Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
m-akyer :hocam sendika ile görüşecem dediniz ne oldu.sonuç.gerçekten çok kötü oldu.birşeyler olmuyor mu ya?bu konuda nasıl iş bu!

arkadaşlar ben yukarıda arkadaşın verdiği dilekçeyi okula verdim gelecek red cevabına göre dava açacağım ancak aklıma takılan bazı hususlar var

80 sayılı TTK kararında
Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan
öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği
görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son
atama kararlarında
belirtilen alanlarda yapılır.

Madde 10 ikinci paragraf
Mezun oldukları yükseköğretim programı veya aylık karşılığı okutabilecekleri dersler
itibarıyla birden fazla alan öğretmenliğine atanabilecek durumda olanlar, ihtiyaç duyulduğunda bu
alan öğretmenliklerinden her hangi birisinde görevlendirilebilirler. Bunların yer değiştirme suretiyle
atamalarında, öğretmenliğe atanmalarına esas olan alan/kurum öğretmenliği esas alınır.

şeklinde ibareler var bizim öğretmenliğe atanmamıza esas olan alan elektronik öğretmenliği değil mi? o zaman bu adamlar TTK kararına göre hareket ediyorlar gibi durmuyor mu

barracuda66' Alıntı:
tayinci' Alıntı:
http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/

ihtiyacınız olabilecek belgeler burada.. dilekçemin cevabuı geldi ben dava açacağım avukat dilekçe hazırlayıp bana göndeecek.. bireysel dava açacağım.. Arkadaşlar dilekçe verip olumsuz cevap almadan avukatların yapacağı birşey yok..

1.dilekçe ver
2.olumsuz yanıtı al
3.bulunduğun yerde idari yada asliye hukuk mahkemesine dava dilekçesi ver..
4.bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle, bekle....
5.Dava sonucuna göre meslek lisesine atan..
6.arada geçen zamanda maaş değişikliğinden dolayı tazminat davası için mahkemeye yeni bir dilekçe ver..

hocam dava dilekçeni forumda yayınla yada pm at biz de fazla uğraşmadan kenid dava dilekçemizi yazalım. teşekkür ederim ben şimdilik birinci adımı yaptım cevap gelmesini bekliyorum.

tamam ama pazartesi en geç salı gönderecek avukat.. ama pahalı avukat değil bu sendikanın avukatı.. 3000 tl isteyen avukat %99 kazanırız dedi ama ben 3000 tl ödemek istemiyorum.. çok pahalı geliyor gerçekten.. sendikanın avukatıda ben dilekçenizi hazırlayıp göndereceğim deyince danışmanlık içinde diğerine gitmek istemedim.. acaba yanlışmı yaptım..

Konu: Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

ares0106' Alıntı:
aklıma takılan bazı hususlar var

80 sayılı TTK kararında
Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan
öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği
görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son
atama kararlarında
belirtilen alanlarda yapılır.

Madde 10 ikinci paragraf
Mezun oldukları yükseköğretim programı veya aylık karşılığı okutabilecekleri dersler
itibarıyla birden fazla alan öğretmenliğine atanabilecek durumda olanlar, ihtiyaç duyulduğunda bu
alan öğretmenliklerinden her hangi birisinde görevlendirilebilirler. Bunların yer değiştirme suretiyle
atamalarında, öğretmenliğe atanmalarına esas olan alan/kurum öğretmenliği esas alınır.

şeklinde ibareler var bizim öğretmenliğe atanmamıza esas olan alan elektronik öğretmenliği değil mi? o zaman bu adamlar TTK kararına göre hareket ediyorlar gibi durmuyor mu

hocam şu sorduğun sorunun cevabını kaç kere verdim.. yine vereyim..

bakanladığın düzenlediği atama kararı senin okulunda müdüründe dosyanda var.. ve atama kararı türkiyedeki tüm bilgisayarcılarda aynı.. burada bir sorun yok.. ikinci olarak alan öğretmenliklerinden herhangi birisine görevlendirilir diyor.. görevlendirsin ama.. hemen yazının devamındada öğretmenliğe atanmalarına esas olan alana atanacağını söylüyor.. bizim alanımız bilişim teknolojileri.. evet.. şuan resmen meslek liselerine atanacak şekilde bilişim teknolojileri.. verdikleri hakları alamazlar.. bizi uğraştırıyorlar.. kimse üzülmesin.. haklıyız.. dav ilede olsa hakkımızı alacağız.. ama daha fazla destek olalım birbirimize tüm tanıdıklarınızı arayın.. mutlaka dilekçe verip dava açsınlar.. çok davalar kaybetmeye başlarsa MEB artık bunu kabullenecek ve talim terbiye kararlarına işlenecektir bu.. yani hiçbir hukuksal dayanakları yok saddece laf salatası yapıyorlar.. iki alanın ismide aynı.. önce bunu bir açıklasınlar..

okulundanda kararnameni alabilirsin, en son atama kararının bir fotokopisini al müdürüne aslı gibi onaylat bulunsun yanında.. orada 155 de yapılan değişikliğe göre alan değişikliği yapılmıştır diyor.. 125 t.t.k.k ile tüm alan isimleri bilişim teknolojileri oldu.. 155 daha önce çıktı 6 ay öncesinde ama 155'e göre hiçbir bilgisayar öğretmenine işlem yapmadılar..

ama bilgisayar öğretmenlerinde daha farklı bir atama kararı bulunuyorsa bilmiyorum.. bizim okulda yok ama okullarında bilgisayarcı olan arkadaşlar lütfen rica etsinler arkadaşlarının atama kararlarıyla kendi kararlarını karşılaştırsınlar.. herhangi bir fark varmı? her ikisindede önceki alan, yeni alan, ve alttaki açıklama aynımı bir baksınlar.. yoksa bu adamlar çaktırmadan bize farklı kararnamemi çıkarttılar.. biz bu alan değişikliğiyle herhangi bir belge imzaladıkmı? avukat bugün sordu ama ben hatırlamıyorum.. sadece duyuruyu imzaladım ben.. yoksa şahsi bir yazı göndermediler.. bizden habersizde öyle alan değişikliği yaparlarsa çok kızarım..

BAKANLIK ATAMA KARARIM AŞAĞIDA SİZİN KARARLARDA BÖYLEMİ.. BİLGİSAYAR ÇIKIŞLI OLANLARIKİDE AYNIMI OKULUNUZDA VARSA ARKADAŞLARDAN ÖĞRENİN BENİ HABERDAR EDİN LÜTFEN.. BUNU MERAK EDİYORUM.. BURASI ÖNEMLİ ÇÜNKÜ.. AYNI KARARNAMELERE FARKLI UYGULAMA YAPIYORLAR.. AMA FARKLI İSE DOĞRUDAN KARARNAMELERE DAVA AÇMALIYIZ..

Ekli dosyalar

arkadaşlar bakanlığın gönderdiği cevap yazısında böle bir ifade var.geçicic madde 1 uygulanıyor demiş.en son atama kararrında biz de bilişim teknolojileri öğretmeniyiz.daha doğrusu herkes bilişm teknolojileri öğretmeni oldu.anlamıyorumki bilişim teknolojileri öğretmeninin farklı statüleridemi var.
en son atama kararnamemde ne olarak atandığı mı nerden öğrencem ayrıca:)
membiside bilişim teknolojileri öğretmeni yazıyor.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    132 KB · Görüntüleme: 572
BAKANLIK ATAMA KARARIM AŞAĞIDA SİZİN KARARLARDA BÖYLEMİ.. BİLGİSAYAR ÇIKIŞLI OLANLARIKİDE AYNIMI OKULUNUZDA VARSA ARKADAŞLARDAN ÖĞRENİN BENİ HABERDAR EDİN LÜTFEN.. BUNU MERAK EDİYORUM.. BURASI ÖNEMLİ ÇÜNKÜ.. AYNI KARARNAMELERE FARKLI UYGULAMA YAPIYORLAR.. AMA FARKLI İSE DOĞRUDAN KARARNAMELERE DAVA AÇMALIYIZ..
buna yarin ben normal bilgisayar bölümü mezunu arkadaşımınki ile benimkii bir karşılaştırayım okulda.....

hocam ben karşılaştırdım. arkadaşı üniversiteden tanıyorm o bilgisayar kontrol okude ben haberleşme şimdi ikimizde aynı ilçede görev yapıyoruz ben özlük dosyalarından kararnameleri çıkarıp baktım herşey ayı kişisel bilgiler dışında.

doctor_cmptr' Alıntı:
arkadaşlar bakanlığın gönderdiği cevap yazısında böle bir ifade var.geçicic madde 1 uygulanıyor demiş.en son atama kararrında biz de bilişim teknolojileri öğretmeniyiz.daha doğrusu herkes bilişm teknolojileri öğretmeni oldu.anlamıyorumki bilişim teknolojileri öğretmeninin farklı statüleridemi var.
en son atama kararnamemde ne olarak atandığı mı nerden öğrencem ayrıca:)
membiside bilişim teknolojileri öğretmeni yazıyor.

bakanlık laf cambazlığı yapıyor.. biz meslek liselerinde bilişim teknolojileri öğretmeni olduk.. bize kimse siz ilkokullardaki bilişimcilerdensiniz demedi.. saçmalıyorlar.. bunuda davada belirtmek gerek.. bana 2008 yılıda açıkca artık seni meslek lisesine atamayız deselerdi o zamandan davamı açar bugün tayin isterken mağdur olmazdım.. salak herifler..

hocam ben karşılaştırdım. arkadaşı üniversiteden tanıyorm o bilgisayar kontrol okude ben haberleşme şimdi ikimizde aynı ilçede görev yapıyoruz ben özlük dosyalarından kararnameleri çıkarıp baktım herşey ayı kişisel bilgiler dışında.
e o zamaan gçici madde 1 uygulanmıyor....sonucu çıkıyor halbuki meb bu madde uygulanıyor demiş bizi kandırıyorrlar....

bakanlık laf cambazlığı yapıyor.. biz meslek liselerinde bilişim teknolojileri öğretmeni olduk.. bize kimse siz ilkokullardaki bilişimcilerdensiniz demedi.. saçmalıyorlar.. bunuda davada belirtmek gerek.. bana 2008 yılıda açıkca artık seni meslek lisesine atamayız deselerdi o zamandan davamı açar bugün tayin isterken mağdur olmazdım.. salak herifler..
evet şimdi mesele açıklığa kavuşuyor yeni anlıyorum olayı...sanırım dururmumuz şu :
geçici madde 1 de yazılan hakkımız ek çizelgede bizim mezun oldugumuz alanımız devre dışı bırakılarak önümüz kesilmeye çalışılıyor.bakanlıgın geçicci madde 1 dogrultusunda ek çizelgedeki kaynak alanları değiştirip bizim bölümümüzüde oraya eklemesi gerek sanırım.
Ama bu seferde elektronik mezunlarını tekrar ilk atamada bilişm teknolojilerine ataması gerekecek sanırım.çünkü kaynak alana eklemiş oalcak.
acaba yanlışmı anlıyorum.....

erciyes38' Alıntı:
Arkadaşlar ekte mebbis ekranından aldığım görüntüde bakanlık atama alanında bilişim teknolojileri(A) diyor burdaki Ane anlama geliyor. Birde bölümünün karşısında atama-ortaöğretim yazıyor. Bu durumda kendileriyle otomatik olarak çelişmiyorlar mı? Dava için bu yeterli değil mi? Siz ne dersiniz.?
Hocam ben ilköğretime atanmış olmama rağmen bende de atama-ortaöğretim yazıyor. İlginç gerçekten. Bötecilerde de böyle mi yazıyor acaba.

yuzuakyener' Alıntı:
erciyes38' Alıntı:
Arkadaşlar ekte mebbis ekranından aldığım görüntüde bakanlık atama alanında bilişim teknolojileri(A) diyor burdaki Ane anlama geliyor. Birde bölümünün karşısında atama-ortaöğretim yazıyor. Bu durumda kendileriyle otomatik olarak çelişmiyorlar mı? Dava için bu yeterli değil mi? Siz ne dersiniz.?
Hocam ben ilköğretime atanmış olmama rağmen bende de atama-ortaöğretim yazıyor. İlginç gerçekten. Bötecilerde de böyle mi yazıyor acaba.

Bu ne yaman çelişki böyle. Bötecileri bilmiyorum malesef tanıdığımda yok. Bu bakanlığın kendinden haberi yok.

erciyes38' Alıntı:

BENDE BAKANLIK ATAMA ALANINDA:BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ(A)
BÖLÜMÜ: BOŞ

MEZUNİYETİ BİLGİSAYAR OLAN ARKADAŞTA İSE
BÖLÜMÜ: ATAMA-ORTAÖĞRETİM

OKULDAKİ DİĞER BRANŞLARA BAKTIM KİMİNDE VAR KİMİNDE YOK MÜDÜRDE BİLE BAZI KISIMLAR BOŞ SANIRIM ÇOK ANLAMLI BİR KISIM DEĞİL :o

BÖLÜMÜ: BOŞ

MEZUNİYETİ BİLGİSAYAR OLAN ARKADAŞTA İSE
BÖLÜMÜ: ATAMA-ORTAÖĞRETİM
ha varyabuna çok gülerim işte gerizekalılar yaptıklarından bile haberleri yok.aynı atama kararında birine kültür dersi öğretmeni diğerine teknik öğretmen mualemesi yapıyo beyinsiz herifler......valla yılın komedisi eğer böle bir durum gerçekse yanılmıyorsak......

Aslında gerekçelerini sadece son paragrafta açıklamışlar. "80 sayılı çizelgede mesleki okullara atanacaklar bellidir ve elektronik programı o listede yok" diyorlar. Halbuki orada sadece atanamayacaklar * ile belirtilmiştir. Ki biz o listede daha önceden de yer almamıştık. Kelime oyunu işte.

Anlayamadığım bi nokta var aslında.
“İhtiyacın karşılanamaması maddesine göre sizi ilköğretim okulları ihtiyacından dolayı atamıştık, 80 sayılı kararla o madde de kalktığından ve artık ihtiyaç olmadığından bilişim alanına atamıyoruz. Geçici madde 1’den dolayı atama branşınızı da değiştirmiyoruz. “ diyorlar. Ama çok saçma oluyor ilköğretim okulu ihtiyacındandı diyor, ama mesleklere atamış, geçici made 1 diyor, ama atama kararnamesindeki bilişim alanında mesleki okullara da atanabildiğimizi es geçiyor. Sadece bilişim alanı deyip geçiyor. Üstelik atama kararlarının altında da lütfi orak imzası var.
Onun yerine neden şöyle bir ifade kullanmıyorlar acaba: “İhtiyacın karşılanamaması maddesine göre sizi mesleki ve orta öğretim kurumlarına atamıştık, artık mesleki kurumlarda size ihtiyaç yok, ilköğretim okullarında ihtiyaç ise devam etmekte” demiyorlar. Yine itiraz ederdik ama daha inandırıcı olurdu bu şekilde. Bunu onlarda akıl etmişlerdir ama neden ifadeleri bu şekilde değil? Bu açıklamalarının altında başka bişi daha mı var. Bir sonraki adımlarını düşünerek mi bu şekilde ifade ediyorlar?

Hocam neresinden tutarlarsa tutsunlar bu uygulamaları ellerinde kalır. Kaç gündür bakıyorum, onların tarafından düşünmeye çalışıyorum, ama bu yapılan elekronik başvuru ekranında yasal olmayan bir şekilde engellemeden başka bir şey değil.

Aslında gerekçelerini sadece son paragrafta açıklamışlar. "80 sayılı çizelgede mesleki okullara atanacaklar bellidir ve elektronik programı o listede yok" diyorlar. Halbuki orada sadece atanamayacaklar * ile belirtilmiştir. Ki biz o listede daha önceden de yer almamıştık. Kelime oyunu işte.

Anlayamadığım bi nokta var aslında.
“İhtiyacın karşılanamaması maddesine göre sizi ilköğretim okulları ihtiyacından dolayı atamıştık, 80 sayılı kararla o madde de kalktığından ve artık ihtiyaç olmadığından bilişim alanına atamıyoruz. Geçici madde 1’den dolayı atama branşınızı da değiştirmiyoruz. “ diyorlar. Ama çok saçma oluyor ilköğretim okulu ihtiyacındandı diyor, ama mesleklere atamış, geçici made 1 diyor, ama atama kararnamesindeki bilişim alanında mesleki okullara da atanabildiğimizi es geçiyor. Sadece bilişim alanı deyip geçiyor. Üstelik atama kararlarının altında da lütfi orak imzası var.
Onun yerine neden şöyle bir ifade kullanmıyorlar acaba: “İhtiyacın karşılanamaması maddesine göre sizi mesleki ve orta öğretim kurumlarına atamıştık, artık mesleki kurumlarda size ihtiyaç yok, ilköğretim okullarında ihtiyaç ise devam etmekte” demiyorlar. Yine itiraz ederdik ama daha inandırıcı olurdu bu şekilde. Bunu onlarda akıl etmişlerdir ama neden ifadeleri bu şekilde değil? Bu açıklamalarının altında başka bişi daha mı var. Bir sonraki adımlarını düşünerek mi bu şekilde ifade ediyorlar?
İhtiyacın karşılanamaması maddesine göre sizi ilköğretim okulları ihtiyacından dolayı atamıştık
hocam böle bir kara nerde var yazılı olarak göstersinler bakalım....yada karaname felan her ne ise.öle kafasına göre vermiştik almıştık olurmu yaaa muz cumhuriyetimi burası..:))))

BU KONUDA YAZAN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN

arkadaşlar,
ben avukat tutarak dava açmayı düşünüyorum. Milli eğitim bakanlığının avukatını tutmak istiyorum. Yani ankarada bakanlığa karşı açılan davalarda savunma amaçlı görev yapan hem hukuk bitirmiş avukat hemde öğretmen olan biri. zaten hep bu tür davalarla uğraşıyor. şans eseri abimin okulundaki öğretmen arkadaşının eşi ve bu sebeple 3000 tl dava için 200 tl de danışmalık için istiyor.. Ancak bu miktar çok fazla. ama araştırdıktan sonra edindiğim bilgi söyle, öğretmen avukat dediğimiz bu tür hem öğretmen hem avukat olan kişiler bu tür mahkemelerde çok başarılar ve 5000 tl civarı ücret talep ediyorlarmış normalde. bahsettiğim avukat MEB bakanlığında çalışıyor. görevide MEB e karşı açılan davaları savunmak. tabi ilk önce kabul etmedi uygun olmaz dedi ama atama konusunda yardım isteyince kabul etti.

Sizde biliyorsunuz ki ilk defa bu şekilde hakkımız gasp edilmiş olacak ve açacağım davada bu konuda bir ilk olacak eğer kaybedersem sizin sonradan açacağınız davalarda meb benim kaybettiğim davayı öne sürecek ve siz belkide sırf bu sebeple sıkıntıya düşeceksiniz. Ben sendikanın avukatının göndereceği dilekçeyle dava açılınca iş bitecek diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. dava sürecince sürekli yazışma yapılıyormuş. buda profosyonel bilgi istiyor. sendika avukatı sadece bireysel dava dilekçesi hazırlıyor. sendikayla olacak iş değil gibi. hayatım boyunca beni ilgilendirecek bir konuda fazlada riske girmeden 3000 tl masraf yapıp avukat tutmak istiyorum? bu süreçtede her türlü bilgi ve belgeyi sizede örneklik oluşturmak için, paylaşmayı düşünüyorum. gelecek sene veya daha sonradan tayin isteyecekler en azından rahat edecektir. bende dava sonucuna göre meslek lisesine geçme hakkı elde edeceğim. avukat %99 kazanma ihtimali veriyor. gerçi ön görüşme yaptık. ben yinede 200 tl ödeyip danışmanlık alacağım. bu paranın 100 tl miktarını yine bu forumda tanıştığım arkadaşım bana destek olmak için göndereceğini söyledi. hatta parayı birlikte aramızda toplayalım önerisi getirerek 500-600 tl ben ödeyebilirim dedi. yani ben kimsenin bu konuda destek olmayacağını düşünüyorum. sonuçta kimse beni tanımıyor ve bu benim davam gibi görünüyor. ancak bu davadan çıkacak sonuçtan ictihat alınacak sonrasında.. yani siz ileride dava açarsanız benzer konuda verilmiş kararlar varsa buna göre şansınız değişiyormuş. sonuç olarak ya kaliteli bir avukat tutacağız ve ilk dava örnek oluşturacak, sonrasında sadece bu dava kararı örnek gösterilerek idari mahkemeye başvurulacak ve bu bütün işleri kolaylaştıracak yada herkes kendi halinde sendikalarının eksik noksan yapacağı işe bakacaklar. sanırım benzer davalar sendikacalarca çocuk gelişimi alanındaki öğretmenler için açıldı ve kaybedildi. bu sebeple işin uzmanı, işin içinde bir öğretmen avukatı birlikte bana maddi destek olarak tutabilirsek herbirimizin menfaatine olacaktır. bunun sonucunda ve bu süreçte (1 yada 1.5 yıl) edineceğim tüm bilgileri ve dava sonucunuda bu arkadaşlarla paylaşacağım. aksi taktirde yine dava açacağım ama sendika avukatının göndereceği dilekçeyle dava başlayacak. ne derece sağlıklı olacak bilemiyorum. Ben şimdi ilkokula gideceğim ama bizim alanlardan mezun olupta daha önceki kararlara göre bilişim teknolojileri alanına atanmış olanların durumlarına örnek olacaktır. Bu fikri tamamen istanbuldan arayan forumda tanıştığım, daha öncesinde tanımadığım arkadaşım öne sürdü.. yani kimseden doğrudan kendi şahsım için birşey talep etmiyorum. ama söyledikleri bana mantıklı geldi. yani şurada belkide 10-20 kişiyiz istersek çevremizdeki tüm arkadaşları arayıp konudan bilgilendirip bu dava destek olabiliriz. yani ben bu söylediklerimin olacağına kendim bile inanmıyorum ama özen arkadaşımla konuşunca olabilirmi diye düşündüm. şimdi özenle ben en azından danışmanlık talep edeceğiz ama sonrasında gelecek hafta salıya kadar bu avukatı tutup dava açıp acamayacağım konusunda sizin fikir ve destekleriniz önemli. Ne diyorsunuz?

. Ben sendikanın avukatının göndereceği dilekçeyle dava açılınca iş bitecek diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. dava sürecince sürekli yazışma yapılıyormuş. buda profosyonel bilgi istiyor. sendika avukatı sadece bireysel dava dilekçesi hazırlıyor. sendikayla olacak iş değil gibi.
hocam bu kısımdan pek bişi anlamadım.sürekli yazışma olacak,profesyonel bilgi......10 sayfalık ttk yönetmeliği var altı üstü.başka ne varki profesyonel lik adına....
yani kaanatimce o kadarda karmaşık bir durum yok ortada.....ama işte hukuk dilinden anlamadığımız için avukat şart gibime geliyo....
yinede çogunluk ne derse sanırım uymaya hazırım...

doctor_cmptr' Alıntı:
. Ben sendikanın avukatının göndereceği dilekçeyle dava açılınca iş bitecek diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. dava sürecince sürekli yazışma yapılıyormuş. buda profosyonel bilgi istiyor. sendika avukatı sadece bireysel dava dilekçesi hazırlıyor. sendikayla olacak iş değil gibi.
hocam bu kısımdan pek bişi anlamadım.sürekli yazışma olacak,profesyonel bilgi......10 sayfalık ttk yönetmeliği var altı üstü.başka ne varki profesyonel lik adına....
yani kaanatimce o kadarda karmaşık bir durum yok ortada.....ama işte hukuk dilinden anlamadığımız için avukat şart gibime geliyo....
yinede çogunluk ne derse sanırım uymaya hazırım...
Mahkeme birçok evrak isteyecek, ve bu yazışmalar hep posta yoluyla iadeli taahütlü olacak. Bu yazışma bürokrasisi böyle, ben daha önce idari bir dava açmıştım, prosedürler biraz zaman alıyor. Basit bir davanın görüşülmesi 3 ayı bulabiliyor. Daha sonra bir sonraki mahkemeye sevk edilirse davanın görüşülmesi için 3-4 ay daha geçmesi gerekebiliyor.
Bu durum Ankara'da ki mahkemelerin iş yüküne bakılacak olursa daha uzun sürebilir.

ben cumartesi avukatla görüşüyorum. Davayı inceleyip kazanabilirlik ihtimaline göre acacağız. Sendikanın avukatı. İlçemde sendika başkanı oldukça ilgilendi. Daha önce 764 davanın 762 tanesini kazanmışlar. Bizim dava içinde ilçe başkanımız kazanırız yorumunu yaptı. Heralde mebteki 3000 ci avukat kadar tecbüre edinmişlerdir. 700 küsür davayla.

Hocam süreci iyi planlayalım maddi açıdan destek olabilecek arkadaşlar ve siz görev yerlerimizi adımızı soyadımızı felan özel paylaşımlar yapalım....sonucta 50 -100 kişi birleşşsek en fazla 50-100 lira vereceğiz...kaybedecklerimiz yada kazanacaklarımız yanında nedir..Sonuçta biribirimize güveneceğiz güvenmek zorundayız....Bu hepimizin davası.Üzerimize düşen 50-100 ne varsa ödeyebiliriz.ben en az 3-5 kişi maddi destek sağlayacak bulabilirim..Ne kadar çok olursak o kadar az külfetli olacaktır...Hatta hepimiz müdahil oluruz....Dediğim gibi süreci planlayalım ve biranönce içraaata geçelim..Bakın bunları yazan ben meslek lisesindeyim ve yerimden ayrılmayacak burdan emekli olacak konumda güzel bir lisedeyim..Lütfen herkes üstüne düşeni yapsın bu işi birilerine bırakmasın..Birlikten kuvvet doğar...

tayinci hocam avukat durumu iyice anladımı acaba, %99 kazanma ihtimali veriyor diye belirtmişin. Bu oran biraz fazla ama duymak bile sevindirici. Öyle ise burada herkes maddi olarak sana destek verecektir bence. Herkes 100 tl verse 3 lira değil 5-6 lirada toplarız diye düşünüyorum.

omegafi' Alıntı:
PAYLAŞAYIM DEDİM :
80 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararının hiçbir maddesi ile çelişkisi yoktur yayınlanan yerdeğiştirme kılavuzunun. Geçen gün bu durumun açıklamasını yine yapmıştım. 10. maddenin son paragrafında

"Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır"

ibaresi Elektronik Öğretmenliği mezunu olupta Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olark çalışan arkadaşları hiç ama hiç ilgilendirmemektedir. Keza esaslarda Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı Öğretmenliğinin karşısında Elektronik Öğretmenliği Programı kaynak teşkil etmektedir.

Elektronik mezunu arkadaşlarım bu durumu hallederiz, sen kafana takma, üstesinden geliriz gibi ifadeler ile geçiştirmeye çalışmamanızı tavsiye ediyorum. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünden çıkan bir karardır bu, Talim Terbiyenin keyfi ile olmuş veya oluşturulmuş değil.(Soruşturdum) Ancak boş durmadan birlik halinde ve ciddi bir avukat aracılığıyla mahkeme eliyle çözebilirsiniz bu durumu. Kolay gelsin...

Omegafi hocam bu arkadaş kimdir. Gunaybahceci personeldenmi, yoksa bizim gibi bir öğretmen mi. Erkek tekniğin talebi doğrultusunda bunun gerçekleştiğini yazmış. Soruşturduğuna göre arkadaş bizden diye düşündüm ama, söylediklerine bakarsak bizim tarafta değil gibi. Hocam yetkili bi sahıs ise bi açıklamada ben yapmak isterim kendisine. Leyha hanımın bile dile getirmediği (ki bilse savunma yapmak için kesin söylerdi) erkek teknik talebini nasıl öğrenmiş kime sormuş. Eğer öyle ise durum çok kötü.

Bizim savunduğumuz madde 10’un bizimle hiç ilgisi olmadığını söylemiş. Bu ifadeyi talim terbiyede bir kişide bu şekilde ifade etmişti, sizin alanınız kaldırılmadı elektrik/elektronik teknolojisinde ismi geçiyor demişti. Ama oradaki madde alanı dışında atananlar başlığı altında geçiyor. Bizler elektronik mezunu olarak elektronik öğretmenliğine atansaydık doğru olurdu ama alanımız dışında atandık. Dolayısıyla belirtildiği gibi bilişim alanında ek çizelge de bize yer verilmediği için hak idda ediyoruz.

Kılavuzun 80 sayılı kararla çelişmediğini belirtmiş, hangi alana kimlerin atanacağına talim terbiye karar verir. Ama kılavuzda şu şu şu alanlar mezunu dışındakiler meslekli kurumlara atanamaz diyerek, bizlerin mesleki kurumlara atanmamız engellenmekte. Halbuki 80 sayılı kararda mesleklere atanmamızı engelleyecek bi madde yok. O zaman tabiî ki çelişiyo diyeceğiz. Bu yorum yetkisi meb e ait değil.

Hocam yazdığınız şeylerde kafama takılan şeyler var? Müsadenizle sormak istiyorum.
MEB adına çalışan bir avukat bu iş için niye bizim yanımızda olup bizi savunsun.Diyebilirsiniz ki maddi olarak karşılığını alacak fkat MEB i savunarak belki onlarca dava alıyor sadece bir dava için niye MEB le arasını bozsun. Bundan sonra hiç MEB den dava alamama riskini alsın.
Bu konuda dava açmak isteyenlerle size verilen cevap emsal gösterilerek toplu şekilde dava açılabilir. Ve bir avukar bunu takip eder.Bu şekilde maddiyatta paylaşılır ve kımsenın aklında bişey kalmaz.
Dediğiniz avukat davayı %99 kazanma ihtimalinden bahsediyorsa dava kazanma karşılığı maddi olarak anlaşma yapılabilir ki en mantıklısı da budur.
Sendika avukatlarından fazla bir iş çıkmayacağından bahsetmişsiniz ama bu konuda en tecrübeli avukatlar onlar sadece bizim için değil bir çok dava açıyorlar ve mevzuatı en iyi bilenler onlar.
Okul öncesi öğretmenleri için açılan davadan bahsetmişsiniz içeriğini bilmiyorum fakat bizim durumumuz çok farklı ve hukuk bitirmeyen mantıklı düşünen herkes tarafından haklılığımız ortada.. Eğer bizi haksız bulacak bir hakim varsa da Türkiye de zaten hukuk bitmiştir buna karşı yapacak bişeyimiz yoktur...

bende sizinle aynı durumdayım ama yinede davamı acacağım sessiz kalmak istemiyorum. Sendika başkanı 150-200 lira dışında bi masraf olmayacağını gerisini sendikanın karşılayacağını söyledi o masrafta pul mul dava harcı gibi ıvır zıvır şeylermiş. Şimdiye kadar buradaki öğretmen arkadaşlarım oldukça yardımcı oldular. Bakalım cumartesi edindiğim bilgileride paylaşırım. Sendikam Türk Eğitim Sen. Ama kesinlikle azcık bi ihtim al bile olsa davayı acacağım. Adamların telefonlardı usluplarına katlanamıyorum.

Sayın hocalarım artık yorumları bırakalım...Öncelikle destekleyecek arkadaşları belirleyelim maddi manevi..Ardından işin ehli bir avukat bulalım ve işi bitirelim..Ben şuanda arkadaşlarımdan 7 kişi buldum destek verebilecek... bu sayı dahada artar..Lütfen herkes üst dönem alt döenm bölüm arkadaşı felan destek verebilecekleri belirlesin..iyi bir avukat tutalım yorumu bırakıp icraata geçelim...

Geri