevabını örnek alamayacağını belitmiş.. eğer örnek alıp dava açabiliyorsanız zaten paylaştım, alıp kullanabilirsiniz..

Tuna54' Alıntı:
bende sizinle aynı durumdayım ama yinede davamı acacağım sessiz kalmak istemiyorum. Sendika başkanı 150-200 lira dışında bi masraf olmayacağını gerisini sendikanın karşılayacağını söyledi o masrafta pul mul dava harcı gibi ıvır zıvır şeylermiş. Şimdiye kadar buradaki öğretmen arkadaşlarım oldukça yardımcı oldular. Bakalım cumartesi edindiğim bilgileride paylaşırım. Sendikam Türk Eğitim Sen. Ama kesinlikle azcık bi ihtim al bile olsa davayı acacağım. Adamların telefonlardı usluplarına katlanamıyorum.

sendikanız benim içinde dava açsa olmazmı? nasıl olacak ben burada üye olmak istedim yapmadılar.. kişisel çıkarlarım için oluyormuşum..

tayinci' Alıntı:
BU KONUDA YAZAN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN

arkadaşlar,
ben avukat tutarak dava açmayı düşünüyorum. Milli eğitim bakanlığının avukatını tutmak istiyorum. Yani ankarada bakanlığa karşı açılan davalarda savunma amaçlı görev yapan hem hukuk bitirmiş avukat hemde öğretmen olan biri. zaten hep bu tür davalarla uğraşıyor. şans eseri abimin okulundaki öğretmen arkadaşının eşi ve bu sebeple 3000 tl dava için 200 tl de danışmalık için istiyor.. Ancak bu miktar çok fazla. ama araştırdıktan sonra edindiğim bilgi söyle, öğretmen avukat dediğimiz bu tür hem öğretmen hem avukat olan kişiler bu tür mahkemelerde çok başarılar ve 5000 tl civarı ücret talep ediyorlarmış normalde. bahsettiğim avukat MEB bakanlığında çalışıyor. görevide MEB e karşı açılan davaları savunmak. tabi ilk önce kabul etmedi uygun olmaz dedi ama atama konusunda yardım isteyince kabul etti.

Sizde biliyorsunuz ki ilk defa bu şekilde hakkımız gasp edilmiş olacak ve açacağım davada bu konuda bir ilk olacak eğer kaybedersem sizin sonradan açacağınız davalarda meb benim kaybettiğim davayı öne sürecek ve siz belkide sırf bu sebeple sıkıntıya düşeceksiniz. Ben sendikanın avukatının göndereceği dilekçeyle dava açılınca iş bitecek diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. dava sürecince sürekli yazışma yapılıyormuş. buda profosyonel bilgi istiyor. sendika avukatı sadece bireysel dava dilekçesi hazırlıyor. sendikayla olacak iş değil gibi. hayatım boyunca beni ilgilendirecek bir konuda fazlada riske girmeden 3000 tl masraf yapıp avukat tutmak istiyorum? bu süreçtede her türlü bilgi ve belgeyi sizede örneklik oluşturmak için, paylaşmayı düşünüyorum. gelecek sene veya daha sonradan tayin isteyecekler en azından rahat edecektir. bende dava sonucuna göre meslek lisesine geçme hakkı elde edeceğim. avukat %99 kazanma ihtimali veriyor. gerçi ön görüşme yaptık. ben yinede 200 tl ödeyip danışmanlık alacağım. bu paranın 100 tl miktarını yine bu forumda tanıştığım arkadaşım bana destek olmak için göndereceğini söyledi. hatta parayı birlikte aramızda toplayalım önerisi getirerek 500-600 tl ben ödeyebilirim dedi. yani ben kimsenin bu konuda destek olmayacağını düşünüyorum. sonuçta kimse beni tanımıyor ve bu benim davam gibi görünüyor. ancak bu davadan çıkacak sonuçtan ictihat alınacak sonrasında.. yani siz ileride dava açarsanız benzer konuda verilmiş kararlar varsa buna göre şansınız değişiyormuş. sonuç olarak ya kaliteli bir avukat tutacağız ve ilk dava örnek oluşturacak, sonrasında sadece bu dava kararı örnek gösterilerek idari mahkemeye başvurulacak ve bu bütün işleri kolaylaştıracak yada herkes kendi halinde sendikalarının eksik noksan yapacağı işe bakacaklar. sanırım benzer davalar sendikacalarca çocuk gelişimi alanındaki öğretmenler için açıldı ve kaybedildi. bu sebeple işin uzmanı, işin içinde bir öğretmen avukatı birlikte bana maddi destek olarak tutabilirsek herbirimizin menfaatine olacaktır. bunun sonucunda ve bu süreçte (1 yada 1.5 yıl) edineceğim tüm bilgileri ve dava sonucunuda bu arkadaşlarla paylaşacağım. aksi taktirde yine dava açacağım ama sendika avukatının göndereceği dilekçeyle dava başlayacak. ne derece sağlıklı olacak bilemiyorum. Ben şimdi ilkokula gideceğim ama bizim alanlardan mezun olupta daha önceki kararlara göre bilişim teknolojileri alanına atanmış olanların durumlarına örnek olacaktır. Bu fikri tamamen istanbuldan arayan forumda tanıştığım, daha öncesinde tanımadığım arkadaşım öne sürdü.. yani kimseden doğrudan kendi şahsım için birşey talep etmiyorum. ama söyledikleri bana mantıklı geldi. yani şurada belkide 10-20 kişiyiz istersek çevremizdeki tüm arkadaşları arayıp konudan bilgilendirip bu dava destek olabiliriz. yani ben bu söylediklerimin olacağına kendim bile inanmıyorum ama özen arkadaşımla konuşunca olabilirmi diye düşündüm. şimdi özenle ben en azından danışmanlık talep edeceğiz ama sonrasında gelecek hafta salıya kadar bu avukatı tutup dava açıp acamayacağım konusunda sizin fikir ve destekleriniz önemli. Ne diyorsunuz?

arkadaşlar bu öneriyi arkdaşa tavsiye eden benim.neden mi bugün gittim tanıdığım avukatla konuştum.sizin bu şekilde konuşmanız için en az 200 tl ödemeniz gerekiyordu.sağolsun Nihat bey benden almadı.kendisine çok teşekkür ederim.Herkes burda bişey yazıyor ama hiç biriniz şu anda bişey yapamazsınız.neden daha dilekçenize cevap gelmedi.Allahtan "tayinci" arkadaşımız önceden dilekçe vermiş ve cevabı gelmiş.benim sevindiğim nokta atamalar açıkken dava açabiliyor olması.şu anda hiçbirimiz dava açamıyoruz.haberiniz olsun.boşuna avukata gidip para vermeyin.ilk önce itiraz dilekçesinin gelmesi gerekiyor.eğer "tayinci" arkdaşımız davayı kazanırsa hepimiz için en öenmlisi de halen meslek lisesinde çalışanlar için örnek teşkil edecek.ben hatta "tayinci" arkdaşımızın verdiği itiraz dilekçesi ile dava açmak istediğimi söyledim.Nihat bey açamazsınız dedi.şimdi bilmeden herkes konuşur.biri 3000 tl çok demiş yok ya senin burda tüm hayatın söz konusu...!alt limit 5350 tl gidip sorun tanımadığınız avukata...ben arkadaşıma şu öneriyi getimiştim.arkadaşımı tanımadan ğer formda bu 3000 tl için fon oluşturursak arkaşımız açar.tabiki bizimde açmamız lazım bizde 3000 tl yi vereceğiz ama bu tayin döneminde açılan bir dava olacağı için emsal teşkil etmiş olacak.hepimiz verebileceği miktarda ki bende dahil hocamızın kendisi de dahil vermesini herkesten rica edecktim.ama hocamıza ben bildiğim iki öğretmen arkadaşımla görüşüp size dönerim.dedim güvendiğim arkdaşımı aradım ve arkdaşımla konuşmamdan sonra daha o sıcak bakmadı.diğer arkdaşımı da aradım müsait değildi.sonra dönerim dedi, halen dönecek...!dedim ya şimdi onlarda muhtemelen yazdıklarımı okuyacak ne düşünürler bilemem...!den gidip dilekçe veriyorum.arkdaşlarımı bilgilendiriyorum.ben gidip avukat ile görüşüyorum.."tayinci" arkdaşımı arayıp soruyorum.buluyorum.ama herkes bir bu hocalarmız yapsın sonra biz peşinden gideriz düşüncesinde...!arkdaşlar kızgınım birşeyler yapmak için çabalayan arkdaşlar alınmasın lütfen...!

safranboludan mustafa hocama teşkkür ederim aradı saatlerce konuştuk henüz kapattık telefonu daha öncesindede özenle ve diğer arkadaşlarlada.. herkese teşekkür ederim..

ancak sendika işleriyle uğraşan arkadaşlar mutlaka sendika avukatıyla birebir ve yüz yüze görüşüp konuşun işlerin ilerlemesi nasıl olacak bilgi alın.. diğer türlü sendika genel başkanları gibi kişiler sadece siyaset yapıyorlar bundan emin olun.. bugün eğitimsene üye olayım dedim avukatının ilgisi yüzünden il başkanı demezmi ya sen çıkar için gelmişsin, sayım bitti geçen ay neden üye olmamıştın dedi.. bir ay önce avukat talep etmiştim yine ücretli olarak.. şimdi beni sayamayınca üye bile yapmadılar..

iyi geceler herkese yarın görüşürüz.. benimle konuşmak isterseniz özelden tel gönderebilirsiniz.. konuşuruz ne yapacağımıza ne yapmalıyız karar veririz..

isteyen herkes bu dilekce cevabını kullanabiliyorsa kullansın.. yeterki bişeyler yapalım..

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/

bu adresi sık kullanılana ekleyin belge oldukça buraya eklerim..

benim isteğim kendi bağımızı kendimiz çözelim, sendikaların siyasi ellerine amellerine teslim olmaya gerek yok 2000'e yakın elektronikçiyiz..

örgütlensek aylık sendikalara 10 tl veriyoruz.. bu 20000 tl ederki istense her ay 7-8 kişiye dava açarız kolayca.. ama sendikaların bizden önemli işleri var.. af çıkaracaklar.. siyasi çıkar peşinde koşacaklar.. biz güzel bir internet sitesi yapabiliriz.. sadece bizimle ilgili olur bir vakıf gibi dernek gibi çalıştırırız siteyi.. derneğin üyelik aidatıda 1-2 tl olsa yeter 2000 kişi için.. gelirler giderler aylık tüm üyelere rapor edilir.. kimse para kazanma sevdasında değil haklarımızı koruruz.. birlik olalım.. ben davamı kazansamda diğer arkadaşlara destek olmak isterim ama bugün benimde desteğe ihtiyacım olacak.. yardım edecekler salıya kadar haber versin lütfen.. iyi geceler..

Tuna54' Alıntı:

dava açamazsınız.açmayı denemeyin.kazanacağınız davayı kaybedersiniz.dilekçenizin gelmesini bekleyin.geldikten sonra dava açabilirsiniz.bende dilekçemi bekliyorum...lütfen kazanabilecek davamızı kaybetmeyelim.

omegafi' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:
Hocam süreci iyi planlayalım maddi açıdan destek olabilecek arkadaşlar ve siz görev yerlerimizi adımızı soyadımızı felan özel paylaşımlar yapalım....sonucta 50 -100 kişi birleşşsek en fazla 50-100 lira vereceğiz...kaybedecklerimiz yada kazanacaklarımız yanında nedir..Sonuçta biribirimize güveneceğiz güvenmek zorundayız....Bu hepimizin davası.Üzerimize düşen 50-100 ne varsa ödeyebiliriz.ben en az 3-5 kişi maddi destek sağlayacak bulabilirim..Ne kadar çok olursak o kadar az külfetli olacaktır...Hatta hepimiz müdahil oluruz....Dediğim gibi süreci planlayalım ve biranönce içraaata geçelim..Bakın bunları yazan ben meslek lisesindeyim ve yerimden ayrılmayacak burdan emekli olacak konumda güzel bir lisedeyim..Lütfen herkes üstüne düşeni yapsın bu işi birilerine bırakmasın..Birlikten kuvvet doğar...

SÜRECİ İYİ PLANLAYALIM
Mantıklı her durum için maddi manevi desteğe hazırım. Bende meslek lisesindeyim rahatım epeyce yerinde aslında ama bana yakın olanlara uzaktayım hayatımı kurmakta zorlanıyorum, tayin olmalıyım yaklaşmalıyım memleketime.

Tuzukurular nerdesiniz, forumu okuyosunuz ama yazmaya dahi tenezzül etmiyosunuz. Üzülüyorum.

hocam size yüzde yüz katılıyorum.bu hususta "tayinci" hocamıza destek olmak yani güvenmek zorundayız.tabiki bizde dava açarken kimse para vermeyecek.ama bu atama döneminde dava açabilecek tek kişi "tayinci" hocamız...

arkaşlar şu anda saat 02:16 ve ben bugün bakamadığım yorumları okudum ve elimden geldiğince cevapladım.artık beraber hareket edip etmemek size kalmış.bakın "tayinci" arkdaşımızın kim olduğunu araştırmayacak kadar sorumsuzsunuz(araştıranlara sözüm yok).arkdaşımız bu süreçte yaptıklarını aktarmış.ben burayı inceleyip, buldum hocamızı.

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum ... YFA-h1.htm

isteseydiniz sizde bulurdunuz.arkdaşlar birkez daha diyorum.atama döneminde dilekçesine itiraz gelen varsa yazsın.onuda dahil edip ikisi dava açsınlar yada üçü..kaç kişi varsa
hatta "tayinci" arkadaşımıza avukat tutalım derken şunu örnek verdim.adamlarda(milli eğitim bakanlığında) atom bombası var,siz ise sadece dilekçe ile başburarak(kılıçla) mücadeleye girmeye kalkıyorsunuz.sizden eser kalmaz.meb bize böyle bişey yapmışlarsa bir bildiği var, birşeylere güveniyorlar...!bizde bilen birilerinden yardım(avukatlardan) almak zorundayız.isteyen istediğini söyleybilir.burdan meslek lisesindekilere sesleniyorum,bana dokunmayan bin yaşasın mantığıyla hareket etmeyin...!bir senedeki maaaş farkımız ek ders dahil en az "7000 tl" avukata vereceğiniz meblaa "3000 tl" gerçekten karlı bir yatırım...

Arkadaşlar bende destek olurum. Yalnız merak ettiğim konu, davayı kazanınca zaten mahkeme avukatlık giderleri vs. gibi bir tazminat cezasını da karşı tarafa yüklüyor. Bu durumda avukat meb'den davayı kazandığı vakit alacağı para ne olacak.
Ben zamanında idari mahkemeye başvurmuş, davayı kaybetmiş ve benim peşinen ödediğim paradan bu giderler düşülmüştü.

Ayrıca 2004 ten beri çalışıyorum ve süreci hatırlatayım. 2000 deydi sanırım ilk elektronikçileri bilgisayara atadılar. 2002de bunu iptal ettiler. Sagolsun bizden mezun ankarada ikamet eden arkadaşlar MEB'i yol ederek tekrar atanmamız için karar aldırmaya çalıştılar. 2002 de mezun olduktan sonra atanamayınca bende hem Danıştaya dava açtım hem de AKP den bir milletvekili aracılığıyla Bakan'a ulaştırılmak üzere konuyla ilgili bir dosya hazırladım. Her neyse 2004 mart döneminde atamam gerçekleşti.(Davamın sonucu 2004 sonuna doğru sonuçlandı.)

2 sene önce aynı şekilde siz meslek lisesine atanamazsınız denildi ama sonra düzeltildi. Bugün aynı şey oluyor yine. Bu arada bizleri kadrolu teknisyen yaptılar (Formatörlük olayı) ses seda yok, ders saatini 2 saatten 1 saate çektiler ses seda yok (Bedenciler bir kıyamet kopardılar MEB hemen geri adım attı), en son 2009 eylülünde liselerdeki BİT dersini seçmeli ders yaptılar yine ses seda yok.

Yani adamlar baktılar ki bu bilgisayarcıların kafalarına vur al ellerinden ekmeklerini sesleri çıkmıyor. Adamların tüm bunları yapmaktaki amaçlarını şu şekilde düşünüyorum; Tüm okullarda artık işlem bilgisayarla yapılıyor ama adam gibi bilgisayarı kullanan öğretmen idareci sayısı sınırlı. Çalışanların bu yetersizlikler işlerin yavaş yürümesine sebep oluyor(Hepiniz idarecilerin o basit işleri bile halledemediklerini görmüşünüz dür) ayrıca bilgisayar ağ sorunlarında şirketleri para gidiyor. Çözüm tabi anlamışınızdır, MEB her okula teknisyen atayamayacağına göre zamanında biz bunları hayrımıza işe almıştık , eee artık meslek liseleri için yeterli sayıda mezun da var bunları formatör yapayım, alayım düz liseye veya ilköğretime sonra derslerini kaldırayım sonu malum. Eeee okulun tüm işlerini yapabilecek yeterliliğe sahip bizleri idareci yapmakta işlerine gelmez.

Çok uzattım farkındayım ama derdim sonunda bizi getirmeyi istedikleri noktaya dikkatinizi çekmek ve neden bu işi basit bir atama işi görmememiz gerektiğini anlatmak. O yüzden olabildiğince hızlı hareket edip, büyük bir berebarlik oluşturup davayla bu işi bitirmeliyiz.
Bu yazımı bir yerlere koplayın dursun, umarım bir gün bu sonu yaşıyorken bu yazıyı okuyor olmayız.

gokan38' Alıntı:
Arkadaşlar bende destek olurum. Yalnız merak ettiğim konu, davayı kazanınca zaten mahkeme avukatlık giderleri vs. gibi bir tazminat cezasını da karşı tarafa yüklüyor. Bu durumda avukat meb'den davayı kazandığı vakit alacağı para ne olacak.
Ben zamanında idari mahkemeye başvurmuş, davayı kaybetmiş ve benim peşinen ödediğim paradan bu giderler düşülmüştü.

Ayrıca 2004 ten beri çalışıyorum ve süreci hatırlatayım. 2000 deydi sanırım ilk elektronikçileri bilgisayara atadılar. 2002de bunu iptal ettiler. Sagolsun bizden mezun ankarada ikamet eden arkadaşlar MEB'i yol ederek tekrar atanmamız için karar aldırmaya çalıştılar. 2002 de mezun olduktan sonra atanamayınca bende hem Danıştaya dava açtım hem de AKP den bir milletvekili aracılığıyla Bakan'a ulaştırılmak üzere konuyla ilgili bir dosya hazırladım. Her neyse 2004 mart döneminde atamam gerçekleşti.(Davamın sonucu 2004 sonuna doğru sonuçlandı.)

2 sene önce aynı şekilde siz meslek lisesine atanamazsınız denildi ama sonra düzeltildi. Bugün aynı şey oluyor yine. Bu arada bizleri kadrolu teknisyen yaptılar (Formatörlük olayı) ses seda yok, ders saatini 2 saatten 1 saate çektiler ses seda yok (Bedenciler bir kıyamet kopardılar MEB hemen geri adım attı), en son 2009 eylülünde liselerdeki BİT dersini seçmeli ders yaptılar yine ses seda yok.

Yani adamlar baktılar ki bu bilgisayarcıların kafalarına vur al ellerinden ekmeklerini sesleri çıkmıyor. Adamların tüm bunları yapmaktaki amaçlarını şu şekilde düşünüyorum; Tüm okullarda artık işlem bilgisayarla yapılıyor ama adam gibi bilgisayarı kullanan öğretmen idareci sayısı sınırlı. Çalışanların bu yetersizlikler işlerin yavaş yürümesine sebep oluyor(Hepiniz idarecilerin o basit işleri bile halledemediklerini görmüşünüz dür) ayrıca bilgisayar ağ sorunlarında şirketleri para gidiyor. Çözüm tabi anlamışınızdır, MEB her okula teknisyen atayamayacağına göre zamanında biz bunları hayrımıza işe almıştık , eee artık meslek liseleri için yeterli sayıda mezun da var bunları formatör yapayım, alayım düz liseye veya ilköğretime sonra derslerini kaldırayım sonu malum. Eeee okulun tüm işlerini yapabilecek yeterliliğe sahip bizleri idareci yapmakta işlerine gelmez.

Çok uzattım farkındayım ama derdim sonunda bizi getirmeyi istedikleri noktaya dikkatinizi çekmek ve neden bu işi basit bir atama işi görmememiz gerektiğini anlatmak. O yüzden olabildiğince hızlı hareket edip, büyük bir berebarlik oluşturup davayla bu işi bitirmeliyiz.
Bu yazımı bir yerlere koplayın dursun, umarım bir gün bu sonu yaşıyorken bu yazıyı okuyor olmayız.

hocam size katılyıorum.bende ilköğetimdeyim artık gına geldi..!aynen sizin söyledikleriniz gibi olacak, biz engel olup hakkımızı savunmazsak...

BU HAFTA SONUNA KADAR BU İŞİ NETLİĞE KAVUŞTURALIM.
BİR DAHA TEKRAR EDİYORUM MADDİ MANEVİ HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM.

VE DİLİMİZDE TÜY BİTSEDE
TUZU-KURULARA YİNE SESLENİYORUM BU CUMAYA KADAR HERKES OKULUNA DİLEKÇESİNİ VERSİN.
BU MESELE HEPİMİZİN MESELESİ, DESTEK OLUN.
ADAMIN CANINI SIKMAYIN ! (özür dilerim, haddini aşan bir cümle oldu kusuruma bakmayın, ya da bakın , umrumda olur belki siz umursamazken bu meseleyi...)

gokhan38 tamamen katılıyorum.. ama biz insanlar rahatken sorun duymuyoruz bu tür işleri her zaman biri vardır halledecek.. ama adım adım tüm haklarımız elimizden gidiyor.. ben eğer açacağım davayı kaybedersem doğrudan ben etkileneceğim ama sonucunda üst mahkeme gitmek gerekecek iptal yada yeniden yargılama için.. MEB kaybettiğim davayı her dava açan için ortaya sürecek bundan emin olun.. şahsi olarak devletten çokta beklentim kalmadı aslında.. yapılan yanlışlıkların hepsini düzelteceğim yoksa sıkıntı iyice perçinlenecek ben hem kendim hemde genel durum içi iyi bir avukat tutmak istiyorum.. isterseniz bu sizin bulduğunuz bir başka avukatta olabilir.. ama süreç işliyor ve zaman kısıtlı.. ülkenin her bir köşesindeki arkadaşlarınızı arayın.. şuana kadar 7 arkadaş bizzati arayıp manevi destek verdiler gerekirse maddi destek verebileceklerini söylediler.. bilgi paylaşımı yaptık.. çokta iyi oldu.. şuan benim gibi mağdurolan varsa dava açmalı ama şuan rahat olanlarda bizlere destek vermeli.. isterse avukat akrabası olsun isterse millet vekili arkadaşı olsun farketmez bir destek.. bu durumun en azından bizleri birleştireceğini düşünüyorum.. yazın boşta vakit bulursam konuyla ilgili web sitesi hazırlayıp burada tüm elektronikçilerin toplanmasını sağlamalıyız.. ama böyle rasgele bir forum gibi olması şahsen birbirimizi tanıyalım ve sadece bu durumla ilgili bir kulis oluşturalım herbirimizin dünya görüşü maddi manevi ve siyasi farklı olabilir.. ama bu konuda birleşmeliyiz..

tayinci' Alıntı:
gokhan38 tamamen katılıyorum.. ama biz insanlar rahatken sorun duymuyoruz bu tür işleri her zaman biri vardır halledecek.. ama adım adım tüm haklarımız elimizden gidiyor.. ben eğer açacağım davayı kaybedersem doğrudan ben etkileneceğim ama sonucunda üst mahkeme gitmek gerekecek iptal yada yeniden yargılama için.. MEB kaybettiğim davayı her dava açan için ortaya sürecek bundan emin olun.. şahsi olarak devletten çokta beklentim kalmadı aslında.. yapılan yanlışlıkların hepsini düzelteceğim yoksa sıkıntı iyice perçinlenecek ben hem kendim hemde genel durum içi iyi bir avukat tutmak istiyorum.. isterseniz bu sizin bulduğunuz bir başka avukatta olabilir.. ama süreç işliyor ve zaman kısıtlı.. ülkenin her bir köşesindeki arkadaşlarınızı arayın.. şuana kadar 7 arkadaş bizzati arayıp manevi destek verdiler gerekirse maddi destek verebileceklerini söylediler.. bilgi paylaşımı yaptık.. çokta iyi oldu.. şuan benim gibi mağdurolan varsa dava açmalı ama şuan rahat olanlarda bizlere destek vermeli.. isterse avukat akrabası olsun isterse millet vekili arkadaşı olsun farketmez bir destek.. bu durumun en azından bizleri birleştireceğini düşünüyorum.. yazın boşta vakit bulursam konuyla ilgili web sitesi hazırlayıp burada tüm elektronikçilerin toplanmasını sağlamalıyız.. ama böyle rasgele bir forum gibi olması şahsen birbirimizi tanıyalım ve sadece bu durumla ilgili bir kulis oluşturalım herbirimizin dünya görüşü maddi manevi ve siyasi farklı olabilir.. ama bu konuda birleşmeliyiz..

hocam şimdi geç oldu bugün uygun vakitte sizi ararım , konuşalım.

4 sene ilköğretimde çalışmış ve sonrasında meslek lisesinde çalışmaya başlayan, ve bir dahada nasipse tayin istemeyecek bir elektronik mezunu bilişim teknolojileri teknik öğretmeni olarak bu arkadaşların başlattığı bu olaya elimden geldiğince destek vermek istiyorum.bu olay beni enterese ediyormu? net bakarsan ilgilendirmiyor benim tuzum kuru ama ne geldiyse başımıza ondan geldi, benim katkım olsun arkadaşım,ben odun olmak istemiyorum, başkalarının günlerce savaştan sonra kazandığı, çabasız ganimet istemiyorum..( taş attım yarası olanlara gi değsin diye) ha adamların başvurduğunu nerden bilecem...bilmeyecem o da arkadaşların kendi aralarındaki kararları Allah bilir.. benim göndereceğim 100 lira beni öldürmeyecek, ama buraya kayıtsız kalmak beni bozar..
bu davayı açacak arkadaş hesap numarasını yazarsa inşallah ekderste ben parayı gönderecem...

flame81' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
BU KONUDA YAZAN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN

arkadaşlar,
ben avukat tutarak dava açmayı düşünüyorum. Milli eğitim bakanlığının avukatını tutmak istiyorum. Yani ankarada bakanlığa karşı açılan davalarda savunma amaçlı görev yapan hem hukuk bitirmiş avukat hemde öğretmen olan biri. zaten hep bu tür davalarla uğraşıyor. şans eseri abimin okulundaki öğretmen arkadaşının eşi ve bu sebeple 3000 tl dava için 200 tl de danışmalık için istiyor.. Ancak bu miktar çok fazla. ama araştırdıktan sonra edindiğim bilgi söyle, öğretmen avukat dediğimiz bu tür hem öğretmen hem avukat olan kişiler bu tür mahkemelerde çok başarılar ve 5000 tl civarı ücret talep ediyorlarmış normalde. bahsettiğim avukat MEB bakanlığında çalışıyor. görevide MEB e karşı açılan davaları savunmak. tabi ilk önce kabul etmedi uygun olmaz dedi ama atama konusunda yardım isteyince kabul etti.

Sizde biliyorsunuz ki ilk defa bu şekilde hakkımız gasp edilmiş olacak ve açacağım davada bu konuda bir ilk olacak eğer kaybedersem sizin sonradan açacağınız davalarda meb benim kaybettiğim davayı öne sürecek ve siz belkide sırf bu sebeple sıkıntıya düşeceksiniz. Ben sendikanın avukatının göndereceği dilekçeyle dava açılınca iş bitecek diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. dava sürecince sürekli yazışma yapılıyormuş. buda profosyonel bilgi istiyor. sendika avukatı sadece bireysel dava dilekçesi hazırlıyor. sendikayla olacak iş değil gibi. hayatım boyunca beni ilgilendirecek bir konuda fazlada riske girmeden 3000 tl masraf yapıp avukat tutmak istiyorum? bu süreçtede her türlü bilgi ve belgeyi sizede örneklik oluşturmak için, paylaşmayı düşünüyorum. gelecek sene veya daha sonradan tayin isteyecekler en azından rahat edecektir. bende dava sonucuna göre meslek lisesine geçme hakkı elde edeceğim. avukat %99 kazanma ihtimali veriyor. gerçi ön görüşme yaptık. ben yinede 200 tl ödeyip danışmanlık alacağım. bu paranın 100 tl miktarını yine bu forumda tanıştığım arkadaşım bana destek olmak için göndereceğini söyledi. hatta parayı birlikte aramızda toplayalım önerisi getirerek 500-600 tl ben ödeyebilirim dedi. yani ben kimsenin bu konuda destek olmayacağını düşünüyorum. sonuçta kimse beni tanımıyor ve bu benim davam gibi görünüyor. ancak bu davadan çıkacak sonuçtan ictihat alınacak sonrasında.. yani siz ileride dava açarsanız benzer konuda verilmiş kararlar varsa buna göre şansınız değişiyormuş. sonuç olarak ya kaliteli bir avukat tutacağız ve ilk dava örnek oluşturacak, sonrasında sadece bu dava kararı örnek gösterilerek idari mahkemeye başvurulacak ve bu bütün işleri kolaylaştıracak yada herkes kendi halinde sendikalarının eksik noksan yapacağı işe bakacaklar. sanırım benzer davalar sendikacalarca çocuk gelişimi alanındaki öğretmenler için açıldı ve kaybedildi. bu sebeple işin uzmanı, işin içinde bir öğretmen avukatı birlikte bana maddi destek olarak tutabilirsek herbirimizin menfaatine olacaktır. bunun sonucunda ve bu süreçte (1 yada 1.5 yıl) edineceğim tüm bilgileri ve dava sonucunuda bu arkadaşlarla paylaşacağım. aksi taktirde yine dava açacağım ama sendika avukatının göndereceği dilekçeyle dava başlayacak. ne derece sağlıklı olacak bilemiyorum. Ben şimdi ilkokula gideceğim ama bizim alanlardan mezun olupta daha önceki kararlara göre bilişim teknolojileri alanına atanmış olanların durumlarına örnek olacaktır. Bu fikri tamamen istanbuldan arayan forumda tanıştığım, daha öncesinde tanımadığım arkadaşım öne sürdü.. yani kimseden doğrudan kendi şahsım için birşey talep etmiyorum. ama söyledikleri bana mantıklı geldi. yani şurada belkide 10-20 kişiyiz istersek çevremizdeki tüm arkadaşları arayıp konudan bilgilendirip bu dava destek olabiliriz. yani ben bu söylediklerimin olacağına kendim bile inanmıyorum ama özen arkadaşımla konuşunca olabilirmi diye düşündüm. şimdi özenle ben en azından danışmanlık talep edeceğiz ama sonrasında gelecek hafta salıya kadar bu avukatı tutup dava açıp acamayacağım konusunda sizin fikir ve destekleriniz önemli. Ne diyorsunuz?

arkadaşlar bu öneriyi arkdaşa tavsiye eden benim.neden mi bugün gittim tanıdığım avukatla konuştum.sizin bu şekilde konuşmanız için en az 200 tl ödemeniz gerekiyordu.sağolsun Nihat bey benden almadı.kendisine çok teşekkür ederim.Herkes burda bişey yazıyor ama hiç biriniz şu anda bişey yapamazsınız.neden daha dilekçenize cevap gelmedi.Allahtan "tayinci" arkadaşımız önceden dilekçe vermiş ve cevabı gelmiş.benim sevindiğim nokta atamalar açıkken dava açabiliyor olması.şu anda hiçbirimiz dava açamıyoruz.haberiniz olsun.boşuna avukata gidip para vermeyin.ilk önce itiraz dilekçesinin gelmesi gerekiyor.eğer "tayinci" arkdaşımız davayı kazanırsa hepimiz için en öenmlisi de halen meslek lisesinde çalışanlar için örnek teşkil edecek.ben hatta "tayinci" arkdaşımızın verdiği itiraz dilekçesi ile dava açmak istediğimi söyledim.Nihat bey açamazsınız dedi.şimdi bilmeden herkes konuşur.biri 3000 tl çok demiş yok ya senin burda tüm hayatın söz konusu...!alt limit 5350 tl gidip sorun tanımadığınız avukata...ben arkadaşıma şu öneriyi getimiştim.arkadaşımı tanımadan ğer formda bu 3000 tl için fon oluşturursak arkaşımız açar.tabiki bizimde açmamız lazım bizde 3000 tl yi vereceğiz ama bu tayin döneminde açılan bir dava olacağı için emsal teşkil etmiş olacak.hepimiz verebileceği miktarda ki bende dahil hocamızın kendisi de dahil vermesini herkesten rica edecktim.ama hocamıza ben bildiğim iki öğretmen arkadaşımla görüşüp size dönerim.dedim güvendiğim arkdaşımı aradım ve arkdaşımla konuşmamdan sonra daha o sıcak bakmadı.diğer arkdaşımı da aradım müsait değildi.sonra dönerim dedi, halen dönecek...!dedim ya şimdi onlarda muhtemelen yazdıklarımı okuyacak ne düşünürler bilemem...!den gidip dilekçe veriyorum.arkdaşlarımı bilgilendiriyorum.ben gidip avukat ile görüşüyorum.."tayinci" arkdaşımı arayıp soruyorum.buluyorum.ama herkes bir bu hocalarmız yapsın sonra biz peşinden gideriz düşüncesinde...!arkdaşlar kızgınım birşeyler yapmak için çabalayan arkdaşlar alınmasın lütfen...!

Geri