Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam dilekçenizin son satırına "İlgili makamlara iletilmek üzere gereğinin yapılmasını arz ederim" diye yazın. O zaman dilekçeniz takılmaz. O zaman ilçedekiler ve ildekiler, "Bizim yetkimiz yok" gibi işgüzar bir cevap yazamazlar. Yazarlarsada direkt olarak gelen cevaplada yargı yoluna gidebilirsiniz.[/quote]

hocam onuda yazdım. BU dilekçe silsilesinde dilekçemi verdiğim her makamda birileri dilekçemde yanlış birşeyler bulup değiştirtti. Vallahi içim dışım dilekçe oldu ya.

Keşke il milli eğitim öğle bir yazı verebilse. Ama veremezler, emin olun. Verirlerse de zaten hukuki süreci daha erken başlatabilirsiniz ki, o da sizin avantajınıza olacaktır.[/quote]

hocam adam vericem dedi. Atama süresi kısaldı bundan önceki dilekçem 40 günde geldi dedim. Adam başından savar gibi değil ilgilenir gibi konuşuyordu. Pazartesi koşturacağım işte. Zaten il milli eğitimin karşısındaki binada benim avukatın ofisi var dilekçeyi alıp ona vericem direk (:

sizler ne yapacaksınız. Ben perşembeye kadar bekleyeceğim o gece artık bismillah deyip tercihleri yapacağım. Yada pazartesi günü arkadşalrın bilgilendirmelerine göre daha erkende verebilirim.

Hocam anlaşılan, burada içgüdüsel olarak İl milli eğitimdekiler bir şekilde savunmadalar. Onlar kendi açılarından aman bir problem olmasın, herşey yolunda görünsün diye uğraşıyorlar.

Diğer taraftan sizde dilekçelerinizde eleştirel ifadeler kullanmamaya çalışın. Eğer eleştirel ifadeler var ise ondan dolayıda milli eğitimdeki görevli kişi size dilekçenizi düzeltin, başınıza bir gelebilir gibi sözler ile dilekçenizi değiştirtmiş olabilir.
Yada bir şekilde sizin aklınızı çelmek isteyip, dilekçenizi değiştirmişde olabilir.

Dilekçenizden emin olmak istiyorsanız, avukatınızla görüşün, dilekçenizi birde avukat okusun. Bu kafanızın daha rahat olmasını sağlayacaktır.

Tuna54' Alıntı:
sizler ne yapacaksınız. Ben perşembeye kadar bekleyeceğim o gece artık bismillah deyip tercihleri yapacağım. Yada pazartesi günü arkadşalrın bilgilendirmelerine göre daha erkende verebilirim.

Değerli hocam ben il içinde yer değiştirecektim. Eğer düzelmezse bu süreçte, bulunduğum ilde tayin istemeyi düşünen arkaşlarla atamaların sona ermesinden sonra yargı yoluna başvurmaktan başka çaremiz yok.

..............'ya ait bilgi edinme başvurusu incelenmiş olup, ilimizde Bilişim
Teknoloji alanında zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan öğretmen sayısı
281,Bilişim Teknolojileri alanında norm kadro açığı 352, Bilişim Teknolojileri alanında görevli
ücretli öğretmen sayısı 58'diL
Bilgi ve gereğini arz ederim.

ooooofffffffffffffffffffffffffffffffffffffff..................................

tayin alacaz diye yırtınıyoruz... offfffffffffffffffffffffffffff.... konyaya bilgi edinmeyle sormuştum... cevabı gelmiş..... aslan konyam ya.. adam gibi dostoğru cevap vermişler.... şu gümüşhane denen allahın dağında dilekçe vermek için bile onca uğraşıyoruz... konyaya internetten yaptığım başvuruya adamlar resmi belge düzenleyip göndermişler hemde 3-5 gün içerisinde... işte bu sebeple ilkokulda olsa gideceğm artık... bu doğunun ellerinde daha fazla durmak istemiyorum...

ama cevap çok kötü ya.. konyada tam 281 kişi aftan faydalanmış... buna rağmen 352 açık var... 58 tanede ücretli öğretmen almışlar... ulaaa devlet.. 7 yıldır beni niye dağların tepesinde gezdirdin... offffff......

kilit noktası talim terbiye bence orası onayı verirse bir günde bile çözülür gibime geliyor bakarsınız salı tercihleri yaparız

evet öyle. 2004 ttk 119 sayılı kararda açık bir şekilde belirtmişer ama 2009 ttk kararının 80. maddesinde değişiklik varç. bakanlık ttk'ya göre hareket ediyor. inşallah ordan oraya ordan oraya oyalamazlar. oyalanmamak için bence tepeden yapılmalı

hocam neyi belirtmişler açık bir şekilde bizim meslek liselerine çalışabilmemiz konusunda birşeyler mi anlayamadım

hocam bu ttknın 119 sayılı maddesi bu madde değişti 80 oldu.

İhtiyacın Karşılanamaması

Madde 8 ‐ Aşağıda belirtilen alanların öğretmen ihtiyacının ek çizelgede bu alanlara kaynak
gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlarla karşılanamadığı atama dönemlerinde;
a) İngilizce öğretmenliğine, aşağıda belirtilen sıralama esas alınarak İngilizce Öğretmenliği
Sertifikası Programını tamamlamış olmaları koşuluyla;
‐Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının ek çizelgede yer verilen lisans
düzeyinde İngilizce öğretim yapan bölümlerinden mezun olanlar,
‐Ek çizelgede herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak olarak gösterilen programlarından mezun
olup “Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(KPDS)”nda (B) ve daha yukarı düzeyde
puan alanlar,
b) Bilgisayar öğretmenliğine; Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği
programlarından mezun olanlar,
c) (Talim ve Terbiye Kurulu’nun 12/05/2006 tarih ve 133 sayılı Kararı ile yürürlükten
kaldırılmıştır.)
d) (Talim ve Terbiye Kurulu’nun 12/05/2006 tarih ve 133 sayılı Kararı ile yürürlükten
kaldırılmıştır.) Puan üstünlüğüne göre atanırlar.

bu ise şimdiki yürürlükteki madde yaniş 80. madde

1. Bilgisayar Öğretmenliği
2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
4. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
5. Bilgisayar Mühendisliği (*)
6. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*)
7. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)
8. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**)
9. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)
10. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)
11. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Tek-nolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**)
12. Bilgi Teknolojileri (*) (**)
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar.

1. Bilgisayar Öğretmenliği
2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
4. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
5. Bilgisayar Mühendisliği (*)
6. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*)
7. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)
8. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**)
9. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)
10. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)
11. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Tek-nolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**)
12. Bilgi Teknolojileri (*) (**)
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar.

hocam yukarıdaki bölümde 119 da da bizim mezuniyet okulumuz yok. şimdikinde de

b) Bilgisayar öğretmenliğine; Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği
programlarından mezun olanlar,

nasip hoca ya ben hazırladım tercihlerimi. En kötü ihtimal merkeze 45-50 km uzaktaki bi ilçeye tayinim çıkar diye düşünüyorum. Böteciler merkezlere sardırırlar. Tencerenin dibi bize kalır (:

evet hocam bekliyoruz. bakanlığın yaptığı yeni atamalar için geçerli hocam ama bunlar. kendileri bizi bilişim tek. öğretmeni olarka branş değiştirtti zorla. bi yazı geldi imzalayın dediler imzaladık bilişimci olduk. o zaman bilişimcisiniz diyenler şimdi elektronikkçisiniz diyor bari elektronikçisiniz deseler ve bir belge imzalatsalar yine anlıycam. saçmalıktan başka bişey değil. yani 80 sayılı karar bizi bağlamaz bence yeni atanacaklar için geçerli. şöyle yazıyor zaten başlıkta
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ÇİZELGE
yani yer değiştirmeyle ilgili değil biz ilk atamamıyız ki bunu bize de uyguluyorlar. yanlışşşş

tarikdeniz80' Alıntı:
evet hocam bekliyoruz. bakanlığın yaptığı yeni atamalar için geçerli hocam ama bunlar. kendileri bizi bilişim tek. öğretmeni olarka branş değiştirtti zorla. bi yazı geldi imzalayın dediler imzaladık bilişimci olduk. o zaman bilişimcisiniz diyenler şimdi elektronikkçisiniz diyor bari elektronikçisiniz deseler ve bir belge imzalatsalar yine anlıycam. saçmalıktan başka bişey değil. yani 80 sayılı karar bizi bağlamaz bence yeni atanacaklar için geçerli. şöyle yazıyor zaten başlıkta
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ÇİZELGE
yani yer değiştirmeyle ilgili değil biz ilk atamamıyız ki bunu bize de uyguluyorlar. yanlışşşş

bu konuda çok haklısınız daha önce dikkatimi çekmemişti

tarikdeniz80' Alıntı:
ben cumayı bekliycem eğer gidersem zaten en yüksek puanla giderim memleketime. beklemeye devam bakalım

bende puan muan yok daha önce 4 yıl memleketimde çalışmıştım zaten orada senede 12 puanla. Herkes için hayırlısı bana ilçelerde yeter. Zaten alışkınm günde 2 saat yola (:

ben 1-2 saat sonra yola çıkıyorum.. onca yolu gidinceye kadar kıyafetim kırış kırış olacak sanırım.. TTK başkanı bosnadaymış ama inşallah ysancak a söylediği gibi pazartesi döner..

1-) arkadaşlar bizim kararnamelerimiz 2008 yılında değiştirildi.. 2008 den sonrada aynı kararnamelerle atamaya devam edildi...

2-)alandaki ihtiyacın bitmesi sebebi ile bizim alanımızı değiştirebilirler ama bu bizim zararımıza oluyorsa yapamazlar.. ayrıca zaten ilkokullardaki ihtiyaç üzerine atandığımızı şimdide bu ihtiyacın kalmadığını söyleyip bizi yine ilkokula zorla atamaya calışıyorlar.. ancak ben bu zorlamayı kabul etmeyip dava açacağım.. geçen yıl ile bu yılın tek farkı 119 da belirtilen ihtiyaç halinin kalkmasıdır.. Peki ihtiyaç bitince ne yapılır! bunun cevabı 80 sayılı kararda var.. defalarca yazdım önceden.. ayrıca eskiden ihtiyaç üzere alınmış belkide 100000 öğretmen şuan atandıkları alanlarda tayin istemeye devam ediyor.. Bunlar başka sebeplerden takmış bize anlaşılan.. örneğin 119 sayılı kararda bizle birlikte ihtiyaç halinde ataması yapılan diğer öğretmenlerin durumunda bir problem yokken bize bunu yapamazlar..

3-)biz meslek liselerine atandık kazanılmış hakkımız var.. bunun kaçarı yok..

4-)şuan meslek liselerinde bizimle aynı dönemde atanıp çalışan onca kişi var nerede kaldı eşitlik ilkesi.. bunuda kaçarı yok..

5-) eğer beni ilkokula atarlarsa davamı kazandıktan sonra tazminat davasıda açmayı planlıyorum.. umarım bunlara hiç gerek kalmaz.. hem ben yıpranıyorum hem devlet uğraşıyor..

Ankara' da size başarılar diliyoruz arkadaşlar.
Orada aranızdan birini sözcü seçin.Ben Yasin hocamı tanıyorum daha önce okulumuzda benim şefimdi.
O güzel ve usluplu konuşur.
Hepbinize tekrar başarılar .

ttkye herhangi bir kurum görüş sorarsa talim terbiye toplantı tarihini beklemeden acilen bu konu için toplana bilirmiş.Yarın herkes erkek tekniği arasın ankaradaki arkaşlarda bir kısmı erkek teknik ile görüşüpte ttk görüş sorarlarsa işi çöze biliriz eğer ki bu atama dönemin de atanamassak ttk da bize olumlu yazı bildirrise sonraki yapacağı tolantıda bir işe yaramaz çünkü eml lerin normları ful dolacak

tayinci' Alıntı:
ben 1-2 saat sonra yola çıkıyorum.. onca yolu gidinceye kadar kıyafetim kırış kırış olacak sanırım.. TTK başkanı bosnadaymış ama inşallah ysancak a söylediği gibi pazartesi döner..
[/size]

hocam kıyafetlerinizi kırıştırmayacak bir çantaya koyun aştide (ankara otogarı) giyinmek için yer bulursunuz. Çantalarınız içinde emanet dolapları var günlük saatlik kiralanabilen. Çanta taşımak zorunda klmazsınız araçta en rahat gideceğinizi kıyafetleri seçin bence.

Ben de birazdan yola çıkıyorum..
Az önce sendikadan (eğitimsen) ilgili arkadaşla görüştüm. Genel Merkez'den başkanın yarın Bakanla randevusu varmış ve bizim konumuzu da görüşecekler..
Ben erkenden sendikaya uğramaya çalışacağım. Bilgi edinebilirsem buraya yazarım.

Bu arada eğitimsen dava açmış..

Geri