Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Denklikle ilgili girişimi anlıyorum fakat durumu karıştırmaktan başka işe yaramaz (gibi geliyor bana). Denklik olup olmaması bizi ilgilendirmez.
Beni 7 senedir edebiyat öğretmeni olarak atadığını düşünelim. Şimdi tutup da benimle denklik tartışmasına giremez. Daha doğrusu ben o dolaba girip konuyu dağıtmalarına izin vermem. :)

Bence konuyu çok basit ve haklı olduğunuz yere getirmeli... "Eski" öğretmenlerin "artık" atanamayacağına dair, geriye dönük kararı göstersinler, ellerinden öperim hepsinin. Sonra da tek celsede kararı iptal ettiririz tabii :)

Sonuçta hakkımızı savunmaya gidiyoruz, olmadı hakkımızı mahkemede arayacağız. Benim içim rahat.

Karar, tayinlerden sonraya kalırsa tabii ki, keyfi uygulamayla madur edildiğim için dava açarım.

saygılar, iyi geceler.

1 50396 Üniversite :Kocaeli Üniversitesi
Fakülte :Teknik Eğitim Fakültesi
Yüksekokul :
Bölüm :Bilgisayar Eğitimi
Anabilim Dalı :Bilgisayar Öğretmenliği
Kodlar :(68) (118)(0) (76) (37) 8 1
1 89809 Üniversite :Kocaeli Üniversitesi
Yüksekokul :
Bölüm :Bilgisayar Öğretmenliği
Anabilim Dalı :
Kodlar :(68) (118)(0) (94) (0) 8 1
1 61840 Üniversite :Kocaeli Üniversitesi
Yüksekokul :
Bölüm :Elektronik Ve Bilgisayar Eğitimi
Anabilim Dalı :Bilgisayar Öğretmenliği
Kodlar :(68) (118)(0) (156)(37) 8 1
ayrıca benim ünc temde bir tane bilgisayar öğretmenliği alanıv ar burda 3 yane var ne anlama geldiğini bilen varmı acaba.
farklı kodlar var hepsinde ama bir tane var bilgisayar bölümü..

doctor_cmptr' Alıntı:
arkadaşlar şu linke bakınız.burda bizim mezunuiyet alanlarımız yokişimize yararmı acaba
http://atama.meb.gov.tr/kaynak_okul_tam ... onucGoster
sonuçta atanamayacağımıza dair br ibarede yok.atanabileceğimize dair de yok ama:)
böte ye dikkat 6 nolu kural var hepsinde:)

ee.. biz nasıl atandık öyleyse... :) onlar kaynak alanlar hocam.. bizim mezuniyet kanak olarak kabul edilmiyor.. Ama bu bizim durumumuz için birşey ifade etmez. Biz atandık. Hak verildi. Hakkımızı alamazlar. Hepsi bu, işin özü bu başka yöne dallandırmaya gerek yok..

selamlar hayırlı geceler benim işim yarın belli olacak ama büyük ihtimalle geleceğim tayinci hocam. yarın da sizi cepten ararım tayinci hocam. ben mersinden gelecegim insallah. aslında ne kadar çok olsak iyi olur bence de denklik işinden birşey çıkmaz gibi geliyor bana...

arkadaşlar 2 yıllık meslek yüsek okulu mezunu elektrikçilerin bölüm şefi ve atölye şefi görevinden almak için bundan 8-10 sene evvel bakanlık bir hamlede bulunmuş bunları görevinden almış. bunlarda mahkemeye vermişler ve davayı kazanıp geri gelmişler. işte bu davanın bir kopyasıda bir öğretmen arkadaşımda var. az önce kendisiyle görüştüm. inşallah cumartesi ondan alacağım. Ankara ya gelirkende getirmek niyetindeyim inşallah bu bizim içinde bir örnek teşkil edebilir.

musaf' Alıntı:
Arkadaşlar yarın erkek tekniği tekrar arayalım personelden olumsuz cevap gelince talim terbiyeye de yazı yazabiliriz demişlerdi ceyne hocama

aynen öyle demişti talim terbiyede 4214 numarasından bağlandığım kişi. O zaman bu konu ayyuka çıkmamıştı, adam beni dinleyip hak vermişti, yapamazlar bile demişti. Bugün aradığımda ise kıvırıyo, yani bize başvurmayın pgm'ye sorun bu konuyu artık diyo. Hepsi biliyo haklı olduğumuzu ama alınan karara uymak zorunda hissediyorlar kendilerini. Aslında izzet fakılı da olumsuz cevanızıda dilekçeye ekleyerek tekrar yazın talim terbiye cevaplasın diyorda nasıl olacak, ilden yada pgmden geri dönecek dilekçe.

entropi_xy' Alıntı:
1119 atama branşımızın numarası her branşın bir numarası vardı, hala varmı bilemiyorum. ama her bilgisayarcının atamasında 1119 Bilgisayar yazıyordu. bununla ilgili bir sıkıntı yok bence

hocam belkide haklısın. ama bu kod tef mezunu olan bilişimciler için aynıydı. benim hatırladığım böte mezunlarınınki farklı idi. bötecilerle çalışan bi arkadaş onların eski kararnamelerine bi bakıversin, eğer doğruysa ankaraya geldiğinizde konuşurken bi koz daha olur elimizde. yanılıyorsam en fazla bi dosyaya bakmış oluruz.

xkahraman' Alıntı:
arkadaşlar 2 yıllık meslek yüsek okulu mezunu elektrikçilerin bölüm şefi ve atölye şefi görevinden almak için bundan 8-10 sene evvel bakanlık bir hamlede bulunmuş bunları görevinden almış. bunlarda mahkemeye vermişler ve davayı kazanıp geri gelmişler. işte bu davanın bir kopyasıda bir öğretmen arkadaşımda var. az önce kendisiyle görüştüm. inşallah cumartesi ondan alacağım. Ankara ya gelirkende getirmek niyetindeyim inşallah bu bizim içinde bir örnek teşkil edebilir.

buda yararlı bi belge olur bizim için.

ARKADAŞLAR AKLIMA GELDİDE. DİLEKÇELERİMİZİ PAZARTESİ ANKARADA BULUŞACAK OLAN KARDEŞLERİMİZE MAİL ATSAK. KARDEŞLERİMİZDE EN AZINDAN DİLEKÇELERİMİZİN OLDUĞU KLASÖRÜ ADAMLARIN SURATINA VURSA. KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZ DAHA BİR NET ORTAYA ÇIKAR.

Günaydın,

Az önce Merdan Bey'i aradım. Yurtdışındaymış, uygun değildi, kısa konuşabildim. "Pazartesi öğleden sonra uğrayın" dedi. Hadi bakalım...

ysancak hocam sen bu işi çözebilirsin talim terbiye olum lu bir yazı yazdıktan sonra personelin yapacağı birşey yok bence bu işin peşini bırakma hocam

arkadaşalar ben tekrar bir kaç girişmde bulundum. ankaradan genel müdürlüklerden bi kaç kişi ile yüz yüze görüştüm. Pazartesi iki genel müdürlüğü arayacağım personel birimleri bu kişiler aracılığıyla. Bakalım ne diyecekler.

07.06.2010 PAZARTESİ SABAH 8:00 ANKARA KIZILAY YKM ÖNÜNDEYİZ.

GELECEKLER
TOLGAY HOCA - VAN doctor_cmptr
OĞUZHAN HOCA ANKARA ceyne
SERVER HOCA KAHRAMANMARAŞ omegafi
YASİN HOCA İZMİR ysancak
ÖZEN HOCA İSTANBUL flame81
AHMET HOCA NEVŞEHİR timsah
İBRAHİM HOCA GÜMÜŞHANE tayinci

İŞİ ÇIKANLAR
EMRE HOCA tuna54
KEMAL HOCA spider23

GELECEĞİM DİYENLERDEN İRTİBAT KURAMADIKLARIM
KARBULCAN
SERHATOCAK
XKAHRAMAN
ERCANERDOGAN43

gelecek varsa bu listeye kendini eklesin kopyala yapıştır yapsın beni arasın 0505.5735253 tanışalım..

Değerli arkadaşlar bir gelişme varmı? Ankaraya gelemiyorum ama tanıdığınız hatırı sayılır büyükleriniz var ise onlardan referans alarak gidin derim.

Akadaşlar ;
bugün etögm den ihsan savaş ve talim terbiye den tuncay bey ile telefonda görüştüm.İhsan savaş" personelin olumsuz yazısı gelince talim terbiyeye görüş yazısı yazacaklarını" belirtti.Bundan sonra Talim terbiyeden tuncay beyi aradım o da "normalde haziran içi toplanacak kurulda sizin durumunuzu zaten görüşeceğiz ama herhangi bir başvuru olursa pgm yada etögm den hafta içinde acil olarak da bu konu görüşülüp yazı çıkartılabilir "dedi

alperrtegas' Alıntı:
Akadaşlar ;
Herhangi bir başvuru olursa pgm yada etögm den hafta içinde acil olarak da bu konu görüşülüp yazı çıkartılabilir "dedi
!
Herhangi bir başvuru derken, nereden başvuru olursa? tam anlayamadım hocam bu kısmı!

arkadaşlar bu gün kaç kişi erkek tekniği aradı bu gün erkek teknik talim tarbiyeye görüş sorsaydı belki sorunumuz çözülecekti. arkaaşlar erkek tekniği arıyorum yinemi sen diyorlar diyorlar.İnşallah arkadaşlar pazartesi gidecek arkadaşlar sonuç talim terbiyeden bir sonuç çıkarırlar.Ayrıca arkadaşlar değerli bir bakanlık müfettişine bir arkadaş kanalıyla ulaştım saolsun pazartesi durumuzu bir konuşacağını söyledi hadi hayırlısı

arkadaşlar bu atama dönemin de bize sadece ilköğretim ve düz liselerin açıldığını noterden falan tasdik ettirsek mi???yarın öbür gün açarlarsa;tazminat davası açmak adına elimizde bi delil oluştrur mu ???yoksa gereksiz mi olur??? ben bu işin öyle yada böyle lehimize çözüleceğine inanıyorum ama işte bu tayin dönemine yetişir mi :? ??? dilerim yetişir dualarımız sizinle !! inşallah hayırlı haberlerle dönersiniz ankara ' dan...

değerli öğretmen arkadaşlar,benim bir önerim olacak,ama gemileri yakmak gibi birşey,ben meslek lisesinde 3 yıldır çalışmaktayım ve 2 yıldır bölüm şefiyim ve okulumuza ya asker öğretmen gelir yada ücretli öğretmen bu şekilde idare ediyoruz.madem bakanlık siz ilkokul ve düz lise öğretmeni olun diyor(teknik eğitim mezunuyum)bizde yazalım ilköğretimi biraz tatil yapalım,bakalım bilişim teknoljileri alanını nasıl doldurabilecekler,açığı kapatmak için dönüp 2.öncelikli olarak tekrar bizim gibilerini atarlar demedi demeyin :+1:

24ozcan' Alıntı:
değerli öğretmen arkadaşlar,benim bir önerim olacak,ama gemileri yakmak gibi birşey,ben meslek lisesinde 3 yıldır çalışmaktayım ve 2 yıldır bölüm şefiyim ve okulumuza ya asker öğretmen gelir yada ücretli öğretmen bu şekilde idare ediyoruz.madem bakanlık siz ilkokul ve düz lise öğretmeni olun diyor(teknik eğitim mezunuyum)bizde yazalım ilköğretimi biraz tatil yapalım,bakalım bilişim teknoljileri alanını nasıl doldurabilecekler,açığı kapatmak için dönüp 2.öncelikli olarak tekrar bizim gibilerini atarlar demedi demeyin :+1:

hocam kapıda bekleyen bir yeni mezun öğretmen arkadaşlar var. her yıl atama yapıyoruz önceki dönem sözleşmeli çalışanları azar azar alıyorlar atama yaptık diyorlar. doldururlar sen merak etme .

spider23' Alıntı:
arkadaşlar bu atama dönemin de bize sadece ilköğretim ve düz liselerin açıldığını noterden falan tasdik ettirsek mi???yarın öbür gün açarlarsa;tazminat davası açmak adına elimizde bi delil oluştrur mu ???yoksa gereksiz mi olur??? ben bu işin öyle yada böyle lehimize çözüleceğine inanıyorum ama işte bu tayin dönemine yetişir mi :? ??? dilerim yetişir dualarımız sizinle !! inşallah hayırlı haberlerle dönersiniz ankara ' dan...

avukata sormuştum bunu gerek yok demişti.

musaf' Alıntı:
arkadaşlar bu gün kaç kişi erkek tekniği aradı bu gün erkek teknik talim tarbiyeye görüş sorsaydı belki sorunumuz çözülecekti. arkaaşlar erkek tekniği arıyorum yinemi sen diyorlar diyorlar.İnşallah arkadaşlar pazartesi gidecek arkadaşlar sonuç talim terbiyeden bir sonuç çıkarırlar.Ayrıca arkadaşlar değerli bir bakanlık müfettişine bir arkadaş kanalıyla ulaştım saolsun pazartesi durumuzu bir konuşacağını söyledi hadi hayırlısı

bende aradım hocam türkan hanım sağolsun hiç of demiyor. Dilekçelerimizi de görüş yazısını da yollamışlar. Halen gelen dilekçeleride yolluyrlarmış personele. Talim terbiyede görüşe gerek yok demiş. yani ayan beyan ortada olanb birşey. Bence önümüzdeki hafta çözümlenecek bu iş . personel telefonlara bakmıyor. leyla hanımda hiç oralı olmuyor ditek ramazan beye yönlendiriyor.

Must@f' Alıntı:
alperrtegas' Alıntı:
Akadaşlar ;
Herhangi bir başvuru olursa pgm yada etögm den hafta içinde acil olarak da bu konu görüşülüp yazı çıkartılabilir "dedi
!
Herhangi bir başvuru derken, nereden başvuru olursa? tam anlayamadım hocam bu kısmı!

Hocam talim Terbiye bu konu hakkında kurul olarak bir görüşme yapmak için diğer kurumlardan birinin(pgm yada etögm) "elektronik çıkışlı bilişimcileri meslek lisesine atayabilirmiyiz?" ya da buna benzer bir görüş sorusu ile başvurması gerekir diyor.
Bu kurumlar herhangi bir başvuruda bulunmassalar dahi bu konu gündemimizde fakat ancak haziran ayı içindeki bir toplantımızda gündeme gelir diyor.Yani eğer bu atama dönemine yetişmesini istiyorsanız biran önce bize bir ("acilen karar verilmek üzere ")başvuruda bulunulmasını sağlamalısınız ki biz acil olarak toplanalım ve bu konuyu karara bağlayalım diyor...

Arkadaşlar aşağıdaki çizelgede bilgisayar bölümünden çok bizim alana uygun dersler var ya bi de personelden biri
siz üniversite de kaç kredi bilgisyayar dersi gördünüz ki bilgisayar bölümüne tayin istiyosunuz demiş.

MESLEK LİSELERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
(BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ, AĞ İŞLETMENLİĞİ
WEB PROGRAMCILIĞI, VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI)
ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 Bizim alana uygun.
MATEMATİK 3 Genel
MESLEKİ GELİŞİM 2 Bizim alana uygun. (Genel içerikli bir ders)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİNTEMELLERİ 8 Bizim alana uygun(İçeriği tamamen Elektronik tabanlı Anakart,işlemci,ram)
PAKET PROGRAMLAR 2 Bizim alana uygun.
TEMEL ELEKTRONİK VE ÖLÇME 3 Bizim alana uygun.
TEKNİK VE MESLEK RESİM 2 Bizim alana uygun.
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ Bizim alana uygun.
AĞ TEMELLERİ Bizim alana uygun.(Elektronik tabanlı)
VERİ TABANI Bizim alana uygun.(Access içeriği)
GÖRSEL PROGRAMLAMA Bizim alana uygun.(Üniversitede pascal,C ve Delphi, Visual basic gördük)
NESNE TABANLI PROGRAMLAMA Bizim alana uygun. (Üniversitede pascal,C ve Delphi, Visual basic gördük)
ELEKTRONİK UYGULAMALARI Bizim alana uygun. (İçeriği tamamen Elektronik tabanlı)
SİSTEM BAKIM VE ONARIM Bizim alana uygun. (İçeriği tamamen Elektronik tabanlı)
ENDÜSTRİYEL KONTROL Bizim alana uygun. (İçeriği tamamen Elektronik tabanlı)
MİKRODENETLEYİCİLER Bizim alana uygun. (İçeriği tamamen Elektronik tabanlı)
BİLGİSAYARLI DEVRE TASARIMI Bizim alana uygun. (İçeriği tamamen Elektronik tabanlı)
GRAFİK VE ANİMASYON Genel
WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA Bizim alana uygun. (Programlama gördüğümüz için)
İNTERNET PROGRAMCILIĞI Bizim alana uygun. (Programlama gördüğümüz için)
AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ Bizim alana uygun. (Genel içerikli bir ders)
AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME Bizim alana uygun.(Elektronik tabanlı)
AĞ GÜVENLİĞİ Bizim alana uygun.(Elektronik tabanlı)
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Genel
E-POSTA SUNUCU Genel

ANKARA YOLCUSU KALMASIN

palmiyem' Alıntı:
ARKADAŞLAR AKLIMA GELDİDE. DİLEKÇELERİMİZİ PAZARTESİ ANKARADA BULUŞACAK OLAN KARDEŞLERİMİZE MAİL ATSAK. KARDEŞLERİMİZDE EN AZINDAN DİLEKÇELERİMİZİN OLDUĞU KLASÖRÜ ADAMLARIN SURATINA VURSA. KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZ DAHA BİR NET ORTAYA ÇIKAR.

noterden vekalet vermen lazımki hocam adınıza dilekçe verebilelim.. hele böyle yüze çarpma olayları için gitmiyoruz. sendikalardan temsilciler ayarlayacağız umarım.. ayrıca konuşacağımız bağzı tanıdıklarımızda olacaktır. ayrıca ankara gitmişken avukatlada görüşebileceğiz.. yani eylem yapmaya gitmiyoruz. sadece kurumlar arasındaki irtibatı sağlamak, olaya dikatlerini çekmek, bir olacağı varsa işi halletmek için gidiyoruz. keşke 100 kişi olsaydık.. Siz gelemiyorsanız bile ankarada oturan arkadaşlarınızla lütfen irtibata geçin.. siyasi tanıdıklarınız varsa bizim için görüşme ayarlayın.. sendikalarla iç içe olanınız varsa sendikalarınızla bizim için iletişime geçin.. Gelemeyenler bunun için uğraşsın en azından..

07.06.2010 PAZARTESİ SABAH 8:00 ANKARA KIZILAY YKM ÖNÜNDEYİZ.

GELECEKLER

TOLGAY HOCA - VAN doctor_cmptr
OĞUZHAN HOCA ANKARA ceyne
SERVER HOCA KAHRAMANMARAŞ omegafi
YASİN HOCA İZMİR ysancak
ÖZEN HOCA İSTANBUL flame81
AHMET HOCA NEVŞEHİR timsah
İBRAHİM HOCA GÜMÜŞHANE tayinci
MÜMİN HOCA MERSİN xkahraman
SADIK HOCA ANKARA

İŞİ ÇIKANLAR
EMRE HOCA tuna54
KEMAL HOCA spider23

GELECEĞİM DİYENLERDEN İRTİBAT KURAMADIKLARIM
KARBULCAN
SERHATOCAK
ERCANERDOGAN43

Gelebilecek varsa beni arasın 0505.5735253 tanışalım..

Arkadaşlar insallah bu atama dönemine yetişir.türk eğitim sen ve eğitim bir sen meb e yazı yollamış cevaba göre dava açacaklar.Bende pazartesi dilekçemi veriyorum.İnsallah davaya gerek kalmadan çözülür ama böyle bizi zrt pırt rahatsız etmeden temelli çözülür.

Türk eğitim sene olumsuz bie cevap yollamışlardı zaten bilginiz olsun.Dava için beklememeliler bence.
Ben de türk eğitim sen genel merkezini arayıp sordum.Yerel temsilcilerinin yardımcı olabileceklerini soylediler.
Genel merkezin bizim konuyla ilgili dava açtığını veya açacağını zannetmiyorum.Onlar atama klavuzunun tamamına dava açtılar çünkü.

hayırlısı ya bakalım inş. pazartesi olumlu işler olacak. Bugün bi öğrenci velisi geldi. Cocuğu kalıyor. Ağladı resmen hala onu düşünüyorum. Bu insanlar hayatlarımızı etkileyecek böyle bir makamda nasıl vicdanları rahat evlerinde uyuyabiliyorlar.

Halen mesleki ve teknik eğitim kurumlarında bilişim teknoloji öğretmeni olarak görev yapan öğretmenler yer değiştirme başvurularında mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tercih edememektedirler. Böylece söz konusu öğretmenlerin ya görev yaptığı mesleki ve teknik eğitim kurumunda kalması ya da ilköğretim kurumlarını seçmesi tercihi dayatılmaktadır. Bu durum hukuk devletinin temel ilkelerinden kazanılmış hak ilkesiyle açıkça çelişmektedir.

Yukarıdaki ve buna benzer ifadeler yeterli arkadaşlar.
Elektroniği karıştırmamak, atanmamızı sorgulatmamamız gerekir.
Atama kararnamemiz var.
Biz elektronik öğretmeni değil BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ öğretmeniyiz.
Bunu kimse değiştiremez, bunun için ancak TBMM nin özel yasa çıkartması gerekir ki
Anayasaya aykırı olacağı için o da Anayasa Mahkemesinden döner.

Ankarada görev yapan arkadaşları tek tek arayacağım, pazartesi günü için.

Geri