Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bilal bey tekrar aradı, pgm müdürü biraz yoğunmuş. Konuya tam hakim olmadığı için yeni düzenlemenin sizinle bir ilgisi varmı diye sordu. Pazartesi Salı randevu alırız dedi. Başka arkadaşlarnızda gelebilirse iyi olur, randevu saatini bildiririm diyede ekledi. Gelecek arkadaşlar hazırlıklı olursa ve gelebilirlerse sevinirim.

Tecrübeli bir Teknik öğretmen arkadaşın ifadesine göre; ETÖGM diğer birimleri iplemeyen, ensesi kalın, kendiden birşey isteyeni sallamayan bu yüzdende diğer birimler tarafından pek sevilmeyen bir birimmiş.
O yüzden şimdi bu konuda PGM "şimdi düştün elime etogm" gibisinden davranıyor olabilir dedi arkadaşım.
NE kadar doğru bilmem ama MEBde benim gördüğüm en iyi çalışan birim ETOGM.

ceyne' Alıntı:
Bilal bey tekrar aradı, pgm müdürü biraz yoğunmuş. Konuya tam hakim olmadığı için yeni düzenlemenin sizinle bir ilgisi varmı diye sordu. Pazartesi Salı randevu alırız dedi. Başka arkadaşlarnızda gelebilirse iyi olur, randevu saatini bildiririm diyede ekledi. Gelecek arkadaşlar hazırlıklı olursa ve gelebilirlerse sevinirim.

Fakat kalablalık olmak hem iyi hemde dezavantajlı. derdimizi anlatırken mutlaka sadece ve sadece bir kişinin konuşması diğerlerinin söze karışarak konunun dağılmasına sebebiyet vermemesi gerekmektedir. çünkü bu kadar dolu olan kişilerin konuşmaması çok zor olur.

İnşallah hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

şunu da eklemek isterim. 80 sayılı kararı tekrar tekrar incelerken, özel durumda olan herkese özel maddeler belirtilmiş. bakınız 10. madde ve geçici 3.-4-5-6-7. maddelerde özel durumlardan bahsedilmiş.
bizim durumumuz bu kararın herhangi bir yerinde yazılmamış.

bu durumda yine 10. maddeye geri dönüyoruz burada karşımızda 2 yol var. ya "yeni çizelgeye göre atanacaklar" paragrafından elektronikçi olarak atamamızı yapmaları ya da "çizelgede yer almayanlar aynen devam eder" paragrafı. benim anlayabildiğim bu arkadaşlar.

ceyne' Alıntı:

Fakat kalablalık olmak hem iyi hemde dezavantajlı. derdimizi anlatırken mutlaka sadece ve sadece bir kişinin konuşması diğerlerinin söze karışarak konunun dağılmasına sebebiyet vermemesi gerekmektedir. çünkü bu kadar dolu olan kişilerin konuşmaması çok zor olur.

İnşallah hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

şunu da eklemek isterim. 80 sayılı kararı tekrar tekrar incelerken, özel durumda olan herkese özel maddeler belirtilmiş. bakınız 10. madde ve geçici 3.-4-5-6-7. maddelerde özel durumlardan bahsedilmiş.
bizim durumumuz bu kararın herhangi bir yerinde yazılmamış.

bu durumda yine 10. maddeye geri dönüyoruz burada karşımızda 2 yol var. ya "yeni çizelgeye göre atanacaklar" paragrafından elektronikçi olarak atamamızı yapmaları ya da "çizelgede yer almayanlar aynen devam eder" paragrafı. benim anlayabildiğim bu arkadaşlar.

arkadaşlar benim dilekçeme çok uyduruk bir cevap geldi. Moralim bozuldu. okul ilçeye , ilçe ile yollamış ama il milli eğitim personele yollamadan direk bana cevap yazmış ;

ilçeniz teknik ve endüstri meslek lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Tuna54'e ait :) 26/o4/2010 tarihli dilekçe incelenmiş olup, kontenjan girişi yapılan kurumlar atama dönemlerinde öğretmenlerin mezuniyet durumuna göre bakanlıkça mebsis modülüne yansıtılmaktadır. Müdürlüğümüzce mebsis modülüne müdahale etme yetkimiz bulunmamaktadır.
Bilgilerinizi ve ilgiliye tebliğini rica ederim.

bu ne şimdi ya ben nasıldava acıcam şimdi kafam durdu inanın. Dilekçenin cevabına çok güveniyordum dava için. Personele bile gitmemiş.

Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama Daire Başkanı
PARDON ARKADAŞAR YANLIŞ YAZDIM
PGM MÜDÜR DEĞİL
HİLMİ ÇOLAK İLEGÖRÜŞTÜM...
DURUM OLUMSUZ..

doctor_cmptr' Alıntı:
Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama Daire Başkanı
PARDON ARKADAŞAR YANLIŞ YAZDIM
PGM MÜDÜR DEĞİL
HİLMİ ÇOLAK İLEGÖRÜŞTÜM...
DURUM OLUMSUZ..

Hocam neden diye sormanıza izin verdi mi ? Yoksa tablo mu dedi, 80 sayılı karar mı dedi, açıklama yaptı mı hiç ?

adam durmun farkındaydı sanki bana direk şu soruyu sordu ya inanmıyorum:ilk atandığında düzliseye atandın peki neden gidip meb a dilekçe ile başvurmadın yanlış bir okula atandım yerimi değiştirip beni meslek lisesine atayın DİYE......demekki şimdiyekadar halinden memnundun .....dedi bana.
ŞU AN MSLEK LİSESİNDEYİM DEDİM CEVABI:SEN İL EMRİ İLE TİCARET MESLEK LİSSİNE GÖREVLENDİRME GİTMİŞ SİND EDİ.
ADAMIN DURUMU ANLAMIYOR.
İNANMIYORUM ELLERİM TİTRİYOR.SİNİRDEN PATLADIM KONUŞURKEN.
BU NASIL BİR ANLAYIŞ ANLAMADIM.
GEREKÇEYE BAK YAAA:)

doctor_cmptr' Alıntı:
adam durmun farkındaydı sanki bana direk şu soruyu sordu ya inanmıyorum:ilk atandığında düzliseye atandın peki neden gidip meb a dilekçe ile başvurmadın yanlış bir okula atandım yerimi değiştirip beni meslek lisesine atayın DİYE......demekki şimdiyekadar halinden memnundun .....dedi bana.
ŞU AN MSLEK LİSESİNDEYİM DEDİM CEVABI:SEN İL EMRİ İLE TİCARET MESLEK LİSSİNE GÖREVLENDİRME GİTMİŞ SİND EDİ.
ADAMIN DURUMU ANLAMIYOR.
İNANMIYORUM ELLERİM TİTRİYOR.SİNİRDEN PATLADIM KONUŞURKEN.
BU NASIL BİR ANLAYIŞ ANLAMADIM.
GEREKÇEYE BAK YAAA:)

arkadaşlar sallayın bu bizle ilgili değil.. eğitim kurumları yönetici atama müdürüymüş.. biz yönetici atamayla alakamız yok.. zaten bizim gibi zeki insanlar çok zor yönetici olur.. :)

omegafi' Alıntı:
Bizim bu durumun esas sorumlusu kesin belediyedir ! Telefonunu verim de birlikte arayalım bari !

çok güldüm server hoca.. bende devlet su işlerine faks göndereceğim.. eminim onlar bu işten daha iyi anlıyordur :)

tayinci' Alıntı:
aslında bilgisayar alanı tüm diğer alanlardan ayrıdır.. talim terbiye asla diplomalara bakarak bu alanı belirlememeli.. nedenide söyle, "şuan dünya üzerindeki en müthiş bilişim bilgisine sahip insanı alıp bir dondurucuya koysanız 10-20 yıl sonra çıkartsanız" inanın bu adam bizim meslek liselerinde eğitim veremez.. Malumunuz, bilişim alanında her an yeni gelişmeler ve değişmeler var.. bundan dolayı 7-8 hatta 9 yıldır bu alanda görev yapan bizler, hiçbirşey dahi bilmeseydik şimdiye kadar fazlasıyla öğrendik. İlköğretimlerde görev yapmaya zorlanarak bu gelişimlerden uzak kalacağız ister istemez.. yapılanlar yetişmiş insan gücünü telef etmekten öte değil.. ve gerçektende hukuki dayanağı yok.. şuan binlerce kişi çalışmaya devam ederken yer değiştirmede böyle bir sorun yaşanması çok vahim.. Eğer bir öğretmenin alanında yetersiz olacağını düşünüyorsan hizmet içi eğitim yaptır.. böyle bir uygulama gayri ciddi, etik olmayan, devletin nitelikleriyle örtüşmeyen bir uygulamadır. Durumumuzu anlamamkta ısrar eden tüm devlet görevlilerini kınıyorum. Ayrıca bunu artık şahsi bir hesaplaşmaya dönüştürdüler gibi düşünmeye başladım. Eğer daha fazla kişiselleştirirlerse bu kişiler hakkında her bir şehirden cumhuriyet savcılarına güveni kötüye kullanma şeklinde suç duyurusunda bulunabiliriz. Bunu bir avukatla konuşsak muhtemelen bu işte açıkları vardır. Ocak atamalarında il içi açık gösterdiler ve atananlar var. aynı 80 sayılıya tabi olarak atama hakkı verdiler.. il içi tüm meslek liseleri gözükmekteydi.. bunu nasıl açıklarlar.. hersene her sene bize sıkıntı çıkarıyorlar.. Bu personel bölümündeki tüm memurlara başvurduk... işlerini neden yapmıyorlar.. yani 2004 yılında bizlerin meslek liselerine atanamayacağına dair, o tarihlerde yazılıp çizilmiş.. alınmış bir karar varsa bize o yazıyı vermeleri gerekirdi.. biz sizi ilkokullar için almıştık diyorlar ama gerçekten uzun yıllar boyu binlerce kez hata yapmış olamazlar.. onlarda biliyorlarki mahkeme kararıyla bunu tersine çeviririz.. ancak sıkıntıya girecek yine devlet.. o zaman şuan bize sıkıntı oluşturmasınlar.. devlet kurumlarınıda gerçekten gereksiz bir şekilde uğraştırıyorlar.. Şöyleki:

80 sayılı T.T.K. kararı Madde 10:

Mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanı dıĢında baĢka bir alana atamaları yapılmıĢ olanların atandıkları alandaki öğretmen ihtiyacının karĢılanmıĢ olması ve öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri alanlarda ihtiyaç bulunması durumunda istekleri de dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre alanlarına atanabilirler.

burada istekleride dikkate alınarak denilen şey nedir ya kardeşim.. neden anlamıyorlar bunlar.. ben istemiyorum.. beni meslek lisesine teknik öğretmen konumunda atadın işte.. nedir bu zulüm..

önce 28 şubat en zeki kişiler bile en fazla öğretmen olabildi,
sonra af devlete güvenerek hizmetini yapanlar budala yerine kondu,
sonra birde bu.. bizi bulunduğumuz seviden alt kademe derece hizmetine dolaylı olarak indiriyorlar.. maaşlarımız kesilecek.. hemde biz istemeden.. nedir bu.. nedir bu.. nasıl yapıyorlar.. neden yapıyorlar..

off hocam...içinizi dökmüşsünüz....bizim içimizi de...

ceyne' Alıntı:

randevu günü ve saati yeterli hocam...
birde getireceğimiz evraklar

doctor_cmptr' Alıntı:

Hocam, sen ilk atama liseye atanmışsın.. Benim ilk atamam da Meslek Lisesi. Ona ne diyecek? :)

Bu arada pazartesi ben de geliyorum. Talim Terbiye Kurulu başkanı babamın eski iş arkadaşı. Evinde yatmış-kalkmışlığım vardır, umarım hatırlar :)
Onunla da görüşürüz..

kontenjanlar artmış, bakın iyi dinleyin biz bu atama döneminde bu işi hallettik hallettik. yoksa şey gibi kalacaz ortada. demedi demeyin ! artık yazacaklarım ve söyleyeceklerim bu foruma sığmıyo. adınız yere batsın liyakatsız yön-eti-ci-ler.

Tuna54' Alıntı:
arkadaşlar benim dilekçeme çok uyduruk bir cevap geldi. Moralim bozuldu. okul ilçeye , ilçe ile yollamış ama il milli eğitim personele yollamadan direk bana cevap yazmış ;

ilçeniz teknik ve endüstri meslek lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Tuna54'e ait :) 26/o4/2010 tarihli dilekçe incelenmiş olup, kontenjan girişi yapılan kurumlar atama dönemlerinde öğretmenlerin mezuniyet durumuna göre bakanlıkça mebsis modülüne yansıtılmaktadır. Müdürlüğümüzce mebsis modülüne müdahale etme yetkimiz bulunmamaktadır.
Bilgilerinizi ve ilgiliye tebliğini rica ederim.

bu ne şimdi ya ben nasıldava acıcam şimdi kafam durdu inanın. Dilekçenin cevabına çok güveniyordum dava için. Personele bile gitmemiş.

ben şimdi ne halt edeceğim yaw

ysancak' Alıntı:
doctor_cmptr' Alıntı:

Hocam, sen ilk atama liseye atanmışsın.. Benim alk atamam da Meslek Lisesi. Ona ne diyecek? :)

Bu arada pazartesi ben de geliyorum. Talim Terbiye Kurulu başkanı babamın eski iş arkadaşı. Evinde yatmış-kalkmışlığım vardır, umarım hatırlar :)
Onunla da görüşürüz..

arkadaşlar gelecek olanlar akşam beni arayabilirmi.. şuan kurstayım ama geleceklerin numaralarını isimlerini alayım buluşalım.. bana özelden mesaj atın tel nolarınızı lütfen.. zaten birçoğunuzu tanıyorum ama bilemediklerimde var.. pazartesi gelecek arkadaşlar cuma günü akşama doğru hastaneye yada aile hekiminden rapor alsın izin alsın artık bişeyler yapın.. pazartesi gelecekler tel numaralarını isimlerini bana özel mesajla gönderebilirse düzenleyip gönderirim özelde tekrar herkese..

ankarada olan sınıf arkadaşlarınızada ulaşın.. lütfen..

Geri