İyi günler. Geçen yıl (2010) öğretmenlerin il-içi ve il-dışı yer değiştirme dönemlerinde Üniversitelerin Elektronik öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği mezunu olup “Bilişim Teknolojileri Öğretmeni” olarak atanan öğretmenlerin Mesleki ve Teknik liselere atanmalarına hukuksuz bir şekilde engel olunmuştu.
Sendikanız bu konuda bakanlığa başvuruda bulunmuştu. (19 nisan 2010)
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... er_id=2663
Daha sonra bu yazıya PGM’den olumsuz cevap gelmişti. (24 mayıs 2010)
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... er_id=2807
Olumsuz cevap sonrası 7 haziran 2010 tarihinde sendikanız avukatlarından Av. Dilek ZENGİN ve çeşitli illerden gelen mağdur öğretmenler ile birlikte MEB Personel Genel Müdürü Yrd. V. Hikmet ORMAN ile yapılan görüşme neticesinde sorun çözülmüştü.
MEB 2011 öğretmenlerin il-içi yer değiştirme kılavuzunu 13 mayıs 2011 tarihinde yayınlamıştır.
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... r_id=13624
Başvuru kılavuzu 8.2. Tercihler maddesinde:
“Bilişim teknolojileri alanında; bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, elektronik ve bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri mühendisliği, kontrol ve bilgisayar mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.”
Paragrafına yer verilmiştir.
Geçtiğimiz yıl yaşanan-çözülen hukuksuzluğun yine kılavuzda yer alması bizleri oldukça üzmüştür. Geçtiğimiz yıldan bugüne TTKB’nin kararlarında bir değişiklik olmamıştır. Ancak PGM bu hukuksuzluğa bu senede yine devam edecek gibi görünüyor. Bu sene tayin-tercih döneminin kısa olması nedeniyle de birçok arkadaşımız mağdur olacaktır. Türk Eğitim Sen’in ilgili konuda geçen yıl olduğu gibi yanımızda olacağından eminiz. Yardımlarınızı bekliyoruz.
....
Bilişim Teknolojileri Öğrt.
....
İyi günler. Geçen yıl (2010) öğretmenlerin il-içi ve il-dışı yer değiştirme dönemlerinde Üniversitelerin Elektronik öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği mezunu olup “Bilişim Teknolojileri Öğretmeni” olarak atanan öğretmenlerin Mesleki ve Teknik liselere atanmalarına hukuksuz bir şekilde engel olunmuştu.
Bakanlığa ilgili konuda sendikalar ve öğretmenler yazılı başvuruda bulunmuş, hukuksuzluğun düzeltilmesini istemişti. Personel Genel Müdürlüğü başvurulara olumsuz cevap vemişti.
Olumsuz cevap sonrası 7 haziran 2010 tarihinde çeşitli illerden gelen mağdur öğretmenler sendikalarında yardımıyla MEB Personel Genel Müdürü Yrd. V. Hikmet ORMAN ile bir görüşme yapmış ve neticesinde sorun çözülmüştü.
MEB 2011 öğretmenlerin il-içi yer değiştirme kılavuzunu 13 mayıs 2011 tarihinde yayınlamıştır.
http://personel.meb.gov.tr/haber_goster ... n=anasayfa
“Bilişim teknolojileri alanında; bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, elektronik ve bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri mühendisliği, kontrol ve bilgisayar mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.”
Geçtiğimiz yıl yaşanan-çözülen hukuksuzluğun yine kılavuzda yer alması bizleri oldukça üzmüştür. Geçtiğimiz yıldan bugüne TTKB’nin kararlarında bir değişiklik olmamıştır. Ancak PGM bu hukuksuzluğa bu senede yine devam edecek gibi görünüyor. Bu sene tayin-tercih döneminin kısa olması nedeniyle de birçok arkadaşımız mağdur olacaktır. Sendikanızın ilgili konuda geçen yıl olduğu gibi yanımızda olacağından eminiz. Yardımlarınızı bekliyoruz.
....
....
egunay' Alıntı:Yazılı başvuru-cevaplar hep TES web sitesinde olduğundan TES'e email attım. Metni düzeltip diğer sendikalarada atacam. Sizlerde yaparsanız sendikaların şimdiden haberi olmuş olur. Başvurular açılana kadar bu işin hukuksuzluğundan sendikaları haberdar edersek sedikalar sorunu çözebilir ve hiç sorun yaşanmayabilir. Ancak sessiz kalırsak elimizdeki hakkıda alırlar. Ne yazıkki burası Türkiye. Sesi çok çıkanın, güçlü olanın dediği oluyor. Sessiz kalmayın.
Başvurular 20 mayısta alınacağı için bu tarihe kadar nasıl bir uygulama olacağını bilemeyeceğiz. Önümüzdeki hafta ankarada bulunan arkadaşlarımız PGMyi ve diğer birimleri bu konuda bizzat giderek rahatsız ederse iyi olur. Diğer arkadaşlarda fax-tel vb. oalrak durumu bildirelim. Eğer yine aynı sorunu çıkartacaklarsa gideriz karşılarına konuşuruz. Çocuk oyuncağı değil ki bu. Eğer resmi dayanağın varsa koy karşımıza bizde bilelim. Ama ben yaptım-oldu hukuksuzluğu il ebu işler yapılmaz. Eğer böyle bir uygulama yapılacaksa TTKBden bunun resmi kararı çıkması gerekir. Ancak böyle birşeyin çıkmasınada imkan yok. Çünlü bizim gördüğümüz dersler BÖTE'ye değil, TEF-Bilgisayara uygun.
gds@turkegitimsen.org.tr
Sendikanız bu konuda bakanlığa başvuruda bulunmuştu. (19 nisan 2010)
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... er_id=2663
Daha sonra bu yazıya PGM’den olumsuz cevap gelmişti. (24 mayıs 2010)
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... er_id=2807
Olumsuz cevap sonrası 7 haziran 2010 tarihinde sendikanız avukatlarından Av. Dilek ZENGİN ve çeşitli illerden gelen mağdur öğretmenler ile birlikte MEB Personel Genel Müdürü Yrd. V. Hikmet ORMAN ile yapılan görüşme neticesinde sorun çözülmüştü.
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_g ... r_id=13624
Geçtiğimiz yıl yaşanan-çözülen hukuksuzluğun yine kılavuzda yer alması bizleri oldukça üzmüştür. Geçtiğimiz yıldan bugüne TTKB’nin kararlarında bir değişiklik olmamıştır. Ancak PGM bu hukuksuzluğa bu senede yine devam edecek gibi görünüyor. Bu sene tayin-tercih döneminin kısa olması nedeniyle de birçok arkadaşımız mağdur olacaktır. Türk Eğitim Sen’in ilgili konuda geçen yıl olduğu gibi yanımızda olacağından eminiz. Yardımlarınızı bekliyoruz.
....
....
Diğer sendikalar için:
egitimbirsen@egitimbirsen.org.tr
bilgi@egitimsen.org.tr
anadoluegitimsen@hotmail.com
Bakanlığa ilgili konuda sendikalar ve öğretmenler yazılı başvuruda bulunmuş, hukuksuzluğun düzeltilmesini istemişti. Personel Genel Müdürlüğü başvurulara olumsuz cevap vemişti.
Olumsuz cevap sonrası 7 haziran 2010 tarihinde çeşitli illerden gelen mağdur öğretmenler sendikalarında yardımıyla MEB Personel Genel Müdürü Yrd. V. Hikmet ORMAN ile bir görüşme yapmış ve neticesinde sorun çözülmüştü.
http://personel.meb.gov.tr/haber_goster ... n=anasayfa
Geçtiğimiz yıl yaşanan-çözülen hukuksuzluğun yine kılavuzda yer alması bizleri oldukça üzmüştür. Geçtiğimiz yıldan bugüne TTKB’nin kararlarında bir değişiklik olmamıştır. Ancak PGM bu hukuksuzluğa bu senede yine devam edecek gibi görünüyor. Bu sene tayin-tercih döneminin kısa olması nedeniyle de birçok arkadaşımız mağdur olacaktır. Sendikanızın ilgili konuda geçen yıl olduğu gibi yanımızda olacağından eminiz. Yardımlarınızı bekliyoruz.
....
....
mfk' Alıntı:bilgisayar dersinin gerekliliği ya da sözleşmeliye rehber öğretmenlik kavgası vermeyi bıraktım bu forumda daha da yazmayacağım ama bu konu direk beni de ilgilendiriyor olduğu için merakımı dile getirmek istiyorum. Arkadaşlar ben de elektronik teknik öğretmeniyim. Sözleşmeli çalışıyorum ilk öğretimde ve sözleşmeli aralık 2010 özür durumu tayinlerde bana meslek liseleri açık görünüyordu. Sizin tartıştığınız konuyu anlamadım ben. Çözülmedi mi bu mevzu? Şu an isteyen elektronik mezunu meslek lisesine geçemiyor mu? Sözleşmelilere bile okullar açılıyorsa bu işte bir tuhaflık yok mu? Ben mi okuduklarımı yanlış anladım?
mfk' Alıntı:Bence tayin klavuzundaki ifade tamamen görevli memurun iş güzarlığı. Geçen senekini kopyalamış herhalde. Ben aralıkta sözleşmeliye verilmiş hakkın kadroludan alındığını sanmıyorum. İnş. aksi olmaz. Olursa Kadrolu arkadaşlarım için sendikama baskı yapmaya hazırım. Modül açılınca herşey netleşir yolumuzu çizeriz.
Yok kimsenin yanlış anladığını sanmıyorum. Aynı şeyleri söylüyoruz. Belki cuma günü meslek liseleri bize açılacak, ama biz bu kılavuza bile tepkimizi koyup ne bilim davamızı bile açmalıyız ki adamlar bir daha bu düşünceye bile giremesin. Geçen yıl tayin telaşı ile kimse sanırım resmi bir sonuç almadı. Dava açılmadı... O yüzden bunlar başımıza tekrar geliyor.ampulali' Alıntı:@egunay bende aynı şeyden bahsettim umarım yanlış anlaşılmamışımdır,,yani bize dokunmayan yılan bin yaşasın demek yanlış çünkü sana dokunmayan yılan elbet birini sokar ve sıra sana gelir....o yüzden gün birlik olma günüdür,,utanılacak yada sıkılacak bişey yok extra bişey istemiyoruz sadece bizim olan hakkın bize geri verilmesini istiyoruz..