o zaman şimdiye kadarki atamaları da yapmamaları gerekirdi.HOCAMBUNU TALİM TERBİYE KURUL KARARLARINA GÖRE SÖYLÜYOR.VE HAKLIDA OLABİLİR.ÇÜNKÜ PGM NİN BİZİ ATAMAYBİLMESİ İÇİN TT KURUL YAYINDA KALVUZDA ALANIMIZIN GEREKLİ YRDE OLMASI GEREKİRDİ.
timsah' Alıntı:Ben Teknik Eğitim fakültesi mezunu olmamdan dolayı Meslek Lisesine atandım. Yani benim atama branşıma ve TEF mezunu olmama bakıldı. Yani ne 2. öncelik olarak atandığıma ne Elektronik Hab. mezunu olduğuma bakılmadı.
Şimdi ise nasıl olurda bizi Böte, Matematik ve Bilgisayar vs. mezunu öğretmenlerle aynı şekilde değerlendirirler anlamıyorum. Dediğiniz gibi bilgi eksikliği.
HOCAM TALİM TERBİYE İLE GÖRÜŞTÜK İŞTE.ONLARIN DÜŞÜNCESİ BİZİM DURUMUZULA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YOK 80 NOLU KURUL KARARINDA.DAHA ÖNCE NASIL ATAMIŞS ŞİMDİDE ÖLE ATASIN DİYORLAR.bu işin çözümü talim terbiye kurulu. onlar ne derse o olur. şu anda elo mezunlarına bişey demediği için bişey olmuyor bence.
doctor_cmptr' Alıntı:HOCAM TALİM TERBİYE İLE GÖRÜŞTÜK İŞTE.ONLARIN DÜŞÜNCESİ BİZİM DURUMUZULA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YOK 80 NOLU KURUL KARARINDA.DAHA ÖNCE NASIL ATAMIŞS ŞİMDİDE ÖLE ATASIN DİYORLAR.bu işin çözümü talim terbiye kurulu. onlar ne derse o olur. şu anda elo mezunlarına bişey demediği için bişey olmuyor bence.
hocam ne alakası var meslek liselerinde sınıf öğretmenliği mi var. Ben Bilişim alanında atanmışım ve TEF mezunu olmasaydım eğer Meslek lisesine gidemeyeceğimi söylüyorum.hocam senin düşündüğün mantıkla düşünürsek teknik eğitim mezunu yapı öğretmeni arkadaşım var 98 de sınıf öğretmeni olarak atanmış.(fizik mezunu makine mezunu vs çok örneği var). o zaman onunda (onların) TEF mezunu olduğu için meslek lisesine mi gitmesi lazım..?
BİLEMİYORUZ HOCAM SADECE MANTIK YÜRÜTÜYORUZ:Tuna54' Alıntı:doctor_cmptr' Alıntı:HOCAM TALİM TERBİYE İLE GÖRÜŞTÜK İŞTE.ONLARIN DÜŞÜNCESİ BİZİM DURUMUZULA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YOK 80 NOLU KURUL KARARINDA.DAHA ÖNCE NASIL ATAMIŞS ŞİMDİDE ÖLE ATASIN DİYORLAR.bu işin çözümü talim terbiye kurulu. onlar ne derse o olur. şu anda elo mezunlarına bişey demediği için bişey olmuyor bence.
hocam o zaman niye personel sürekli topu talim taerbiyeye atıyor düzeltseler ya
+++++aslında bilgisayar alanı tüm diğer alanlardan ayrıdır.. talim terbiye asla diplomalara bakarak bu alanı belirlememeli.. nedenide söyle, "şuan dünya üzerindeki en müthiş bilişim bilgisine sahip insanı alıp bir dondurucuya koysanız 10-20 yıl sonra çıkartsanız" inanın bu adam bizim meslek liselerinde eğitim veremez.. Malumunuz, bilişim alanında her an yeni gelişmeler ve değişmeler var.. bundan dolayı 7-8 hatta 9 yıldır bu alanda görev yapan bizler, hiçbirşey dahi bilmeseydik şimdiye kadar fazlasıyla öğrendik. İlköğretimlerde görev yapmaya zorlanarak bu gelişimlerden uzak kalacağız ister istemez.. yapılanlar yetişmiş insan gücünü telef etmekten öte değil.. ve gerçektende hukuki dayanağı yok.. şuan binlerce kişi çalışmaya devam ederken yer değiştirmede böyle bir sorun yaşanması çok vahim.. Eğer bir öğretmenin alanında yetersiz olacağını düşünüyorsan hizmet içi eğitim yaptır.. böyle bir uygulama gayri ciddi, etik olmayan, devletin nitelikleriyle örtüşmeyen bir uygulamadır. Durumumuzu anlamamkta ısrar eden tüm devlet görevlilerini kınıyorum. Ayrıca bunu artık şahsi bir hesaplaşmaya dönüştürdüler gibi düşünmeye başladım. Eğer daha fazla kişiselleştirirlerse bu kişiler hakkında her bir şehirden cumhuriyet savcılarına güveni kötüye kullanma şeklinde suç duyurusunda bulunabiliriz. Bunu bir avukatla konuşsak muhtemelen bu işte açıkları vardır. Ocak atamalarında il içi açık gösterdiler ve atananlar var. aynı 80 sayılıya tabi olarak atama hakkı verdiler.. il içi tüm meslek liseleri gözükmekteydi.. bunu nasıl açıklarlar.. hersene her sene bize sıkıntı çıkarıyorlar.. Bu personel bölümündeki tüm memurlara başvurduk... işlerini neden yapmıyorlar.. yani 2004 yılında bizlerin meslek liselerine atanamayacağına dair, o tarihlerde yazılıp çizilmiş.. alınmış bir karar varsa bize o yazıyı vermeleri gerekirdi.. biz sizi ilkokullar için almıştık diyorlar ama gerçekten uzun yıllar boyu binlerce kez hata yapmış olamazlar.. onlarda biliyorlarki mahkeme kararıyla bunu tersine çeviririz.. ancak sıkıntıya girecek yine devlet.. o zaman şuan bize sıkıntı oluşturmasınlar.. devlet kurumlarınıda gerçekten gereksiz bir şekilde uğraştırıyorlar.
HOCAM İÇİNİZ RAHAT OLSUN GEREKİRSE MAHKEMEYE GİDERİZ.YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALIRSAK MAHKEMDEN İŞTE O ZAMAN MEB KARIŞIR.ADAH DOĞRUSU ORTADA MEB DİYE BİŞİ KALMAZburada bu konu ile ilgilenen çaba gösteren tüm arkadaşlaraın duacısıyım. her vakitte bizim için dua ediyorum. ilk atamam meslek lisesine oldu, 2,5 yıl çalıştıktan sonra zorunlu hizmet için ilköğretime geçmek zorunda kaldım. 4 sene teknik lise oku ardından 4 senede teknik eğitim fakültesi işaret sistemleri, c++ ve benzeri ağır dersler gördük. Şimdi meslek lisesi öğrencisi benden dahamı zeki yada donanımlı ki ben onların öğretmeni olarak atanamıyorum.daha öce ilk atandığımda müdürümün gözleri parladı. hem elektronik hem bilgisayar derslerine girdim. şimdi giremeyeceğim söleniyor. iki haftadır yediğimi içtiğimi bilmiyorum. ne olur ankaraya giden arkadaşlar ben gelemiyorum ama dualrınızla yanınızdayım bu işi bi çözün. hayal görüp duruyorum delirecem artık. son umudum sizlersiniz. inşallah başarılı olacaksınız buna inanmak istiyorum umud ediyorum.
HOCAM ELE.TİRTİMİ YAPIYONBENİMLE İLGİLİ YOKSA ÖVÜYONMU DESTEKLİYOMU DÜŞÜNCELERİMİ ANLAŞILMIYOR BEN BURDA SENİNYÜZÜNDEN PATLİCEM ŞİMDİ BIRAKIN PGM Yİdoctor_cmptr hocam sen orada patlayacakmışsın gibi geliyor bana
doctor_cmptr' Alıntı:+++++aslında bilgisayar alanı tüm diğer alanlardan ayrıdır.. talim terbiye asla diplomalara bakarak bu alanı belirlememeli.. nedenide söyle, "şuan dünya üzerindeki en müthiş bilişim bilgisine sahip insanı alıp bir dondurucuya koysanız 10-20 yıl sonra çıkartsanız" inanın bu adam bizim meslek liselerinde eğitim veremez.. Malumunuz, bilişim alanında her an yeni gelişmeler ve değişmeler var.. bundan dolayı 7-8 hatta 9 yıldır bu alanda görev yapan bizler, hiçbirşey dahi bilmeseydik şimdiye kadar fazlasıyla öğrendik. İlköğretimlerde görev yapmaya zorlanarak bu gelişimlerden uzak kalacağız ister istemez.. yapılanlar yetişmiş insan gücünü telef etmekten öte değil.. ve gerçektende hukuki dayanağı yok.. şuan binlerce kişi çalışmaya devam ederken yer değiştirmede böyle bir sorun yaşanması çok vahim.. Eğer bir öğretmenin alanında yetersiz olacağını düşünüyorsan hizmet içi eğitim yaptır.. böyle bir uygulama gayri ciddi, etik olmayan, devletin nitelikleriyle örtüşmeyen bir uygulamadır. Durumumuzu anlamamkta ısrar eden tüm devlet görevlilerini kınıyorum. Ayrıca bunu artık şahsi bir hesaplaşmaya dönüştürdüler gibi düşünmeye başladım. Eğer daha fazla kişiselleştirirlerse bu kişiler hakkında her bir şehirden cumhuriyet savcılarına güveni kötüye kullanma şeklinde suç duyurusunda bulunabiliriz. Bunu bir avukatla konuşsak muhtemelen bu işte açıkları vardır. Ocak atamalarında il içi açık gösterdiler ve atananlar var. aynı 80 sayılıya tabi olarak atama hakkı verdiler.. il içi tüm meslek liseleri gözükmekteydi.. bunu nasıl açıklarlar.. hersene her sene bize sıkıntı çıkarıyorlar.. Bu personel bölümündeki tüm memurlara başvurduk... işlerini neden yapmıyorlar.. yani 2004 yılında bizlerin meslek liselerine atanamayacağına dair, o tarihlerde yazılıp çizilmiş.. alınmış bir karar varsa bize o yazıyı vermeleri gerekirdi.. biz sizi ilkokullar için almıştık diyorlar ama gerçekten uzun yıllar boyu binlerce kez hata yapmış olamazlar.. onlarda biliyorlarki mahkeme kararıyla bunu tersine çeviririz.. ancak sıkıntıya girecek yine devlet.. o zaman şuan bize sıkıntı oluşturmasınlar.. devlet kurumlarınıda gerçekten gereksiz bir şekilde uğraştırıyorlar.
BİZLER GENEL KÜLTÜR ÖĞRETMENLERİNDEN FARKLIYIZ HOCAM.BİR BİNA YAP 2 TANE SIRA KOY BİR KAÇ TANE ÖĞRETMEN AL SANA GENELE KÜLTÜR ÖĞRETMENİ YETİŞSİN.
BİZ TEKNİK ÖĞRETEMNLER İSE HİÇ DE ÖLE BİR BİNA 3 MASA 5 HOCA İLE OLAMZ.OALAMAZ.
MİLYONLARCA DOLAR YATIRIM LA EĞİTİLİYORUZ BİZ.LABRATUVARLAR VESAİRE TEKNİK DONANIM İTİBARİ İLE.
DEVLET ONCA YATURIM YAPARAK YETİŞTİRİYOR BİZİ VE GELİNEN NOKTA:
VE BU MİLYONLARCA DOLARI BİR KARARLA ÇÖPE ATIYOR SEVGİLİ PGM DE ÇALIŞAN BÜYÜKLERİMİZ.
ONCA YATIRIMLA PARALAR ÖENDEREK YETİŞTİRİLİYORZ VE SAHİP OLDUGUMUZ DONANIM İTİBARİ İLE BİZLERDEN DAHA FAZLA NASIL YARARLANIRIM DÜŞÜNCESİNDE OLACAĞINA BİZLERİ SAHİP OLDUGUMUZ DONANIMLA ORTADA BIRAKIYOR.
İŞTE SİZE BİZİ YÖNETNELERİN DÜŞTÜKLERİ DURUM
BENCE HİÇ KİMSEYE KIZIP ÖFKELENMEYİN ARKADAŞLAR.
BU GÜLÜNECEK BİR DURUMDUR.TRAJEDİ.KOMEDİ.ANCAK 3 . DÜNYA ÜLKERLERİNE ÖZGÜ BİRMANTIK.ZAVALLICA.ACINILIACAK BİR DURUM.
LÜTFEN SEVGİLİ BÜYÜKLERİMİZE KIZMAYINIZ.SAEDCE ACIYINIZ.İNANIN BİZE DEĞİL EN ÇOK KENDİLERİNE ZARAR VERDİLER BİZİMLE İLGİLİ VERDİKLERİ OLUMSUZ KARARLA.KENDİ KENDİLERİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜLER......
doctor_cmptr' Alıntı:HOCAM ELE.TİRTİMİ YAPIYONBENİMLE İLGİLİ YOKSA ÖVÜYONMU DESTEKLİYOMU DÜŞÜNCELERİMİ ANLAŞILMIYOR BEN BURDA SENİNYÜZÜNDEN PATLİCEM ŞİMDİ BIRAKIN PGM Yİdoctor_cmptr hocam sen orada patlayacakmışsın gibi geliyor bana
Tuna54' Alıntı:bu dava konusunda benim kafam çok karışık. Pazartesi yeniden bi dilekçe yazıp elden okul, ilçe, il dolaştıracam. ilçedeki ve ildeki kişiler hemen aynıtı vereceklerini söylediler. Durumumuzu konuştum. Önceki dilekçem ilden geri döndü. Bizim yetkimiz yok demişler. Hukuksal bir süreç için böyle bir cevabın yetersiz olduğunu belirttim. Bakanlığa gönderidm dedim dilekçemi. Bqakanlığa gerek yok biz sana cevap veririz dedi il milli eğitimdeki yetkili kişi. Önceki dilekçemin gelmesi 40 gün sürdü ilden ilçeye gelmesi. Pazartesi elden koşturacam izin aldım. Ankara ya gelemiyorum o yüzden. Ama aklım hep sizde olacak. Bu dilekçe cevabını alınca avukat hemen davayı açarız demişti. İl yine sorun çıkartmaz inş. Her hafta izin için müdüre gitmekten gına geldi artık.
Tuna54' Alıntı:ildeki kişi mezuniyetimi sordu elektronik öğretmenliği deyince 80 sayılı çizelye baktı. elektronik öğretmenliği mezuniyetinin karşısında atanabilecekleri öğretmenlikler olarak bilişim teknolojileri öğretmenliğini göremedi ona göre atanamazsınız diye bi cevap veririz biz size bakanlığa göndermemize gerek yok dedi.Ondan önce daha ilk atama olmadığımı 5 yıldır çalıştığımı 5 yıldırda meslek liselerinde çalıştığımı söyledim ama anlamadı mı bilmiyorum. Anladım anladım diye geçiştirdi. Neyse bana 80 sayılı çizelgeye göre atanamazsın diye yazı versin yeter. Bıktım bu işlerden burda telefonları faksları verilen her kişiyi aradım. Kimin kim olduğunu karıştırır oldum artık.