Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
yok mu eğitim bir senli arayın düzeltsinler şu durumu ? ne kadar abuk, nekadar saçma işe bak ya.

pgm den hiç bir şube müdürü açmıyo telefonu bugün benim sigortalar yine attı kepazelik arkadaş

sürenin uzatılması bişey değiştirmeyecekki..

erkek teknik bizi bağlamaz biz çizelgeyi uygularız diyorlarmış.. talim terbiyede kimle görüşsek acaba?

20 dk dır telefonda bi ora bir bura..

talim terbiye başkanı merdan tufanın doğrudan telefonu
0312.2230809

bu tip yanlışlıklarla uğraşan kişi
0312.2230923 seracettin yaşar

bizle ilgili kararı uygulayanlar
0312.2126530/4214 tuncay -- telefonu yüzüme kapatan sekreterininnnnnnnnn.. numarası
0312.2126530/4221 Hamdi -- yanlışlıkla atanmışsınız diyennininnnn numarası

tarikdeniz80' Alıntı:
alperrtegas' Alıntı:
kartal4545' Alıntı:
bu eğitimbirsen ne dengesiz bir sendika.ya zaten daha öncede onlar atanamıyordu.değşen birşey yokki.onların teknik öğretmen ünvanları yok zaten.değişiklik sadece bizlere yapıldı.bizi ele alacakken bizim ismimiz bile geçmiyor listede.istifa etmekle nekadar büyük bir karar vermişim çok şükür.
Hocam bu yazı bizim için konulmuş oraya ama bunu yazdıran hangi arkadaşımızsa konuyu tam anlatamamış yada onlar tam anlayamamışlar...Konuyla ilgili olarak eğitim bir sen li biri arayıp düzelttirse iiyi olur aslında...
aynen bende katılıyorum
ben aradım.. adam bişeyden anlamıyor birde biliyormuş havasında..

Çok daraldım arkadaşlar yaa. Atıcam artık kendimi pencereden. Yarına çok ciddi bir sunum yetiştirmem gerekiyor ama kilitlendim kaldım. Ne bu işlerle uğraşabiliyorum ne ders çalışabiliyorum. Kelimenin tam anlamıyla kilitlendim gerçekten. Psikoloji falan kalmadı. Yarın hocamın yanına gidip bir de bi ton fırça yerim muhtemelen.

İçimizden birinin kırmızı kırmızı kocaman puntolarla şu konuya "meslek liseleri gürünüyor arkadaşlar" yazmasını o kadar çok istiyorum ki anlatamam. Önümüzde iki gün kalması iyice umutlarımı tüketmişti ancak süre uzatılacak söylentileri biraz daha ümitlendirdi beni. Allah'ım sen bizlerin yar ve yardımcısı ol.

0312.2126530/4214 tuncay
tuncay beyle görüşebildim nihayet....anlayışla karşıladı durumu anlatınca.ve önerisi şu oldu:
pgm yi fax yagmuruna tutun ve tatlim terbiyey resmi bir yazı yazıp böle bir sorunvar bu sorunu nasıl çözeriz diye belirtsinler dedi....

tayinci' Alıntı:
tarikdeniz80' Alıntı:
alperrtegas' Alıntı:
kartal4545' Alıntı:
bu eğitimbirsen ne dengesiz bir sendika.ya zaten daha öncede onlar atanamıyordu.değşen birşey yokki.onların teknik öğretmen ünvanları yok zaten.değişiklik sadece bizlere yapıldı.bizi ele alacakken bizim ismimiz bile geçmiyor listede.istifa etmekle nekadar büyük bir karar vermişim çok şükür.
Hocam bu yazı bizim için konulmuş oraya ama bunu yazdıran hangi arkadaşımızsa konuyu tam anlatamamış yada onlar tam anlayamamışlar...Konuyla ilgili olarak eğitim bir sen li biri arayıp düzelttirse iiyi olur aslında...
aynen bende katılıyorum
ben aradım.. adam bişeyden anlamıyor birde biliyormuş havasında..
Hocam şimdi ben de aradım durumu anlattım.Barış bey diye birisi ilgilenip düzelttireceğini söyledi...Eğitim bir sen in de yazı çıkarması çok olumlu bence...

doctor_cmptr' Alıntı:
0312.2126530/4214 tuncay
tuncay beyle görüşebildim nihayet....anlayışla karşıladı durumu anlatınca.ve önerisi şu oldu:
pgm yi fax yagmuruna tutun ve tatlim terbiyey resmi bir yazı yazıp böle bir sorunvar bu sorunu nasıl çözeriz diye belirtsinler dedi....

Tuncay bey halden anlıyo .kendisine teşekkür ederim. sorunun farkındayız kurul 15 kişi kurul kararı önemli gündeme getireceğiz dedi.

Az önce Erkek Teknikteki Ayşe Hanımla görüştüm. Kendisi durumun farkında olduklarını ama konunun muhattabının personel genel müdürlüğü olduğunu söyledi.
Kendilerinin konuyu bir yazıyla PGM ye bildirdiklerini de söyledi. Yazıda Daha önce 2. öncelikli atamayla bilişim teknolojisi öğretmenliği hakkını kazanan bizlerin meslek liselerine atanmaları gerektiğini bugün bildirmişler. Daha geri dönüş yapılmamış.
PGM yi biraz daha sıkıştırırsak belki istediğimizi elde edebiliriz.
Allah Yardımcımız olsun.

arkadaşlar ozaman tuncay beyin dediğini pgmyi tekrar fax yağmuruna tutalım yarın.yada bu akşamdan itibaren.ama biri tuncay beyin dediği gibi konuyu ttkb na bildirmesi ve resmi bir yazı istemeleri için bir dilekçe oluşturup buraya ve facebooka eklerse herkes yarın bu dilekçeyi pgmye fax çekebilir.

bencede pazartesi olduğu gibi yarında pgm'yi fax yağmuruna tutalım belki bişey çıkabilir. Ama türk eğitim sene gelen yazıya bakarsakta bu iş yargıya gidecek gibi :(

arkadaşlar ozaman tuncay beyin dediğini pgmyi tekrar fax yağmuruna tutalım yarın.yada bu akşamdan itibaren.ama biri tuncay beyin dediği gibi konuyu ttkb na bildirmesi ve resmi bir yazı istemeleri için bir dilekçe oluşturup buraya ve facebooka eklerse herkes yarın bu dilekçeyi pgmye fax çekebilir.
arkadaşlar tuncay beybu işi isimvermeden yapın dedi.yani tuncay bey in fikriyke bölebişi yapıyoruz dersek sadece tncay beyin kişisel fikri ile hareket etmiş oluruz bu da kimseyi bağlamaz.
ben ce isim kullanmayalım faxlarda....
ayrıca tayinci hocam sizegelen cevabın aynısı......

şuan ihtiyaç görülmemektedir demişler.peki ozaman neden meslek liselerinde kadro açığı var.ozaman hiç almasınlar.ihtiyaç yoksa.

arkadaşlar özellikle tayinci,omegafi..elimden geleni yapmaya çalışıyorum bende...megepbilişimin grubuna yazdığım yazıların bazılarını kopyalamışsınız buraya..özellikle okulun son dönemlerinde görevimizle ilgili işlerin dışında ,öğretmenlerini bu saçmalıklarla uğraştıranlar utansın..sonuna kadar haklısınız..eğitimbir-sen yolunu denemeyin yardımcı olmaz biatçılar...

fatih çekirge yide ayrıca tebrik ediyorum helal olsun..ilgilenmesi yeter..

yazıları takip ediyorum..sizlere elimden geldiğince maddi manevi destek olacağımı söylemek istiyorum..

ARKADAŞLAR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILACAKMIŞ BU SEBEPLE BAŞVURULAR UZATILABİLİRMİŞ EĞER BAŞVURULARI UZATTIKLARINI AÇIKLAR VE EĞER BİZİM İŞİ HALA YAPMAZLARSA PAZARTESİ GÜNÜ ANKARADA BAKANLIKLAR ÖNÜNDE SENDİKALARIMIZIN DESTEĞİYLE YASAL OLAN BİR BULUŞMA VE GEREKLİ KİM VARSA AĞZI LAF YAPANLAR VE SENDİKA YETKİLERİYLE BİRLİKTE GİDİLİP GÖRÜŞÜLSÜN. YAKIN ŞEHİRLERDEN TÜM ARKADAŞLARA HABER VERİP TOPLUCA GİDİP KONUŞALIM.. SONRA GİDİP BİREYSEL KONUŞURUZ. TEKER TEKER TELEFONLARI AÇMAYAN O ADAMLARIN ODALARINDA GEZER ÖNÜMÜZE KİM GELDİYSE KONUŞURUZ. YOKSA BU SENE TÜRKİYEDEKİ TÜM MESLEK LİSELERİNİN KADROLARI DOLABİLİR. İLERİ ZAMANLARDADA TAYİN ALMAK ÇOK ZORLAŞIR. NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SANIRIM 10 KİŞİ OLABİLİRİZ :)

arkadaşlar ben bakanlık cevabını okudum ve burada unuttuğumuz hatta pgm tarafından da örtpas edilmeye çalışılan ve bizim haklılığımızı gösteren bir durum söz konusu. ttk nın 80 sayılı yazısı 10. maddesi. Alan dışı atananlar ve çizelgede yer verilmeyen branşlar aynı şekilde atanır. tabi ki elektronikçi olarak atanmış olsaydık çizelge bizi de kapsayacaktı. alan dışı atandığımız için biz hak talebinde bulunabileceğiz.

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/ adresinde bulunan dava dilekçesinde 10.madde gereğince denilmediğinden tutunabileceğimiz bir durum söz konusu değil. bu maddenin olmadığı dilekçeler bize sonuç getirmeyecektir. personelde geçici 1. madde diye ısrar ediyorki kendini haklı çıkarabilsin. bizim konuyu 10. madde etrafına yoğunlaştırmamız gerekli. bu sayede kıvırıcak alanları kalmayacak.

ARKADAŞLAR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILACAKMIŞ BU SEBEPLE BAŞVURULAR UZATILABİLİRMİŞ EĞER BAŞVURULARI UZATTIKLARINI AÇIKLAR VE EĞER BİZİM İŞİ HALA YAPMAZLARSA PAZARTESİ GÜNÜ ANKARADA BAKANLIKLAR ÖNÜNDE SENDİKALARIMIZIN DESTEĞİYLE YASAL OLAN BİR BULUŞMA VE GEREKLİ KİM VARSA AĞZI LAF YAPANLAR VE SENDİKA YETKİLERİYLE BİRLİKTE GİDİLİP GÖRÜŞÜLSÜN. YAKIN ŞEHİRLERDEN TÜM ARKADAŞLARA HABER VERİP TOPLUCA GİDİP KONUŞALIM.. SONRA GİDİP BİREYSEL KONUŞURUZ. TEKER TEKER TELEFONLARI AÇMAYAN O ADAMLARIN ODALARINDA GEZER ÖNÜMÜZE KİM GELDİYSE KONUŞURUZ. YOKSA BU SENE TÜRKİYEDEKİ TÜM MESLEK LİSELERİNİN KADROLARI DOLABİLİR. İLERİ ZAMANLARDADA TAYİN ALMAK ÇOK ZORLAŞIR. NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SANIRIM 10 KİŞİ OLABİLİRİZ :)
hocam hazırım ben...bu sene halledemezsek artık bu teamül haline gelir.sonra düzeltseler bile batıya giden artık kıpırdamıyo yerinden bir daha nasıl gidicez memleketimize....
birinin organizeetmesi lazım yoksa organize olamayız...
şahsen ben van da çalışıyorum.paraya kıyıp uçakla ne zaman olsa gelirim rapor alıp.

tayinci' Alıntı:

BENDE GELİRİM

ramazancakirci@egitimbirsen.org.tr,haliletyemez@egitimbirsen.org.tr,ibrahimkarakaya@hotmail.com

Tel : 0.312.231 23 06

Bürocell : 0.533.741 40 26 - 0.505.640 82 33

ramazan cakirci VE halilet yemez'E GÖNDERİN VE ARAYIN

http://ects.ogu.edu.tr/ects/bolumdetay.aspx?F=1&B=100

Yukarıdaki başvurunuz çok gereksiz ve hatalıdır. Eğer gönderdiğim bilgileri incelerseniz bu hatadan vazgeçersiniz umarım.

GENEL KÜLTÜR BİLİŞİMCİLERİNİN ALDIĞI TEKNİK DERSLER:
http://ects.ogu.edu.tr/ects/bolumdetay.aspx?F=1&B=100

1-Programlama Dilleri I
2-Programlama Dilleri II
3-İşletim Sistemleri ve Uygulamaları
4-Bilgisayar Ağları ve İletişim

TEKNİK BİLİŞİMCİLERİN ALDIĞI TEKNİK DERSLER:
http://tef.marmara.edu.tr/index.php?sayfa=233&bolum=3

1-TEMEL BİLGİ TEK. KULLANIMI
2-TEKNİK RESİM
3-NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ00
4-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ
5-ELEKTRİK MESLEK MATEMATİĞİ
6-ELEKTRONİK 1
7-LOJİK DEVRELER - I
8-BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA - II
9-ELEKTRİK DEVRELERİ-1
10-ELEKTRONİK - II
11-LOJİK DEVRELER - II
12-BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA - III
13-ELEKTRİK DEVRELERİ - II
14-ELEKTRONİK 3
15-MİKROİŞLEMCİLER-1
16-ÖLÇME VE ENSTRÜMANTASYON
17-BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA - IV
18-ELEKTRİK MAKİNELERİ
19-MİKRODENETLEYİCİLER
20-MİKROİŞLEMCİLER 2
21-VERİ TABANI
22-PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİLER
23-KONTROL SİSTEMLERİNE GİRİŞ
24-GÜÇ ELEKTRONİĞİ
25-İŞLETİM SİSTEMLERİ
26-OTOMATİK KONTROL I
27-SAYISAL KONTROL SİSTEMLERİ I
28-BİLGİSAYAR DESTEKLİ DEVRE TASARIMI
29-AĞ SİSTEMLERİ
30-SAYISAL KONTROL SİSTEMLERİ II
31-BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ
32-OTOMATİK KONTROL II

MESLEK LİSELERİNDE OKUTULAN DERSLER ŞUNLARDIR YETERLİLİK TABLOLARINDAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ:
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/

DOĞRUDAN LİNK:
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program ... ilisim.rar

1-AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMLERİ
2-AĞ GÜVENLİĞİ
3-AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME
4-AĞ TEMELLERİ
5-BİLGİSAYARLI DEVRE TASARIMI
6-BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
7-ELEKTRONİK UYGULAMALARI
8-ENDÜSTRİYEL KONTROL
9-E-POSTA SUNUCU
10-GÖRSEL PROGRAMLAMA
11-GRAFİK ANİMASYON
12-İNTERNET PROGRAMCILIĞI
13-MESLEKİ GELİŞİM
14-MİKRODENETLEYİCİLER
15-NESNE TABANLI PROGRAMLAMA
16-PAKET PROGRAMLAMALAR
17-SİSTEM BAKIM ONARIMI
18-SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ
19-TEKNİK VE MESLEK RESİM
20-TEMEL ELEKTRONİK VE ÖLÇME
21-VERİ TABANI
22-WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA

KAYNAKLAR:
http://www.megep.meb.gov.tr
http://tef.marmara.edu.tr/
http://www.ogu.edu.tr/

BU HASTA BAKICININ YANLIŞLIKLA BEYİN CERRAHI OLARAK ATANMASINA BENZER. HATA BAKICI ATANDIM BÖYLECE KAZANILMIŞ HAKKIM VARDIR DİYEMEZ. KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARTMAYIN. BU KİŞİLER BU DERSLERİN HAKKINI VERECEK MESLEKİ TEKNİK YETERLİLİKTE DEĞİLLER. HEM ÖĞRENCİLERİN KALİTESİZ EĞİTİM ALMASINA HEMDE TEKNİK ÖĞRETMENLERİN HAKKININ YENMESİNE ÖN AYAK OLACAKSINIZ.

ASIL HAKSIZLIK TEKNİK ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLE YAPILIYOR, SAYENİZDE.. FİZİK ÖĞRETMENLERİNDEN ALDIKLARI 4 BİLGİSAYAR DERSİ SAYESİNDE NASIL OLUYORDA KONUNUN UZMANI PROFLARDAN EĞİTİM GÖRÜP 32 TEKNİK ALAN DERSİNDEN GEÇEN ÖĞRETMENİ EŞİT TUTARSINIZ. ASIL HAKSIZLIK ŞUAN ELEKTRONİK ÖĞRETMENLERİNE YAPILMAKTADIR. ELEKTRONİK ÖĞRETMENLERİ YUKARDAKİ DERSLERİ ALMIŞLARDIR. BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ İÇİN YETRLİ OLDUKLARI HATTA DAHA ÖNCESİNDEN MESLEK LİSELERİNE ATANABİLDİKLERİ HALDE ŞUAN ATAMA HAKKI VERMİYORLAR. ASIL SIKINTI BU. BUNLA UĞRAŞIN LÜTFEN.

TAYİNCİ HOCAM 3 OLDUK
TYİNCİ
BEN
FLAME81
CEYNE ZATENANKARADA

4 OLDUK HOCAM:)
YOKMU BAŞKA GELEBİLECEK OLAN.BIRAKIN ARKADAŞLAR PARAYI PULU BİLMEEM NEYİ
HAYATINIZIN BUDAN SONRAİ KISMI HARCAYACAGINIZ 200 , 300 LİRADAN DAHA DEĞERLİDİR.

Burdayım arkadaşlar, ama biraz yoruldum. Bugün yine bakanlığa gittim. Genel olarak haberler çok iyi değil ama umut verici şeylerde duyduk. Duyduk diyorum yalnız değildim. Konyadan Hakan arkadaşımızda izin alıp gelmiş, tesadüf görüşüp beraber koşturduk. Saatlerdir bakanlıktaydık yani. Bi hayli görüşme trafiği yaptık.
Leyla oralla hiç konuşma gereği duymuyorum artık, sürekli oyalam taktiği yapıyor, amacı sorunumuz çözmek filan değil onun. Daha üsttekiler ile konuşmaya çalıştım.

Lütfi orakla görüşme yine iğrençti. Onu oraya oturtanıda işten atmak lazım. Git talim terbiye sorununuzu çözsün diyor, sürekli rencide edici laflar etti ama 2 dakida konuşabilmek adına sustum, 2 dakida söz hakkı istedim ısrarla, o yorulunca konuşabildim sadece. Aynı hikaye çizelgede bazıları mesleklere atanmaya yeterli görülmezken siz nasıl hak idda edersiniz deyip duruyo. Olurmu bu diyor, olur diyorum. Bilişim alanında sadece bilgisayar dersleri yoktur, elektronik alan bilgisi gerektiren birçok ders bulunduğunu belirtiyorum, ben teknik kısmını bilmem deyip çıkıyo, peki bilmediğiniz halde yetersiz olduğumuzu nasıl söyleyebilirsiniz diyorum, uzmanları bilir onu diyo. Tıkanıp kalıyo yani. Yanımda gazi tef bilgisayar ve elektronik ders listesini de götürüm ama hiç bana gösterme onları anlamam diyor. İlköğretim okullarına ihtiyaçtan dolayı aldığınızı gösteren bi belge gösterin diyorum, tabi yok. Kazanılmış hakkınız yok, yanlışlıkla yapılan bir işlem var, yanlış olan işlemler için danıştayında kararı vardır. Bu bağlamda artık mesleklere atamanızı yapmayız diyor. Madde 10’u okudum ama anlamadı bile, onlarda yanlış olabilir diyor. Erkek teknik sizden sorumlu, talim terbiyeye bildirsin onlarda bize görüş yazsın... Dön dolaş aynı yere geliyor yani.

Ayhan İlterle koridorda karşılaştık, ama çok daha ılımlı yaklaştı. Haklısınız demesede derdimizi durup dinledi. Söylediği şeylere mantıklı cevaplar verdiğimizde hak verdi aslında, ama karar şimdilik böyle diyo mırın kırın ediyo işte, bir iki saat sonra tekrar gördü ve varmı bi gelişme diye sordu filan. Hikmet ormana yönlendirdi ama görüşemedik bi türlü onla. Sonradan duyduk ki oda karşı olanlardanmış. Hakan arkadaşın müşteşar yardımcısı ile bi bağı varmış, o isimle pgm müdürüne çıktık ama özel kalem müdürü bizi biraz dinledi ve mevzuata gönderdi. Asıl kötü haberler ordan çıktı. Madde 10 alanına geçiş yapanlar yadan kaldıranlar için geçerli, bilişim alanı kalkmış filan değil oradan bişi çıkaramazsınız dedi. Bu biraz yaraladı aslında. Öbür söyledikleri taraflı görüşlerdi bence. Mesela kazanılmış hak bilişim alanı hakkıdır, bilişim alanı meslek lisesi öğretmeni olabilmek hak değildir diyor. Bence saçma, çünkü tef bilgisayar mezunlarınıda bu mantıkla ilköğretime gönderebilir, ve hak kaybetme olmaz. Hak sadece bilişim alanı diyor. Hatta mahkeme filanda çözmez diyor ama çözecek bence. Kısaca talim terbiyeye dilekçe yazın diyor, izzet fakılı.

Ramazan aksoymudur nedir, adam benden kaçtı resmen. Erkek tekniğin dilekçesi bugün geldi onlara karşı cevap yazacağız diyor. Kaç bilgisayar kredisi aldın sen diyor. Yanımdaki ders listesini görünce yürüdü gitti. Cahiller gelirse iş başına kaçar işte.

En güzel haberler yine erkek teknikte. Türkan hanımla biraz dertleştik. Oda biliyor Leyla hanımın yüzünden olduğunu. Uzun bi süre daire başkanı ihsan savaşı bekledik. Görüşebildik ama zaten sonuna kadar bize hak veriyor. Onların yazısına da olumsuz cevap vereceklerini söyledik, talim terbiyeyede göndermelerini istedik. Yazının cevabı gelince tekrar değerlendirip, talim terbiye de gönderebiliriz dedi. Lütfi orak nerdeyse bizi kovuyor, öbürü bizden kaçıyordu, bu beyefendi bize çay baklava filan ikram ediyor. Yaklaşımlar arasındaki fark o kadar bariz ki, anlam veremiyoruz. Güzel haber olarak şunu söyledi. Bu sorun bu atama döneminde çözülmez ama bundan sonraki dönemlerde %99 ihtimalle çözülür dedi. Burası benim için çok önemliydi. Yani geleceğimizi kurtarmak günü kurtarmaktan bence çok daha önemli. Kısa süre içinde kurullar toplanıp bu sonuç çıkmaz, talim terbiyeninde bunun için toplanması filan gerekir artık diyor. Bu arada benim dilekçemede aynı cevap gelmişti. Oradaki ilköğretim okulları için almıştık, mesleklerde ihitiyaç yok kısmını ihsan beyede gösterdim, olmaz öyle şey diyor, siz ilk atama değilsiniz ayrıca sizi mesleki kurumlara ihitiyaçtan dolayı almıştık diyor. Tam ihtiyacımız olan cevaplar yani. Yalnız Ayhan İlter tekrar bunun için toplanacağız erkek teknik müdürüde olacak bu sefer demişti. Onu ikna edemezler umarım. Erkek teknik bu sorunu çözecek gibi duruyo şu an için. Erkek teknik bizim arkamızda olduğu sürece bu sorun çözülecek arkadaşlar. Hatta ihsan beyin dediğine göre onlarda aslında yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlar ama bazıları başvuru yaptığı için şu noktadan sonra dönemiyorlar diyor. Şu toplantıda umarım erkek teknik müdürünü ikna edemezler. Ederlerse eğer talim terbiyeye yazı gitmez, sorunumuzda çözülmez, ama ihsan beyin dediği gibi yazı yazarlarsa sorunumuz %99 çözülecek.

Arkadaşlar türk eğitim sen e meb in verdiği cevapta 2. öncelik olara açık, lise ve ilköğretimden kaynaklanmaktadır diye yazıyor.Geri zekalılar biz 2004 de atanırken nerde yazıyodu liseye ilkokula filan diye, yazılı bir resmi dayanağı yok ki , bilişim teknolojileri diye bi isim bile yoktuz amanında bilgisayar öğretmeni olarak atandık bizler.
2002 den beri 8 senedir atama verilen haklar neyin nesi o zaman.Niye bizleri meslek liselerine atadınız.
Bir adam atanmışsa atanmıştır zamanında.Bunun elektroniği, bilgisasayarı, haberleşmesi mi olur.Netice de bilgisayar öğretmeni olarak atanmışsak olay bitmiştir.Ondan sonra sizin alanınız şimdi çizelge de yok deyip saçmalıyolar.
atanmış atanmıştır hak haktır.Elektronikçiler şuraya buraya tanamazlar diye bişey hiçbiryerde yazmıyo.Kafalarına göre ilköğretimleri kapatmak için bizi kullanmaya çalışıyolar şerefsizler kansızlar.
Merak etmeyin mahkemede bu işi halledeceğiz
Hiç bir resmi yazılı gerekçeleri yok.Sadece keyfi bir uygulama.
İşi inada bindiriyolar kesinlikle mahkemeden başka bir yolla bu iş çözülemez.

Burdayım arkadaşlar, ama biraz yoruldum. Bugün yine bakanlığa gittim. Genel olarak haberler çok iyi değil ama umut verici şeylerde duyduk. Duyduk diyorum yalnız değildim. Konyadan Hakan arkadaşımızda izin alıp gelmiş, tesadüf görüşüp beraber koşturduk. Saatlerdir bakanlıktaydık yani. Bi hayli görüşme trafiği yaptık.
Leyla oralla hiç konuşma gereği duymuyorum artık, sürekli oyalam taktiği yapıyor, amacı sorunumuz çözmek filan değil onun. Daha üsttekiler ile konuşmaya çalıştım.

Lütfi orakla görüşme yine iğrençti. Onu oraya oturtanıda işten atmak lazım. Git talim terbiye sorununuzu çözsün diyor, sürekli rencide edici laflar etti ama 2 dakida konuşabilmek adına sustum, 2 dakida söz hakkı istedim ısrarla, o yorulunca konuşabildim sadece. Aynı hikaye çizelgede bazıları mesleklere atanmaya yeterli görülmezken siz nasıl hak idda edersiniz deyip duruyo. Olurmu bu diyor, olur diyorum. Bilişim alanında sadece bilgisayar dersleri yoktur, elektronik alan bilgisi gerektiren birçok ders bulunduğunu belirtiyorum, ben teknik kısmını bilmem deyip çıkıyo, peki bilmediğiniz halde yetersiz olduğumuzu nasıl söyleyebilirsiniz diyorum, uzmanları bilir onu diyo. Tıkanıp kalıyo yani. Yanımda gazi tef bilgisayar ve elektronik ders listesini de götürüm ama hiç bana gösterme onları anlamam diyor. İlköğretim okullarına ihtiyaçtan dolayı aldığınızı gösteren bi belge gösterin diyorum, tabi yok. Kazanılmış hakkınız yok, yanlışlıkla yapılan bir işlem var, yanlış olan işlemler için danıştayında kararı vardır. Bu bağlamda artık mesleklere atamanızı yapmayız diyor. Madde 10’u okudum ama anlamadı bile, onlarda yanlış olabilir diyor. Erkek teknik sizden sorumlu, talim terbiyeye bildirsin onlarda bize görüş yazsın... Dön dolaş aynı yere geliyor yani.

Ayhan İlterle koridorda karşılaştık, ama çok daha ılımlı yaklaştı. Haklısınız demesede derdimizi durup dinledi. Söylediği şeylere mantıklı cevaplar verdiğimizde hak verdi aslında, ama karar şimdilik böyle diyo mırın kırın ediyo işte, bir iki saat sonra tekrar gördü ve varmı bi gelişme diye sordu filan. Hikmet ormana yönlendirdi ama görüşemedik bi türlü onla. Sonradan duyduk ki oda karşı olanlardanmış. Hakan arkadaşın müşteşar yardımcısı ile bi bağı varmış, o isimle pgm müdürüne çıktık ama özel kalem müdürü bizi biraz dinledi ve mevzuata gönderdi. Asıl kötü haberler ordan çıktı. Madde 10 alanına geçiş yapanlar yadan kaldıranlar için geçerli, bilişim alanı kalkmış filan değil oradan bişi çıkaramazsınız dedi. Bu biraz yaraladı aslında. Öbür söyledikleri taraflı görüşlerdi bence. Mesela kazanılmış hak bilişim alanı hakkıdır, bilişim alanı meslek lisesi öğretmeni olabilmek hak değildir diyor. Bence saçma, çünkü tef bilgisayar mezunlarınıda bu mantıkla ilköğretime gönderebilir, ve hak kaybetme olmaz. Hak sadece bilişim alanı diyor. Hatta mahkeme filanda çözmez diyor ama çözecek bence. Kısaca talim terbiyeye dilekçe yazın diyor, izzet fakılı.

Ramazan aksoymudur nedir, adam benden kaçtı resmen. Erkek tekniğin dilekçesi bugün geldi onlara karşı cevap yazacağız diyor. Kaç bilgisayar kredisi aldın sen diyor. Yanımdaki ders listesini görünce yürüdü gitti. Cahiller gelirse iş başına kaçar işte.

En güzel haberler yine erkek teknikte. Türkan hanımla biraz dertleştik. Oda biliyor Leyla hanımın yüzünden olduğunu. Uzun bi süre daire başkanı ihsan savaşı bekledik. Görüşebildik ama zaten sonuna kadar bize hak veriyor. Onların yazısına da olumsuz cevap vereceklerini söyledik, talim terbiyeyede göndermelerini istedik. Yazının cevabı gelince tekrar değerlendirip, talim terbiye de gönderebiliriz dedi. Lütfi orak nerdeyse bizi kovuyor, öbürü bizden kaçıyordu, bu beyefendi bize çay baklava filan ikram ediyor. Yaklaşımlar arasındaki fark o kadar bariz ki, anlam veremiyoruz. Güzel haber olarak şunu söyledi. Bu sorun bu atama döneminde çözülmez ama bundan sonraki dönemlerde %99 ihtimalle çözülür dedi. Burası benim için çok önemliydi. Yani geleceğimizi kurtarmak günü kurtarmaktan bence çok daha önemli. Kısa süre içinde kurullar toplanıp bu sonuç çıkmaz, talim terbiyeninde bunun için toplanması filan gerekir artık diyor. Bu arada benim dilekçemede aynı cevap gelmişti. Oradaki ilköğretim okulları için almıştık, mesleklerde ihitiyaç yok kısmını ihsan beyede gösterdim, olmaz öyle şey diyor, siz ilk atama değilsiniz ayrıca sizi mesleki kurumlara ihitiyaçtan dolayı almıştık diyor. Tam ihtiyacımız olan cevaplar yani. Yalnız Ayhan İlter tekrar bunun için toplanacağız erkek teknik müdürüde olacak bu sefer demişti. Onu ikna edemezler umarım. Erkek teknik bu sorunu çözecek gibi duruyo şu an için. Erkek teknik bizim arkamızda olduğu sürece bu sorun çözülecek arkadaşlar. Hatta ihsan beyin dediğine göre onlarda aslında yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlar ama bazıları başvuru yaptığı için şu noktadan sonra dönemiyorlar diyor. Şu toplantıda umarım erkek teknik müdürünü ikna edemezler. Ederlerse eğer talim terbiyeye yazı gitmez, sorunumuzda çözülmez, ama ihsan beyin dediği gibi yazı yazarlarsa sorunumuz %99 çözülecek.
BUNLAR HAKKATEN BEYİNSİZLER...
ARKADAŞLAR SANIRIM ŞÖLE Bİ DURUM VAR:BİZE ŞİMDİ MESLEKLERİ ASÇALAR SANIRIM SİSTEMLERİNDE OTOMATİK OALRAK İLK ATAMADAKİ ELEKTRONİK ÖĞRETMENLERİNEDE AÇILIYOR.kULLANDIKLARI ATAMA SİSTEMİŞNDEN SDOLAYI BİR SORUNMU VAR ACABA BİZE SÖLEYEMİYOLAR.
DA BÖLE APTALCA GEREKÇELER SUNUYOLAR BİZE.YANİ BU BİZİ YÖNETENLER BU KADAR APTAL OLAMZLAR İNANAMIYORUM.

ceyne' Alıntı:

hocam ayağınıza sağlık teşekkür ederim!!!

Geri