Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ben ne diyim bilmiyorum? "İŞTE ORAYI BOŞ BIRAKIYORUM" boşluğu bu bakanlık ve hükümet doldursun..............................................................

Şu anda bu yapılanın hiçbir hukuksal gerekçesi yoktur. Asıl olan burada bunu yapanlara suç duyurusunda bulunmaktır. Ben sendikam ile görüşeceğim bu konuyu.
Dava için neler yapılabileceği açık. Öncelikle burada herhangi bir dilekçe yazmaya gerek yok. Sadece Atama dairesi başkanlığına bunun sebebini bilgi edinme kanunu kapsamında direkt olarak sorabilirsiniz.

okulları görünce öyle bir saydım ki yanımda olsalardı elimden bir kaza çıkardı heralde.bu ne rezalettir.yasaları hükümet olarak bunlar uygulamazsa sokaktaki vatandaştan nasıl beklersin uygulamasını?neye dayanarak önümüzü kesiyorlar anlamış değilim.gerçi açıklaması zaten yok.yazıklar olsun.allah bunları bildiği gibi yapsın.bunca kul hakkının hesabını nasıl verecekler.bukadar kendi bildiğini okuyan kafasından uygulama çıkaran bir ülke hükümeti yoktur heralde...ozaman bizim diplomalarımızıda değiştirsinler.BİZLER BU DURUMDA TEKNİK ÖĞRETMEN OLMUYORUZ çünkü.şu dava için izlenecek yol ve evrakları avukat arkadaşı olan varsa bizlerle burada paylaşırsa çok iyi olur.okadar sinirliyim ki anlatamam...

arkadaşlar ben yarın sendika avukatıyla görüşüp davayı acacağım. Yakın arkadaşlarımıda davaya ortak edeceğim. Bakalım kazamız mubarek olsun. Bilgileri paylaşırım.

Oturduğu yerden birisinin bişey yapmasını bekleyenler biz bu kadar mıyız ulan, yarın sesinizi çıkarın yeter artık sustuğunuz, personel gen. müd . arayın , gidin en yakındaki avukatı bulun bişey yapın yahu , ben tayin isteyecektim 5.5 senedir bu günü bekliyodum canım çok yanıyo evet inançlı birisiyim kadere razı gelirim hep ama haksızlık ediyolar arkadaşlar hakkımızı arayalım, yarın telefon bombardımanına tutalım pers. gen müdürlüğünü elektronik öğretmenliğinden mezun bilişim öğretmenlerinin ilköğretime nasıl atandığını soralım o zıkkım tablonun kaçıncı satırında adımız geçiyomuş onu soralım, yayınladıkları klavuzun ttbk 80 sayılı kararındaki 10.maddeye ve geçici birinci maddeye aykırı olduğunu söyleyelim.

Amaçları bizleri bezdirip ilköğretimlerdeki açıkları doldurmak, kılıf arıyolar kendilerince bulmuşlar kılıfı uydurmuşlar bizim sırtımıza, kanuna aykırı arkadaş sesinizi çıkartın gerekirse telefonda kavga edin sayımız çok olsunki bu oldu bittiden vazgeçsinler. Hadi ulan hadi ağzımı bozdum sayın bu kadar adamsınız siz nerdesiniz. Tuzukurular ses verin.

Ne yazdığımı okumadım bile çok sinirliyim kaç vakittir böyleyim zaten lütfen sesinizi çıkartın artık. Özür dilerim.

Arkadaşlar ben her iki yılda bir bu konudan mağdur olmaktan bıktım. Demedi deme ibrahim iki yıl sonra bunlar bize atama karanamesi gönderir ve resen bizi ilk okula atarlar. MEB (Muallime Eziyet Bakanlığı).... Alan değişikliği açılırsa gözümü kırpmadan geçecem.....

Tayin istemeyi düşünmüyordum. Bir bakayım dedim hangi okllar var. Bakmaz olaydım. Tayin istemeyeceğim ama muhakkak bu durumu bende gerekirse mahkemeye götürürüm. Böyle bir saçmalık olmaz.... Bakanlık artık ne yapacağını şaşırdı.... Keyfi kararlar almaya devam ediyor....

Anlamıyorum gerçekten yaaa. Hadi bizi TTK'nın 80. maddesinden çıkarmışlar da meslekler açılmıyor. Eşim ilahiyat mezunu ona da imam hatipler açılmıyor. Bakıyorum TTK çizelgesine imam hatiplere sadece ilahiyat mezunları atanabiliyor. Kafalarına göre mi açıyor bunlar okulları. Bu işin bi yolu yordamı, kanunu nizamı yok mu yani?

Kıymetli arkadaşlar akşamdan beri canım sıkkın ben geçen yıl meslek lisesine çıkan taynimi bazı sebeplerden durudurmuştum. şimdi meslek lisesini isteyemiyorum bile. sendikayla görüştüm geç vakit. Hatta yarın genel merkez başkanıyla Adana da görüşeceğim fakat mahkeme ye gitsen bir şey çıkmaz gibi görünüyor diyorlar.

yine de mahkeme şansımı denemek istiyorum. konuyla ilgili yarın net bir bilgi sahibi olurum herhalde avkatla da görüşeceğim bakalım sonu ne olacak.

arkadaşlar elimizden geleni yapalım sendikalar aracılığıyla yada bireysel olarak davamızı açalım! bunların yaptıkları adam kullanmak! zamanında bizi kullandılar mezun sayısı artınca işleri bitince sırtlarını döndüler.Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla :80 sayılı ttkk ve 10 maddesine göre biz bilişim alanına atanamıyoruz. Ancak geçici madde 1 e göre:
(Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son
atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.) en son atandığımız alanda atanmamız gerekir. Ama bu da adı üstünde geçici madde.
Ayrıca 80 sayılı ttkk nın ekli çizelgesine görede biz bilşim teknolojileri alanına atanamıyoruz.
Ancak benim anlamadığım bir husus var; peki biz kendi alanımıza yani meslek liseleri elektronik alanına niye atanamıyoruz. meb in yayınladığı yer değiştirme kontenjanlarında bu alanda kontenjan var ama başvuru listesinde ben meslek liselerini seçemiyorum. Bunun nedeni ne? yani bilişim alanına atamamız değil, bizim meslek liselerine atanmamız engelleniyor. Bilişim alanında olmasa dahi elektronik veya haberleşme alanında niye atamıyoruz.
Diğer bir husus ben 5 yıldır meslek lisesi bilişim teknolojisi alanlarında derse giriyorum, ve hala meslek lisesinde görevliyim. Peki ben yer değiştirme başvurusunda bulunmassam ve meslek liselerinede atanamıyorsam, benim şu anki görev yerindeki konumum ne olacak. Teknik öğretmenliğe devam mı edecem? yoksa norm fazlası olarak mı kalacağım? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

ya zaten bizleri 1999 da öss sistemini değiştirerek mağdur etmediler mi? hepimizi öğretmen olmaya zorlamadılar mı?şimdi de bunu çıkardılar başımıza! ya eğitimse eğitim liseden beri eğitimin kralını aldık ama adamlar bizi ilköğretimde değerlendirecekler nasıl bir mantıktır bu ya!

Hocam olay şuna varıyor bizim ihtiyacımız vardı size bi aralar siz aldık tamam çalıştığınız yeter artık ihtiyaç kalmadı sizler meslek liselerinde çalışamazsınız hatta ilkokuldada çalışamazsınızda biz lütfedip sizi oraya atadık yoksa sizi görevden atacaktık yawwww :) Bu iki sene içindede zaten sizi biz resen atarız ilkokula ister çalışın paşa paşa isterseniz kapı orada diyecekler

24 mayıs. Birkaç ay öncesinden bilsekte bugün resmiyete kavuşmuş oldu. Bugünü öğretmenlik hayatımızda beklide hiç unutmayacağız. Birçoğumuzun ortalama 30 yıl kadar daha öğretmenlik yapacağını düşünürsek hayatımızı kararttılar demek yanlış olmaz. Bugün ne kadar sövsek azdır. Ama dua edelim de bu karar biyerlerden geri dönsün. Uzun zamandır gitmek istediğim mesleklerin birçoğu açık durumda ve ben sadece bakıyorum. Hala şaka gibi geliyor nedense. İnanması bile güç. Ama bunlar bizler bişi yapmaz isek baki kalacak. Çözmek için alternatiflerimiz bana göre şunlar
1. Meb mevzuatından anlayacak bir avukat aracılığı ile dava açmak
2. Bu işin sorumlusu Leyla oral, Lütfi orak ile tekrardan temas kurup ikna edebilmek, hatta orada topluca eylem yapmak bile düşünülebilir. Yada atama dairesi başkanı Ayhan İlter ile temas kurmak. Bunların haricindeki kişilerin bize hak vermesi bişi ifade etmez.
3. Bu şahıslardan olumlu sonuç almak zor olabileceğinden daha mevkili biri ile temas kurabilmek, mesela pgm genel müdürü veya yardımcısı, hatta bakanlıkta daha yetkili kim varsa artık.
4. Talim terbiye kurulunun beni bu işe bulaştırmayın dercesine ve kendini sıyırmak için lafı eveleyip gevelemesinden ve topu pgm’ye atmasından vazgeçirip, görüş bildirmesini sağlayarak. Çünkü bu yapılanlar 80 sayılı kararlara aykırı.
5. En sağlam kurumdan yani erkek teknik genel müdürlüğünden bizlerin mesleki kurumlarda çalışabileceğimize dair görüş yazısı bildirmesini sağlamak.
Bizden başka bize yardım edecek kimse yok arkadaşlar. Bir süre sonra mesleklerde çalışanlarında yerinden olacağını düşünüyorum, gidişat o yönde. Bugün kaybettik ama en azından geleceğimizi kurtaramaya çalışalım. Sonuca ulaşabilmek için doğru noktalarla temas kurmaya çalışalım.

Evet arkadaşlar çok büyük bir kazık yedik. Dediğim gibi resmen kullanıldık. Birkaçyıl öncesinde öğretmen açığı olduğunda kıymetliydik üniversitelerdeki bilgisayar öğretmenlikleri mezun verdikçe artık ne haliniz varsa görün denildi. ayıptır ya! ama lütfen mücadele edelim birlik olalım ne gerekiyorsa yapalım ve en önemlisi ümidimizi kaybetmeyelim.belki bu yıl tayin istemeyi düşünen arkadaşlar bişey değiştiremeyecek ama önümüzdeki dönem için bişeyleri değiştirebiliriz!

bir an önce dava açmamız lazım sendikalar aracılığı ile arkadaslar böyle saçmalık olmaz böyle densizlik olmaz böyle başşına buyrukluk kanunsuzluk olmaz dava açıp kazanmalı ve bunu bize yapan hükümete de sandıkta cevap vermeliyiz ben bu hale düşürülmüş biri olarak bunlara kesinlikle oy vermem benim durumumda olupta oy verenin de beyninden şüphe ederim

artık meb benden öğretmenlik felan beklemesin.Çok da tınnn.Okula giderim memur gibi akşamda çıkar evime dönerim.vatanmış millet miş eğitimmiş hakmış adaletmiş iyi insna yetiştirmemiş dürüslükmüş geçti canım alırım maaşımı yatarım.hiç bir projede yer almam.bundan sonra öğretmen değil memurum o kadar.hatta artık ek dersde istmem 21 saatten fazla ders veremezler bana.banane ki kim girerse girsin derse.özel iş yeri açıcam kendi işme bakıcam maaşımıda alıp yatacam:))))))))))))))))))))))))))))))
kılımı bile kıpırdatmam 25 sene okudum madem yertersizim meb e göre gayet yetersiz bir memur olacam bu kadar abasit.:)
daga kızıp tavşana küsmüyüorum mebin işine gelirse bundan sonra böle.

ben şuan meslek lisesindeyim ama tayin istemem gerekiyor.. gün gelecek herkes istemek zorunda kalacak.. bir şekilde sizede bulaşacak.. bugün bize destek olun.. ben dava açacağım elbet ama kişisel olacak.. ne olursa olsun mutlaka dava açmalısınız..

yapacağınız iş basit, size meslek liseleri açılmıyorsa bu bir hak kaybıdır.. hele şuan bir meslek lisesinde görev yapıyorsanız daha kolay.. yarın ilk iş müdürünüzden en son atama kararnamenizi alın. onu dikkatlice okuyun sizi ne olarak atamışlar.. muhtemelen 155 t.t.k.k göredir.. bilgisayardan - bilişim teknolojileri alanına döndük 2008 de.. ben 7 yıldır doğudayım ama bu sene eğer meslek liseleri açık olsaydı rahatlıkla geçebilecekken şimdi geçemiyorum.. dava ile aldığım sonucu sizle paylaşırım ama bu tamamen kişisel olacak.. af sebebiyle sendikamdanda istifa ettim.. sizlerde sendikalarınıza başvurun.. olmassa sendikadan ayrılın ve kişisel dava açın.. ama bütün bunlardan önce personel genel müdürlüğünü telefonlarla iyiden iyiye rahatsız etmeliyiz bence.. doğununda mecburi hizmetinde affı çıkaranında allah belasını versin ..ben 25 ocakta bu konuyla ilgili dilekçe vermek istedim kayda bile geçmediler.. burası büyük bir hayvanat bahçesi ve tek hayvan türü ayı.. neyse bu konunun dışında ama.. bir gün gelir sizde tayin istersiniz.. şimdi sizde dava açmalısınız ki bakanlık herkese tazminat ödemektense her davayı kaybetmektense hakkımızı geri versin yoksa ben açarım davamı kazanırım.. kimse açmassa mebde boşveir sizi.. herkes kendi cancağzı için öncelikle dava açsın.. dava açmak zor bişey değil.. prosedüre göre önce durumu belirtip düzeltilmesi için dilekçe veriyorsunuz ve cevap olumsuz gelirse gidip adliyede idari mahkemeye konuyla ilgili bir dilekçe veriyorsunuz hepsi bu.. sine taş patlasın 100 tl tutar.. avukat tustsanızda 200'den başlar.. avukata gerek bile yok aslında..

evet arkadaşlar öyle bir ülkede yaşıyoruz ki uzak geleceği bırakın bir dakika sonrasında bile ne olacağını kestiremiyorsunuz.gelen gideni aratır derler ya Hüseyin Çelik'i nenredeyse her alanda arar olduk...ttk nun 80 sayılı maddesine baktım da artık lisedeki çalıştığım günlerinde sayılı olduğuna karar verdim.bundan bir sonraki adım bizi norm fazlası yapıp elimize kararnameyi tutuşturmak olacak gibi gözüküyor ki buna engel GEÇİCİ MADDE 1 :)
ama adı üzerinde geçici madde ... kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.resmen kullanıldık ve artık ihtiyaç kalmayınca ne haliniz varsa görün olayına maruz kaldık... yazık ki gerçekten çok yazık ...

bol bol küfür ediyom kulaklarını çınlatıyom içim rahatlıyo.keser döner sap döner gün gelir hesap zamanı gelir.o gün bunlara cevap vereceğiz öle umuyorum....

antonyo81' Alıntı:
evet arkadaşlar öyle bir ülkede yaşıyoruz ki uzak geleceği bırakın bir dakika sonrasında bile ne olacağını kestiremiyorsunuz.gelen gideni aratır derler ya Hüseyin Çelik'i nenredeyse her alanda arar olduk...ttk nun 80 sayılı maddesine baktım da artık lisedeki çalıştığım günlerinde sayılı olduğuna karar verdim.bundan bir sonraki adım bizi norm fazlası yapıp elimize kararnameyi tutuşturmak olacak gibi gözüküyor ki buna engel GEÇİCİ MADDE 1 :)
ama adı üzerinde geçici madde ... kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.resmen kullanıldık ve artık ihtiyaç kalmayınca ne haliniz varsa görün olayına maruz kaldık... yazık ki gerçekten çok yazık ...

80 sayılı kararda ; Alan Dışına Atananlarla ile ilgili madde 10’da “Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır."

Geçici maddeyi hadi boşverelim yukarıyı okuyun hakkımız yeniyo...

omegafi dediğin doğru.aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır diyor yer değiştirmeler. burda bir tezat var. arkadaşlar hepimiz dava açalım bundan bir sonuç alırız bence!

omegafi' Alıntı:
antonyo81' Alıntı:

80 sayılı kararda ; Alan Dışına Atananlarla ile ilgili madde 10’da “Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır."

Geçici maddeyi hadi boşverelim yukarıyı okuyun hakkımız yeniyo...

kesinlikle katılıyorum hakkımız yeniyor.bu yanlıştan ancak çok büyük bir tepki gelirse geri adım atacaklar gibi.kesinlikle bu işin sonunu bırakmayacağım hangi mahkemeye kadar gidebilirse gitmeye çalışıcam.avukat arkadaşla konuşup neler yapabiliriz fikir edineceğim.

ARKADAŞLAR YARIN ŞU İKİ KADINI MUTLAKA ARAYIN.. NOLUR ARAYIN.. ÖYLE BAKIP GEÇMEYİN YAZIN ŞU NUMARALARI BİR KÖŞEYE PERSONELDE BUNLAR.. İSTERLERSE AÇARLAR AÇMAMALARI İÇİ BİR NEDEN YOK.. O KILAVUZUDA HAZIRLAYAN BUNLAR ZATEN.. YAPTIKLARI İŞİN YANLIŞ OLDUĞUNU FARKEDEBİYORLAR BUNLAR.. BİRDE TALİM BAŞKANI.. ben yarın hepsini arayacağım nolu sizde arayın.. hatta diğer sınıf ARKADAŞLARINIZA ÖZELLİKLE RİCA EDİN ARASIN SEBEBİNİ SORSUNLAR.. 80 sayılı kararın 10. ve geçici 1. maddelerini beraberce okusunlar.. ankarada olanlar gidin yüzyüze görüşün valle ben 1250 km uzaktayım.. siz gidin bari..

ATAMADAN
Ayla AKYÖN ---0 (312) 413 15 62
Leyla ORAL--- 0312 413 13 37 ---- Email : loral@meb.gov.tr
TALİM TERBİYEDEN
Merdan TUFAN 212 65 30/4344

Ortak Alanlar
Madde 10- Yabancı Dil, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Bilgisayar, Resimİş/
Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanları, ilköğretim ve orta
öğretimde ortak alanlardır.
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezunları hariç olmak
üzere bu alanların öğretmenleri, bu derslerin okutulduğu eğitim kurumlarının tür ve
dereceleri yönünden her hangi bir ayrım yapılmaksızın eğitim kurumlarının tamamına
atanabilirler.

doctor_cmptr' Alıntı:
Ortak Alanlar
Madde 10- Yabancı Dil, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Bilgisayar, Resimİş/
Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanları, ilköğretim ve orta
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezunları hariç olmak
üzere bu alanların öğretmenleri, bu derslerin okutulduğu eğitim kurumlarının tür ve
dereceleri yönünden her hangi bir ayrım yapılmaksızın eğitim kurumlarının tamamına
atanabilirler.

bu neyin madde 10'u peki hocam.. nedir bu?

tayinci' Alıntı:
doctor_cmptr' Alıntı:
Ortak Alanlar
atanabilirler.

bu neyin madde 10'u peki hocam.. nedir bu?

burdaki ortaöğretimden kastettiği genel liseler. Yönetmelikleri bile farklı.

örnek:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27305_0.html

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html

Geri