gauldoth' Alıntı:
ilköğretimde çalışıp dilekçe veren varsa paylaşırsa sevinirim
BÜYÜK HALKALI İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere.
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik-Bilgisayar Eğitimi, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği mezunuyum. 2006 Şubat atamaların da TTKB 119 sayılı kararına göre 2. öncelikli olarak “Bilişim Teknolojileri” (Bilgisayar) öğretmeni olarak ve teknik öğretmen statüsün de nokta tayin ile Uzunköprü Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesine eski adıyla Bilgisayar Öğretmeni yeni adıyla Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Atölye ve Laboratuar öğretmeni olarak atandım.24 Mayıs-04 Haziran 2010 tarihleri arasında öğretmenlerin İller arası ve il içi yer değiştirme başvuruları elektronik ortamda alınmaya başlanmıştır. Fakat bazı Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin başvuru ekranlarında MEGEP kapsamında yer alan Meslek Liseleri yer alırken bazı bilişim teknolojileri öğretmenlerinin başvuru ekranlarında MEGEP kapsamındaki Meslek Liseleri listelenmemektedir. Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olduğum için Lisans eğitimimi de Atölye ve Laboratuar öğretmeni olarak aldığımdan 1.5 yıl Uzunköprü Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesinde, 2.5 yıldır da Büyük Halkalı İlköğretim okulunda çalışıyorum.Ayrıca Lisans öğrenimimi meslek liselerine öğretmen yetiştirmede kaynak gösterilen Teknik Eğitim Fakültesinde tamamlamama rağmen, elektronik tercih ekranında meslek liselerinin yer almamasına bir anlam veremiyorum. Şu anda yürürlükte olan mevzuatlarda da Meslek Liselerine yer değiştirme isteğinde bulunabilmem için aksi yönde bir ifadenin veya ifadelerin olmadığını düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı birimleri tarafından da bu konuda resmi bir açıklama yer almamaktadır.
Elektronik başvuru ekranımda açık görünmesi gereken okulların listede yer almamasından dolayı 2010 yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvuruların'da elektronik ortamda tercihlerimi yapamıyorum. Bundan dolayı bu atama ve yer değiştirme döneminde hakkımı kaybetmek istemediğimden ve ileriki süreçte mağdur olmamak için, yazılı dilekçemde yer alan tercihlerime göre yer değiştirme başvurumun değerlendirilmesini istiyorum. 2010 yılı Öğretmenlerin yer değiştirme döneminde atanmak istediğim okul tercihlerim sırasıyla;
1.Tercih: İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE- Halkalı Ticaret Meslek Lisesi
2.Tercih: İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE- Halkalı IMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi
3.Tercih: İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE- Nahit Menteşe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
4.Tercih: İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE- K.Çekmece Z. Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi
5.Tercih: İSTANBUL- KÜÇÜKÇEKMECE- Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi
6.Tercih: İSTANBUL- BAHÇELİEVLER- Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
7.Tercih: İSTANBUL- BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi
8.Tercih İSTANBUL- AVCILAR- Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
9.Tercih: İSTANBUL- BAKIRKÖY- Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi
10.Tercih: İSTANBUL- BAŞAKŞEHİR- Bahçeşehir İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi şeklindedir. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
Özen GENÇ
Bilişim Tek. Öğretmeni